26 Haziran 2008, Perşembe 08:14:17

"THY TARİFE DEĞİŞTİRSİN"

Merzifon Askeri Havaalan'nın sivil uçuşlara açılmasının ardından Çorum'da, bilet taleplerini arttırdı.

Merzifon Askeri Havaalan'nın sivil uçuşlara açılmasının ardından Çorum'da, bilet taleplerini arttırdı. Ancak İstanbul'a kalkışın 19.00'da olması sorun yaratıyor. Türk Hava Yolları Çorum Acentesi Halit İnaltekin, Merzifon Havaalanı açıldıktan sonra Çorum'da bilet satışında artış yaşandığını söyledi. Çorum'dan bugüne kadar, 30’un üzerinde yolcunun Merzifon'dan uçmak için yer ayırdığını belirten İnaltekin, Ankara ve İstanbul'dan rezervasyon yaptıranların da biletlerini iptal ettirmeye başladığını kaydetti. Çorumlu sanayici ve işadamları için Merzifon'dan İstanbul'a düzenlenen uçak seferinin saatinin 19.00 olmasının biraz geç olduğunu, bu konuyu THY yetkililerine aktardığını belirten İnaltekin, önümüzdeki günlerde yaz tarifesinin saatlerinde değişiklik yapılmasının beklendiğini söyledi.

 

Sanayici rağbet ediyor

Merzifon Havaalanı'na diğer illere göre Çorum'dan çok ciddi yolcu potansiyeli olduğunu belirten İnaltekin, özel hava yolu şirketlerinin de şube açmak için hazırlıklarım sürdürdüğünü dile getirdi. İnaltekin, yurt dışına gidecek Çorumlu sanayici ve işadamlarını da Merzifon-İstanbul seferini tercih ettiklerini kaydetti. Halit İnaltekin, THY'nin , Merzifon havaalanı içinde ve şehir merkezinde büro açmayı planladığım da sözlerine ekledi. öte yandan, Çorum Belediyesi'nin Merzifon Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılmasına yönelik internet sitesinde yaptığı anketin ilk sonuçları da belli oldu.

 

Vatandaş yararlı buluyor

Çorum Belediyesinin  “www.corum. bel.tr" adlı internet sitesinde okuyuculara "Havaalanı açılması Çorum'a en çok hangi alanlarda katkı sağlar?" sorusu yöneltildi. Bugüne kadar 445 kişinin katıldığı ankette, havaalanının en fazla tarım ve hayvancılık alanında önemli bir ihtiyaca cevap vereceği sonucu çıktı. Ankette, havaalanının tarım ve hayvancılıkta yüzde 67.6, sanayi alanında yüzde 9.9, turizmde yüzde 9.7, şehircilik alanında yüzde 9.4 ve üniversite için de yüzde 3.4 katkı sağlayacağı belirtildi.

"THY TARİFE DEĞİŞTİRSİN"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000