13 Eylül 2011, Salı 08:30:11

THY UÇAĞI 11 SAAT RÖTAR YAPINCA...

Köln-istanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti...
  • 11 saatlik uzun bir rötar için " aman canım, ne olmuş uçak birkaç saat geciktiyse, dünyanın sonu değil ya " şeklinde düşünen THY yöneticileri ve çalışanları acaba kendileri o savundukları şirket için 11 saat yemek yemeden, aralarda hiçbir şey içmeden, birşey yiyip içerse de kendi cebinden harcayarak çalışmayı yolculardan bekledikleri şekilde sorgusuz sualsiz ve hiç mızmızlanmadan kabul ederler miydi acaba?
  • ekip planlamanın biz yaptık oldularıyla ancak bu kadar olur, hesap verecek kimseleri yok cunku varsa da bız bılmıyoruz, Kabil uçuşlarına kabin ekipleri normal mesai saatleri 10dk ileri alınarak, yanı goreve 1 saat once baslamıs gıbı gosterılerek tam 14 saatle gönderiliyorlar, gectıgımız gunlerde tam rakamı bılememekle kabaca 150 arkadası işten atılan kabin memurları atılma korkusuyla kuzu kuzu bu illegal işlemi sineye çekip Kabil'e gidiyorlar..... vahşi kapitalizm bu olsa gerek, o Luftansa'ya kurban olun siz, orada ne Almanca bilmeyen uyduruk yabancı kaptan vardır, ne de TK personelinin karşılaştığı haksızlıklara maruz kalan personel, zamanında yatan cok para+iyi yemek ikilisi şirketin üç maymunlarına yakışır ..... Allah büyük...
  • "13:25 dk mesai planladık slot gelirse ne olur" diye düşünmeyen Ekip Planlama ile daha IST dan kalkmadan önce kaptan "Kolnde mesaim dolacak" dediğinde tedbir almak yerine ahkam kesen OCC müdürlerini yolcunun önüne atmak lazım ... azcik beyninizi kullansanız o kadar yolcu perişan olmayacaktı...
  • Bademlileri burdan tebrik ediyorum :)
  • pes diyen vatandasa bu nasil bir mantiktir ya? Bir hizmet satin aldiysan karsilgini alirsin,magdur olduysan magduriyetinin giderilmesi gerekir(her sey icin genel kural).Kacinci yüzyilda yasiyorsun? 11 saat rötar 3 tane ucagi olan bir sirkette belki mazur görülebilir(yolcu iyi sekilde agirlanirsa) ama dünyada ilk 10 a girdik diyen bir sirket icin kepazelikten baska bir sey degildir.
  • insanlar cok acımasız... kardesım senın ıcın arızalı ucagı sefere vermemısler daha ne ıstıyosun tesekkur etmenız gerekır bence...
  • mesai tutmadıgına gore kolnden once 2 bacak daha ucus vermişlerdir.. yani planlama boyle insan limitlerini zorlayarak plan yaptıgından elbet bir yerlerde patlayacaktı.. iyi olmus ders olsun limitlerde ucus bir daha planlamazlar.
  • Kardeşim sen esnaflık nedir bilir misin ? Keyfi de olsa zorunlulukta olsa şanına yakışır özür dilemek. Sen 3-4 uçaklık filosu olan firma değilsin. Koskoca bir firmasın. Ne olursa olsun müşterini mağdur ettiysen çıkıp aslanlar gibi özür dileyeceksin . İşte senin gibi zihniyetli adamlar var bu şirketin başında. Bu yüzden bu haldesiniz. durmak yok yemeğe devam.
  • birde ilk ona girdik diyrlar ben 3 hafta once bir konu hakkinda thy mail attim bana konunuz arastiriliyor deyip gecistirdiler hala cevap yok 11 saatlik rotar nerede gorulmus ucus ekibini planlayan arkadaslar cm lik ayar yapmislar ama tutturamamislar brovo size thy
  • Yolcuların otel hakkı yokmuydu? Ben öyle birşeyler biliyorum TK uçak geldi dese bile yolcu beni otele götür 1 gün otel hakkımı kullanacağım dese 5 yıldızlşı otelde ağırlaması lazım diye hatırlıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Köln-istanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti. Özellikle çocuklu aileler, yaşlı, engelli ve hamile yolcular büyük sıkıntı yaşadılar. 
 
