25 Temmuz 2016, Pazartesi 11:36:28

THY tasarrufa kabinden başladı

Türk Hava Yolları uzun mesafeli uçuşlarda şef ve kabin memuru sayısını azaltma kararı aldı.
  • Sayın İlker Aycı Teknıkteki fetoculara ne zaman sıra gelecek su anda hepsi saklanıyorlar ust kademede dolu fetocular var
  • LOAD MASTER yazıyorsunuz DISPATCHER den bahsetmiyorsunuz oysa o bahsetmediğin gurup parmakları ile uçuş harekatına yön veren ve şirketin kar zaarına direkt olarak iştirak eden bir iş koludur FAA neder bak DİSPATCHER = COMPANYS CASHIER... LOAD MASTER ın hocalığını yapan bir guruptan bahsetmemen ilginçtir.....
  • THY ile uçan çoğu yolcu ikram ve servisten memnun olduğu için uçuyor, aldığımız bütün ödüllerde bunu tespitliyor. Buradan yola çıkarak tasarruf yapınız derim, tasarruf yapmak istiyorsanız gereksiz olan hatları kapatıp, yoğun olan bölgelere ek seferler uygulayın. Saygılar.
  • Bizler kokpit personeli maasla calısan gruptayız, aldıgımız maas diger mesleklere kıyasla yuksek ancak dunyadaki butun havacılık firmalarındakı maaslar birbirine yakin , su da bir gercektir ki hicbir isveren personeline ,en basit isi yapan dahil, 4-5 katı para kazandırmadıgı surece o maası vermez.. Ayrica karar verme seviyesinde is yapan personelin maasi yuksek fakat beklenen fayda ve sorumlulugu da cok olur... bu genelde boyle.. Bizim isimizde aldıgımız sorumluluk ve yonetmeye calıstıgımız risk geregi bu maaslar belirleniyor.. bu maasın karsılıgını da bir pilot bilgi, beceri,yasam tarzı ve yeterlilikler gibi bircok konuda dar limitler icinde calisarak karsilamaya calisiyor.. bu durum kabin, teknik, loadmaster gibi tum ucucular icin gecerli... Sirketimiz malum sebeplerle zor zamanlar geciriyor... Hep birlikte thy ailesi olarak atlatacagiz, bu sirket bizim, gerekeni hepimiz yapiyoruz ve gececek bu gunler... Bundan daha onemli olan memleket meselesi, su feto illetinden biran once kurtulmak... gunlerdir uyku girmiyor gozume,...bi adami kasten oldurmek 24 sene diye yeri var kanunlarda, hukukta kanunda tanımı bile yoktur heralde turk f16 si ,saldiri helikopteri, tankı kalkıp dusman yerine milletini, meclisi bombalarsa cezasi sudur diye... vatan hainligi... Memleketin guclenip duze cıkmasini istemiyorlar, tam isler duzeldi kismetse bundan sonrası yokus asagı derken bisey cıkıyor... Tarihimiz bundan daha zor zamanlari atlattıgımıza sahit, bu gunler de gececek... hicbir yere gitmiyorum, sirketimde kalip tasın altına elimi koymak borcum..
  • Azaltmanin yerine ekstra km alimi olsun , olmaz mi? Bak ne guzel dusunce.
  • Yorumlari okudukca ulkemizde nekadar cok serefsiz oldugunu goruyorum.Haysiyet yoksunu asagilik insanlar.Insan olan kendi milletinin degerinin zarar gormesini nasil ister.Hangi millete mensup serefsizlersiniz siz.Bizans kalintilari sizi.Ulan nerenizi yirtarsaniz yirtin Turk Hava Yollari emin olunki cok daha guclenecek.Hem atilan memurlarin cogu sizler gibi vatan hainleri ihanet ceteleri.
  • THY hapsirirsa diger firmalar grip olur.Bu haber hicbir havaci icin iyi degildir.Umarim bir an once her sey yoluna girer...
  • Bu da demektir ki, THY'da Flying Chef döneminin de sonlarına gelinmektedir. Eğer çift koridorlu ER uçuşlarda Flying Chef sayısı 2'den 1'e indirilirse bu havacılık nezaket kurallarına pek uymayacaktır: Kabinin yarısına Flying Chef tarafından hizmet verilirken, diğer yarısına verilememesi uygun bir görüntü olamaz... Bunun da çözümü Flying Chef konseptini kaldırmaktan geçer! :(((
  • Bir dengesizin Pegasusun fakirleri thy ye gelin burası çok güzel yazdığını hatırlıyorum...
  • Doluluk oranı düşmüş, ilk çeyrek zarar. Habire yeni uçak geliyor ki bu uçakların sözleşmeleri zaten en az bir yıl önce yapılmış, vazgeçmek de çok maliyetli. Turizm krizi tuz darbe girişimi biber olmuş. İdare kasmazsa bunlar iyi günler. Uçakların yüzde 90'ı kira, yani satıp sermaye yapacak durum da yok. Umalım da iyi bir kriz yönetimi göstersinler.

