23 Mayıs 2012, Çarşamba 16:32:45

THY UÇAĞI 1 SAAT MARMARA TURU ATTI

Türk Hava Yolları’nın İstanbul –Washington seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanan TC-JDM kuyruk tescilli Airbus A340 tipi yolcu uçağı yaşadığı arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
  • tc-jdm - tc-jdj se sözkonusu bunların hepsi normaldir.ucakeskı dıye fılodan cıkartılmaz buna katılıyorum.ama artık gercekten bu ucakalrın mıadı dolmus allah korusun bı kaza kırım oluncamı ucustan alıccaksınız bunları.yapın kargo ucsunlar.hala neden medet umuyosunuz bu ucaklardan.hakeratcı strıng unutmustr dıyen cahıl arkadasa da cevabım su oyle bısey olsa ucak taksı bıle yapamaz arastr ogren oyle yorum yaz.devamhurda hava yolları devam
  • Bu uçağın Marmara denizi üzerinde turlamasını ve alana geri dönüşünü iststatus'tan tesadüfen canlı olarak izlemiştim ve burada herhangi bir bilgi göremeyince pegasus ile ilgili bir arıza haberinin altına THY 7 niye döndü diye sormuştum, bazıları da bu sanki Pegasus'un arızasına nispet yapıyorum gibi algılamışlardı. 2 gün sonra manşetlere çıkmış bu arıza demekki.
  • biz "deli mayk" (JDM) deriz kendisine :) Komiktir aslinda, ucus sirasinda isik oyunlari falan yapar yolcusuna disko havasinda eglenceli ucuslar yapariz ...
  • tekn.k ekibe laf söylemeyin, o iniş takımlarını biz getircez yurt dışından yarın :)
  • thy'nin deneyimli uçak teknisyenleri başta pegasus olmak üzere diğer şirketlere geçiyorlar.bunun onlarca sebebi var.hatta daha düşük maaşa gidenler bile var.huzur olmazsa, iş barışı olmazsa yapılan işin kalitesi de olmaz.burada yaşanan olayın bu konu ile ilgili alakası olmayabilir ama teknik güllük güllüstan değil onu bilin.
  • Amerikanın en büyük şirketlerinden Delta Airlines 40 senelik halen DC-9 eski nesil MD-88 kullanırken A340 uçağından eski olan B767 kullanırken avrupanın önemli şirketlerinden KLM halen MD-11 ve B747*combi kullanırken bu uçaklara hurda diyen arkadaşlara şaşırıyorum. Sorun uçakta değil sorun THY'nin torpille almış olduğu bir halt bilmeyen teknik ekibinin uçaklara bakım yapamıyor olması yönetimin daha ekip planlama yapacak doğru dürüst elemanı yok herşey şansa işliyor. Uzman diye işe aldıkları şahsiyetler havacılığın "H" sinden bi haber ortalarda dolaşıp bütün gün dedikodu yapıp birbirlerine 3 yaşında çocuk gibi ben üstünüm yok ben üstünüm sen taşeronsun ben uzmanım sen uzmansın ama ben daha akıllıyım diyen tiplerle geçen boş zamanlar iki iş yapmadan binlerce tl kazanan insanlar bir oda da tek kişinin yapacağı işi 5 kişinin yapıp iyice işleri karıştıracak hale getirilmesi vs vs ..... yaz yaz bitmez. bu halde olan bir şirket dünyada güvenlikte bırak ilk 10nu 50. sıralarda olması çok normal
  • Geçen sene ağustosta JDJ de iniş takım kapağı toplamadığı için kalmıştı. Hatta Kaptan "yakıta yazık günah, başka uçak varsa OWL yapalım diye yalvarmış ama teknik OWL sonrası inspection yapmak istemediği için adamcağıza zorla yakıt boşalttrmışlardı. Telsiz görüşmelerinin kayıtları da var youtubeda http://www.youtube.com/watch?v=9il0_DTuP5U ilginç ayrıntılar var telsiz kayıtlarında. Yakıt boşaltma nasıl oluyor, pilotlar niye uçuşa devam edemiyorlar gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. THY A340 ları gözden çıkarmış gibi. şüphesiz uçaklar Master Minimum Equipment Lists ile kalkıyorlardır lakin pilotların şansı bol olsun zira bu uçakların her kalkışta bir takım eksik ekipman var gibime geliyor. nasılsa gidici diye kimse ekipmanı tamamlamakla uğraşmıyor sanki.
  • @tk8; braz daha dikkatli hitap ederseniz sevinirim..sorunuza gelince, evet pilotum ve THY'de uçmaktayım..siz de bir yerlerden tanıdk geldiniz bana ama :)) @niyazi; Jettison adı verilen sisteme sahip uçaklarda dakikada 1 ton olacak şekilde dışarıya atıyor evet.. ama bu sistem yoksa düşük irtifada iniş takımı açık ve flaplı halde holding yapılarak mümkün olduğunca yakıt harcanarak iniş ağırlığı düşürülebilir @tgs haters; harekatçılar veya yer personeli ile ilgisi bulunmamakta..pin takılı kalsa zaten taksi de yapamazdı uçak
  • Değerli yorumcu arkadaşlar. THY neden devamlı uçak yenilemeye gidiyor dersiniz? Bu uygulamayı yapması uçakların ki en büyük sorun bakımların gittikce zorlaşması,periodların yakınlaşması ve tabiiki rızaların olmasının kacınılmazlığıdır. Biz Türkler her zaman işin kolayına kacar eskiyi at yeniyi al yaparız. Buda sermeye şirketlerinin işie gelir. Çünkü eskiyi kulanmak olası arıza yapmasını çözmek zorumuza gider. THY eski deneiymli kadrosunu kaybetmiş ve bu tür olası arızaları çözememektedir. Sorun budur. Uçağa laf atmak yerine kadrolara laf atın.
  • Ne kadar havacılık uzmanı arkadaş varmış meğerse, o kadar terim biliyorsunuz yorum yapıyorsunuz,gidin o zaman milli uçak projesine kayıt yaptırın. orda size daha çok ihtiyaç olur,birşeye yararsınız. arızadır olur bu insan yapımı bir uçak. herşey 4 4lük olamaz ya,boş boş konuşmalardan başka birşey bildiğiniz yok.vazgeçin THY'yi kötülemekten tgs haters denen kullanıcıya, önce öğren ayıp değil öğrenmemek 'pushback olup taxi'de bekleyen uçak steering pin ayrılmadan kumanda kolu hareket edemez.' birşey daha öğrenmiş oldun.