Köln-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti. Köln'den İstanbul'a direkt uçacak olan TK1674 sefer sayılı 15.40 uçağının yolcuları ancak saat 02.30'da uçabildiler. Valizlerini veren yolcular önce uçuş kapısına alındılar. Burada yaklaşık iki saat süren beklemenin ardından yolculara, uçağın Nürnberg aktarmalı uçacağı söylendi. Yolcular bu duruma tepki gösterdiler. Daha sonra ise yolculara evlerine gitmeleri ve uçağın 01.30'da kalkacağı bildirildi. Yolcuların bir kısmı evlerine giderken bazıları havaalanında beklemeyi tercih etti. Özellikle çocuklu aileler, yaşlı, engelli ve hamile yolcular büyük sıkıntı yaşadılar. THY görevlileri ile yolcular arasında yaşanan gerginliğe zaman zaman polis müdahale etti. Rötardan ötürü THY'na tepki gösteren yolcular yaşadıklarından dolayı özür beklediklerini söylediler. 
 
AKTARMA YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER 
 
Yolcular; "uçağımız saat 15.40'da idi. Saat 13. 00'de havaalanına geldik. Bize önce uçağın biraz rötar yapacağını söylediler. Daha sonra aktarmalı uçacağımızı ve uçağın Nürnberg'e inip yolcu alacağını bildirdiler. Tabi böyle bir şey Türkiye'de iç hatlarda biletleri olan yolcuları mağdur edeceğinden insanlar tepki gösterdiler. Bize gecikmeden kaynaklanan haklarımızı bildiren bir kağıt dağıttılar. Biz bu kağıtları zaten internetten bulabilirdik. Biz THY markasına güvendik. Yaşadıklarımıza inanamıyorum" diye konuştu. 

ÇOCUĞUM PERİŞAN OLDU 
 
"THY pahalı olmasına rağmen tercih ettim. Bizi iki saate yakın uçağın kapısında beklettikten sonra kalkmayacağını söylediler. Benim 19 aylık oğlum buralarda perişan oldu. Bizden yaşadıklarımız için özür bile dilenmedi. Biz uçak direkt olduğu için daha fazla para ödedik. Aktarmalı gitmek zorunda değiliz. Uçağın ekibi biraz önce otele dinlenmeye gitti. Bizi otele göndermediler. Çocuklarımız buralarda aç kaldılar" dedi. 
 
FELCİM VE KALP HASTASIYIM 
 
 
"Kimse bizimle ilgilenmiyor. Eve gidin diyerek bizleri başlarından savıyorlar. Nürnberg aktarması istemediğimiz için durumu protesto ettik. Ben kalp hastasıyım ve felçliyim. Engelli belgem var. Durumumu belirttiğim halde kimse bana yardımcı olmadı. THY'ye güveniyorduk ama bize çok sıkıntı yaşattılar. Hukuki yollara başvurarak haklarımızı savunacağız. THY'den özür bekliyoruz." şeklinde konuştu. 
 
THY'DEN AÇIKLAMA 
 
THY Yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, uçuş ekiplerin uçuş saatlerinin dolması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, "Uçağın 11 Eylül tarihinde İstanbul-Köln'e gidişi esnasında Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiği yoğunluğu dolayısıyla yaklaşık 1buçuk saat rötarla kalmasının ardından, Köln Bonn Havalimanına inişi esnasında da hava trafiğinin yoğun olması nedeniyle 1 saatlik rötarla iniş yaptı. Köln Bonn Havalimanı'ndan TSİ ile 15.40'ta kalkması gereken uçak, kabin ekiplerinin uçuş süresinin dolması nedeniyle kalkamadı. THY yetkilileri ise Köln'de bulunan başka bir uçuşu bekleyen ekiplerinin planlamasını değiştirerek acil olarak uçuşa çağırdı. Yeni ekibin gelmesiyle birlikte uçak bugün sabah saatlerinde yaklaşık 12 saat rötarla Türkiye'ye gelmiştir." denildi. 
 
