03 Şubat 2010, Çarşamba 17:41:35

"THY TEHDİT EDİYOR, ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR"

Yarın yapılacak genel greve destek vermek isteyen Hava-İş Sendikası, THY'nin çalışanlarına yaptığı duyuruya karşılık olarak bir bildiri yayınladı.
  • grev ne zamandan beri lüks oldu ey mahlukat??sen ve yandaşların thy yönetiminin yalakası ve uşaklarısınız...Uşaklıktan kim ne elde etmişse sen de onu alacaksın..Bir çok cv bekliyormuşmuş..Bekleyen cv ler tehdit aracı ise haklarını alamayan emekçiler de tehdit aracıdır..Ülkemizi ve takunya hava yollarını yönetenler çalışanların,emekçilerin,memurların ödedikleri vergilerle keyif sürsünler yesinler,içsinler yağlı maaşları ceplerine indirsinler o zaman lüks değil haklarını arayan işçiler greve gittikleri zaman da lüks olsun öyle mi??Senin ve mensubu olduğun zihniyetin yatacak yerleriniz yok...
  • bu gün tekel işcisinin başına gelen olaylar yarın "koy kapıya" başlıklı yazı yazan kişiye de olacaktır.bakalım o zaman nereye sığanacak sendikaya mı thy yönetimine mi ?gerçi bunlar genelde tarikat adamı oldugundan tuzları kuru kişiler.halbuki inandığı(!) din "komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyor.yer işletme tgs motor revizyon tec e geçti bakalım ne olacak daha bugun koy kapıya diyenler yarın kendilerini kapıda bulduklarında açın halinden anlayacak mı?
  • Yazık yazık ... THY=TORPİL... Türkiye'nin göz bebeği, bayrak şirketi torpil şirketi olmuş...
  • THY DOGRU OLANI YAPIYOR NE DEMEK GREV GREV LUKSU OLAN BIR ULKE MIYIZ BIZ BIR COK CV YEDEK OLARAK THYLARINDA BEKLIYOR EDENI KOY KAPININ ONUNE SENDIKA URETIM DISINDA GREV HAKKI OLMAMALI SAGLIK ULASIM BUNLARDAN BIRI
  • "Arkadaşlar gelin bırakın bu işleri hükümetimiz bunu nasılsa halleder" diyen kişiler tipik olarak asalak diye tabir ettiğimiz haklarını bile aramaktan korkan fakat zam alıncada avuçlarını ovalayan kişilerdir pirim vermeyelim.
  • Milyonlarca lira kazanc elde eden bir sirket olarak iscilerine bundan pay vermeyen sirketin sonu vahim. nedenmi? calisanlarin aklina dogal olarak kötü seyler gelebilir.
  • Babayiğit erkek göremezsin sen nedenmi etrafında yok senin gibilerin etrafında koyunlar ve şak şakçılar vardır.Gelene paşam gidene beyim dediğin sürece senden ne köy olur ne kasaba otur sen orda otur .....Cemal DURU.
  • arkadaşlar ne grevi gelin işinize bakın durumunuza bu işler boş işler hükümetimiz bir yolunu bulur halleder grevle filan bu işler yürümez kimi korkutuyorsunuz sizin karşınızda koskoca devlet var eğri oturup doğru konuşun sonra pişman olmayın aman haaaaaa
  • BENİM ADIMI MERAK EDEN YARIN ADIMI SORARSIN PUANTAJA RAPORSUZ VEYA MAZERETSİZ İŞE GELMEYEN KAÇ KİŞİ VAR DİYE O ZAMAN ÇIKAR ADIM YARINA KADAR SABRET . GÖR DELİKANLIYI YARIN ÇÜNKÜ SIRA BİZE GELİCEK SIRA BİZE GELMEDEN BİZ O SIRALARA GİDELİM.
  • en altta yorum yazan babayıgıt gercek ısmını yazda meydanlar erkek gorsun öyle klavye arkasından ahkam kesme

İşte Hava-İş'in yaptığı o duyuru;

Hükümet Demokratik Açılım Derken THY Yönetiminin İşçileri Tehdidi Aslında Anayasal Suçtur!   
 
