24 Eylül 2010, Cuma 14:27:55

THY TİP MÜDÜRÜ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Kamuoyuna ‘THY’de suşi krizi’ olarak yansıyan olayda purser ile mail yoluyla tartışan Türk Hava Yolları Airbus 340 pilotu Gürcan Mantı, tip müdürlüğü görevinden alındı. THY’de bir görev değişimi daha vardı.
  • Malesef görevden alınan TÜRKER ve MANTI Kaptanlar öğretmen olarak görevlerine devam ediyorlar. Bu ne hırstır çiftlikleriniz azmı geldi parayamı ihtiyacınız var . Sizde hiç onur yokmu koskoca başkanlık yapmış adam gidip öğretmenliğe devam edermi . Eğer para için herşeyi yapabilecek şerefe sahip olduktan sonra diyebileceğim bir şey yok. Yazıklar olsun bizde sizi haysiyetli kişiler olarak tanırdık ama ne mal olduğunuz tam olarak ortaya çıktı. Allah gözünüzü doyursun bakın yönetim sizi istemiyor neden bir alt göreve evet diyorsunuz. Hiç onurunuz gururunuz yokmu yazıklr olsun ikinizede bin kere yazıklar olsun sizin olsun Allah gözünüzü doyursun ama
  • arkadaşın biri atıp tutmuş Türker kaptan zamanında pazar mesaileri ve dış yatılarla ilgili. o arkadaş çok iyi biliyor ki o istatistikler internette yayınlanıyor. eger kendisine veya bir başkasına haksızlık yapıldığını düşünüyorsa alsaydı belgeleri ilgili mercilere başvursaydı. ama o çok iyi biliyor yapmak istediğini.. çamur at izi kalsın.. mahalle kadınları gibi nette dedikodu yapmak daha kolay geliyor..
  • Ayıp oluyor,yeter artık ne saçma sapan konularda konuşuyoruz,herkese küçük düşüyoruz,millet almış başını gidiyor,kimsenin umrunda diğiliz,çalışıp gidiyoruz işte,insanlar biraz empati yapsın bugün amiri eleştirmek kolay gün gelecek sizde amir oalacaksınız hayat bir süreç,onurunuzla şerefinizle iyi kalbinizi koruyarak önyargılı olmadan işimizi yapalım negatiflikten kötülükten uzak durun kime faydası olmuşki,kaptan amir memur herkesin yüre
  • Amirim, kişilik yapınızı bu kadar deşifre etmeseydiniz keşke. Siz de geldiği yeri unutan, sevilmeyen, sözde saygı gören insanlardansınız belli ki. Amirlik, kaptanlık; üstün vasıflara sahip insanlara verilen sıfatlar olsaydı eminim siz bugün amir olamazdınız. "Kokpit çöp poşeti dolmuş.." Verdiğiniz çirkin örnek, sizin de işinizin ve dolayısıyla hayatınızın bir parçası. Aşağılamaya çalıştığınız kokpitin çöp poşetini yıllarca kendiniz değiştirmediniz mi sanki? Vasıflarınızdan ötürü değil, vaktiniz geldiği için amir YAPILDINIZ. Bu gerçeği unutmamanız dileğiyle, iyi uçuşlar.
  • yönetimi süresince filosunda ikinci pilot olarak görev yaptım.kişiliği insanlığı bilgi beceri ve yönetimiyle saygıyı hak eden üst düzey bir kaptandır.kendisine teşekkürü bir borç bilirim.atanan tip şefimiz vecdi vural kaptan da eş değer kalitede bir insandır.her iki kaptanımız içinde hayırlı olmasını dilerim.
  • arkadaşlar ne suşhıymış bu ya, vallahı ayıp bırbırınıze düştünüz be, onun evınde o var o bılmem ne ister,kaptanların eşlerıne laflar yanı hepınız suşhıyle dogdunuz anladık bunu sankı evlerınızden getırıyosunuz da bır de söylenıyosunuz,tamam kokpıttende anlasamıyacagınız kaptanlar f/o lar olacaktır onlarda boyle dusuneceklerdır, ama saygısızlıga ne gerek var ya, bence sızın ıyı bır silkinmeye ıhtıyacınız var kımse sonsuz degıldır ama sız ebedı kalacaksınız sanıyosunuz ve kendınızı mukemmel goruyosunuz bu megalomanlıktan artık vazgecın de ışınızı yapın bu arada bız yolculardan da arada suşhı dıe gulenler olursada bozulmayın kendı kendınızı rezıl edıyosunuz sanıyosunu
  • İşlerini iyi yapan ciddi insanların anlamı ; kabin kokpit polemiğini yaratan, adaletsizlik yapan, kendine ve eski eşlere çalışan, gözdeleri destekleyip yükselten, ona buna çıtır deyip, KENDİ GÖZÜNDEKİ ODUNU GÖRMEDEN BAŞKASININ GÖZÜNDEKİ ÇAPAĞI MESELE YAPAN ise o zaman mutabık seninle
  • Haberin okunma sayısına baktığımızda şu anda 13562 olduğu görülmektedir. Genel olarak airporthaber web sayfasını incelediğimizde işini iyi yapan ciddi insanlarla ilgili haberlerin okunma oranının yüksek olduğunu her zaman görebilirsiniz. Kaptanlarımıza ve yorumcularımıza saygılar. TC-DBK
  • Özünde iyi ve efendi bir adam. seneler önce uçmuştuk babacan olarak hatırlıyorum kendisini. Ancak kendisine gelen bir maili daha değişik ve doğru yollar izleyerek çözmek yerine tüm 340 kaptanlarına dağıtarak Purser- Kaptan ilişkisine büyük yara verdi. Kan davasını başlattı. Kabin- Kokpit sürtüşmesinin başlangıcını yaptı. Eğer bugün buralara yansıyorsa bu sürtüşme kendisinin katkısı büyüktür. Yinede yolu açık olsun. Hata insana mahsustur.
  • Tüeker kaptanı severim...ancak planlama adına yapılmış bir iş göremiyorum ortada !!! Adaletsiz pazar ve bayram mesaisi dağıtımı peek yaptı yönetiminde...Bazı şanslıların !!! Er ve Dış Yatı yapmaktan cepleri dolarken bazı garibanların da 4-5 bacak tan iflahları kesildi. Bunlar olurken nerdeydin Türker kaptan ??? PAZAR VE BAYRAM İSTATİSTİĞİ yapmak adaletli dağıtım yapmak bukadar zor muydu?

