25 Aralık 2012, Salı 14:38:42

THY TEKNİK'TE 25 İŞE İADE

29 Mayıs'taki iş yavaşlatma eylemine katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan THY Teknik'te çalışan 25 kişi işe iade hakkı kazandı.
  • BU PARALAR NEREDEN ÖDENİYOR. KİMİN PARASIYLA AĞALIK YAPIYORSUNUZ KOTİL VE TOPCU EFENDİLER.
  • demokratik hakkını savunduğu için işten atılan 305 kişi İŞE İADE OLMALIDIR. THY yargı kararını uygulamalıdır. "ileri demokrasi" ülkesinde ileri demokrat bozuntusunun sebep olduğu bu ayıp ancak bu şekilde telafi olunur.
  • Sayın THY yönetimine seslenmek istiyorum. Bu olayda teknisyen arkadaşların bir çoğunun hiç bir suçu olmadığını ve vermek istediğiniz mesajı herkesin kavradığını düşünüyorum. Lütven bu teknisyen arkadaşların mağduriyetlerine artık son verin. Son verin ki; yönetimi daha iyi savunup destekleyebilelim.
  • Haberi Görünce Sevindim Güzel !!! Simdi sayin Basbakanimiz,Kanun un dedigi olur Adalet diyor hukuk diyor,Evet Suan Hukuk Adalet ise iade karari verdi,bunun temiz i var temizede gidilecek diye düsünmekdeyim. gönlüm hep hak ve adaletden yana olmustur,her sey türkiye daha iyi olmasi icin cabalayan kisi kurumlar olursa türkiye daha iyi yerlere gelir.Simdi size aciklamalarimi sunuyorum.ise iade olmasini cok isterim kimsenin issiz kalmasini gönlüm asla istemez. Sayin basbakanim,size 1 yil evvel e-mail attildi.ken di emaillinde adini soy adini yazdi arkadasimiz,ve o kurumdan calistigi sizi sikayet ediyorlar denildi.kisi yanlisi gördu size yazdi.vede o kisi isten attildi calsitigi yerden.Adalet hukuk unu arayamadi uzuldum,cok seyler biliyorum ama dedimya of zalim dünya !!!
  • Burdaki yandas insanlarin yorumlarini ciddiye almayin arkadaslar..Hakettigimizi alicaz insallah..Bunlar yorum yapsalar noluur yapmasa nolurr konuya vakıf bile deiller tutturmuslar 2 milyon dolarda bilmem nede..Vicdanlarinizi temizleyin once Allahımda size akil fikir versin..
  • geri alma zorunlulugu yok tazminat oder o kadarAtilay bir tarafini yirtmasin bunu insanlarin ekmegi ile oynarken dusunmeliydi.Biyiklarin gosterdigi ozenin yarisini sendika calisanlarina gosterse yeterdi
  • Ben bu yazıları Genel müdürümüzün okuduğunu düşünüyorum. Umarım o arkadaşlarımız için karar alırlerken ellerini vicdanlarına koyarlar. Onları, ailelerini, geleceklerini herşeyi düşünürler. Bunun bir grev olmadığını cemi cümle biliyor. Yonetici vasfı olmadan çalışıyor olsalar gene hepsi gidebilirdi. Birlik beraberlik sayesinde bu şirket bu günlere gelmiştir. Yoksa çoktan yem olur giderdi.işten atılması gereken varsa bence orada alkıs tutan eller değil hertürlü sendikal eylemde yukarıdaki odalardan saklanan ama zamları almaya geldimi kurusuna kadar alan mühendis tayfasıdır. Zaten çoğu arkadaş başka şirketlerde işe başladı birçoğu da geri dönmek istemez ama vicdanen geri dönüşlerin sağlanması gerekir. Umarım hak hukuk gözardı edilmeden , bu kararları verecek olanların içine sinerek ve vicdanları sızlamadan gerekli kararları alırlar. yOKSA Ömür denen şey çok kısa,bunun diğer tarafı da var inancı olan için
  • 305 KİŞİNİN İADESİ DÜNYA MARKASI THY ZARAR VERECEKTİR,MESLEKTAŞLARI GÖREVLERİNİ YAPARKEN ONLARA TÜKÜREN CANTALARINA TEKME ATAN 3-5 KİŞİNİN İŞE DÖNMESİ KABUL EDİLEMEZ,THY BÜYÜKSEN BÜYÜK KAL
  • Çok sewindim umarim tüm arkadaslarimiz aramiza döner,thy yönetime sesleniyoruzzzzz,arkadaslarimizi ise geri baslatin!
  • merhaba. 4+6 ya da 4+4 ne demek acaba. bilen va rmı. teşekkürler

Bakırköy İş Mahkemesi'nde görülen Hava İş Sendikası'nın açtığı davaya ilişkin duruşmada 25 THY Teknik A.Ş çalışanı işe iade hakkı kazandı.

