31 Aralık 2009, Perşembe 10:35:06

THY Teknik 'Yeşillendi'

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi her geçen büyüyor.
  • Bir de gelişmiş toplum demezler mi ? Hangi kafayla gelişmiş ? Arap özentiliği ile mi ?
  • Bu projenin adı başka birşey olsaydı kesin katılmazlardı. Yeşil proje ya. Tam kendilerine uygun. THY nin her yeri zaten yeşermiş.
  • sivil havacilikta super projelere imza atan ekibi kutluyorum.bu tur projeler insani acidan cok onemli...gelismis toplumun gerekliliklerini yerine getiren bu dusunceleri ureten beyinlere saglik
  • Deveden önce yeşillenmişti zaten. Yeni bir haber değil.
  • bazi zavalli yorumcularin yesilcilik den anladiklarina bakiyorum da, yesil dusmanliginiz o kadar fazla ki siz agaclara cimenlerede karsisinizdir kesin. Yesilay derneginede karsisinizdir. Paranin yesili US dolari. Yani kafanizdakileri degistirin ve yorumunuzu objektif yapin. Oyle yapinki yazdiklarinizin bir degeri olsun.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bir çok yeri yeşil boyalı zaten. Bu yeşil sermaye'nin tescillenmiş hali. Yakın da hava da uçan yeşil bir şey görürseniz şaşırmayın..!
  • yeşil kunduramı oldu.
  • Zaten renkleri yeşildi. Şimdi belgelendi. Tüm THY yeşil değil mi ?
  • bence ihlas yeşili

Proje kapsamında şimdi de çevreye duyarlı “Yeşil Kuruluş” unvanını, uçak bakım hizmetleri alanında faaliyet gösteren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (THY Teknik) aldı.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla, Temmuz ayında başlatılan proje çerçevesinde verilen bu unvan ile THY Teknik, Atatürk Havaalanı’nın ilk, Türkiye’nin ise ikinci “Yeşil Kuruluş” unvanlı işletmesi oldu.
 
Faaliyetlerinin proje kapsamında değerlendirilmesi amacıyla SHGM'ye yaptığı başvurunun ardından yapılan incelemeler sonucunda, THY Teknik'in  "Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi" kapsamında istenen şartları yerine getirdiği tespit edildi.
 
SHGM tarafından 10 Aralık 2009 tarihi itibariyle "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı verilen işletmenin, projede belirtilen logoyu kullanmasına, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verildi.

Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi kapsamında başvuran diğer işletmelerin incelemeleri ise devam ediyor. SHGM’ye gelen konuyla ilgili başvurulara bakıldığında 2010 yılında da projenin havaalanlarında genişleyerek devam etmesi öngörülüyor.

Havaalanı kullanıcılarının yerine getirmesi gereken kriterlerin belirtildiği proje çerçevesinde, havaalanındaki tüm kullanıcılar tarafından bu kriterlerin yerine getirilmesi durumunda o havaalanı "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" olarak adlandırılıyor. Bir havaalanında, bu şartları yerine getiren SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşun, o havaalanı için ödeyeceği yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılıyor.

Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil, tüm kuruluşların SHGM tarafından verilen yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.
 
Proje ile, canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

THY Teknik 'Yeşillendi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir de gelişmiş toplum demezler mi ? Hangi kafayla gelişmiş ? Arap özentiliği ile mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu projenin adı başka birşey olsaydı kesin katılmazlardı. Yeşil proje ya. Tam kendilerine uygun. THY nin her yeri zaten yeşermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havacilikta super projelere imza atan ekibi kutluyorum.bu tur projeler insani acidan cok onemli...gelismis toplumun gerekliliklerini yerine getiren bu dusunceleri ureten beyinlere saglik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deveden önce yeşillenmişti zaten. Yeni bir haber değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bazi zavalli yorumcularin yesilcilik den anladiklarina bakiyorum da, yesil dusmanliginiz o kadar fazla ki siz agaclara cimenlerede karsisinizdir kesin. Yesilay derneginede karsisinizdir. Paranin yesili US dolari. Yani kafanizdakileri degistirin ve yorumunuzu objektif yapin. Oyle yapinki yazdiklarinizin bir degeri olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir çok yeri yeşil boyalı zaten. Bu yeşil sermaye'nin tescillenmiş hali. Yakın da hava da uçan yeşil bir şey görürseniz şaşırmayın..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeşil kunduramı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten renkleri yeşildi. Şimdi belgelendi. Tüm THY yeşil değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence ihlas yeşili

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000