Konfederasyonumuz Türk-İş'in aldığı karar gereğince 4 Şubat günü Anaysal çalışmama hakkının kullanılmasına yönelik, THY Yönetimi tarafından yayınlanan ve 1 gün işe gelmemenin YAŞADIŞI GREV sayılacağını ilan eden ve bu ANAYASAL HAKKINI kullananların iş sözleşmesinin bildirimsiz feshedileceğini belirten duyurunun kendisi uluslararası hukuka ve Anayasa aykırıdır. Demokratik açılım diyen Hükümetle de alay etmektir.Kendisi de Avrupa Birliği Havayolları Birliği üyesi olan THY'nin AB normlarını hiçe sayan bu tutumunu kınıyoruz.

Demokratik talep ve tepkileri kullanmak;
Anayasanın devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten 2. maddesi, çalışanların ve işverenlerin, üyelerinin çalışma ilişkilerinde ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma ve bu sendikalara üye olarak bu doğrultuda etkinlik yapma hakkının bulunduğunu belirten 51. maddesi, usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası anlaşma hükümlerinin uygulanacağını belirleyen 90. maddesi ve 90. maddenin bir gereği olarak; 87 ve 151 sayılı ILO Sözleşmeleri, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 11. maddesi, Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı’nın ‘Toplu pazarlık yapma ve eylem hakkı’ başlıklı 28. maddesine göre hiç bir şekilde suç değildir.

Bilindiği üzere Anayasa’da önemli değişiklikler yapılarak kamu görevlilerine sendika hakkı açıkça tanınmış, daha sonra yapılan bir değişiklik ile de Anayasa’nın 90. maddesinin son fıkrasına, 07.05.2004 günü kabul edilip 22.05.2004 günlü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5170 sayılı yasayla eklenen son cümle uyarınca “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası anlaşma hükümleri” esas alınacaktır” kuralı getirilmiştir.

Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı’nın ‘Toplu pazarlık yapma ve eylem hakkı’ başlıklı 28. maddesine göre;“Çalışanlar ve işverenler veya bunların ilgili kuruluşları, Topluluk mevzuatı ve ulusal yasalar ve uygulamalara göre uygun düzeylerde toplu sözleşmeler müzakere etme ve imzalama ve menfaat ihtilafı olması halinde grev eylemi dahil olmak üzere kendi çıkarlarını korumak için ortak (toplu) eylem yapma hakkına sahiptir.”

İç hukukumuzu doğrudan etkileyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de sendikal eylem ve etkinlikler nedeniyle verilen cezaları, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesine aykırı bulmaktadır.

Yapı Yol Sen’in açtığı ve 27 Mart 2007 günü karara bağlanan başvuruda (Karaçay – Türkiye) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi;

“…AİHM, toplantı yapma özgürlüğünün önemini gözönünde bulundurarak, özellikle güdülen sözde meşru amaçla orantılı olup olmadığını tespit etmek amacıyla dava konusu disiplin cezasını dosyanın tamamı ışığında incelemiştir. AİHM, devlet memurlarının maaşlarının artış oranını protesto etmek amacıyla üyesi olduğu KESK’in düzenlediği eyleme katılması nedeniyle disiplin cezası adı altında başvurana uyarma cezasının verildiğini not etmektedir. Oysa verilen ceza, her ne kadar düşük olsa da, kendisi gibi sendikaya üye kişilerin çıkarlarını savunmak amacıyla sendika üyelerinin grev ve eylemlere yasal olarak katılmamasına yönelik caydırıcı bir niteliğe sahiptir.

Danıştay 1. Dairesinin E.2001/3307, K.2001/4415 sayılı kararının gerekçesinde şu açıklamaya yer verilmiştir:
“Olayda, davacının üyesi bulunduğu sendikanın yetkili kurullarınca alınan karara uyarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu mali sıkıntının kısmen düzeltilmesi ve kamuoyunca bilinen bu sıkıntıları yine kamuoyuna anlatarak desteğinin sağlanması amacıyla 1.12.2000 tarihinde bir gün göreve gelmemek eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, davacının sendikal faaliyet kapsamında bir gün süreyle göreve gelmemesi fiilinin mazeret olarak kabulünün gerektiği, dolayısıyla 657 sayılı yasanın 125/C-b maddesinde öngörülen “özürsüz” olarak bir gün göreve gelmemek fiilinin sübuta ermediği görülmüştür.”

