08 Ağustos 2014, Cuma 09:13:49

THY TEKNİK'TEN KAFA KARIŞTIRAN İLAN

THY Teknik A.Ş, Hava İş Sendikasıyla imzaladığı ek protokol sonrası ilk kez yardımcı teknisyen ve lisanslı teknisyen alımı yapacağını duyurdu. İlan sonrası sendikalar arası adeta taktik savaşı başladı.
  • thy büyük hayallerle başladığı habom serüvenini hayalkırıklığı ile sonlandırıyor. yaşadığı kayıpları büyük kar reklamları ve medya desteği ile kapatmaya çalışıyor. en acısı da binlerce çalışanı hukuksal olarak da sosyal olarak da mağdur etmesi. Habom çalışanları mahkeme de bunun hesabını sormalıdır. thy tekniğin lisanlı teknisyene ihtiyacı vardır.piyasa da bulamaz .bulamadı. biraz daha istifa ile yetki sorunu baş gösterir. uyguladığı ucuz işçilik çalışanlarını da rahatsız etmektedir. bu karmaşada umarım tek bir çalışan dahi mağdur olmasın. Ama yöneticiler kendi koltukları uğruna bakalım kaç bin kişi harcayacaklar..
  • Hayatta başarılı olan insanlara bakın, oluşan fırsatları hep kullandıkları bilinen bir gerçek. Başarılı olamayanların ise; fırsatları zamanında kullanmadıkları ve hatta kaçırdıkları, hep söylenir, duyarız. Şimdi gelelim durum analizine... Teknik A.Ş. nin ilanı var. Bu ilan Teknik de olmak istiyen herkes için bir fırsat. Diğer bütün detaylar, küçük hesap... Küçük kayıp hesabı ile büyük hedefi kaçıranlar, kazanmaz kaybederler.
  • şimdi attığın elemanı geri istiyorsun ey cahil yönetici sen kiminle dans ediyorsun bak o atılanlar sana görmediğin neler yapacaklar öğrendiğim kadarı ile 1. mahkemelerden sonra 2 mahkeme daha açacaklarmış ne olduğunu bilmiyorum ama kötü kazık yediniz onların devamlı olarak toplandığını biliyorum içlerinde çok bilgili teknisyenler var sayın fç.sayın hs siz bilirsiniz şimdiye kadar işine son verilenler bu hukuk mücadelesinde yavan kaldı ama 2014 te atılanlar evet şirketten çok para alacaklar çalışsalar bu kadar alamazlar
  • Teknikte yeni başlamış ilkokul mezunu odacıya 840 tl iş tazminatı veriliyor. iki yıllık mezunu yardımcı teknisyene 700 tl ve 4 yıllık öğretmenlik mezununa 817 tl teklif ediyorlar.Bu işte bir saçmalık yok mu?Benim anladığım kadarıyla ya dalga geçiyorlar yada tekniğe alacağız diye kandırıp itemsan yada agd temizlik üzerinden teknisyen alacaklar.Alamaz diyen arkadaşlar gönüllerinden o şekilde geçmediği için diyeceklerdir.Ama malesef gerçek budur.Artı muz cumhuriyetinde yaşadığımız için istifa edin haklarınızdan vazgeçin diyebilme cesaretinide gösteriyorlar.İstifa edin demediler diyen arkadaşlar zeka özürlümü ki istifa etmeden nasıl tekniğe geçecekler çok merak ediyor ve gelişmeleri izliyorum.Son olarakta henüz yetkili sendika davası sürerken bu acelecilik nedendir ve insanlar 2 ay sonra kıdem ve azda olsa ikramiye almaya başlayacaklarken, o kadarcık paraları bile vermek istemeyen THY bu kadar aciz mi?
  • yok arkadaş bu camia ile biz çalışanlar hiçbir hak elde edemeyiz. bir de üniversite mezunu olacaksınız. hangi mantıkla bu ilana başvuruyorsunuz? 800 tl iş tazminatıyla çalışacağınızın farkında mısınız? şuan ki halinizi arar olacaksınız! biraz mücadeleci olun!şu beyninizi kullanmayı öğrenin artık! satrancı tek hamle ile oynayarak kazanamazsınız biraz ileriyi görün. bu yöneticileri de takdir etmemek mümkün değil. özenle seçmişler habom a alınan bu arkadaşları, gayette başarılı olmuşlar. bu insanları herkes yönetebilir. bir avuç okumuş cahil! eski mng çalışanı.
  • Havacılık 1 Nolu Şube Başkanlığındaki yönetim kurulu sendikanın maaşlı köpekleridir onların gönderdiği mailleri dikkate almayın. Onlar orada itlerin başı yukarda bunlar leş kargaları kadar lanetlidir. İşlerini namazla niyazla çözlerler nasıl olsa türk milleti beyinsiz birer ucube onları bi allah korkusu sardım mı bitti herşey. Başvurunuzu sadece 1 yılı doldurmuşlar diğerleri zaten haboma başvurdukları için alacakları ücreti peşinen kabül eden kısım onlar ayrıca teknik aş'ye geçmelerine gerek yok asıl bu 1200 lirayla başlaması dayatılan mağdur insanlar söz konusu bunların acilen 40/1 A grubunda başlatılması gerekmektedir aksi taktirde bunun hesabını çalışanlar iş yavaşlatarak verecekir ! Ucube çelik iş yönetiminde olanların tek tek isimleri bunlar nankör birer şerefsizdir
  • Arkadaşlar şirket önce bir yem atiyor, ondan sonra bu yeme gelen varmi yada kaç kişi atliyor diye zevkle izliyor. Sonrasında ortaya çikan milyon tane dedikodudan kendine en uygun olanini 'aslında bu gerçekti' diyerek uygulamaya koyuyor. Yani bu is ilani safsatasida bir nevi temeyyul yoklamasi gibi birseydi. Bakalim kimler başvuracak? Kaç kişi başvuracak? Habom personelinin ne kadari bu yeni skalaya razi? Bu ilana 1000 kişi basvurunca ne olacak peki? Teknik a.ş diyecekki bu sirketin 1 /3u bu skalaya razi madem bi ayak oyunu yapip hepsini ayni yolla tazminatsız kidemsiz teknik as ye sifirdan alalim... Ki nitekim sazan Habom personeli hic bir birlik beraberlik duygusu olmadan bu ilana atlamis kendi haklarinida diğer is arkadaslarinin haklarinida çöpe götürecek bir sürecin baslangicina yol acmistir... Hic kimse kusura bakmasinda sen essek olduktan sonra semer vuran çok olur..
  • ilan 24/07 tarihinde verilmiş yeni farkediliyor demekki yorumlardada olduğu gibi belli kişiler başvurabilsin diye yayınlanmış bir ilan eminim çağrılıcak kişiler bellidir şimdiden
  • 1150 kisi diyen arkadas. Akilli yorum yap insanin sinirlerini bozma!!!
  • Hava iş istifa edin demedi sadece başvurun dedi. İftiraya gerek yok yalan yalnış olmasın. Çelik iş, bize 4 ikramiye garanti 5e zorluyoruz, biz ikramiyesiz çalışmayız kırmızı çizgimiz var gibi cümleler kurarken aldıkları 1 ikramiyeye güvenip yaptıkları kötü sözleşmeye güvenip hala daha nasıl bizim de onlara güveneceğimizi düşünebilir. ?? Koskoca thy!! Ne vardı habomu kuracak ne vardı mng yi alacak başımıza bela edecek. Eyy eski hava iş!! Ne olurdu %60 ı kabul etseydin! Noldu şimdi 3 yıldır yukarısı birbirini yedi biz aşağıda eşekler gibi 3 kuruşa çalıştık! Artık inadından vazgeç! Hani habom para kazanınca iyi olacaktı şartlar? Sadece bazı şeflere yakın saw personeline ve mng nin personeline kısmi yetki vermekmidir senin adaletin! Konu uzun söylencek söz çok ama çözüm yok.

