12 Ocak 2011, Çarşamba 14:09:15

THY TEKNİK'TE GREV KAPIDA

Hava-İş sendikası THY Teknik A.Ş ile ilgili "Toplu İş Sözleşmesi" uyuşmazlığı konusunda internet sitesinden aşağıdaki açıklamayı yaptı.
  • valla almanyada cok almanci var turkce-ing-almanca bilen ucak motorcu falan filan getirirler onlardan airbus lisansli 20-30 kisi yanlarina da yeni yetme 100 tane cirak topunuzu surerler tehdide gelmez thy siz de biraz agir konusuyorsunuz son kalemiz falan!
  • kendi hukukumuzu olduğu kadar şirketimizin de hukukunu korumak adına hareket ederiz, bunu da sizler gibi dışarıdan yazanların fikirleri ile yapmayacak kadar da sağduyulu ve birikime sahibizdir... "özeldeki'ne" yazan arkadaşıma da katılıyorum ağzına sağlık...
  • gev olursa gün bile sürmaz.en çok 3.saate biter.kimse 91 deki grevi örnek göstermesin.o zaman günde 50-60 sefer o da kimbilr % kaçla doluyor.kabaca bir hesapla şu anda günlük cirosu 20-25 milyon tl thy nin.greve çıkılmasına yol açan yöneticilere hesabını sorarlar.onların kaybedecek çok daha fazla şeyi var.önemli olan kararlılığımızı göstermek.geri adım atacaklardır.
  • yaşın genç olabilir ya da thy hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip olmakatn başka hiçbir şeyin olmayabilir ama bunlar birşeylerin doğrusunu öğrenmene engel değil.yazdıklarından anladığım kadarıyla THY'de çalışıp sonradan özele geçmiş biri değilsin.yoksa GREV konularında az çok bilgi sahibi olurdun.(yaptığınız grevlerle milyonlar cebimizden çıkıyor cümlesi herşeyi apaçık ortaya koyuyor.)benden tavsiye zamanında çok isteyip giremediğin şirketin çalışanları ve ordaki olaylar hakkında bilgisizce yorum yapmak yerine yanında zamanında thy'de çalışan eski personele THY'yi sor ,öğren.az çok bilgi sahibi olursun.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.BİLGİSİZ YORUM OLMAZ...
  • o hakların nasıl alındığını biliyormusun peki.?kimse durup dururken hak vermez.zamanında SERVİS için mücadele edilmeseydi sen de o ÖZEL ŞİRKETİne servisinle gidemezdin.bu durumda sus ve şükür et.ve de ki kendine iyi ki hakları için mücadele eden HAVACILIK ÇALIŞANLARI var.başkalarının hakları hakkında kimseye yarar sağlamayan yazılar yazmak yerine şu an çalıştığın iş yerinde örgütlenip nasıl hak alırım diye düşünmelisin.''yaptığın her grevin cebimden çıkan milyonlara vs ....'' buna cevap yazmak bile gereksiz.galiba yaşın küçük ya da hafızan yetersiz.THY en son ne zaman grev yapmış bir araştır bakalım.THY çalışanları ile aynı ülkede yaşıyorsun ve şuna emin orada çalışanlar senden daha düşünceli ve çoğu senden daha çok vergi veriyorlar.
  • Senden öğrenecek değilim arkadaşım.Ben özel havayolunda çalışıyorum.THY olarak kimseye sunulmayan imkanlara sahipsin.Senin kadar sosyal hakka sahip olan yoktur.Her sene masaya oturup uzlaşıyosun, bi sonraki sene yine ayaktasın.Ulusal havayolu olmanın biçok avantajını kullanıyosun bunun yanısıra.yaptığın her grevin cebimizden çıkan milyonlara mal olduğunun farkında değilsin.bencilce davranmanın anlamı yok.
  • özel havayollarında çalışanlara bir bakalım demişsin.ben bu yaşıma geldim özele geçip keşke thy'de kalsaydım diyeni duymadım.galiba sen daha toy uçak teknisyenisin.ya da uçak teknisyeni değilsin.saçma sapan yorumlarınla boşuna yer işgal etme.THY TEKNİK hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan USTAlarına sor öğren.onlar da bu yollardan geçtiler.sana bilgi verirler.
  • 1 sene de grev yapmayın be kardeşim, rahat mı batıyor, bakın özel havayollarında çalışanların haline önce..
  • burda da emek harcayıp dürüst çalışanlar emek harcayacak.sendika uyuyacak anlaşınca aidat garanti.kendini başarılı sayacak.2 yıl daha gelir cepte.yüksek sesle bişey elde edilse idi Pavarotti ölmezdi.sendikaya destek veren insanlara da sendika biraz değer versin.
  • arkadaşlar akıllı olalım sorunlar çok büyük diil biraz abartıyosunuz sendikaya fazla kulak asmayın önünüzde sendikanın izinden gidip perişan olan bi sürü kurum va akıllı olun !!!
THY Teknik A.Ş'de 15.09.2010 tarihinde başlayan 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde Uyuşmazlık Zaptının tutulduğu 19.10.2010 tarihine kadar 7 Oturum yapılmış, Uyuşmazlık sonrası, görev yapan Resmi Arabulucu ile de 2 oturum yapılmış ancak sendika teklifinin 21 Asıl 2 Geçici Maddesi üzerinde de herhangi anlaşma sağlanamamıştır.

Resmi Arabulucu Raporu 11.01.2011 tarihinde sendikamıza tebliğ edilmiştir.

