03 Mart 2013, Pazar 10:38:03

THY TEKNİK'TE ŞOK KAZA

THY Teknik A.Ş'de bu sabah saatlerinde şok bir kaza yaşandı. HABOM personeli olduğu öğrenilen Şentürk Çavuş uçaktan foseptik alan araç ile uçak arasında sıkışarak feci şekilde can verdi.
  • Askerdeyken tanıştım çok değerli bir insandı eğitimli kısa dönem askerlik yapmıştı kendisi çok kizdirirdim kendisini ALLAH rahmet eylesin matematik mezunuydu sanırım garibansan bu ülkede yasama hakkin yok senin diycek laf yok gulwryuzlu birisiydi
  • Allah rahmet etsin .. Insan hayati bukadar Ucuz (((
  • diğer bir soru sepet tarafında bu arakadaşımız varken aracın direksiyonunda kim var? kim bu aracı hareket ettiriyor?
  • Airporthaber dergisindeki yorumları Türkçeleri bozuk sözde yorumcular değerlendiriyor. Benim insan olmadığımı " ümit " ediyormuş. Ümit değil " tahmin " denir. Anlaşılan bu dergi tarafsızlığını yitiriyor. Ben de bu şahsın yaptığı yorumun ( ! ) kaldırılmasını istiyorum.
  • Kardeşimize Allah rahmet etsin. Şirketler eğitimi ve tecrübeyi hafife almamalı. "Tecrübeli teknisyen=fazla para" düşüncesiyle hareket edilmemeli. Emin olun apronda, uçağın etrafında emniyetli bir şekilde yürümeyi bilmek bile yıllar alan bir tecrübe ve eğitimle olması gerektiği düzeye ulaşıyor. İnsanları mutlu olarak çalıştırsak inanıyorum bu tip kazalar azalır. Hepimizin başı sağolsun.
  • Insanlari saat 4 te kaldirip ise getirirseniz olacagi budur, bu sadece bir baslangic onlem alinmazsa devami gelir. Yoneticiler sozde dindar gecinir, nerede kaldi kul hakki? Ben olen arkadasin ailesinin yerinde olsam AİHM e giderim. Giden geri gelmez ama suclu kimlerse cezasini oder
  • Ne yazık ki bu arkadaşlarımız stajyer adı altında çalıştırılıyor ve nedense böyle kazalar sonucunda teknisyen ünvanı ile anılıyorlar.Bu arkadaşlar stajyerse şayet yetkili bir personelin gözetimi altında çalışsınlar.Allah'tan rahmet diliyorum,evlat yetiştirmek çok zor,fakat o evladı kaybetmek ne yazı ki çok kolay...
  • Allah rahmet eylesin.Bu son acımız olsun.
  • Yillardir soyledigimiz ve anlatamadigimiz bir sorunun elim sonucu. En basitinden foseptik aracinda foseptik hizmeti verilirken araci vitese gecirmeniz mumkun degildir. Araci bos vitese almadan ve elfreni cekili olmadan da foseptik hizmetine baslamaniz mumkun degildir. Ozellikle thy bunyesindeki araclar olmak uzere tum ekipmanlarin guvenlik standartlarina uygunlugu kontrol edilmeli, zamaninda bu ekipmanlari tercih edenlerden allimlarina imza verenlerden de hesap sorulmalidir.
  • bir kere geldim dünyaya bir kere gitmek nasibim...Allah rahmet eylesin kardeşimiz can yoldaşımız

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş bu sabah feci bir kaza ile sarsıldı. HABOM'da çalışan  Şentürk Çavuş (29) uçaktan foseptik alan araçla uçak arasında sıkışarak ağır yaralandı. Türk Hava Yolları'nın TC-JFE tescilli Boengi 737-800 tipi uçağının arasına sıkışan Şentürk'e ilk müdahale apronda yapıldı.

Şentürk Çavuş hemen hastaneye kaldırıldı. Kaburgalarının kırıldığı ve iç organlarının parçalandığı için iç kanama geçiren Şentürk Çavuş'un tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir olayı duyar duymaz apaor topar hastaneye koştu. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne giden Demir, Şentürk Çavuş'un yakınları ile doğrudan ilgilendi. THY Teknik A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Can Şaşma ile Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Ümit Sayıl'da hastaneye koşanlar arasında idi.

