26 Aralık 2008, Cuma 14:21:30

THY, Tokat Havaalanı'nda inceleme yaptı

Türk Hava Yolları (THY) heyeti, havaalanında incelemelerde bulunmak üzere Tokat'a gitti.
  • Aman Kardeşim beni sakın yanlış anlamayın.Özellikle yorumumun ilk satırlarını okuyun.Ben Tokata uçulmasına karşı değilim.Teknik olarak bu gün için bunun imkansız olduğunu söylüyorum.Hatta derim ki o koca uçakları kiralayan THY yönetimi boşuna konuşacağına üç tane de Siirt Tokat Edremit gibi meydanlara sorunsuz inecek uçak kiralasaydı Tokata gelen kıymetli büyüklerimiz bunları bilmiyorlarmıydı.Thy nin elindeki en küçük uçak A-319 bile Tokata operasyon yapamaz.Bile bile niye Tokata gittiler.
  • tokat ta hava alanında bulunan pist çok kısa ve daga bakıyor bunu yapan insanlar a sormak lazım öncelikle bu hava alanı ölü bir yatırım dan başka birşey değil ben de isterimki tokta uçak insin halkımız bundan faydalansın ama olmaz thy nin şu an elinde bulunan A319 tipindeki uçağı iner diyorlar iner ama pilot isterse iner pilot inmek isteyince neler oluyor mesela diyarbakır faciası ğibi insan hayatıyla oynamasınlar....
  • Tokat vilayet nüfusu 650.000 kapsama alanı ise 1.000.000 nüfuslu bir şehirdir. Halen Sivas hava trafiğinin %15'te 20'sini Tokat oluşturmaktadır. Ancak Tokat yolcusu Merzifon'a hiç gitmemekte Sivas'ı da çok kullanmamaktadır. Hem İstanbul,Ankara ve İzmir'in nüfusunun göç ile arttığını söylüyoruz ve hem de bir anadolu şehrine uçağı çok görüyoruz. Tokat'a ya yeni pist yapılmalı ya da mevcut piste uygun uçaklarla sefer yapılmalıdır. Yazın günlük 100-120 yolcu kışın 70-80 arasında yolcu bankodur.
  • Defalarca bu sayfalara yazıldı. Bu gün için ne THY de nede özel hava yollarında Tokat meydanına sefer yapabilecek uçak yok.Bu ısrarlar boşuna. Yapılan bu operasyon da aldatmaca ve show. Bence harcanan paraya ve zamana yazık.Önemli olan pistin boyu değil konumu. Tokata seferler başladığında RJ ler inip kalkıyorlardı.THY RJ leri geri yolladığı gün sevinçten deve kesti. Birde turboprop olayı var. THY bu uçakları kullandı. Hemde en iyi ve lükslerini yolcu pervaneli diye binmedi Kıyamet kopardı. THT nin ATP leri bir yana THY nin Dash-7 ları kötü uçaklarmıydı?
  • B 777 LERİ TOKAT IN YENİ PİSTİNE İNDİRECEĞİZ.
  • tokat havaalanı yolcu olarak sivas tanda merzifon danda fazla potansiyele sahiptir.yeterki seferler başlasın.
  • gerekirse tokat a yeni pist yaptırırız.ama merzifon a gitmeyiz.uçağı da ayağımıza getiririz...
  • Turkiye artik illede "jet"lerle ucmayi bir kenara birakip turboprop'larla tanismasi lazim. Her yere "jet" indiremeyecegimize gore alternatif olarak bu tip ucaklar kullanilmalidir. Merzifon ve Sivas'in yaninda Tokat'ta kendi basina turboproplarla rahatlikla hizmet verebilir.
  • THY tokata ancak fotoğraftaki uçakla uçabilir.nedenine gelince o alana inebilecek performansa sahip tek uçak(thy nin elindekilerden bahsediyorum)diamond DA-42 her defasındada ancak bir yolcu taşıyarak ta yüzdeyüz doluluk ile uçmayıda garantiler.sahi merak ettim niye tokat'a B777 lerle uçmuyorsunuz?
  • Değerli Tokatlı hemşerilerim, bırakın artık ayağınıza kadar uçak getirmeyi. Merzifonda sorunsuz bir pist var, bu ülkede her yerleşime havalanı yapacak lüks bu ekonomide yok. Zamanında bir sürü şehire karayolu yapılır gibi pist yapıldı. Sizinkide onlardan. Ancak oraya pervaneli uçaklar emniyetli iner. Diğer inecek jetler de rist altında kalır. Bırakın bu anlamsız ısrarı ve baskıyı. Zaten yolcu kapasitesi ancak 40-50 kişilik uçaklara uygun.

