05 Kasım 2012, Pazartesi 17:10:21

THY UÇAĞI AHL'YE GERİ DÖNDÜ!

THY'nin İstanbul-Hartum seferini yapan kargo uçağı motor arızası sebebiyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü...
  • eee globally fosunda bakımı foss bakım olur..havalan geri dön,havalan geri dön....globally fosss kendi titremiş,motoru titrese ne olur ki :))
  • uçağın eskisi olmaz bakımlısı olur diyorsunuz da biraz düşünün o kadar da değil...2011 çıkışlı bir 800 ile 2000 çıkışlı bir 800 arasındaki farkı. C check'den çıkış maliyetlerine bakmanız yeterli. daha yeni uçak her zaman daha iyidir
  • Bu 1092 cn uçak daha Airbusden yeni alindi garantisi yokmu. ?????? Bir televizyon bile alsan garantisi var bakima alirlar. TC-JDR de geldi ama daha ismi yok. herhalde "DICLE" olur A310-200 ler gibi.
  • Uçağın eskiliği değil bakımlı olması önemli. Buda THY de maalesef yok. Tam bir rezalet sergileniyor.
  • THY UÇAKLARI SÜREKLİ OLARAK HAVADA YERDE 60 DAKİKA BİLE KALMIYORLAR.ADAM GİBİ DÜZGÜN BAKIMLARI YAPILMIYOR.SEFERE UÇAK BULUNAMAYINCA HENÜZ DAHA BAKIMA YENİ GİRMİŞ UÇAKLAR BAKIM TAMAMLANMADAN SEFERE GÖNDERİLİYOR.FACİA KAPIMIZDA.ADAM GİBİ BAKIM YAPTIRIN TÜM UÇAKLARA .KARGODA OLSA YOLCU UÇAĞIDA OLSA SONUÇ OLARAK CAN TAŞIYOR BU UÇAKLAR.3 KURUŞ FAZLA KAZANMAK İÇİN İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATMAYIN.BU İŞİ BECEREMİYOR İSENİZDE BASIN GİDİN.
  • alman basini bizim türk basini gibi degil. thy kabinde sinek viz viz etse haber oluyor. karsilastirin bakim THY 2002-2012 THY 2002 önce
  • A330-243F ve FIRAT ismi
  • Lufthansa 1970 senesindeki 747 leri kullaniyor ucagin yasi degil bakimi onemleri hatirlarsiniz a380 in havada motoru patlamiati
  • uçağın modeli A310 ise geri dönmesi,arızalanması çok normal.O uçaklar resmen müzelik oldular artık ....

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan TK 6764 sefer sayısıyla Hartum'a gitmek üzere havalanan Turkish Kargo'ya ait TC-JDP kuyruk tescilli uçak motordaki titreme sebebiyle havalimanına geri döndü.

İki numaralı motorda yaşanan vibrasyon sonrası uçak sorunsuz şekilde Atatürk Havalimanı'na inişini gerçekleştirdi. Uçağın teknik kontrolleri yapıldıktan sonra yeniden Hartum'a uçması bekleniyor.

Bu arada Atatürk Havalimanı' pistleri üzerinden biraz önce geçen kuş sürüsü nedeniyle pilotlar zor anlar yaşadı. Kulenin de kalkış ve iniş yapacak pilotlara kuş sürüsü konusunda uyarıda bulunduğu ancak uçuşlarda herhangi bir aksama yaşanmadığı öğrenildi.