AirportHaber'in dakika dakika takip ettiği olayla ilgili şu bilgilere ulaşıldı. Foseptik aracı ile uçak arasına sıkışan Şentürk Çavuş'un tüm kaburgalarının kırıldığı ve hastanede kalp masajı dahi yapılamadığı yönünde. 

Şentürk Çavuş HABOM'da 1 yıldır teknisyen olarak çalışıyordu.

Öte yandan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'de yas ilan edildi. Bugünkü vardiyada çalışan personele izin verildi. Bakımı yapılacak uçakların bakımlarının ertelendiği öğrenildi. 

AirportHaber Ailesi olarak talihsiz kazada hayatını kaybeden Şentürk Çavuş'a ALLAH'tan rahmet, ailesine ve tüm THY Teknik A.Ş çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.






 

THY TEKNİK'TE ŞOK KAZA

Yorumlar Tüm Yorumlar (99)

Şahin ~ 6 yıl önce
Askerdeyken tanıştım çok değerli bir insandı eğitimli kısa dönem askerlik yapmıştı kendisi çok kizdirirdim kendisini ALLAH rahmet eylesin matematik mezunuydu sanırım garibansan bu ülkede yasama hakkin yok senin diycek laf yok gulwryuzlu birisiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Allah rahmet etsin .. Insan hayati bukadar Ucuz (((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayrıca ~ 11 yıl önce
diğer bir soru sepet tarafında bu arakadaşımız varken aracın direksiyonunda kim var? kim bu aracı hareket ettiriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşıldı... ~ 11 yıl önce
Airporthaber dergisindeki yorumları Türkçeleri bozuk sözde yorumcular değerlendiriyor. Benim insan olmadığımı " ümit " ediyormuş. Ümit değil " tahmin " denir. Anlaşılan bu dergi tarafsızlığını yitiriyor. Ben de bu şahsın yaptığı yorumun ( ! ) kaldırılmasını istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ve tecrübe ~ 11 yıl önce
Kardeşimize Allah rahmet etsin. Şirketler eğitimi ve tecrübeyi hafife almamalı. "Tecrübeli teknisyen=fazla para" düşüncesiyle hareket edilmemeli. Emin olun apronda, uçağın etrafında emniyetli bir şekilde yürümeyi bilmek bile yıllar alan bir tecrübe ve eğitimle olması gerektiği düzeye ulaşıyor. İnsanları mutlu olarak çalıştırsak inanıyorum bu tip kazalar azalır. Hepimizin başı sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza ~ 11 yıl önce
Insanlari saat 4 te kaldirip ise getirirseniz olacagi budur, bu sadece bir baslangic onlem alinmazsa devami gelir. Yoneticiler sozde dindar gecinir, nerede kaldi kul hakki? Ben olen arkadasin ailesinin yerinde olsam AİHM e giderim. Giden geri gelmez ama suclu kimlerse cezasini oder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık Çok Yazık ~ 11 yıl önce
Ne yazık ki bu arkadaşlarımız stajyer adı altında çalıştırılıyor ve nedense böyle kazalar sonucunda teknisyen ünvanı ile anılıyorlar.Bu arkadaşlar stajyerse şayet yetkili bir personelin gözetimi altında çalışsınlar.Allah'tan rahmet diliyorum,evlat yetiştirmek çok zor,fakat o evladı kaybetmek ne yazı ki çok kolay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komple tikiz ~ 11 yıl önce
Allah rahmet eylesin.Bu son acımız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyaran ~ 11 yıl önce
Yillardir soyledigimiz ve anlatamadigimiz bir sorunun elim sonucu. En basitinden foseptik aracinda foseptik hizmeti verilirken araci vitese gecirmeniz mumkun degildir. Araci bos vitese almadan ve elfreni cekili olmadan da foseptik hizmetine baslamaniz mumkun degildir. Ozellikle thy bunyesindeki araclar olmak uzere tum ekipmanlarin guvenlik standartlarina uygunlugu kontrol edilmeli, zamaninda bu ekipmanlari tercih edenlerden allimlarina imza verenlerden de hesap sorulmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir kere.. ~ 11 yıl önce
bir kere geldim dünyaya bir kere gitmek nasibim...Allah rahmet eylesin kardeşimiz can yoldaşımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000