10 Eylül 2014, Çarşamba 14:15:48

THY TEKNİK HANGİ İŞ KOLUNDA SAYILACAK?

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve mahkemeye taşınan THY Teknik iş kolu duruşmasında bugün 6. celse görüldü. Bakırköy 9. İş Mahkemesi’nde yapılan duruşmada bilirkişi heyeti raporlarını mahkemeye sundu.
  • Yürü be havacı olunca işler çalışma saatlerimiz düzelecek .Kaka bilirkişi işkolu yönetmeliğine niye bakıp bizi üzüyon .İşvernimiz bizi yıllarca en iyi şekilde baktı besledi bide Havacı olursak ohh.İlana koş koş Vardiyaya koş koş prim ve?Arkadaşlarını sat sat meslektaşlarını sat sat adam olma adalet bekle al sana adaleti 3 yıldır gördün bu kafayla çok daha görecende bizi çekme batağa
  • HABOM cu universite mezunu ışveren basvur diyince başvurmaya en önce sende koştuysan çok delikanlısın .Hava yada Metal fark etmez sen efendine taptığın sürece sat kendini ve para bekle .Vardiya da da primsiz vardiyaya da gönüllü olun satın ama delikanlı dıyede geçinin iyi iyi
  • İleride havaiş kolunda olunca ve tozlu raflarda bekletilen taslak yasalaşırsa o zaman teknik için herşey çok daha güzel olacak. Bu da kafası sağlıklı teknisyen ve sağlıklı bakım demektir.
  • PİLOTUN HAVADA KULLANDIĞI BÜTÜN SİSTEMLERİN YERDE TESTİNİ YAPIYORSUN.UÇAK METAL DİYE METAL Mİ OLACAĞIZ.VİBRATÖR METALDEN OLUNCA YAPAN İŞÇİ METAL İŞ KOLUNDA MI OLACAK?
  • Metal is diyen bilirkişi, sen bilirkişimisin yoksa satılmış kişi mi?
  • AMM' de bulunan caution ları mahkemeye sunulursa, hangi statü verirler çok merak ediyorum. basınçlandırma, kansorojen, radyoaktif, virus, ..... kanun iş kitabını esas alıyor, bizde amm e göre çalışıyor isek? ucucu teksinyenler hangi sınıfa girecek? UTED?
  • Çok geçmiş olsun. Bunlar daha iyi günler. Ayçini çok ararsınız.
  • su tıpını sevdımı celık ısı utanmadan bı de uyelere mesaj atıo lan ıstemıyoruz senn gıbı sendıkayı !!! Allah versın belanızı da bızde kurtulalım sızden .. nedır bu ya utanmadan bıde metal ıs kolunda calıscaz ... sen gıt kamyon tamırcısı calıstır usta..!
  • HABOM birlesmesi sonraki baharlara kaldi anlasilan...
  • Ha havaiş ha çelikiş ne fark ederki, işveren yapacağını yapıyor, şirketin içine ettiler son darbeyi vuruyorlar. Metal olsa sanki gidip çelikişe üye olcaz diğer sendikalar dururken.

Uzun süredir tartışmalara neden olan ve mahkemeye taşınan THY Teknik iş kolu duruşmasında bugün 6. celse görüldü. Bakırköy 9. İş Mahkemesi’nde yapılan duruşmada bilirkişi heyeti raporlarını mahkemeye sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Teknik A.Ş ye ait işyerlerindeki iş kolu tespitinin Metal-İş kolu olduğunu belirtmesinden sonra Hava-İş yönetimi konuyu mahkemeye taşımış ve Teknik A.Ş’nin Taşımacılık iş kolunda kalmasının gerekliliğini savunmuştu.

Bunun üzerine başlayan mahkeme sürecinde bugün 6. duruşma görüldü. Bakırköy 9. İş Mahkemesi’nde görülen celsede mahkemenin daha önce atadığı 3 kişilik bilirkişi heyeti raporlarını sundu. Bilirkişi’den 2’si Teknik A.Ş.’nin Taşımacılık İş Kolunda olması gerektiğini bildirirken, bilirkişi heyetinden 1 kişi ise Metal işkolunda olması gerektiğini rapor etti.

Bilirkişi raporlarını alan mahkeme heyeti tarafların raporları incelemesi için duruşmayı 17 Ekim tarihine erteledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Danıştay 10. Dairesi, iş kolları yönetmeliğinin hava araçlarının Metal İş koluna girdiğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

©AirportHaber
 

THY TEKNİK HANGİ İŞ KOLUNDA SAYILACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

CEM ~ 10 yıl önce
Yürü be havacı olunca işler çalışma saatlerimiz düzelecek .Kaka bilirkişi işkolu yönetmeliğine niye bakıp bizi üzüyon .İşvernimiz bizi yıllarca en iyi şekilde baktı besledi bide Havacı olursak ohh.İlana koş koş Vardiyaya koş koş prim ve?Arkadaşlarını sat sat meslektaşlarını sat sat adam olma adalet bekle al sana adaleti 3 yıldır gördün bu kafayla çok daha görecende bizi çekme batağa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cavit ~ 10 yıl önce
HABOM cu universite mezunu ışveren basvur diyince başvurmaya en önce sende koştuysan çok delikanlısın .Hava yada Metal fark etmez sen efendine taptığın sürece sat kendini ve para bekle .Vardiya da da primsiz vardiyaya da gönüllü olun satın ama delikanlı dıyede geçinin iyi iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
technic ~ 10 yıl önce
İleride havaiş kolunda olunca ve tozlu raflarda bekletilen taslak yasalaşırsa o zaman teknik için herşey çok daha güzel olacak. Bu da kafası sağlıklı teknisyen ve sağlıklı bakım demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangar ~ 10 yıl önce
PİLOTUN HAVADA KULLANDIĞI BÜTÜN SİSTEMLERİN YERDE TESTİNİ YAPIYORSUN.UÇAK METAL DİYE METAL Mİ OLACAĞIZ.VİBRATÖR METALDEN OLUNCA YAPAN İŞÇİ METAL İŞ KOLUNDA MI OLACAK?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilikisiye ~ 10 yıl önce
Metal is diyen bilirkişi, sen bilirkişimisin yoksa satılmış kişi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C/S ~ 10 yıl önce
AMM' de bulunan caution ları mahkemeye sunulursa, hangi statü verirler çok merak ediyorum. basınçlandırma, kansorojen, radyoaktif, virus, ..... kanun iş kitabını esas alıyor, bizde amm e göre çalışıyor isek? ucucu teksinyenler hangi sınıfa girecek? UTED?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metal iş ~ 10 yıl önce
Çok geçmiş olsun. Bunlar daha iyi günler. Ayçini çok ararsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaa ~ 10 yıl önce
su tıpını sevdımı celık ısı utanmadan bı de uyelere mesaj atıo lan ıstemıyoruz senn gıbı sendıkayı !!! Allah versın belanızı da bızde kurtulalım sızden .. nedır bu ya utanmadan bıde metal ıs kolunda calıscaz ... sen gıt kamyon tamırcısı calıstır usta..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
HABOM birlesmesi sonraki baharlara kaldi anlasilan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne fark eder ~ 10 yıl önce
Ha havaiş ha çelikiş ne fark ederki, işveren yapacağını yapıyor, şirketin içine ettiler son darbeyi vuruyorlar. Metal olsa sanki gidip çelikişe üye olcaz diğer sendikalar dururken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000