THY yetkilileri uçağın ayrıca, Nümberg'e uğramadan direk olarak Köln-İstanbul olarak seferinin gerçekleştiğini kaydettiler.
THY UÇAĞI 11 SAAT RÖTAR YAPINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
11 saatlik uzun bir rötar için " aman canım, ne olmuş uçak birkaç saat geciktiyse, dünyanın sonu değil ya " şeklinde düşünen THY yöneticileri ve çalışanları acaba kendileri o savundukları şirket için 11 saat yemek yemeden, aralarda hiçbir şey içmeden, birşey yiyip içerse de kendi cebinden harcayarak çalışmayı yolculardan bekledikleri şekilde sorgusuz sualsiz ve hiç mızmızlanmadan kabul ederler miydi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ekip planlamanın biz yaptık oldularıyla ancak bu kadar olur, hesap verecek kimseleri yok cunku varsa da bız bılmıyoruz, Kabil uçuşlarına kabin ekipleri normal mesai saatleri 10dk ileri alınarak, yanı goreve 1 saat once baslamıs gıbı gosterılerek tam 14 saatle gönderiliyorlar, gectıgımız gunlerde tam rakamı bılememekle kabaca 150 arkadası işten atılan kabin memurları atılma korkusuyla kuzu kuzu bu illegal işlemi sineye çekip Kabil'e gidiyorlar..... vahşi kapitalizm bu olsa gerek, o Luftansa'ya kurban olun siz, orada ne Almanca bilmeyen uyduruk yabancı kaptan vardır, ne de TK personelinin karşılaştığı haksızlıklara maruz kalan personel, zamanında yatan cok para+iyi yemek ikilisi şirketin üç maymunlarına yakışır ..... Allah büyük...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"13:25 dk mesai planladık slot gelirse ne olur" diye düşünmeyen Ekip Planlama ile daha IST dan kalkmadan önce kaptan "Kolnde mesaim dolacak" dediğinde tedbir almak yerine ahkam kesen OCC müdürlerini yolcunun önüne atmak lazım ... azcik beyninizi kullansanız o kadar yolcu perişan olmayacaktı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bademlileri burdan tebrik ediyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pes diyen vatandasa bu nasil bir mantiktir ya? Bir hizmet satin aldiysan karsilgini alirsin,magdur olduysan magduriyetinin giderilmesi gerekir(her sey icin genel kural).Kacinci yüzyilda yasiyorsun? 11 saat rötar 3 tane ucagi olan bir sirkette belki mazur görülebilir(yolcu iyi sekilde agirlanirsa) ama dünyada ilk 10 a girdik diyen bir sirket icin kepazelikten baska bir sey degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
insanlar cok acımasız... kardesım senın ıcın arızalı ucagı sefere vermemısler daha ne ıstıyosun tesekkur etmenız gerekır bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mesai tutmadıgına gore kolnden once 2 bacak daha ucus vermişlerdir.. yani planlama boyle insan limitlerini zorlayarak plan yaptıgından elbet bir yerlerde patlayacaktı.. iyi olmus ders olsun limitlerde ucus bir daha planlamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim sen esnaflık nedir bilir misin ? Keyfi de olsa zorunlulukta olsa şanına yakışır özür dilemek. Sen 3-4 uçaklık filosu olan firma değilsin. Koskoca bir firmasın. Ne olursa olsun müşterini mağdur ettiysen çıkıp aslanlar gibi özür dileyeceksin . İşte senin gibi zihniyetli adamlar var bu şirketin başında. Bu yüzden bu haldesiniz. durmak yok yemeğe devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birde ilk ona girdik diyrlar ben 3 hafta once bir konu hakkinda thy mail attim bana konunuz arastiriliyor deyip gecistirdiler hala cevap yok 11 saatlik rotar nerede gorulmus ucus ekibini planlayan arkadaslar cm lik ayar yapmislar ama tutturamamislar brovo size thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcuların otel hakkı yokmuydu? Ben öyle birşeyler biliyorum TK uçak geldi dese bile yolcu beni otele götür 1 gün otel hakkımı kullanacağım dese 5 yıldızlşı otelde ağırlaması lazım diye hatırlıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000