16 Eylül 2013, Pazartesi 09:01:38

THY UÇAĞI 2 KEZ PİST BAŞINDAN GERİ DÖNDÜ!

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Dubai seferini gerçekleştirmek üzere tahsis edilen uçağı iki kez motor arıza nedeniyle pist başından geri dönmek zorunda kaldı. İşte ayrıntılar...
  • ekibin mesaisi tutmadı ve evlerine gittiler. kesin bilgi :)
  • Tamir yapıldıktan sonra pistte koşarken aynı arızayı tekrarlamaknasıl bir olay böyle ?
  • Halkla iliskiler birimi yada ucus/sefer guvenligi birimi gibi birimler yarsa bu sefer hakkinfa bilgi istemek ayip olurmu acaba? Bu tur arizalar her havayolunda olur a ma sirket yonetiminin tavri fark yaratir!!!
  • Kaptan kararı ve ekibin de onayıyla 2 saat görev süresi uzatılabilir. 4 saatlik bir gecikme bu şekilde absorbe olur, rahat olun, sıkıntı yok, kasmayın hemen :) Millet Rio'ya gidiyor yahu..
  • ekibin mesaisi nasıl tutmus acaba,ilginç ???

İstanbul-Dubai tarifeli seferini yapmak üzere dün akşam 20:00 sularında pist başına gelen Türk Hava Yolları uçağında kalkış için hızlandığı sırada  motor arızası yaşandı. TK760 sefer sayılı uçağın kaptan pilotu, kalkışı iptal ederek gerekli kontrollerin yapılabilmesi için  TC-JRO kuyruk tescilli uçağı THY Teknik Hangarı önüne park etti. 

Yaşanan olaylardan dolayı tedirgin olan bir yolcu uçmaktan vazgeçtiğini belirtince, pilot güvenlik kurallarını gerekçe göstererek tüm yolcu ve bagajların tekrardan aranması talebinde bulundu. Yolcular ve bagajlar tek tek arandıktan sonra yeniden uçağa alındı.

Teknik kontrolleri tamamlanan A321 tipi yolcu uçağı tekrardan havalanmak üzere pist başına geldi. Ancak hızlanmaya başladığı sırada tekrardan motor arızası meydana geldi. Kaptan pilot uçuştan vazgeçerek, uçağı park pozisyonuna çekti ve yolcular Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne alındı.

Tüm bu yaşananlardan sonra tarifeli olarak 20:00'da havalanması gereken uçak, 4 saat 43 dakikalık bir gecikmeyle 00:43'te havalanabildi. Uçağın 05:50 sularında Dubai'ye teker koyduğu ifade edildi.

THY UÇAĞI 2 KEZ PİST BAŞINDAN GERİ DÖNDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mesai tutmadı ~ 11 yıl önce
ekibin mesaisi tutmadı ve evlerine gittiler. kesin bilgi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adem ~ 11 yıl önce
Tamir yapıldıktan sonra pistte koşarken aynı arızayı tekrarlamaknasıl bir olay böyle ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY de ~ 11 yıl önce
Halkla iliskiler birimi yada ucus/sefer guvenligi birimi gibi birimler yarsa bu sefer hakkinfa bilgi istemek ayip olurmu acaba? Bu tur arizalar her havayolunda olur a ma sirket yonetiminin tavri fark yaratir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKPK ~ 11 yıl önce
Kaptan kararı ve ekibin de onayıyla 2 saat görev süresi uzatılabilir. 4 saatlik bir gecikme bu şekilde absorbe olur, rahat olun, sıkıntı yok, kasmayın hemen :) Millet Rio'ya gidiyor yahu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skpk ymış.. ~ 11 yıl önce
evet skpk var ancak sen de bilirsin ki ana üs de skpk işlemez..
kiremit ~ 11 yıl önce
ekibin mesaisi nasıl tutmus acaba,ilginç ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hüsrev ~ 11 yıl önce
mesainin tutmadığı kanaitindeyim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000