Türk Hava Yolları’nda bir purser’in mailiyle ortaya çıkan suşi krizinde Türk kaptan pilotlardan dert yanan purser’e sert bir şekilde cevap veren A340 Tip Müdürü Gürcan Mantı, görevinden alındı.

Gürcan  Mantı’nın görevinden alınmasında, suşi olayının etkili olup olmadığı bilinmiyor.

Geçen yıl yaşanan olayda, bir purser uçakta yaşadığı sıkıntıyı anlatmış ve Türk pilotlardan dert yanmıştı.

THY 340 Tip Müdürü Gürcan Mantı ile Purser arasındaki yazışma şu şekilde gerçekleşmişti:
 
Sevgili x Kaptan,
08-11 Kasım tarihleri arasında 777 ile bir JFK seferi yaptım. 2 yabancı kaptan sayesinde ilk defa purser olduğumu hissettim. Bir kaptanın bir hanımefendiye yani bana nasıl saygı ve sevgi gösterdiğini bu uçuşta gördüm. Yerde benden kuruyemiş istemediler, 340 kaptanlarımız gibi önce bize kuruyemiş, sandviç soracaksın demediler, yer problemleri yüzünden gereksiz yere bana kızmayıp sorunları harekatçıyla çözdüler. Bir şey isterken hep eğer kaldı ise diye sordular. Çorbayı da porselen kasede değil, karton bardakta içtiler. Her defasında teşekkür etmekten yorulmadılar. Sunulan tepsileri hep kendileri dışarı geri getirdiler. 10 saatlik uçuşta sadece 2 kez istekte bulundular. Gelelim bizim 340 uçuşlarının geneline; Sushi yiyemeden uçamayan ve strese giren dolayısıyla ekibi strese sokan, yolcudan önce kendisine servis yapmadığım için çocuk gibi aksileşen 340’çılara ben nasıl davranmalıyım? Bu konuda tanıdığım ve güvendiğim  x kişi olarak sizden akıl istiyorum. Neden yatıdan uçuşa aç gelinir, bizim görev ve sorumluluklarımız arasında uçuşa aç gelmeme gibi bir sorumluluğumuz da var ve bu direkt uçuş emniyetiyle bağlantılı bir sorumluluk. Şirketimiz yeme içme gibi ihtiyaçlarımız için harcırah da veriyor, tek yapacağımız para harcamak.

