21 Eylül 2018, Cuma 18:16:39

THY Teknik ve Çelik İş görüşmesinde son dakika!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında yapılan görüşmeden olumsuz sonuç çıktı.
  • THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık
  • Nasıl bir ortamdayız ya. Kabin kokpit haberinin altına binlerce hakaret çekememezlik. Teknik yorumlarının altına da keza. Bir de bu insanlar hep beraber bir zinciri oluşturuyor. Gel gör ki ne kimse başka departmandakilere saygı gösteriyor ne de kendi birimindekilere.
  • Bundan sonra ozverili calisamayiz surekli gecim derdi ayin ortasi gelmeden maas bitiyor zaten
  • 5 yıl üniversite okudum. Bu süreçte her biri 500 600 sayfalık kitapları içeren modül sınavlarına çalıştım. İngilizcemi geliştirmeye çalıştım, okuldan çıkıp kursa gittim. Staja gittim, bir gün bile devamsızlık yapmayarak koşturdum, yardımcı olmaya birşeyler öğrenmeye çalıştım. İşe girdim, panel sökülecek dediler hiç küçümsemedim, chapter 38 var dediler iş ayırmadım koştum. 40 derece apronda güneş altında da çalıştım, ellerimi hissetmeyecek kadar soğukta da. Uçuş emniyetini doğrudan ilgilendiren kartlara mühür bastım, doğrudan sorumluluk aldım. Bütün bunları büyük bir hevesle, zevkle yaptım. Ama bu son süreç, benim bütün motivasyonumu bitirdi. Ben sadece hak ettiğimi istiyorum. Kabin ve kokpite hakları kısmen de olsa verildi, bize ise sendikanın istediği %14 bile verilse komik bir oranda zam yapılmış olacak. Verdiğim kira, yaptığım alışveriş %20 %25 zamlandı. Diğer şirketlerdeki arkadaşlarım benim 2 katım kazanıyor. Artık şu şirketin üvey evladı olduğumuz gerçeği kanıtlanmış oldu.
  • başteknisyen olmak karakter ister güçlü dinamik profösyönellik ister,siyasi görüşten tuttugu takıma göre değil adam yargılamadan insanlara bilenerek değil hakkaniyetle işi yürütebilmektir. vericeğiniz bir tip bir mazaret izninden başka sizi takan yok.teknisyenliğini bilmesek başteknisyenliğine lafımız olmucak.ama bir gün herkez hakettiğn görecek ilahi adalet. Seni başımıza getirenler utansın.
  • Biz Boyacilar Mng Habom Geçişlerinde Düşük Maaşlara imza Attık Her zaman Şirketimizin Yanında Olduk İşimizi En iyi şekilde yapmaya çalıştık yeri geldi fedakarlık yaptık şimdi bizle aynı isi bilen kişi 5 bin 7 civarı maaş alırken bizim 3000 bin maaş almamız sizce adaletlimi sayın yönetim ve sayın Çelik iş hem de tazminatlarimizida yaktık lütfen artık adaleti yerine getirin bizim istediğimiz düzgün bir zam ve iylestirme
  • Cs'im hadi gül biraz bu bahar apron kiraz, çalıșmak hep böyledir hidrolik biter iș durmaz.
  • MNG Geçişli Habom geçişli Arkadaşlar ne olcak bu kişiler 3 yıldır ses çıkarmadan şirketi satmadan ve kotulemeden çalışmaya devam ediyorlar yeri geliyor fedakarlık yapıyorlar ve düşük maaşa imza attılar teknisyenlikten işçi skalasına düştüler şimdi teknik destek teknisyen olcak boyacılar ne olcak işçi sklasinda cebellenip durcaklarmi sayın yönetim ve sendikacılar bizler ne olcaginiz
  • Ya şu doğum parasını 10 bin yapın bari, doğurcam ama zam gelmesini bekliyorum, 9 ayı geçti 10. aya girecek, daha fazla tutamıyorum karnımda :))
  • Kaç dk görüştünüz acaba?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş ile Çelik İş Sendikası arasında yapılan görüşmeden olumsuz sonuç çıktı. Anlaşma sağlanamayan ücret konusu Pazartesi görüşülmek üzere bir kez daha ertelendi. 

Bugünkü görüşmede aşağıdaki maddelerin ele alınarak kabul edildiği, ücret zammı konusunda ise tarafların yine anlaşamadığı kaydedildi.

Sona eren arabuculu süresinin ardından yapılan görüşmeden de bir sonuç alınamaması nedeniyle grev yolunun önü açılmıştı. Ancak, THY Teknik AŞ'nin Pazartesi günü saat 10.00'da ücret zammı ile ilgili Çelik İş Sendikası'na bir teklif sunacağı öğrenildi. 

