25 Temmuz 2010, Pazar 08:49:33

THY TRANSİT YOLCUYA AĞIRLIK VERECEK

Şirketin Genel Müdürü Temel Kotil, kriz yılında kapasitelerini yüzde 21 artırıp 6 milyar dolar ciro ve 538 milyon dolar faaliyet kârı elde ettiklerini söyledi.
  • AHL'ye yeni paralel pisti yapmak şart. O zaman 60 milyon trafik rahat rahat geçer. Öyle ikinci üçüncü limanla olmaz bu iş. Transite ağırlık veren havayolu öyle operasyonunu 2'ye 3'e ayıramaz. Uçak dediğin şeyin rotasyonu büyük dert. Yanı sıra her limana ayrı memurdu, şefti, müdürdü. İşin maliyetini artırır. Rekabetçi olacaksan maliyetin de düşük olmalı.
  • Bence SAW THY nin oradan sefer yaptığına dua etsin. Lowcost terminalden sefer planlamak THYna yakışmaz. AnadoluJet bile SAW a fazla.
  • THY son dönemlerde müthis basarilara imza atiyor ama hala ahbab ve es dost kadrolasmasi sirketi kötüye götürmekte. Sayin kotil Frankfurta bir göz atsin.. durumdalar.. herkesin dilindeler..
  • Olurmu oyle sey. Londra'nin, New York'un Tokyo'nun uzerinde de hava trafigi var. Altyapi ile hersey olur. Bilmiyorsan, bilen birilerini getirirsin 100milyon kisilik havaalanini Istanbulda aslan gibi calistirirlar.
  • NEDEN SAW DAN UÇUŞLARINI ANADOLU JETE DEVREDİYORSUN!!! KKALİTEYİ NEDEN DÜŞÜRDÜN KOTİL? TAYYİPMİ ÖNERDİ BU DURUMU SANA?? YAZIK YA ? AYIP VALLA AYIP!!! KİŞİLERE GÖRE DEĞİL MİLLETE GÖRE HAVALİMANI HİZMETİ VERİN!! SİZ SAW I ,İSG Yİ NE ZANNEDİYORSUNUZ HA??? BURADANDA BİZ ELİTLERİ YOLLUYORUZ,ONLAR BİLE BU HABERE ŞOK OLDULAR!!! 2 AĞUSTOSTAKİ THY NİN UÇUŞ İPTALİNİ İPTAL EDİN BENCE ...
  • thy'nin yeni boyama konusu ne oldu..beğenildi mi Elazığ uçağındaki yeni boyama? bilgisi olan var mı?
  • BU İŞ ANCAK ESENBOĞAYA AĞIRLIK VEREREK OLUR, İSTANBULA YENİ HAVAALANI YAPSANIZ BİLE İSTANBUL ÜZERİNDEKİ HAVA TRAFİĞİ AŞIRI ARTACAKTIR
  • Turkish confirms LAX service (23-Jul-10 10:31 AM)
  • bu haber karşısında yıkılmış bulunmaktayım:):) üzülerek ayıplıyorum:):)
  • thy nin borsa degeri olması gerekenin çok altında. 6 aylık bilancoyla beraber gerçek degerine ulaşacaktır.
Kotil, bu amaçla transit yolcu taşımacılığına ağırlık vereceklerini aktardı. Kotil'in verdiği bilgiye göre dünyada toplam transit yolcunun yüzde 66'sı Avrupa ve Asya koridorunu kullanıyor. Bu da THY için önemli bir avantaj anlamına geliyor.

Transit uçuşların daha kârlı olduğuna dikkat çeken Genel Müdür, "Avrupa-Asya koridorundaki milyonlarca transit yolcunun peşindeyiz." dedi. Şirketin başarısında özelleştirmenin büyük etkisi olduğunu dile getiren Temel Kotil, "Daha önce kamuyduk. Ben de eski bir bürokratım, şimdi CEO diyorlar. Kamuya bir düşmanlığım yok ama bürokrasiye var. 2006'da özel şirket olduk ondan sonra koşullara daha hızlı ayak uyduruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

THY, uçuş bakımından dünyanın en büyük 8'inci havayolu konumuna yükseldi. Şirketin gelirlerinin yüzde 62'si yurtdışı uçuşlardan geliyor. Firma, 16 bin kişiyi istihdam ediyor.

Zaman
THY TRANSİT YOLCUYA AĞIRLIK VERECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'ye yeni paralel pisti yapmak şart. O zaman 60 milyon trafik rahat rahat geçer. Öyle ikinci üçüncü limanla olmaz bu iş. Transite ağırlık veren havayolu öyle operasyonunu 2'ye 3'e ayıramaz. Uçak dediğin şeyin rotasyonu büyük dert. Yanı sıra her limana ayrı memurdu, şefti, müdürdü. İşin maliyetini artırır. Rekabetçi olacaksan maliyetin de düşük olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence SAW THY nin oradan sefer yaptığına dua etsin. Lowcost terminalden sefer planlamak THYna yakışmaz. AnadoluJet bile SAW a fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY son dönemlerde müthis basarilara imza atiyor ama hala ahbab ve es dost kadrolasmasi sirketi kötüye götürmekte. Sayin kotil Frankfurta bir göz atsin.. durumdalar.. herkesin dilindeler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olurmu oyle sey. Londra'nin, New York'un Tokyo'nun uzerinde de hava trafigi var. Altyapi ile hersey olur. Bilmiyorsan, bilen birilerini getirirsin 100milyon kisilik havaalanini Istanbulda aslan gibi calistirirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NEDEN SAW DAN UÇUŞLARINI ANADOLU JETE DEVREDİYORSUN!!! KKALİTEYİ NEDEN DÜŞÜRDÜN KOTİL? TAYYİPMİ ÖNERDİ BU DURUMU SANA?? YAZIK YA ? AYIP VALLA AYIP!!! KİŞİLERE GÖRE DEĞİL MİLLETE GÖRE HAVALİMANI HİZMETİ VERİN!! SİZ SAW I ,İSG Yİ NE ZANNEDİYORSUNUZ HA??? BURADANDA BİZ ELİTLERİ YOLLUYORUZ,ONLAR BİLE BU HABERE ŞOK OLDULAR!!! 2 AĞUSTOSTAKİ THY NİN UÇUŞ İPTALİNİ İPTAL EDİN BENCE ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy'nin yeni boyama konusu ne oldu..beğenildi mi Elazığ uçağındaki yeni boyama? bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU İŞ ANCAK ESENBOĞAYA AĞIRLIK VEREREK OLUR, İSTANBULA YENİ HAVAALANI YAPSANIZ BİLE İSTANBUL ÜZERİNDEKİ HAVA TRAFİĞİ AŞIRI ARTACAKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkish confirms LAX service (23-Jul-10 10:31 AM)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu haber karşısında yıkılmış bulunmaktayım:):) üzülerek ayıplıyorum:):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin borsa degeri olması gerekenin çok altında. 6 aylık bilancoyla beraber gerçek degerine ulaşacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000