13 Ocak 2012, Cuma 15:55:48

THY UÇAĞI AHL'YE GERİ DÖNDÜ

Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndü...
  • Metar ve Taf lar tabiki incelenir ve ona göre karar verilir ama bu isi yapanlar bilirki bazı dogu bloku ülkelerinde bu bilgiler bazen tutarız olabiliyor.Simdi buraya bos bos yorum yazan pilot özentilerine ve alınmadıgı icin thy düsmanı olanlara sesleniyorum,anlamadıgınız islere karısmayın hayatta bildiginiz anladıgınız baska isler varsa gidin onlarla ugrasın..
  • Bosna hava alanına iniş yapılamazsa istanbula divert edilmesi cok normal, ekonomik ve güvenli bir planlamadir. Civar hava alanlarında gerekli anlaşmaların olmaması, Bosna hava limanindaki belirsizliğin süresi bilinmemesi ve yolculara tedariği şart olan yemek ve icecek gibi ihtiyacların karşılanması ve gerekli yakıt alımı konusunda anlaşma olmaması durumları göz önüne alındığında , İstanbul Bosna nin alternate meydanı olarak secilmsitir. Cok normal ve en ekonomik planlama bu sekildedir. Havacılıkta masraflar sadece yakıt değildir. Bilinmyen 100 lerce kalem vardır. Havacılığı flyinn den landing izlemek olarak gören bazı yorumcu arkadaslara duyrulur.
  • Persembenin gelişi......
  • thy'den yine bir planlama ve operasyon faciası.kardeşim bosnaya inemiyorsan o civardaki yakın bir meydana divert etseydiniz,neden tekrar istanbula dönüyorsunuz,ne gereği vardı bunun ?yazık günah degil mi yolculara ve boşu boşuna israf edilen tonlarca yakıta.işte bu sebeplerden thy zararda ve her yönüyle güç kaybetmekte her geçen gün.her gün yeni bir thy vukuatıyla karşılaşıyoruz.daha neler görecegiz bakalım? koskoca şirketi ne hale getirdiler acemi yöneticiler.çok yazık.
  • insanların işi gücü planları organizasyonları mahvoldu, havadurumunda bakmadan çıkılır mı? bakkala giderken bile havadurumuna bakıyor insanlar şimdi ne yapacak o insanlar?
  • kısa uçuşlarda yedek meydan yerine herzaman geri base e dönülür. bosna yerine komşu ülkeye inse neye yarar hem yolculara hem şirkete zarar. bilmeden yazıyosunuz hep
  • Malesef son günlerde bilhassa THY pilotları gidecekleri meydanın hava durumunu teferruatlı incelemeden ve şartların uygun olduğundan emin olmadan nasıl olsa açar düşüncesiyle kalkış yapmakta ve neticede ya yedek meydana gitmekte yada dönüş yapmaktadırlar.Eskiden baskı vardı.Ama VAN kazasından sonra uygulamalar değişti.Lütfen biraz hassasiyet.Planlama hataları yapmayalım.Saygılar.
  • yanar dönerdir benim globally fosss um..geride döner,bazen iner,bazen kalkar,bazen piste yetişemezzz...nede olsa gloally fosss demiii
  • saray bosnaya geldiginde gorus menzili yetersizse,ucus pilanindaki alternatif limana inerdi. yani bu haber dogru olamaz. soylede aciklayabilirim siz kalkin isntanbuldan newyorka gidin havakossullari olumsuz diye geri ataturke gelin.
  • canımızı kımlere emanet ediyoruz hayret birşey
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Saraybosna seferini yapan TK 1023 sefer sayılı yolcu uçağı Saraybosna'daki görüş mesafesinin kaybolması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

THY'nin İstanbul'dan Saraybosna'ya gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, Saraybosna'ya geldiğinde görüş mesafesinin inmesi için yeterli olmadığını düşünen kokpit ekibi tarafından rotayı yeniden Atatürk Havalimanı'na çevirdi.

Atatürk Havalimanı'na geri dönen THY uçağı sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.
THY UÇAĞI AHL'YE GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Metar ve Taf lar tabiki incelenir ve ona göre karar verilir ama bu isi yapanlar bilirki bazı dogu bloku ülkelerinde bu bilgiler bazen tutarız olabiliyor.Simdi buraya bos bos yorum yazan pilot özentilerine ve alınmadıgı icin thy düsmanı olanlara sesleniyorum,anlamadıgınız islere karısmayın hayatta bildiginiz anladıgınız baska isler varsa gidin onlarla ugrasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bosna hava alanına iniş yapılamazsa istanbula divert edilmesi cok normal, ekonomik ve güvenli bir planlamadir. Civar hava alanlarında gerekli anlaşmaların olmaması, Bosna hava limanindaki belirsizliğin süresi bilinmemesi ve yolculara tedariği şart olan yemek ve icecek gibi ihtiyacların karşılanması ve gerekli yakıt alımı konusunda anlaşma olmaması durumları göz önüne alındığında , İstanbul Bosna nin alternate meydanı olarak secilmsitir. Cok normal ve en ekonomik planlama bu sekildedir. Havacılıkta masraflar sadece yakıt değildir. Bilinmyen 100 lerce kalem vardır. Havacılığı flyinn den landing izlemek olarak gören bazı yorumcu arkadaslara duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Persembenin gelişi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy'den yine bir planlama ve operasyon faciası.kardeşim bosnaya inemiyorsan o civardaki yakın bir meydana divert etseydiniz,neden tekrar istanbula dönüyorsunuz,ne gereği vardı bunun ?yazık günah degil mi yolculara ve boşu boşuna israf edilen tonlarca yakıta.işte bu sebeplerden thy zararda ve her yönüyle güç kaybetmekte her geçen gün.her gün yeni bir thy vukuatıyla karşılaşıyoruz.daha neler görecegiz bakalım? koskoca şirketi ne hale getirdiler acemi yöneticiler.çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
insanların işi gücü planları organizasyonları mahvoldu, havadurumunda bakmadan çıkılır mı? bakkala giderken bile havadurumuna bakıyor insanlar şimdi ne yapacak o insanlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kısa uçuşlarda yedek meydan yerine herzaman geri base e dönülür. bosna yerine komşu ülkeye inse neye yarar hem yolculara hem şirkete zarar. bilmeden yazıyosunuz hep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Malesef son günlerde bilhassa THY pilotları gidecekleri meydanın hava durumunu teferruatlı incelemeden ve şartların uygun olduğundan emin olmadan nasıl olsa açar düşüncesiyle kalkış yapmakta ve neticede ya yedek meydana gitmekte yada dönüş yapmaktadırlar.Eskiden baskı vardı.Ama VAN kazasından sonra uygulamalar değişti.Lütfen biraz hassasiyet.Planlama hataları yapmayalım.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yanar dönerdir benim globally fosss um..geride döner,bazen iner,bazen kalkar,bazen piste yetişemezzz...nede olsa gloally fosss demiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saray bosnaya geldiginde gorus menzili yetersizse,ucus pilanindaki alternatif limana inerdi. yani bu haber dogru olamaz. soylede aciklayabilirim siz kalkin isntanbuldan newyorka gidin havakossullari olumsuz diye geri ataturke gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canımızı kımlere emanet ediyoruz hayret birşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000