THY Teknik A.Ş, Hava İş Sendikasıyla imzaladığı ek protokol sonrası ilk kez yardımcı teknisyen ve lisanslı teknisyen alımı yapacağını duyurdu. İlan sonrası sendikalar arası adeta taktik savaşı başladı.

Teknik A.Ş, teknisyen almak için kariyer sitelerine ilan verdi. İlanda sektör ile ilgili meslek yüksekokulu ya da teknik eğitim fakülteleriyle beraber uçak bakım alan eğitimi veren lise mezunlanının başvurabileceği hatırlatılırken başvuru yapacak adaylardan en az bir yıl sektör deneyimi istendi.

Sektör deneyimi aranması Habom teknisyenlerinin önünü açarken ilandaki bu detay farklı yorumlara neden oldu. Çelik İş Sendikası tarafından Habom’un içinin boşaltılmak istendiği şeklinde yorumlanan gelişme sonrası Hava İş Sendikası devreye girdi. Hava İş temsilcileri'nin, Habom teknisyenlerinin istifa ederek ilana başvurmalarını istedigi ve bu çağrı üzerine birçok teknisyen insan kaynaklarına istifasını sunduğu öne sürüldü. Ancak bu iddiaları sendika kaynakları yalanladı, sürecin yakından takip edildiği vurgulandı.