THY UÇAĞI AHL'YE GERİ DÖNDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

foss bakım ~ 11 yıl önce
eee globally fosunda bakımı foss bakım olur..havalan geri dön,havalan geri dön....globally fosss kendi titremiş,motoru titrese ne olur ki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
uçağın eskisi olmaz bakımlısı olur diyorsunuz da biraz düşünün o kadar da değil...2011 çıkışlı bir 800 ile 2000 çıkışlı bir 800 arasındaki farkı. C check'den çıkış maliyetlerine bakmanız yeterli. daha yeni uçak her zaman daha iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CENGİZ ~ 11 yıl önce
süper bir yorum olmuş.tebrikler.Gelde bunu eski-yeni uçak farketmez yeter ki bakımlı olsun diyenlere anlat.Öyle olsaydı şu anda göklerde 50-60 yıllık uçaklar hala uçuyor olurdu ve de eski uçaklar kenarda yatmazdı.Eskilerin söylediği bir lafı da unutmamak lazım şöyle ki eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı derlerdi :)
FIRAT ~ 11 yıl önce
Bu 1092 cn uçak daha Airbusden yeni alindi garantisi yokmu. ?????? Bir televizyon bile alsan garantisi var bakima alirlar. TC-JDR de geldi ama daha ismi yok. herhalde "DICLE" olur A310-200 ler gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakım ~ 11 yıl önce
Uçağın eskiliği değil bakımlı olması önemli. Buda THY de maalesef yok. Tam bir rezalet sergileniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 11 yıl önce
kardes sen neyden bahsedıyorsun THY nın teknısyenlerı atlas jet ın ucaklarını bıle bakıma alıyo sen rezalet dıyorsun bıseyden haberın yok bos yere yazma ...
TEKNİK DEKİ İŞ GÜZARLARIN SUÇU ! ~ 11 yıl önce
THY UÇAKLARI SÜREKLİ OLARAK HAVADA YERDE 60 DAKİKA BİLE KALMIYORLAR.ADAM GİBİ DÜZGÜN BAKIMLARI YAPILMIYOR.SEFERE UÇAK BULUNAMAYINCA HENÜZ DAHA BAKIMA YENİ GİRMİŞ UÇAKLAR BAKIM TAMAMLANMADAN SEFERE GÖNDERİLİYOR.FACİA KAPIMIZDA.ADAM GİBİ BAKIM YAPTIRIN TÜM UÇAKLARA .KARGODA OLSA YOLCU UÇAĞIDA OLSA SONUÇ OLARAK CAN TAŞIYOR BU UÇAKLAR.3 KURUŞ FAZLA KAZANMAK İÇİN İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATMAYIN.BU İŞİ BECEREMİYOR İSENİZDE BASIN GİDİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hepsı aynı ~ 11 yıl önce
hangı ucak yerde 60 dk kalıyor bakım ıcın ucustan gelen ucak hızlı bır sekılde hazırlanır ve tekrardan ucusa gonderılır teknık bır sorun varsa eger zaten ya rotara gırer ucus yada tıp degıstırır ucak atlas onur veya thy dıye degısmez bu durum butun hepsının kı aynı sekılde
brussels airport ~ 11 yıl önce
Aboowww Adam konu$tu beyler ;-)
rasit ~ 11 yıl önce
alman basini bizim türk basini gibi degil. thy kabinde sinek viz viz etse haber oluyor. karsilastirin bakim THY 2002-2012 THY 2002 önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak modeli ~ 11 yıl önce
A330-243F ve FIRAT ismi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC.JDP ~ 11 yıl önce
BİZDE DE BU İSİM GEÇERLİ (JULYET ,DELTA, PAPA) FIRAT HALKIN OKUDUĞU İSİMDİR
Sen halk değil misin?!!! ~ 11 yıl önce
Sadece alfabenin okunuşunu öğrediğinde halk olmaktan çıkıyor musun? Bir de , siz kimsiniz!!!
Bakim ~ 11 yıl önce
Lufthansa 1970 senesindeki 747 leri kullaniyor ucagin yasi degil bakimi onemleri hatirlarsiniz a380 in havada motoru patlamiati

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMO ~ 11 yıl önce
uçağın modeli A310 ise geri dönmesi,arızalanması çok normal.O uçaklar resmen müzelik oldular artık ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 11 yıl önce
ucak 330 da 310 ların tarih oldugunu neye gore karar verdin...bilmislerle doldu her yer...hala a300 ler ucuyor hemde % 96 ontime oranıyla.ucakları 131 muratla mı kıyasladın?
A 310 ~ 11 yıl önce
uçaklarının bir tarihine bak bakalım teknik arızadan düşmüş mü? dünya da en az kaza yapan uçaklar arasında. Ben yolcu olarak da çok bindim halen A310 kadar hızla tırmanan uçak yok. Airbus serisinin bence en sağlam en iyi uçakları. Delta Airlines halen 35 senelik DC-9 kullanıyor kaza yok bişey yok hep yazıyorum bir tek bizim Türklerde bu yeni uçak alma sevdası var sanki araba alıyorlar.THY kaza geçmişine bak göreceksinki bütün kazalar nerdeyse 5 yaşından daha büyük olmayan uçaklarla olmuştur. İş uçağın yeniliği değil bakımı ve doğru kurallarla kullanılmasındadır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000