THY Teknik A.Ş'de eyleme katıldıkları için işten çıkarılan 25 kişi kıdemlerine göre 6+4 ve 4+4 maaş hakkının yanı sıra işe iade hakkı kazandı.

İşte işe iade hakkı kazanan THY Teknik A.Ş çalışanları:

Berk Duman

Necati Arslan

Mahmut Kaplanseren

Oğuzhan Gürsoy

Mehmet Emin Şişman

Esat Öztürk

Faruk Aslanbay

İsmail Gür

Halil A.

Fazıl Barut

Erkan Kartal

Fatih Yüksektepe

Bronz Pirinççioğlu

Murat Yahşi

Ömer Kalan

Deniz Turan

Salih Ulucan

Engin Türk

Birol Avcı

Halim Yıldırım

Hüseyin Uysal

Latif Yıldırım

Süleyman Taner Çelebi

Ercan Kıvanç

Çağdaş Uysal

Hava İş'ten yapılan açıklamada işe iadalere ilişkin şu yorum yapıldı:

"29 Mayıs 2012 tarihinde demokrasi ayıbı havacılık işkolunda grev yasağına karşı çıkmalarına rağmen, yasadışı eylem ve grev yaptıkları iddiaları ile acımasızca iş sözleşmeleri feshedilen 305 THY A.O ve THY Teknik A.Ş işçisinin bu haksızlığa karşı direnişleri sürerken hukukda bu işçilerimizin haklı olduklarına karar verdi. 12. İş Mahkemesinde bugün görülen davalarda 26 THY Teknik A.Ş üyesi işçinin işverence yapılan fesihleri haksız bulunarak işe iadelerine karar verildi. Demokrasi ayıbı grev yasağını 5 ay sonra kaldıran siyasi irade, bu nedenle iş sözlşemeleri feshedilen işçilere yapılan haksızlığı da ortadan kaldırmalıdır. 305 THY işçisi işe geri alınmalıdır. Hukuka saygılı olacağını kanal kanal dolaşarak ve bu haksızlığı çarpıtarak anlatan THY A.O ve THY Teknik A.Ş Yönetim Kurulu Sayın Hamdi Topçu bir kere olsun verdiği sözün arkasında duracak mı merak ediyoruz. Ancak biz direnişimizi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar bölümünde 210 gündür nasıl inançla onurla sürdürdüysek, sürdürmeye devam edeceğiz. Bu direniş 305 işçinin işegeri dönüşü direnişidir. THY A.O. Yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Gelin bu şirketlerde bozulan iş barışı ve huzurunu tesis edelim. Bu haksızlığı sona erdirelim. Önümüzdeki günlerde başlayacak THY A.O 24. Dönem toplu iş sözleşmesinin kaderi de buna bağlı olacaktır. Direnişimizin onuru ile bizlere destek veren tüm emek dostlarına ve kamuoyuna duyurulur"