İLAN İÇİN TIKLAYINIZ

THY TEKNİK'TEN KAFA KARIŞTIRAN İLAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

finishabom ~ 10 yıl önce
thy büyük hayallerle başladığı habom serüvenini hayalkırıklığı ile sonlandırıyor. yaşadığı kayıpları büyük kar reklamları ve medya desteği ile kapatmaya çalışıyor. en acısı da binlerce çalışanı hukuksal olarak da sosyal olarak da mağdur etmesi. Habom çalışanları mahkeme de bunun hesabını sormalıdır. thy tekniğin lisanlı teknisyene ihtiyacı vardır.piyasa da bulamaz .bulamadı. biraz daha istifa ile yetki sorunu baş gösterir. uyguladığı ucuz işçilik çalışanlarını da rahatsız etmektedir. bu karmaşada umarım tek bir çalışan dahi mağdur olmasın. Ama yöneticiler kendi koltukları uğruna bakalım kaç bin kişi harcayacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayatta başarılı olan insanlara bakın, oluşan fırsatları hep kullandıkları bilinen bir gerçek. Başarılı olamayanların ise; fırsatları zamanında kullanmadıkları ve hatta kaçırdıkları, hep söylenir, duyarız. Şimdi gelelim durum analizine... Teknik A.Ş. nin ilanı var. Bu ilan Teknik de olmak istiyen herkes için bir fırsat. Diğer bütün detaylar, küçük hesap... Küçük kayıp hesabı ile büyük hedefi kaçıranlar, kazanmaz kaybederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Gerçekten sizi kutlarım yeniden yapılanmayı çok güzel yorumlamışsınız.Şimdiye kadar Tekniğe alınmadık diye ağlayanlar tazminat peşin deler varsın olmasın 1-2 yıllık tazminat.
habom_tech ~ 10 yıl önce
Belliki 6 ay calismissin daha bi tazminatin biseyin yok, borcun harcinda yoktur muhtemelen... İki ay 1700 TL maaş alip uçuncu ay 3000 lira almak koymaz sana bireylere güvenip yuva kurmaya felanda kalkismamissin belliki... Madem 3 yillik tazminat önemli değil sen dagit o zaman kişi Bask 6000 lira tazminat...
haklı ~ 10 yıl önce
şimdi attığın elemanı geri istiyorsun ey cahil yönetici sen kiminle dans ediyorsun bak o atılanlar sana görmediğin neler yapacaklar öğrendiğim kadarı ile 1. mahkemelerden sonra 2 mahkeme daha açacaklarmış ne olduğunu bilmiyorum ama kötü kazık yediniz onların devamlı olarak toplandığını biliyorum içlerinde çok bilgili teknisyenler var sayın fç.sayın hs siz bilirsiniz şimdiye kadar işine son verilenler bu hukuk mücadelesinde yavan kaldı ama 2014 te atılanlar evet şirketten çok para alacaklar çalışsalar bu kadar alamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutlaka okuyun ~ 10 yıl önce
Teknikte yeni başlamış ilkokul mezunu odacıya 840 tl iş tazminatı veriliyor. iki yıllık mezunu yardımcı teknisyene 700 tl ve 4 yıllık öğretmenlik mezununa 817 tl teklif ediyorlar.Bu işte bir saçmalık yok mu?Benim anladığım kadarıyla ya dalga geçiyorlar yada tekniğe alacağız diye kandırıp itemsan yada agd temizlik üzerinden teknisyen alacaklar.Alamaz diyen arkadaşlar gönüllerinden o şekilde geçmediği için diyeceklerdir.Ama malesef gerçek budur.Artı muz cumhuriyetinde yaşadığımız için istifa edin haklarınızdan vazgeçin diyebilme cesaretinide gösteriyorlar.İstifa edin demediler diyen arkadaşlar zeka özürlümü ki istifa etmeden nasıl tekniğe geçecekler çok merak ediyor ve gelişmeleri izliyorum.Son olarakta henüz yetkili sendika davası sürerken bu acelecilik nedendir ve insanlar 2 ay sonra kıdem ve azda olsa ikramiye almaya başlayacaklarken, o kadarcık paraları bile vermek istemeyen THY bu kadar aciz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
glideslope ~ 10 yıl önce
