01 Aralık 2017, Cuma 22:35:33

THY Teknik çalışanlarına Karaman'dan müjde

Türk Hava Yolları'nın ardından THY Teknik çalışanlarının da merak ettiği geriye dönük ücret zammının ödeneceği tarih belli oldu. İşte THY Teknik çalışanlarının geriye dönük ücret zam farklarını alacağı tarih...
  • taş ören e bişi yok mu
  • Yorumum silinmiş :) tekrar söylüyorum bu bir LÜTUF değil hakkımızdır! Müjde olabilmesi için bu gecikmenin teşvik edici ödül ile telafi edilmiş olması lazım.
  • Arkadaşlar bazı yorumları okuyorum da inanın aklım almıyor. Hangara girdiğinde o kimyasal kokusunu almayan arkadaşlar var sanirim. Her sabah 5.30 da yataktan kalkıp işe gitmeyen arkadaşlar var sanirim. Bu mesleği yapmadan önce yıllarca okumayan insanlar var sanirim. Özel sektör maaşlarını bilmeyen insanlar var sanirim. Istanbulda normal bir işte çalışan adamın maaşını bilmeyen insanlar var sanirim. Işe girince yıllarca bu işe emek harcayan insanların neler çektiğini bilmeyenler var. Rabbim herkese en iyisini versin.
  • ben olsam maaşlarını düşürürüm ne iş yapıyorlar? iki çekiç bir tornavida ..birde maaş begenmezler
  • temettü diyorlar yakında
  • Yaş 25 bedelli 15 İnşAllah. Arkadaşlar yakında bedelli gelecek İnşAllah ümidimizi yitirmeyelim. Tepelere kar yağar üşütür büyüklerimiz bizleri düşünür...
  • Mekanik
  • Teknisyen kardeşlerim adına çok sevindim, güle güle harcayın dostlar.
  • Taşeron çeksin zahmeti siz Sürün keyfini valla güzel
  • Tgs yer hizmetleri sizin yani thy a.o istiraki degilmi neden tüm haklardan yararlanamiyoruz

Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası arasındaki ücret zammı ödemesinin ardından bir haber de THY Teknik'ten geldi.

Türk Hava Yolları (THY) Hava İş Sendikası ile ücret zammınn uygulanmaması üzere anlaşma sağlamıştı. THY Teknik AŞ de Çelik İş Sendikası ile benzer anlaşma yapmıştı.

Bugün THY'de çalışanların geriye dönük ücret zam farklarını alacağı tarihi AirportHaber olarak okuyucularımıza duyurmuştuk. 

THY Teknik'te çalışan personel de geriye dönük ücret zammını bu ay alacak. Konu ile ilgili THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman personele yönelik yaptığı duyuruda ödemelerin yapılacağı tarihi açıklarken, Teknik AŞ çalışanlarına da teşekkür etti.

İşte Ahmet Karaman'ın açıklaması; 

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Ülkemiz ve %100 sermayedarımız olan THY A.O. için zor bir yıl olan 2016'yı geride bıraktık ve çok şükür tüm Türk Hava Yolları ailesi olarak olağanüstü özveri ve gayretle 2017'de güzel bir ivme yakaladık.

Çelik-İş sendikası ile geçen sene yapmış olduğumuz ilk protokolde söz verdiğimiz üzere, THY A.O.'nın finansal verilerinde gerçekleşen iyileşmeye istinaden ücret zammı farklarının geriye dönük olarak ödenmesi hususunda Çelik-İş Sendikası ile yeni bir protokol imzaladık; her iki protokol sürecinde göstermiş olduklan yapıcı yaklaşım sebebiyle kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

İmzaladığımız bu yeni protokol çerçevesinde 2017 yılı için Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenmiş olan tüm ücret artışları ve enflasyon farkları Kasım ayı ücretiyle birlikte 08.12.2017 tarihinde geriye dönük eksiksiz olarak ödenecektir. Bununla birlikte, Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenmiş olan ücret artışları uygulandıktan sonra, 31.12.2017  tarihindeki ücretlere yine Toplu İş Sözleşmesi'nin 2018 yılı 1. altı aylık dönemi için belirlenen enflasyon + 0,5 puan oranında yeniden artış uygulanacaktır.

