21 Mayıs 2013, Salı 12:06:16

THY TEKSAS’LI OLAMADI

Türk Hava Yolları, Başbakanlık’a ait Airbus 330 tipi uçağın da VIP dönüşümünü yapan ABD’li Gore Design şirketini satın almaktan vazgeçti.
  • hayırlı olsun, yine de güzel deneme, bu girişimleri çoğaltması lazım teheye teknikin

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz ay borsaya bildirdiği ABD’li Gore Design firmasını satın alma girişiminden son anda vazgeçti. ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan ve Başbakanlık VIP uçak havuzu için  satın alınan Airbus 330 tipi uçağın kabin içi modifikasyonunu da yapan Gore Design şirketini satın almak için girişimlere başladığını geçen ay borsaya bildiren THY, sürpriz satın alma projesinde sonuca ulaşamadı. Taraflar arasında son  anda anlaşma sağlanamaması üzerine THY’nin satın alma girişiminden vazgeçtiği öğrenildi.

- İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI -
THY geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada,  “Ortaklığımız iştiraki olan THY Teknik A.Ş'nin, uluslararası teknik becerilerini geliştirme stratejisi çerçevesinde; San Antonio TX, ABD' de yerleşik GORE Designs Completions Ltd. firması ve ortaklarıyla ile ortaklık veya satın alma alternatiflerine ilişkin görüşmelere ve durum tespiti çalışmalarına başlanmasına karar verilmiştir. Taraflar arasında iyi niyet anlaşması imzalanmış olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denilmişti

- THY’DEN KONGO İDDİASINA YALANLAMA -
Bu arada Türk Hava Yolları, özellikle Afrika ülkelerinde son yıllarda popülaritesini artırmaya devam ederken THY’nin Afrika’da bir havayolu şirketi kuracağına ya da ortak olacağına ilişkin haberlerin ardı arkası kesilmiyor. THY son olarak Kongo’da bir havayolu şirketi kuracağı şeklindeki haberleri de kesin dille yalanladı ve bu tarz haberlerin sıkça Afrika basınında yer aldığı vurgulandı.

©Airporthaber.com ÖZEL

THY TEKSAS’LI OLAMADI

Yorumlar

vay ~ 11 yıl önce
hayırlı olsun, yine de güzel deneme, bu girişimleri çoğaltması lazım teheye teknikin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000