07 Mayıs 2011, Cumartesi 08:43:49

THY, TARHANA'YI GÖKYÜZÜYLE TANIŞTIRDI

Anadolu'nun en yaygın çorbasıdır tarhana. Hele bir de ev yapımıysa tadına doyum olmaz. Hemen her damda tarhana yoğuran bir anaya rastlamak mümkündür mevsiminde. Sofralarımızın baş tacı, çorbaların sultanı tarhana, Türk Hava Yolları ile uçuşa geçti!
  • THY'de sarap votka icenler sise sise goturuyor, meyve suyu icenlere lutfen bir bardak meyve suyu veriliyor. Orta menzilli ucuslarda verilen sandvic ekmekleri de minnacik biz Turkuz ekmeksiz doymayiz arkadas adam gibi sandvic versenize
  • Havayolu Halkın yolu olduğu için. Hep "şampanya ve havyar" isteyenler binecek değilya...

THY, ikram menüsüne Bolu'nun meşhur kızılcık tarhanasını da ekledi. Bir süre önce Esenboğa ve Atatürk havalimanlarında satılmaya başlanan Bolulu hanımların el işi tarhana ve eriştesini uçaklarda yolculara da ikram edecek.

Yirmi ev hanımı tarafından iki yıl önce kurulan Bolu Elişi Hatıraları Derneği (BEH-DER), Bolulu kadınlara gelir kapısı oldu. Geçtiğimiz yıl Antalya'da birincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (Yörex) katılarak el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen hanımlar, THY yetkililerinin dikkatini çekti. Görüşmelerin ardından hanımların ürettiği kızılcık tarhanasını Ankara Esenboğa Havalimanı'nda satmaya başladı. Ürünlerin beğenilmesi üzerine havayolu şirketi, tarhananın yanına erişteyi de ekleyerek İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlarda satışa sundu. Ev hanımları, şimdi el yapımı reçel ve sirke göndermeye hazırlanıyor.

BEH-DER, THY'nin dikkatini ilk olarak geçen yılki fuarda çekti. Ürünlerin çok beğenildiğini dile getiren BEH-DER'in Genel Koordinatörü Güler Burkucu, THY'ye ilk önce kızılcık tarhana ve el işi eriştelerimizi verdiklerini anlatıyor. Şimdilerde ise hazırladıkları kozalak ekstratlı reçelleri, kızılcık konsantresi, dağ çileği reçeli, kuşburnu marmelatı ve doğal elma sirkesini de göndermeye hazırlanıyorlar.

Tarhanaya turistik oteller de talip

Geçtiğimiz hafta Antalya'da ikincisi düzenlenen YÖREX Fuarı'nda bayilik almak isteyen firmalarla görüşen hanımlar, Antalya'daki turistik otellerden de teklif aldı. Hanımların el yapımı ürünlerine turistik oteller de talip. Reçel ve tarhananın yanında hediyelik bebekler de büyük ilgi görüyor.

Bolulu ev kadınlarının elişi ürünlerine yurtdışından da talep geliyor. Geçen yılki Foodİst Fuarı'nda Cezayirli bir toptancı firma, kızılcık tarhanasından bir tır dolusu sipariş vermiş. Ancak üretim elde yapıldığından talep karşılanamamış. Amerika'da Türkiye'nin yöresel ürünlerini satan bir firma da el emeği ürünlerden istemiş.

Hanımlar, hamuru elde açıp kesiyor. Ürünler doğal ortamda kurutuluyor. Makineli üretim yapmadıkları için taleplere yetişmekte sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden hanımlar siparişi fazla olan ürünlere öncelik veriyor. Ürünlerini 'Anabolu' markası altında sattıklarını söyleyen Güler Burkucu, "Şu anda 18 çeşit ürünümüz var. Ürün yelpazemizi sürekli genişletiyoruz. Türkiye'de ilk defa kozalak ekstreli reçel ürettik. El yapımı sirkeyi de piyasaya sürdük. Yeni ürünlerimiz de tüketiciyle buluşacak." diye konuştu. (Zaman)

THY, TARHANA'YI GÖKYÜZÜYLE TANIŞTIRDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
THY'de sarap votka icenler sise sise goturuyor, meyve suyu icenlere lutfen bir bardak meyve suyu veriliyor. Orta menzilli ucuslarda verilen sandvic ekmekleri de minnacik biz Turkuz ekmeksiz doymayiz arkadas adam gibi sandvic versenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havayolu Halkın yolu olduğu için. Hep "şampanya ve havyar" isteyenler binecek değilya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000