05 Ekim 2012, Cuma 10:34:09

THY TEKNİK'TE FUAR HAZIRLIĞI

THY Teknik A.Ş. ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) İşbirliği ile 3. Türk Havacılık Endüstrisi Sergisi, Forumu ve Fuarı kapıları tekrar açılıyor...

Sektöründe öncü bakım kuruluşu THY Teknik A.Ş. ile Türkiye'nin geleceğine adanmış bir kurum olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türk Sivil Havacılığı'nın gelişimine katkıda bulunma misyonuyla uçak parçası üreticilerini yeniden biraraya getiriyor.

18-19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nin 9-10 numaralı fuar alanında gerçekleştirilecek bu büyük organizasyona 10.000’in üzerinde katılımcının ziyareti bekleniyor.
 
Türkiye’nin artan ekonomik gücüne paralel olarak gelişen sivil havacılık sektörü ve bu bağlamda bölgenin önemli bir MRO merkezi haline gelmesi, birçok uluslararası uçak, motor ve komponent imalatçısının ilgisini Türkiye’ye çevirdi. THY Teknik A.Ş. bölgesinde lider bir MRO şirketi olmasının da sorumluluğu ile yeni organizasyonlar tertip ederek Türkiye’de yatırım ve imalat imkânlarının değerlendirilmesine öncülük etmeyi sürdürüyor. Özellikle Türk Hava Yolları’nın son 10 yıldır sağladığı büyüme trendine paralel olarak kurduğu ulusal ve uluslararası ortaklıklarla Türkiye’ye yeni tesisler kazandıran, kapasitesini artıran THY Teknik A.Ş., aynı zamanda yerli üreticileri cesaretlendirmek, desteklemek adına çalışmalarına ve projelerine sosyal sorumluluk bilinciyle devam ediyor.
 
Ulaştırma Bakanlığı’nın 2009 yılında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlemiş olduğu 10. Ulaştırma Şurası’nda “Hava aracı ve/veya parçasının sertifikasyonunun Türkiye tarafından sağlanabilir hale getirilmesi” ve “Yerli imalat olarak en az iki tip uluslararası bilinirliği olan tek/çift motor pervaneli ve çift motorlu hafif jet uçağı üretiminin gerçekleştirilmesi” hedefi gündeme gelmişti. Bu hedefi desteklemek amacı ile ilk defa 2010 yılında düzenlenen, bu yıl da THY Teknik A.Ş. ve İTO işbirliği ile üçüncüsü düzenlenecek olan sergi, forum ve eğitimler  ile  yerli endüstrinin, havacılıkta parça imalatının standartları, prosedürleri hakkında bilgi edinmesini ve bu alanda dünyada önde gelen uçak-parça imalatçıları ile biraraya gelerek ortak iş yapmaya yönelik bilgi, tecrübe paylaşımında bulunulmasını amaçlıyor.
 
THY TEKNİK'TE FUAR HAZIRLIĞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000