yok arkadaş bu camia ile biz çalışanlar hiçbir hak elde edemeyiz. bir de üniversite mezunu olacaksınız. hangi mantıkla bu ilana başvuruyorsunuz? 800 tl iş tazminatıyla çalışacağınızın farkında mısınız? şuan ki halinizi arar olacaksınız! biraz mücadeleci olun!şu beyninizi kullanmayı öğrenin artık! satrancı tek hamle ile oynayarak kazanamazsınız biraz ileriyi görün. bu yöneticileri de takdir etmemek mümkün değil. özenle seçmişler habom a alınan bu arkadaşları, gayette başarılı olmuşlar. bu insanları herkes yönetebilir. bir avuç okumuş cahil! eski mng çalışanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 10 yıl önce
Bu şirkette kalıp lisansımı tipimi alayım şirket yetki vermezse 1 kuruş karım olmasın. Lisansın maaşa etki etmediği bir tis olabilir mi? Çelik çomak sendikasında oluyor işte. Alırlarsa giderim tk ya en azından lisans paramı alırım. Herkesin aklı kendine.
1200TL ~ 10 yıl önce
Havacılık 1 Nolu Şube Başkanlığındaki yönetim kurulu sendikanın maaşlı köpekleridir onların gönderdiği mailleri dikkate almayın. Onlar orada itlerin başı yukarda bunlar leş kargaları kadar lanetlidir. İşlerini namazla niyazla çözlerler nasıl olsa türk milleti beyinsiz birer ucube onları bi allah korkusu sardım mı bitti herşey. Başvurunuzu sadece 1 yılı doldurmuşlar diğerleri zaten haboma başvurdukları için alacakları ücreti peşinen kabül eden kısım onlar ayrıca teknik aş'ye geçmelerine gerek yok asıl bu 1200 lirayla başlaması dayatılan mağdur insanlar söz konusu bunların acilen 40/1 A grubunda başlatılması gerekmektedir aksi taktirde bunun hesabını çalışanlar iş yavaşlatarak verecekir ! Ucube çelik iş yönetiminde olanların tek tek isimleri bunlar nankör birer şerefsizdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom tech ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar şirket önce bir yem atiyor, ondan sonra bu yeme gelen varmi yada kaç kişi atliyor diye zevkle izliyor. Sonrasında ortaya çikan milyon tane dedikodudan kendine en uygun olanini 'aslında bu gerçekti' diyerek uygulamaya koyuyor. Yani bu is ilani safsatasida bir nevi temeyyul yoklamasi gibi birseydi. Bakalim kimler başvuracak? Kaç kişi başvuracak? Habom personelinin ne kadari bu yeni skalaya razi? Bu ilana 1000 kişi basvurunca ne olacak peki? Teknik a.ş diyecekki bu sirketin 1 /3u bu skalaya razi madem bi ayak oyunu yapip hepsini ayni yolla tazminatsız kidemsiz teknik as ye sifirdan alalim... Ki nitekim sazan Habom personeli hic bir birlik beraberlik duygusu olmadan bu ilana atlamis kendi haklarinida diğer is arkadaslarinin haklarinida çöpe götürecek bir sürecin baslangicina yol acmistir... Hic kimse kusura bakmasinda sen essek olduktan sonra semer vuran çok olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gizli ilan ~ 10 yıl önce
ilan 24/07 tarihinde verilmiş yeni farkediliyor demekki yorumlardada olduğu gibi belli kişiler başvurabilsin diye yayınlanmış bir ilan eminim çağrılıcak kişiler bellidir şimdiden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
1150 kisi diyen arkadas. Akilli yorum yap insanin sinirlerini bozma!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başvuru ~ 10 yıl önce
Hava iş istifa edin demedi sadece başvurun dedi. İftiraya gerek yok yalan yalnış olmasın. Çelik iş, bize 4 ikramiye garanti 5e zorluyoruz, biz ikramiyesiz çalışmayız kırmızı çizgimiz var gibi cümleler kurarken aldıkları 1 ikramiyeye güvenip yaptıkları kötü sözleşmeye güvenip hala daha nasıl bizim de onlara güveneceğimizi düşünebilir. ?? Koskoca thy!! Ne vardı habomu kuracak ne vardı mng yi alacak başımıza bela edecek. Eyy eski hava iş!! Ne olurdu %60 ı kabul etseydin! Noldu şimdi 3 yıldır yukarısı birbirini yedi biz aşağıda eşekler gibi 3 kuruşa çalıştık! Artık inadından vazgeç! Hani habom para kazanınca iyi olacaktı şartlar? Sadece bazı şeflere yakın saw personeline ve mng nin personeline kısmi yetki vermekmidir senin adaletin! Konu uzun söylencek söz çok ama çözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000