Çelik İş'in görüşme sonrası yaptığı açıklama şöyle;

Değerli arkdaşlar,

21 Eylül 2018 (bugün) yapılan görüşmede ;
-mazaret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi.
-03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı.
- 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve  görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi.
-Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirlmek üzere karşılıklı teklfiler sunuldu.
- iş gurubları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü.
-10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi
-14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi.

Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklfileri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi.

Bilgilerinize,
Saygılarımızla

THY Teknik ve Çelik İş görüşmesinde son dakika!

Yorumlar Tüm Yorumlar (142)

engelli ~ 5 yıl önce
THY TEKNİK te calışan sağlık sorunları olan engellilere yapılan hakaretler saldırılar artık son bulsun birileri dur desin buna artık Allah yar ve yardımcımız olsun yeter artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 5 yıl önce
Nasıl bir ortamdayız ya. Kabin kokpit haberinin altına binlerce hakaret çekememezlik. Teknik yorumlarının altına da keza. Bir de bu insanlar hep beraber bir zinciri oluşturuyor. Gel gör ki ne kimse başka departmandakilere saygı gösteriyor ne de kendi birimindekilere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mekanik ~ 5 yıl önce
Bundan sonra ozverili calisamayiz surekli gecim derdi ayin ortasi gelmeden maas bitiyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw777 ~ 5 yıl önce
5 yıl üniversite okudum. Bu süreçte her biri 500 600 sayfalık kitapları içeren modül sınavlarına çalıştım. İngilizcemi geliştirmeye çalıştım, okuldan çıkıp kursa gittim. Staja gittim, bir gün bile devamsızlık yapmayarak koşturdum, yardımcı olmaya birşeyler öğrenmeye çalıştım. İşe girdim, panel sökülecek dediler hiç küçümsemedim, chapter 38 var dediler iş ayırmadım koştum. 40 derece apronda güneş altında da çalıştım, ellerimi hissetmeyecek kadar soğukta da. Uçuş emniyetini doğrudan ilgilendiren kartlara mühür bastım, doğrudan sorumluluk aldım. Bütün bunları büyük bir hevesle, zevkle yaptım. Ama bu son süreç, benim bütün motivasyonumu bitirdi. Ben sadece hak ettiğimi istiyorum. Kabin ve kokpite hakları kısmen de olsa verildi, bize ise sendikanın istediği %14 bile verilse komik bir oranda zam yapılmış olacak. Verdiğim kira, yaptığım alışveriş %20 %25 zamlandı. Diğer şirketlerdeki arkadaşlarım benim 2 katım kazanıyor. Artık şu şirketin üvey evladı olduğumuz gerçeği kanıtlanmış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Arkadaşlarının yanına git iki kat kazan. Sen çok çalışkansın.
Hat Başteknisyen ~ 5 yıl önce
başteknisyen olmak karakter ister güçlü dinamik profösyönellik ister,siyasi görüşten tuttugu takıma göre değil adam yargılamadan insanlara bilenerek değil hakkaniyetle işi yürütebilmektir. vericeğiniz bir tip bir mazaret izninden başka sizi takan yok.teknisyenliğini bilmesek başteknisyenliğine lafımız olmucak.ama bir gün herkez hakettiğn görecek ilahi adalet. Seni başımıza getirenler utansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY yönetim Ve Çelik İş ~ 5 yıl önce
Biz Boyacilar Mng Habom Geçişlerinde Düşük Maaşlara imza Attık Her zaman Şirketimizin Yanında Olduk İşimizi En iyi şekilde yapmaya çalıştık yeri geldi fedakarlık yaptık şimdi bizle aynı isi bilen kişi 5 bin 7 civarı maaş alırken bizim 3000 bin maaş almamız sizce adaletlimi sayın yönetim ve sayın Çelik iş hem de tazminatlarimizida yaktık lütfen artık adaleti yerine getirin bizim istediğimiz düzgün bir zam ve iylestirme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Șakül Hakkı ~ 5 yıl önce
Cs'im hadi gül biraz bu bahar apron kiraz, çalıșmak hep böyledir hidrolik biter iș durmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boyacılar ~ 5 yıl önce
MNG Geçişli Habom geçişli Arkadaşlar ne olcak bu kişiler 3 yıldır ses çıkarmadan şirketi satmadan ve kotulemeden çalışmaya devam ediyorlar yeri geliyor fedakarlık yapıyorlar ve düşük maaşa imza attılar teknisyenlikten işçi skalasına düştüler şimdi teknik destek teknisyen olcak boyacılar ne olcak işçi sklasinda cebellenip durcaklarmi sayın yönetim ve sendikacılar bizler ne olcaginiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 5 yıl önce
Ya şu doğum parasını 10 bin yapın bari, doğurcam ama zam gelmesini bekliyorum, 9 ayı geçti 10. aya girecek, daha fazla tutamıyorum karnımda :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak? ~ 5 yıl önce
Kaç dk görüştünüz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatış ~ 5 yıl önce
çaylar bitene kadar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000