Şirketimiz THY TEKNIK A.Ş. adına bu süreçte göstermiş olduğunuz özveri ve anlayış için hepinize teşekkür eder; ülkemizin, sermayedarımız THY A.O.'nun ve Şirketimizin başarılarının devamını dilerim.


AirportHaber

THY Teknik çalışanlarına Karaman'dan müjde

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

taşören ~ 6 yıl önce
taş ören e bişi yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 6 yıl önce
Yorumum silinmiş :) tekrar söylüyorum bu bir LÜTUF değil hakkımızdır! Müjde olabilmesi için bu gecikmenin teşvik edici ödül ile telafi edilmiş olması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviyonikci ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar bazı yorumları okuyorum da inanın aklım almıyor. Hangara girdiğinde o kimyasal kokusunu almayan arkadaşlar var sanirim. Her sabah 5.30 da yataktan kalkıp işe gitmeyen arkadaşlar var sanirim. Bu mesleği yapmadan önce yıllarca okumayan insanlar var sanirim. Özel sektör maaşlarını bilmeyen insanlar var sanirim. Istanbulda normal bir işte çalışan adamın maaşını bilmeyen insanlar var sanirim. Işe girince yıllarca bu işe emek harcayan insanların neler çektiğini bilmeyenler var. Rabbim herkese en iyisini versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm5 ~ 6 yıl önce
ben olsam maaşlarını düşürürüm ne iş yapıyorlar? iki çekiç bir tornavida ..birde maaş begenmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillik ~ 6 yıl önce
Bakım da ve üretimde hedef çekiç kullanmamaktır. Hassasiyet neselesi, eğitim meselesi, gelişim meselesi... Anlama meselesi...
Evet öyle :) ~ 6 yıl önce
:)) hangara gelsene bir gün , şöyle bir tur at . Sonra kendin tekrar yorum yaparsın
Hadsizliğe lüzum yok ~ 6 yıl önce
Hangara gelip hiç birşey görmediğin bu kelimelerden anlaşılıyor, kimsenin emeğine terbiyesizlik yapmak kimseye düşmez, önce terbiyeni takın!
B2 ~ 6 yıl önce
Arkadaşım hiç hangara girip o kimyasal kokusunu cektin mi sen. Yıllarca üniversite okudun mu ailenden uzakta. Özel sektör ne kadar maaş alıyor biliyor musun. Bu şirkette hostes ne kadar para alıyor biliyor musun. Hiç yaptığın işinin sonucunun ne olduğunu biliyor musun. O çekiç var ya senin iskeletinin basında sanırım . Mantıklı düşün.
pöf sana ~ 6 yıl önce
temettü diyorlar yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedelli ~ 6 yıl önce
Yaş 25 bedelli 15 İnşAllah. Arkadaşlar yakında bedelli gelecek İnşAllah ümidimizi yitirmeyelim. Tepelere kar yağar üşütür büyüklerimiz bizleri düşünür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 6 yıl önce
Bu kadar tırsak olmayın. Gidin adam gibi askerliğinizi yapın. Dilerim bedelli asla bir daha çıkmaz.
bedellişe ~ 6 yıl önce
bu bedelliş tipleri askerliklerini adam gibi yapmadıkları için işe almamak gerekir...yazık paralı lejonerlere..hepsini kapı dışarı edeceksin
Korkak ~ 6 yıl önce
Bedelliye verceen parayla git ameliyatla kestir askerliktende kurtulursun
artık telsizlere cevap verirsiniz ins ~ 6 yıl önce
Mekanik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yoğunum ~ 6 yıl önce
Her telsize cevap veremem, işim var gücüm var senin gibi boş adammıyım ben