Ben de sushiyi çok seviyorum Japonya’da da marketten kutusunu 500 yen ödeyip alarak yiyorum. Bunun yanında browni, üzüm ve petit feurre’süz de uçamayanlar var, bu gibi ihtiyaçların tesbit edilip kişiye özel yükleme yapılmasını gerekli görüyorum bir purser olarak. Bu davranışlar CRM eksikliğidir. İvedilikle kaptanlara ve de kabin ekiplerine adabı muaşeret dersinin konulmasının gerekli olduğu kanaatindeyim. Size bundan sonra yazacağım maillerde örnek isimler vereceğim. İyi ve Kötü örnekler. Sevgi ve Saygılarımla.

***
x Hanım,
Mailinizi aldığımdan beri şoktayım. Keşke beni tanımasaydınız, keşke bana güvenmeseydiniz ve benden akıl istemeseydiniz. Bildiğiniz gibi ben de yerde sizden kuruyemiş isteyen, sushi yiyemeden uçamayan, brownisiz, üzümsüz, petit feurre’siz yapamayan, yer problemi olduğunda size kızan, sorunu Harekat Memuru ile çözmeyen, CRM ve adabı muaşeret kurallarını bilmeyen saygısız ve sevgisiz A-340 kaptanlarından x  biriyim. Demek ki bugüne kadar ben dahil tüm 340 kaptanları size işkence yaptılar ve Purser olduğunuzu size Cpt Borges ve Cpt Farina hissettirdiler. Kendileri ile özellikle tanışıp teşekkür edip kendilerinden kurs alacağım ve gönderdiğiniz bu maili tüm 340 kaptanı arkadaşlarımla da paylaşacağım ki onlarda feyz alsınlar. Size de çok güzel bir önerim var bundan sonra Kabin Hizmetleri ve Ekip Planlamaya birer dilekçe verin ve sizi sadece Hayranı olduğunuz ve hanfendiliğinizi size hissettiren yabancı kaptanlar ile uçun çünkü bu mailden sonra belki utanır ve bizler ile uçmak istemezsiniz. Emniyetli uçuşlar dileklerimle.
Cpt  x
 
 ***

x Kaptan,
Size olan saygı ve sevgimde herhangi bir azalma olmadığını bilmenizi isterim. Ama hoşunuza gitmese de ben size doğruları aktarmaya devam edeceğim. Siz doğruları söyleyenleri değil, bunları arkadan konuşmayı kurum kültürü haline getirmişleri düşünün. Size göndermiş olan mailimi de arzu ettiğiniz üzere istediğiniz 340 kaptanlarına gönderebilirsiniz.
Sevgi ve Saygılarımla x”
 