Atlasjet Havayolları'nın haftanın 3 günü yaptığı İstanbul-Tokat seferini durdurması üzerine havaalanına THY uçaklarının sefer yapması için girişimler devam ediyor. Bu kapsamda THY filosundaki A 319-312 tipi 124 kişilik uçakların 1925x30 boyutundaki Tokat Havaalanı'na inip inemeyeceği yönünde uzman bir ekip inceleme yapmak üzere Ankara'dan Tokat'a pervaneli iki uçakla geldi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Uçuş İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna, THY İşletme Koordinatör Başkanı Mehmet Özkurt, THY Uçuş Eğitim Başkan Halil Üstün ve sivil havacılık yetkililerini Tokat Havaalanı'nda Vali Dr. Recai Akyel ile Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek karşıladı. Havaalanı VIP salonunda açıklamalarda bulunan Vali Akyel, heyetin Tokat Havaalanı'nın uçuş trafiğine uygun olup olmadığının karar vermek için inceleme ziyaretinde bulunacaklarını kaydetti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin ise, THY elindeki uçakların Tokat Havaalanı'na dik yaklaşma kabiliyetleri açısından bazı problemleri olduğunu söyledi.

THY olarak Türkiye'nin bütün noktalarında hizmeti vermek istediklerini ifade eden Karlıtekin, "Çünkü, THY olarak ekmeğimizi Türkiye'den kazanıyoruz. Türkiye'ye bir bütün olarak bakıyoruz. Şurası az para kazanıyor, burası az para kazanıyor, mantığı geçerli olmasına rağmen, ayrıca bütün o sahalarda varlığımızı hissettirmek durumunda hissediyoruz kendimizi. Tabii elimizdeki ekipman imkanları ile buranın şartlarını yerinde görmek istedim. Şuan elimizdeki uçakların bu havaalanına dik yaklaşma kabiliyetleri açısından bazı problemleri var. CRJ uçakları bu dik yaklaşmaya müsait bir şekilde sertifiye edilmiştir. Ama bizim elimizdeki uçakların buraya kabiliyet olarak en uygun olan 319 tiplerinde bile bu dik yaklaşmaya uygun sertifikasyon yok. Bununla ilgili üretici firmanın girişimleri var, ama o henüz neticelenmiş değil. Biz tüm bu koşulları değerlendireceğiz. Elimizdeki uçak ve ekipmanlarla bağlantı da düşünmüyoruz. İmkan varsa, bir takım uçak kiralamak bizim opsiyonlarımız içinde. Bütün bunları değerlendireceğiz, buraya servis vermek isteriz. Asıl olan uçuş emniyeti. Bu çerçevede değerlendirme ve inceleme yapacağız. Şuan karar almış durumda değiliz" dedi.

THY

Karlıtekin, yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından yaklaşık 2-3 hafta içinde karar verilerek açıklama yapılacağını belirterek, "Burası bir defaya mahsus uçuş yapılacak bir yer değil. Ticari olarak sürekli uçuş yapılması gereken bir yer. İlave tedbirlerle yazın bu gerçekleşebilir ama senenin 52 haftası boyunca ticari anlamda sefer yapabilmek için o uçakların şuan için uygun olduğunu kanaatinde değiliz. Onun dışında başka bir çözüm üretebilir miyiz ona bakacağız" diye konuştu.

THY Uçuş İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Köksal Köktuna, uçuş işletme ve uçuşun emniyeti açısından bir değerlendirme yapılacaklarını söyledi. Köktuna, "Uçuş işletme yönünden işin uçak boyutuna bakıyoruz. Hangi tip uçağımız buraya uğrayabilir, hangi tip uçaklarla sefer yapabiliriz.. Ticaret bunun büyüklüğünü tespit edecek. Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları, meydanın bizim uçaklarımızla yaptığımız değerlendirme neticesinde uygunluğunu onaylayacak. Müteakiben uçuşlarımıza başlayacağız" şeklinde konuştu.

Tokat Havaalanı'na seyrüsefer sistemi ile incelemelerin yapılacağı bildirildi.