Sendikamız yasal prosedür çerçevesinde bu tarih itibarı ile 6 iş günü bekleyecek, diğer 6 işgünü içinde GREV KARARI alacaktır.

Bu elbette bir yasal zorunluluk olup yasa gereği bu süre içinde grev kararı alınmadığında sendikanın yetkisi düşmektedir.

Hava-İş sendikası resmi veya teknik anlamda yapılan görüşmelerde yapıcı bir tutumla sorunların çözümlenmesi yönünde iyiniyetle davranmış, ancak işverenin her sorunu bir başka maddenin çekilmesi şartına bağlayan toplu iş sözleşme masasının tabiatıyla uyuşmayan ısrarlı tutumu neticesinde bugüne kadar hepimizin arzu ettiği mutlu sona erişilememiştir.

Uyuşmazlık konusu temel sorunlarda adım atıldığında ve her sorun kendi içinde şartsız tartışıldığında uyuşmazlığın çözümü kolaylaşacaktır.

Ancak buna rağmen işverence bir diretme yoluma gidilirse yasal haklarımız GREV dahil kullanılacaktır.


THY TEKNİK'TE GREV KAPIDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
valla almanyada cok almanci var turkce-ing-almanca bilen ucak motorcu falan filan getirirler onlardan airbus lisansli 20-30 kisi yanlarina da yeni yetme 100 tane cirak topunuzu surerler tehdide gelmez thy siz de biraz agir konusuyorsunuz son kalemiz falan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendi hukukumuzu olduğu kadar şirketimizin de hukukunu korumak adına hareket ederiz, bunu da sizler gibi dışarıdan yazanların fikirleri ile yapmayacak kadar da sağduyulu ve birikime sahibizdir... "özeldeki'ne" yazan arkadaşıma da katılıyorum ağzına sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gev olursa gün bile sürmaz.en çok 3.saate biter.kimse 91 deki grevi örnek göstermesin.o zaman günde 50-60 sefer o da kimbilr % kaçla doluyor.kabaca bir hesapla şu anda günlük cirosu 20-25 milyon tl thy nin.greve çıkılmasına yol açan yöneticilere hesabını sorarlar.onların kaybedecek çok daha fazla şeyi var.önemli olan kararlılığımızı göstermek.geri adım atacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaşın genç olabilir ya da thy hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip olmakatn başka hiçbir şeyin olmayabilir ama bunlar birşeylerin doğrusunu öğrenmene engel değil.yazdıklarından anladığım kadarıyla THY'de çalışıp sonradan özele geçmiş biri değilsin.yoksa GREV konularında az çok bilgi sahibi olurdun.(yaptığınız grevlerle milyonlar cebimizden çıkıyor cümlesi herşeyi apaçık ortaya koyuyor.)benden tavsiye zamanında çok isteyip giremediğin şirketin çalışanları ve ordaki olaylar hakkında bilgisizce yorum yapmak yerine yanında zamanında thy'de çalışan eski personele THY'yi sor ,öğren.az çok bilgi sahibi olursun.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.BİLGİSİZ YORUM OLMAZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o hakların nasıl alındığını biliyormusun peki.?kimse durup dururken hak vermez.zamanında SERVİS için mücadele edilmeseydi sen de o ÖZEL ŞİRKETİne servisinle gidemezdin.bu durumda sus ve şükür et.ve de ki kendine iyi ki hakları için mücadele eden HAVACILIK ÇALIŞANLARI var.başkalarının hakları hakkında kimseye yarar sağlamayan yazılar yazmak yerine şu an çalıştığın iş yerinde örgütlenip nasıl hak alırım diye düşünmelisin.''yaptığın her grevin cebimden çıkan milyonlara vs ....'' buna cevap yazmak bile gereksiz.galiba yaşın küçük ya da hafızan yetersiz.THY en son ne zaman grev yapmış bir araştır bakalım.THY çalışanları ile aynı ülkede yaşıyorsun ve şuna emin orada çalışanlar senden daha düşünceli ve çoğu senden daha çok vergi veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senden öğrenecek değilim arkadaşım.Ben özel havayolunda çalışıyorum.THY olarak kimseye sunulmayan imkanlara sahipsin.Senin kadar sosyal hakka sahip olan yoktur.Her sene masaya oturup uzlaşıyosun, bi sonraki sene yine ayaktasın.Ulusal havayolu olmanın biçok avantajını kullanıyosun bunun yanısıra.yaptığın her grevin cebimizden çıkan milyonlara mal olduğunun farkında değilsin.bencilce davranmanın anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
özel havayollarında çalışanlara bir bakalım demişsin.ben bu yaşıma geldim özele geçip keşke thy'de kalsaydım diyeni duymadım.galiba sen daha toy uçak teknisyenisin.ya da uçak teknisyeni değilsin.saçma sapan yorumlarınla boşuna yer işgal etme.THY TEKNİK hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan USTAlarına sor öğren.onlar da bu yollardan geçtiler.sana bilgi verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1 sene de grev yapmayın be kardeşim, rahat mı batıyor, bakın özel havayollarında çalışanların haline önce..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burda da emek harcayıp dürüst çalışanlar emek harcayacak.sendika uyuyacak anlaşınca aidat garanti.kendini başarılı sayacak.2 yıl daha gelir cepte.yüksek sesle bişey elde edilse idi Pavarotti ölmezdi.sendikaya destek veren insanlara da sendika biraz değer versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar akıllı olalım sorunlar çok büyük diil biraz abartıyosunuz sendikaya fazla kulak asmayın önünüzde sendikanın izinden gidip perişan olan bi sürü kurum va akıllı olun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000