29 Şubat 2008, Cuma 14:40:44

THY Teknik'in Kampüsü: HABOM

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, 200 milyon dolarlık bir yatırım olan "Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon (HABOM)" projesini tanıttı. Demir iddialı açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Türkiye'nin en büyük uçak bakım hangar projelerinden biri olan HABOM'u hayata geçirmek için gün saymaya başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulacak bakım merkezi için THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, "HABOM bir fakülte olacak" diyor.

THY Teknik'in yeni uçak bakım üssü olarak planlanan projeye göre, 20 hektarlık bir arazi üzerine kurulacak hangarı inşaatı için ilk kazma Mayıs ayında vurulacak. 3 geniş gövdeli ve 9 dar gövdeli uçağa aynı anda hizmet verebilecek şekilde inşa edilecek hangar, 170.000 m2 büyüklüğünde kapalı bir alanı kapsayacak.

KAPASİTEMİZ İKİ KATINA ÇIKACAK

Havalimanı muhabirleri için THY Teknik'te verilen kahvaltının ardından HABOM projesini tanıtan İsmail Demir, "HABOM, THY Teknik A.Ş.'nin yeni uçak bakım üssü olacak projenin adı. HABOM'u bir fakülte olarak düşünürsek, içerisinde; Atölyeler, sosyal ve idari tesisler, güvenlik, kapalı otopark, enerji merkezi, yangın suyu pompaları, depo ve su arıtma binalarının bulunacağı devasal bir tesise kavuşmuş olacağız. Şuanda Atatürk Havalimanı'ndaki alanımız kısıtlı olduğu için maalesef birçok şirketi geri çevirmek zorunda kalıyoruz. THY Teknik şuanda mevcut olan hangarıyla tam teşekküllü (ufak bakımlar hariç) olarak yılda 60 motorun bakımını yapabiliyor. Ancak yeni kurulacak tesislerde yılda en az 200 motorun bakımını yapabileceğiz. Yeni tesisi bir bütün olarak ele alacak olursak kapasitemiz 2 katına çıkmış olacak" dedi.

ESENBOĞA HANGARI

Ankara Esenboğa Havalimanı'na da kapalı bir hangar yapmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Demir, "Ankara'nın kış şartlarını hepimiz biliyoruz. Açık havada çalışmak çok zor oluyor, hele ki dondurucu soğuklarda apronda çalışmak çok daha zor bir hal alıyor. HABOM projesi kadar büyük olmasa da iki adet uçağa aynı anda hizmet verebilecek bir hangar projemizi kısa bir süre sonra Esenboğa Havalimanı'nda hayata geçireceğiz. Eski CIP binasının bulunduğu alan üzerine kurulacak hangarın maliyeti yaklaşık 10 milyon dolar civarında olacak" şeklinde konuştu.

UÇAKLARDA CEP TELEFONU DÖNEMİ

Uzun zamandır gündemde olan uçaklarda cep telefonuyla konuşmanın ne zaman başlayacağı konusuna da açıklı getiren THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, bu konuda AeroMobile ile anlaşma imzaladıklarını ifade ederek, "Tüm teknolojiler gibi uçaklarda cep telefonu ile iletişim konusunu da yakında takip ediyoruz. Bu kapsamda AeroMobile ile bir anlaşma imzaladık. Uçuş güvenilirliğini etkilemeyecek şekilde tasarlanmış olan sistemi yaklaşık olarak 6 ay sonra müşterilerimize sunmaya başlayacağız" dedi. Demir, sistemin maliyetinin 150 bin dolar civarında olacağını sözlerine ekledi.

"DÜNYADA ‘İLK BEŞ'E GİRMEK İSTİYORUZ"

Son olarak THY Teknik'in geleceğe yönelik hedeflerinden bahseden İsmail Demir, birçok öğrenciye burs verdiklerini gelecek yıllarda okullarından mevzun olacak bu öğrencileri THY Teknik bünyesine katmak istediklerini söyledi. Kurumsal yapılanma ve iş gücü olarak gelecek planlarına da değinen Demir, "Dünyada uçak bakım işini yapan çok büyük şirketler var. Lufthansa Teknik bu konuda ciddi işlere imza atıyor. Arap ülkeleri bu işe ciddi yatırımlar yapıyorlar. Biz de bir Türk şirketi olarak büyük hedeflere sahibiz ve THY Teknik olarak bu alanda dünyada ilk beş arasına girmek istiyoruz" dedi.

Mehmet GENÇ / Merkez

THY Teknik'in Kampüsü: HABOM

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000