THY, Tokat Havaalanı'nda inceleme yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Demir Kus ~ 15 yıl önce
Aman Kardeşim beni sakın yanlış anlamayın.Özellikle yorumumun ilk satırlarını okuyun.Ben Tokata uçulmasına karşı değilim.Teknik olarak bu gün için bunun imkansız olduğunu söylüyorum.Hatta derim ki o koca uçakları kiralayan THY yönetimi boşuna konuşacağına üç tane de Siirt Tokat Edremit gibi meydanlara sorunsuz inecek uçak kiralasaydı Tokata gelen kıymetli büyüklerimiz bunları bilmiyorlarmıydı.Thy nin elindeki en küçük uçak A-319 bile Tokata operasyon yapamaz.Bile bile niye Tokata gittiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlııı ~ 15 yıl önce
tokat ta hava alanında bulunan pist çok kısa ve daga bakıyor bunu yapan insanlar a sormak lazım öncelikle bu hava alanı ölü bir yatırım dan başka birşey değil ben de isterimki tokta uçak insin halkımız bundan faydalansın ama olmaz thy nin şu an elinde bulunan A319 tipindeki uçağı iner diyorlar iner ama pilot isterse iner pilot inmek isteyince neler oluyor mesela diyarbakır faciası ğibi insan hayatıyla oynamasınlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlı ~ 15 yıl önce
Tokat vilayet nüfusu 650.000 kapsama alanı ise 1.000.000 nüfuslu bir şehirdir. Halen Sivas hava trafiğinin %15'te 20'sini Tokat oluşturmaktadır. Ancak Tokat yolcusu Merzifon'a hiç gitmemekte Sivas'ı da çok kullanmamaktadır. Hem İstanbul,Ankara ve İzmir'in nüfusunun göç ile arttığını söylüyoruz ve hem de bir anadolu şehrine uçağı çok görüyoruz. Tokat'a ya yeni pist yapılmalı ya da mevcut piste uygun uçaklarla sefer yapılmalıdır. Yazın günlük 100-120 yolcu kışın 70-80 arasında yolcu bankodur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Defalarca bu sayfalara yazıldı. Bu gün için ne THY de nede özel hava yollarında Tokat meydanına sefer yapabilecek uçak yok.Bu ısrarlar boşuna. Yapılan bu operasyon da aldatmaca ve show. Bence harcanan paraya ve zamana yazık.Önemli olan pistin boyu değil konumu. Tokata seferler başladığında RJ ler inip kalkıyorlardı.THY RJ leri geri yolladığı gün sevinçten deve kesti. Birde turboprop olayı var. THY bu uçakları kullandı. Hemde en iyi ve lükslerini yolcu pervaneli diye binmedi Kıyamet kopardı. THT nin ATP leri bir yana THY nin Dash-7 ları kötü uçaklarmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuşburnu ~ 15 yıl önce
B 777 LERİ TOKAT IN YENİ PİSTİNE İNDİRECEĞİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokat ın emini ~ 15 yıl önce
tokat havaalanı yolcu olarak sivas tanda merzifon danda fazla potansiyele sahiptir.yeterki seferler başlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 15 yıl önce
gerekirse tokat a yeni pist yaptırırız.ama merzifon a gitmeyiz.uçağı da ayağımıza getiririz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turboprop ~ 15 yıl önce
Turkiye artik illede "jet"lerle ucmayi bir kenara birakip turboprop'larla tanismasi lazim. Her yere "jet" indiremeyecegimize gore alternatif olarak bu tip ucaklar kullanilmalidir. Merzifon ve Sivas'in yaninda Tokat'ta kendi basina turboproplarla rahatlikla hizmet verebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
THY tokata ancak fotoğraftaki uçakla uçabilir.nedenine gelince o alana inebilecek performansa sahip tek uçak(thy nin elindekilerden bahsediyorum)diamond DA-42 her defasındada ancak bir yolcu taşıyarak ta yüzdeyüz doluluk ile uçmayıda garantiler.sahi merak ettim niye tokat'a B777 lerle uçmuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERZIFON ~ 15 yıl önce
Değerli Tokatlı hemşerilerim, bırakın artık ayağınıza kadar uçak getirmeyi. Merzifonda sorunsuz bir pist var, bu ülkede her yerleşime havalanı yapacak lüks bu ekonomide yok. Zamanında bir sürü şehire karayolu yapılır gibi pist yapıldı. Sizinkide onlardan. Ancak oraya pervaneli uçaklar emniyetli iner. Diğer inecek jetler de rist altında kalır. Bırakın bu anlamsız ısrarı ve baskıyı. Zaten yolcu kapasitesi ancak 40-50 kişilik uçaklara uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000