Türk Hava Yolları’nın bu öğlen 13:20’de İstanbul – Washington seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TC-JDM kuyruk tescilli uçağının iniş takımları kapanmayınca, pilotlar Yavuz Özsoy, Michail Zafeiris ve Cenk Öztürk havalandıkları meydana geri dönme kararı aldı.

225 yolcusu bulunan “İzmir” isimli TC-JDM kuyruk tescilli, Airbus A340 tipi uçak, Marmara denizi üzerinde yakıt boşalttıktan sonra, 1 saat rötarla Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Uçağın yapılan bakımların ardından uçamayacağına karar verilerek, TC-JDL kuyruk tescilli Airbus A340 tipi yolcu uçağıyla değiştirildiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Eylül ayının başlarında TC-JDM kuyruk tescilli A340 yolcu uçağı Hindistan’da bulunan Mumbai Chatrapati Shivaji Uluslarararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkmış, uçak uzun bir süre bakıma alınmıştı.

Nisan ayının başlarında tekrar sefere çıkan uçak, birkaç gün sonra da camında meydana gelen çatlak nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönmüştü.

TC-JDM kuyruk tescilli uçağın 1996 yılında Türk Hava Yolları filosuna katıldığı öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY UÇAĞI 1 SAAT MARMARA TURU ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