Airporthaber.com

THY TEKNİK'TE 25 İŞE İADE

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

fatih ~ 11 yıl önce
BU PARALAR NEREDEN ÖDENİYOR. KİMİN PARASIYLA AĞALIK YAPIYORSUNUZ KOTİL VE TOPCU EFENDİLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
demokratik hakkını savunduğu için işten atılan 305 kişi İŞE İADE OLMALIDIR. THY yargı kararını uygulamalıdır. "ileri demokrasi" ülkesinde ileri demokrat bozuntusunun sebep olduğu bu ayıp ancak bu şekilde telafi olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY yönetimi; ~ 11 yıl önce
Sayın THY yönetimine seslenmek istiyorum. Bu olayda teknisyen arkadaşların bir çoğunun hiç bir suçu olmadığını ve vermek istediğiniz mesajı herkesin kavradığını düşünüyorum. Lütven bu teknisyen arkadaşların mağduriyetlerine artık son verin. Son verin ki; yönetimi daha iyi savunup destekleyebilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert Sert ~ 11 yıl önce
Haberi Görünce Sevindim Güzel !!! Simdi sayin Basbakanimiz,Kanun un dedigi olur Adalet diyor hukuk diyor,Evet Suan Hukuk Adalet ise iade karari verdi,bunun temiz i var temizede gidilecek diye düsünmekdeyim. gönlüm hep hak ve adaletden yana olmustur,her sey türkiye daha iyi olmasi icin cabalayan kisi kurumlar olursa türkiye daha iyi yerlere gelir.Simdi size aciklamalarimi sunuyorum.ise iade olmasini cok isterim kimsenin issiz kalmasini gönlüm asla istemez. Sayin basbakanim,size 1 yil evvel e-mail attildi.ken di emaillinde adini soy adini yazdi arkadasimiz,ve o kurumdan calistigi sizi sikayet ediyorlar denildi.kisi yanlisi gördu size yazdi.vede o kisi isten attildi calsitigi yerden.Adalet hukuk unu arayamadi uzuldum,cok seyler biliyorum ama dedimya of zalim dünya !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilan km ~ 11 yıl önce
Burdaki yandas insanlarin yorumlarini ciddiye almayin arkadaslar..Hakettigimizi alicaz insallah..Bunlar yorum yapsalar noluur yapmasa nolurr konuya vakıf bile deiller tutturmuslar 2 milyon dolarda bilmem nede..Vicdanlarinizi temizleyin once Allahımda size akil fikir versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri alma supheli ~ 11 yıl önce
geri alma zorunlulugu yok tazminat oder o kadarAtilay bir tarafini yirtmasin bunu insanlarin ekmegi ile oynarken dusunmeliydi.Biyiklarin gosterdigi ozenin yarisini sendika calisanlarina gosterse yeterdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 11 yıl önce
sende biraz hukuka saygı göster ozaman.
doğrucu ~ 11 yıl önce
şu yaptığın yorumdan nasıl bir torpille işte geldiğin açıkça belli...
adalet ~ 11 yıl önce
aaa olurmu dogrucu arkadaş, thy de torpil mi var :) orası özel şirket :))
kısmen doğru.. ~ 11 yıl önce
evet arkadaşın bazı ifadeleri hoş değil ve bu konuda gereksiz sözler ama "geri alma zorunluluğu yok " dediği doğrudur , kanun ve mahkeme işe iade kararı verdiği zaman aksi durumda oluşacak tazminat miktarinida belirler.
erc ~ 11 yıl önce
Ben bu yazıları Genel müdürümüzün okuduğunu düşünüyorum. Umarım o arkadaşlarımız için karar alırlerken ellerini vicdanlarına koyarlar. Onları, ailelerini, geleceklerini herşeyi düşünürler. Bunun bir grev olmadığını cemi cümle biliyor. Yonetici vasfı olmadan çalışıyor olsalar gene hepsi gidebilirdi. Birlik beraberlik sayesinde bu şirket bu günlere gelmiştir. Yoksa çoktan yem olur giderdi.işten atılması gereken varsa bence orada alkıs tutan eller değil hertürlü sendikal eylemde yukarıdaki odalardan saklanan ama zamları almaya geldimi kurusuna kadar alan mühendis tayfasıdır. Zaten çoğu arkadaş başka şirketlerde işe başladı birçoğu da geri dönmek istemez ama vicdanen geri dönüşlerin sağlanması gerekir. Umarım hak hukuk gözardı edilmeden , bu kararları verecek olanların içine sinerek ve vicdanları sızlamadan gerekli kararları alırlar. yOKSA Ömür denen şey çok kısa,bunun diğer tarafı da var inancı olan için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BÜYÜK KALABİLMEK ~ 11 yıl önce
305 KİŞİNİN İADESİ DÜNYA MARKASI THY ZARAR VERECEKTİR,MESLEKTAŞLARI GÖREVLERİNİ YAPARKEN ONLARA TÜKÜREN CANTALARINA TEKME ATAN 3-5 KİŞİNİN İŞE DÖNMESİ KABUL EDİLEMEZ,THY BÜYÜKSEN BÜYÜK KAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
hukukun kabul ettiğini sen mi kabul etmiyosun.sen kimsin ki?
herşey ~ 11 yıl önce
Allah kalbine göre versin.
Km1 ~ 11 yıl önce
Çok sewindim umarim tüm arkadaslarimiz aramiza döner,thy yönetime sesleniyoruzzzzz,arkadaslarimizi ise geri baslatin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 11 yıl önce
merhaba. 4+6 ya da 4+4 ne demek acaba. bilen va rmı. teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 11 yıl önce
iş akdi fesihlerinde işe iade davası açıldığında mahkeme işe iadeye hükmeder ise, 1.işe başlatmama tazminatına hükmeder, bu fesihin biçimi,kıdemi,konuya bağlı olarak hakimin takdiridir en az 4 ay olarak 8 aya ücrete kadar çıkar, 2. bir 4 ay ücret alacağına da hükmeder ki bu da belirlenmiş 4 aylık ücrettir boşta geçen en fazla 4 aylık süreye tekabül eden ücrettir bu her şartta işçi göreve başlasın ya da başlamasın işçiye ödenir ancak işe başlatmama tazminatı işe başlatılmama durumunda ödenir diyelim ki bu arkadaşların birisi için 6+4 hükmü kurulmuşsa 6 işe başlatmama tazminatı 4 te boşta geçen süreye ilişkin alacağıdır bu 4 te olabilir 8 de olabilir brüt olarak ifade edilir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000