Türk Hava Yolları uzun mesafeli uçuşlarda şef ve kabin memuru sayısını azaltma kararı aldı.

Türk Hava Yolları, tasarruf tedbirleri kapsamında bir takım tedbirler aldı. 2016 yılının ilk çeyreğinde ortaya çıkan zarar sonrası tedbirleri uygulamaya koyan THY, uzun uçuşlar için de önemli bir karar aldı.

THY’nin 8 saatlik süreyi aşan ER olarak bilinen uçuşlarında ekip sayısında kısıtlamaya gidildi. Buna göre, bu uçuşlarda hem kabin hem de uçan şef sayısı minimum rakamlara düşürüldü.

THY’nin başka bir takım gider kalemlerinde de tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyacağı öğrenildi.

©Airporthaber.com

THY tasarrufa kabinden başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (183)

Demokrat ~ 8 yıl önce
Sayın İlker Aycı Teknıkteki fetoculara ne zaman sıra gelecek su anda hepsi saklanıyorlar ust kademede dolu fetocular var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DISPATCHER ~ 8 yıl önce
LOAD MASTER yazıyorsunuz DISPATCHER den bahsetmiyorsunuz oysa o bahsetmediğin gurup parmakları ile uçuş harekatına yön veren ve şirketin kar zaarına direkt olarak iştirak eden bir iş koludur FAA neder bak DİSPATCHER = COMPANYS CASHIER... LOAD MASTER ın hocalığını yapan bir guruptan bahsetmemen ilginçtir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fc ~ 8 yıl önce
THY ile uçan çoğu yolcu ikram ve servisten memnun olduğu için uçuyor, aldığımız bütün ödüllerde bunu tespitliyor. Buradan yola çıkarak tasarruf yapınız derim, tasarruf yapmak istiyorsanız gereksiz olan hatları kapatıp, yoğun olan bölgelere ek seferler uygulayın. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy kaptan ~ 8 yıl önce
Bizler kokpit personeli maasla calısan gruptayız, aldıgımız maas diger mesleklere kıyasla yuksek ancak dunyadaki butun havacılık firmalarındakı maaslar birbirine yakin , su da bir gercektir ki hicbir isveren personeline ,en basit isi yapan dahil, 4-5 katı para kazandırmadıgı surece o maası vermez.. Ayrica karar verme seviyesinde is yapan personelin maasi yuksek fakat beklenen fayda ve sorumlulugu da cok olur... bu genelde boyle.. Bizim isimizde aldıgımız sorumluluk ve yonetmeye calıstıgımız risk geregi bu maaslar belirleniyor.. bu maasın karsılıgını da bir pilot bilgi, beceri,yasam tarzı ve yeterlilikler gibi bircok konuda dar limitler icinde calisarak karsilamaya calisiyor.. bu durum kabin, teknik, loadmaster gibi tum ucucular icin gecerli... Sirketimiz malum sebeplerle zor zamanlar geciriyor... Hep birlikte thy ailesi olarak atlatacagiz, bu sirket bizim, gerekeni hepimiz yapiyoruz ve gececek bu gunler... Bundan daha onemli olan memleket meselesi, su feto illetinden biran once kurtulmak... gunlerdir uyku girmiyor gozume,...bi adami kasten oldurmek 24 sene diye yeri var kanunlarda, hukukta kanunda tanımı bile yoktur heralde turk f16 si ,saldiri helikopteri, tankı kalkıp dusman yerine milletini, meclisi bombalarsa cezasi sudur diye... vatan hainligi... Memleketin guclenip duze cıkmasini istemiyorlar, tam isler duzeldi kismetse bundan sonrası yokus asagı derken bisey cıkıyor... Tarihimiz bundan daha zor zamanlari atlattıgımıza sahit, bu gunler de gececek... hicbir yere gitmiyorum, sirketimde kalip tasın altına elimi koymak borcum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XQ ~ 8 yıl önce