Fark ~ 6 yıl önce
Şu anda zaten özel şirketlerle TK arasında C/S maaşlarında 3000-4000 gibi bir fark var bu gibi zamlarla da kapanacak gibi görünmüyor bu fark kaldı ki tek fark maaş da değil şirketin teknisyene verdiği kıymet bazında da aynı oranda fark var tek sıkıntı tk personelinin özel sektöre güvenememesi, TK nın MNG yi alarak MRO işveren olarak neredeyse tekele dönüşmesi yani insanların rahatça gidebileceği şirket sayısının sınırlı olması. 3. Havalimanında iş yapmaya hazırlanan yerli-yabancı şirketler çok sayıda transferi de beraberinde getirecektir tabi bu durum en çok TK da kalacak olan ve üstündeki iş yükü artacak olan elinden iş gelen insanları etkileyecek
320 F/O ~ 6 yıl önce
Teknisyen kardeşlerim adına çok sevindim, güle güle harcayın dostlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 6 yıl önce
Samimiyetiniz için ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.. Şirkette kıymetimizi bilen yegane bölüm kokpit zaten genelde..
Yürüyen uçak ~ 6 yıl önce
Taşeron çeksin zahmeti siz Sürün keyfini valla güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatamam ~ 6 yıl önce
Ya anlatamam hem de nasıl güzel
Aynen ~ 6 yıl önce
Ucagin icine girip telefonla oyun oynamaktan ,film izlemekten bitap mi dusdunuz pasam ? Sikayet etsek aninda kapi onune koyarlar ekmek goturemezsin evine.sen bu isi bulduguna dua et.isinize de geliyosa birakin isi.kirk yilda bir bir yer temizlenicek diyoruz surat yapiyosunuz.ben sizde ki rahati kimse de gormedim.
Thy a.o yönetimine ~ 6 yıl önce
Tgs yer hizmetleri sizin yani thy a.o istiraki degilmi neden tüm haklardan yararlanamiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil ~ 6 yıl önce
Siz %50 iştiraksiniz %100 değil dolayısıyla sadece THY nin ortak olduğu ve hizmet aldığı bir şirketiniz
Tav ~ 6 yıl önce
Havas ile yari yariya ortak
İki Sendika ~ 6 yıl önce
İki sendika da pozitif anlam da bir gelişim sağlayamıyor malesef. Sadece zam olayına odakli, gelen sendika aidatları ile ömründe binemedikleri araçlara binen, şirket artı sendikadan maaş almak için kurulan bir yapı hâlini almış. Ne zaman ki eğitim odaklı, bir destek sağlar, basit kurslardan bahsetmiyorum, o zaman fayda sağlayacaktır. Maalesef o vizyone sahip sendika da insan yok... Çok maaş alıyor diye, TT ve TK da insanlar çıkartılırken sendika nerede... Bu kararları daha düne kadar bisküvi sektöründe çalışmış, mevcut rüzgar sebebi ile koltuğa gelmiş bir güruhun alması hayli acı... Sendika çalışma sahasında analiz yapmalı , sağlam mesnetli belgelerle taleplerini HAK için söylemi. Sektör haricî, lisans eğitimi bu sektör dışında, fen bilimlerinden uzak olan birisinin, T'ye Tango, E, Eko, okunduğu gibi yazıyorum, dendiğini anlayana kadar, en az 3 yıl geçiyor. Benim halkımın alın teri ile kurulan THY ve iştirakleri yandan yatay geçiş yapanların sisteme iğreti entegre edildiği bir kurum olmamalı... İnşaallah insanlarımız bu farkları anlayacak. Aslında THY nin belki de suan olmasi gereken ucak sayisi 700 olmalıydı, neden bunlar sorgulanmiyor... Kalin sağlıcakla...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000