Bu konuda daha yüzlerce karar vardır.

Hava-İş Sendikası toplu sözleşme grev lokavt kanunu çerçevesinde bir grev çağrısı yapmamaktadır.İşverence bu konu çarpıtılmaktadır. İşçilerin ANAYASAL olarak işe gelmeme hakkı vardır.Tüm üyelerimize duyurulur.

"THY TEHDİT EDİYOR, ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
grev ne zamandan beri lüks oldu ey mahlukat??sen ve yandaşların thy yönetiminin yalakası ve uşaklarısınız...Uşaklıktan kim ne elde etmişse sen de onu alacaksın..Bir çok cv bekliyormuşmuş..Bekleyen cv ler tehdit aracı ise haklarını alamayan emekçiler de tehdit aracıdır..Ülkemizi ve takunya hava yollarını yönetenler çalışanların,emekçilerin,memurların ödedikleri vergilerle keyif sürsünler yesinler,içsinler yağlı maaşları ceplerine indirsinler o zaman lüks değil haklarını arayan işçiler greve gittikleri zaman da lüks olsun öyle mi??Senin ve mensubu olduğun zihniyetin yatacak yerleriniz yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu gün tekel işcisinin başına gelen olaylar yarın "koy kapıya" başlıklı yazı yazan kişiye de olacaktır.bakalım o zaman nereye sığanacak sendikaya mı thy yönetimine mi ?gerçi bunlar genelde tarikat adamı oldugundan tuzları kuru kişiler.halbuki inandığı(!) din "komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyor.yer işletme tgs motor revizyon tec e geçti bakalım ne olacak daha bugun koy kapıya diyenler yarın kendilerini kapıda bulduklarında açın halinden anlayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazık yazık ... THY=TORPİL... Türkiye'nin göz bebeği, bayrak şirketi torpil şirketi olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY DOGRU OLANI YAPIYOR NE DEMEK GREV GREV LUKSU OLAN BIR ULKE MIYIZ BIZ BIR COK CV YEDEK OLARAK THYLARINDA BEKLIYOR EDENI KOY KAPININ ONUNE SENDIKA URETIM DISINDA GREV HAKKI OLMAMALI SAGLIK ULASIM BUNLARDAN BIRI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Arkadaşlar gelin bırakın bu işleri hükümetimiz bunu nasılsa halleder" diyen kişiler tipik olarak asalak diye tabir ettiğimiz haklarını bile aramaktan korkan fakat zam alıncada avuçlarını ovalayan kişilerdir pirim vermeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milyonlarca lira kazanc elde eden bir sirket olarak iscilerine bundan pay vermeyen sirketin sonu vahim. nedenmi? calisanlarin aklina dogal olarak kötü seyler gelebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Babayiğit erkek göremezsin sen nedenmi etrafında yok senin gibilerin etrafında koyunlar ve şak şakçılar vardır.Gelene paşam gidene beyim dediğin sürece senden ne köy olur ne kasaba otur sen orda otur .....Cemal DURU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar ne grevi gelin işinize bakın durumunuza bu işler boş işler hükümetimiz bir yolunu bulur halleder grevle filan bu işler yürümez kimi korkutuyorsunuz sizin karşınızda koskoca devlet var eğri oturup doğru konuşun sonra pişman olmayın aman haaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENİM ADIMI MERAK EDEN YARIN ADIMI SORARSIN PUANTAJA RAPORSUZ VEYA MAZERETSİZ İŞE GELMEYEN KAÇ KİŞİ VAR DİYE O ZAMAN ÇIKAR ADIM YARINA KADAR SABRET . GÖR DELİKANLIYI YARIN ÇÜNKÜ SIRA BİZE GELİCEK SIRA BİZE GELMEDEN BİZ O SIRALARA GİDELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en altta yorum yazan babayıgıt gercek ısmını yazda meydanlar erkek gorsun öyle klavye arkasından ahkam kesme

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000