İŞLETME KOORDİNASYON’DA DEĞİŞİM

Türk Hava Yolları’ndan bugün ikinci bir görev değişikliği haberi daha geldi. İşletme Koordinasyon Başkanı Atilla Türker’in de görevinden alındığı bildirildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY TİP MÜDÜRÜ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Misafir ~ 13 yıl önce
Malesef görevden alınan TÜRKER ve MANTI Kaptanlar öğretmen olarak görevlerine devam ediyorlar. Bu ne hırstır çiftlikleriniz azmı geldi parayamı ihtiyacınız var . Sizde hiç onur yokmu koskoca başkanlık yapmış adam gidip öğretmenliğe devam edermi . Eğer para için herşeyi yapabilecek şerefe sahip olduktan sonra diyebileceğim bir şey yok. Yazıklar olsun bizde sizi haysiyetli kişiler olarak tanırdık ama ne mal olduğunuz tam olarak ortaya çıktı. Allah gözünüzü doyursun bakın yönetim sizi istemiyor neden bir alt göreve evet diyorsunuz. Hiç onurunuz gururunuz yokmu yazıklr olsun ikinizede bin kere yazıklar olsun sizin olsun Allah gözünüzü doyursun ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşın biri atıp tutmuş Türker kaptan zamanında pazar mesaileri ve dış yatılarla ilgili. o arkadaş çok iyi biliyor ki o istatistikler internette yayınlanıyor. eger kendisine veya bir başkasına haksızlık yapıldığını düşünüyorsa alsaydı belgeleri ilgili mercilere başvursaydı. ama o çok iyi biliyor yapmak istediğini.. çamur at izi kalsın.. mahalle kadınları gibi nette dedikodu yapmak daha kolay geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayıp oluyor,yeter artık ne saçma sapan konularda konuşuyoruz,herkese küçük düşüyoruz,millet almış başını gidiyor,kimsenin umrunda diğiliz,çalışıp gidiyoruz işte,insanlar biraz empati yapsın bugün amiri eleştirmek kolay gün gelecek sizde amir oalacaksınız hayat bir süreç,onurunuzla şerefinizle iyi kalbinizi koruyarak önyargılı olmadan işimizi yapalım negatiflikten kötülükten uzak durun kime faydası olmuşki,kaptan amir memur herkesin yüre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amirim, kişilik yapınızı bu kadar deşifre etmeseydiniz keşke. Siz de geldiği yeri unutan, sevilmeyen, sözde saygı gören insanlardansınız belli ki. Amirlik, kaptanlık; üstün vasıflara sahip insanlara verilen sıfatlar olsaydı eminim siz bugün amir olamazdınız. "Kokpit çöp poşeti dolmuş.." Verdiğiniz çirkin örnek, sizin de işinizin ve dolayısıyla hayatınızın bir parçası. Aşağılamaya çalıştığınız kokpitin çöp poşetini yıllarca kendiniz değiştirmediniz mi sanki? Vasıflarınızdan ötürü değil, vaktiniz geldiği için amir YAPILDINIZ. Bu gerçeği unutmamanız dileğiyle, iyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetimi süresince filosunda ikinci pilot olarak görev yaptım.kişiliği insanlığı bilgi beceri ve yönetimiyle saygıyı hak eden üst düzey bir kaptandır.kendisine teşekkürü bir borç bilirim.atanan tip şefimiz vecdi vural kaptan da eş değer kalitede bir insandır.her iki kaptanımız içinde hayırlı olmasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar ne suşhıymış bu ya, vallahı ayıp bırbırınıze düştünüz be, onun evınde o var o bılmem ne ister,kaptanların eşlerıne laflar yanı hepınız suşhıyle dogdunuz anladık bunu sankı evlerınızden getırıyosunuz da bır de söylenıyosunuz,tamam kokpıttende anlasamıyacagınız kaptanlar f/o lar olacaktır onlarda boyle dusuneceklerdır, ama saygısızlıga ne gerek var ya, bence sızın ıyı bır silkinmeye ıhtıyacınız var kımse sonsuz degıldır ama sız ebedı kalacaksınız sanıyosunuz ve kendınızı mukemmel goruyosunuz bu megalomanlıktan artık vazgecın de ışınızı yapın bu arada bız yolculardan da arada suşhı dıe gulenler olursada bozulmayın kendı kendınızı rezıl edıyosunuz sanıyosunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşlerini iyi yapan ciddi insanların anlamı ; kabin kokpit polemiğini yaratan, adaletsizlik yapan, kendine ve eski eşlere çalışan, gözdeleri destekleyip yükselten, ona buna çıtır deyip, KENDİ GÖZÜNDEKİ ODUNU GÖRMEDEN BAŞKASININ GÖZÜNDEKİ ÇAPAĞI MESELE YAPAN ise o zaman mutabık seninle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin okunma sayısına baktığımızda şu anda 13562 olduğu görülmektedir. Genel olarak airporthaber web sayfasını incelediğimizde işini iyi yapan ciddi insanlarla ilgili haberlerin okunma oranının yüksek olduğunu her zaman görebilirsiniz. Kaptanlarımıza ve yorumcularımıza saygılar. TC-DBK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özünde iyi ve efendi bir adam. seneler önce uçmuştuk babacan olarak hatırlıyorum kendisini. Ancak kendisine gelen bir maili daha değişik ve doğru yollar izleyerek çözmek yerine tüm 340 kaptanlarına dağıtarak Purser- Kaptan ilişkisine büyük yara verdi. Kan davasını başlattı. Kabin- Kokpit sürtüşmesinin başlangıcını yaptı. Eğer bugün buralara yansıyorsa bu sürtüşme kendisinin katkısı büyüktür. Yinede yolu açık olsun. Hata insana mahsustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüeker kaptanı severim...ancak planlama adına yapılmış bir iş göremiyorum ortada !!! Adaletsiz pazar ve bayram mesaisi dağıtımı peek yaptı yönetiminde...Bazı şanslıların !!! Er ve Dış Yatı yapmaktan cepleri dolarken bazı garibanların da 4-5 bacak tan iflahları kesildi. Bunlar olurken nerdeydin Türker kaptan ??? PAZAR VE BAYRAM İSTATİSTİĞİ yapmak adaletli dağıtım yapmak bukadar zor muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000