09 Nisan 2008, Çarşamba 08:23:50

THY teklife sıcak bakıyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul-Sivas karşılıklı uçak seferlerinin haftanın her günü 2 kez yapılması taleplerinin olumlu karşılandığını bildirdi.

Sivas TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Vali Veysel Dalmaz ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım'ın, THY tarafından haftanın 7 günü yapılan İstanbul-Sivas karşılıklı uçak seferlerinin günde 2 kez yapılması ve yurt dışı bağlantılı uçak seferlerinin Sivas'a yeniden düzenlenmesi konusunda THY Genel Müdürü Temel Kotil'i İstanbul'da ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyaretin, Sivas adına olumlu geçtiği ifade edilen açıklamada görüşlerine yer verilen Osman Yıldırım, uçak seferlerinin günde 2 kez yapılmasıyla gelişmekte olan Sivas'ın ulaşımda büyük bir rahatlama yaşayacağını belirtti. Yıldırım, açıklamada şunları kaydetti:

''THY genel müdürümüze Sivaslılar adına talebimizi ilettik. Haftanın her günü yapılan uçak seferlerinin sabah ve akşam günde 2 kez yapılmasını ve yurt dışı uçuşlara başlanmasını istedik.

Oda olarak belirleyeceğimiz saatlerde uçuşların gerçekleşmesi halinde uçaklardaki doluluk oranını taahhüt ettik. Zararı da bizim karşılayacağımızı söyledik. Kendileri bu talebimizi olumlu karşıladı. Ve günde 2 kez Sivas uçuşlarını başlatacağını söyledi. Yurt dışı bağlantılı olarak da Almanya uçuşları için alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını ve önümüzdeki günlerde bu seferleri de düzenleyecekleri söyledi.''

Açıklamada, geçtiğimiz yıllarda da TSO'nun verdiği taahhüt üzerine THY'nin İstanbul-Sivas seferlerine başladığı, uçuş sayısını 7 güne çıkardığı, ayrıca Almanya'ya da direk uçak seferleri konulduğu anımsatıldı.

THY teklife sıcak bakıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000