Hocam güzel özetlemişsiniz teşekkürler
Güzelde ~ 8 yıl önce
İyi döktürmüşsünüzde, tuzun kuruyken her halukarda asgari ücretin 1300 tl olduğu memlekette ayda 25000 tl maaş devirebilirken pembe konuşmak kolay. Yazdıklarınız açılmış haber başlığının içeriğiyle ilgili maddi ve manevi bir katkı içermiyor durumda.. Daha ziyade keyfi yerinde bir koltuktan oturur pozisyonda yapılan klavye yorumları.Allah daha fazlasını kazanmayı nasip etsin ama lütfen kaptanım yani ;)
T. ~ 8 yıl önce
Azaltmanin yerine ekstra km alimi olsun , olmaz mi? Bak ne guzel dusunce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatanaever ~ 8 yıl önce
Yorumlari okudukca ulkemizde nekadar cok serefsiz oldugunu goruyorum.Haysiyet yoksunu asagilik insanlar.Insan olan kendi milletinin degerinin zarar gormesini nasil ister.Hangi millete mensup serefsizlersiniz siz.Bizans kalintilari sizi.Ulan nerenizi yirtarsaniz yirtin Turk Hava Yollari emin olunki cok daha guclenecek.Hem atilan memurlarin cogu sizler gibi vatan hainleri ihanet ceteleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ha ~ 8 yıl önce
THY hapsirirsa diger firmalar grip olur.Bu haber hicbir havaci icin iyi degildir.Umarim bir an once her sey yoluna girer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FREUD ~ 8 yıl önce
Yorumlara bakıyorumda ne dertmiş size TK kabin memurları
mafaky ~ 8 yıl önce
Bu da demektir ki, THY'da Flying Chef döneminin de sonlarına gelinmektedir. Eğer çift koridorlu ER uçuşlarda Flying Chef sayısı 2'den 1'e indirilirse bu havacılık nezaket kurallarına pek uymayacaktır: Kabinin yarısına Flying Chef tarafından hizmet verilirken, diğer yarısına verilememesi uygun bir görüntü olamaz... Bunun da çözümü Flying Chef konseptini kaldırmaktan geçer! :(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 8 yıl önce
Zaten kabinin yarısına hizmet veriyordu 2 FC
Hatirliyorum ~ 8 yıl önce
Bir dengesizin Pegasusun fakirleri thy ye gelin burası çok güzel yazdığını hatırlıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 8 yıl önce
Burasi hala oyle fakir.Hep zengin olarak dahada ileri gidecegiz Allahin izniyle
Meka ~ 8 yıl önce
Doluluk oranı düşmüş, ilk çeyrek zarar. Habire yeni uçak geliyor ki bu uçakların sözleşmeleri zaten en az bir yıl önce yapılmış, vazgeçmek de çok maliyetli. Turizm krizi tuz darbe girişimi biber olmuş. İdare kasmazsa bunlar iyi günler. Uçakların yüzde 90'ı kira, yani satıp sermaye yapacak durum da yok. Umalım da iyi bir kriz yönetimi göstersinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
2.çeyrek için de rekor zarar gelebilir deniyor.Ayrıca şu anda Türkiye'nin en borçlu şirketlerinden birinin THY olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000