normaşdır ~ 12 yıl önce
tc-jdm - tc-jdj se sözkonusu bunların hepsi normaldir.ucakeskı dıye fılodan cıkartılmaz buna katılıyorum.ama artık gercekten bu ucakalrın mıadı dolmus allah korusun bı kaza kırım oluncamı ucustan alıccaksınız bunları.yapın kargo ucsunlar.hala neden medet umuyosunuz bu ucaklardan.hakeratcı strıng unutmustr dıyen cahıl arkadasa da cevabım su oyle bısey olsa ucak taksı bıle yapamaz arastr ogren oyle yorum yaz.devamhurda hava yolları devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 12 yıl önce
Bu uçağın Marmara denizi üzerinde turlamasını ve alana geri dönüşünü iststatus'tan tesadüfen canlı olarak izlemiştim ve burada herhangi bir bilgi göremeyince pegasus ile ilgili bir arıza haberinin altına THY 7 niye döndü diye sormuştum, bazıları da bu sanki Pegasus'un arızasına nispet yapıyorum gibi algılamışlardı. 2 gün sonra manşetlere çıkmış bu arıza demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kbnmmru ~ 12 yıl önce
biz "deli mayk" (JDM) deriz kendisine :) Komiktir aslinda, ucus sirasinda isik oyunlari falan yapar yolcusuna disko havasinda eglenceli ucuslar yapariz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekmek parası ~ 12 yıl önce
tekn.k ekibe laf söylemeyin, o iniş takımlarını biz getircez yurt dışından yarın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 12 yıl önce
thy'nin deneyimli uçak teknisyenleri başta pegasus olmak üzere diğer şirketlere geçiyorlar.bunun onlarca sebebi var.hatta daha düşük maaşa gidenler bile var.huzur olmazsa, iş barışı olmazsa yapılan işin kalitesi de olmaz.burada yaşanan olayın bu konu ile ilgili alakası olmayabilir ama teknik güllük güllüstan değil onu bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak eski diyenlere.... ~ 12 yıl önce
Amerikanın en büyük şirketlerinden Delta Airlines 40 senelik halen DC-9 eski nesil MD-88 kullanırken A340 uçağından eski olan B767 kullanırken avrupanın önemli şirketlerinden KLM halen MD-11 ve B747*combi kullanırken bu uçaklara hurda diyen arkadaşlara şaşırıyorum. Sorun uçakta değil sorun THY'nin torpille almış olduğu bir halt bilmeyen teknik ekibinin uçaklara bakım yapamıyor olması yönetimin daha ekip planlama yapacak doğru dürüst elemanı yok herşey şansa işliyor. Uzman diye işe aldıkları şahsiyetler havacılığın "H" sinden bi haber ortalarda dolaşıp bütün gün dedikodu yapıp birbirlerine 3 yaşında çocuk gibi ben üstünüm yok ben üstünüm sen taşeronsun ben uzmanım sen uzmansın ama ben daha akıllıyım diyen tiplerle geçen boş zamanlar iki iş yapmadan binlerce tl kazanan insanlar bir oda da tek kişinin yapacağı işi 5 kişinin yapıp iyice işleri karıştıracak hale getirilmesi vs vs ..... yaz yaz bitmez. bu halde olan bir şirket dünyada güvenlikte bırak ilk 10nu 50. sıralarda olması çok normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-UBR ~ 12 yıl önce
Geçen sene ağustosta JDJ de iniş takım kapağı toplamadığı için kalmıştı. Hatta Kaptan "yakıta yazık günah, başka uçak varsa OWL yapalım diye yalvarmış ama teknik OWL sonrası inspection yapmak istemediği için adamcağıza zorla yakıt boşalttrmışlardı. Telsiz görüşmelerinin kayıtları da var youtubeda http://www.youtube.com/watch?v=9il0_DTuP5U ilginç ayrıntılar var telsiz kayıtlarında. Yakıt boşaltma nasıl oluyor, pilotlar niye uçuşa devam edemiyorlar gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. THY A340 ları gözden çıkarmış gibi. şüphesiz uçaklar Master Minimum Equipment Lists ile kalkıyorlardır lakin pilotların şansı bol olsun zira bu uçakların her kalkışta bir takım eksik ekipman var gibime geliyor. nasılsa gidici diye kimse ekipmanı tamamlamakla uğraşmıyor sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk7 ~ 12 yıl önce
@tk8; braz daha dikkatli hitap ederseniz sevinirim..sorunuza gelince, evet pilotum ve THY'de uçmaktayım..siz de bir yerlerden tanıdk geldiniz bana ama :)) @niyazi; Jettison adı verilen sisteme sahip uçaklarda dakikada 1 ton olacak şekilde dışarıya atıyor evet.. ama bu sistem yoksa düşük irtifada iniş takımı açık ve flaplı halde holding yapılarak mümkün olduğunca yakıt harcanarak iniş ağırlığı düşürülebilir @tgs haters; harekatçılar veya yer personeli ile ilgisi bulunmamakta..pin takılı kalsa zaten taksi de yapamazdı uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu bakım ~ 12 yıl önce
Değerli yorumcu arkadaşlar. THY neden devamlı uçak yenilemeye gidiyor dersiniz? Bu uygulamayı yapması uçakların ki en büyük sorun bakımların gittikce zorlaşması,periodların yakınlaşması ve tabiiki rızaların olmasının kacınılmazlığıdır. Biz Türkler her zaman işin kolayına kacar eskiyi at yeniyi al yaparız. Buda sermeye şirketlerinin işie gelir. Çünkü eskiyi kulanmak olası arıza yapmasını çözmek zorumuza gider. THY eski deneiymli kadrosunu kaybetmiş ve bu tür olası arızaları çözememektedir. Sorun budur. Uçağa laf atmak yerine kadrolara laf atın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her kafadan ses ~ 12 yıl önce
Ne kadar havacılık uzmanı arkadaş varmış meğerse, o kadar terim biliyorsunuz yorum yapıyorsunuz,gidin o zaman milli uçak projesine kayıt yaptırın. orda size daha çok ihtiyaç olur,birşeye yararsınız. arızadır olur bu insan yapımı bir uçak. herşey 4 4lük olamaz ya,boş boş konuşmalardan başka birşey bildiğiniz yok.vazgeçin THY'yi kötülemekten tgs haters denen kullanıcıya, önce öğren ayıp değil öğrenmemek 'pushback olup taxi'de bekleyen uçak steering pin ayrılmadan kumanda kolu hareket edemez.' birşey daha öğrenmiş oldun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000