01 Haziran 2017, Perşembe 17:44:26

THY Tame Havayolları'na uçak kiraladı

Türk Hava Yolları (THY), Ekvadorlu havayolu şirketi Tame Airlines'a 40 kişilik ekiple birlikte uçak kiraladı.
  • Vah Türk Havayolu'm vah ! Seni Ekvador dağlarında wet-lease'e itenler utansın...
  • Kaçı pilot kaçı km?
  • 340 uçaklık bir havayolu 15 uçaklık bir şirkete uçak kiralamak için koşturuyor gelde ağlama:( ellerinize sağlık
  • Yeni havaalanina ucmadim ama eskisi 9200 feetteydi..yenisi 7800 feet irtifada heryer dag ...A330 quitodan kalkip newyorka ancak yari yolcu yari kargoyla zor gider...emniyetli ucuslar dilerim...
  • Bu WET Lease olayı THY için oldukça kötü gidişatın göstergesidir. Flag Carrier bir şirketin WET Lease uçak alması gerekirken kendinin vermesinin nedeni ekonomik ve plansız programsız filo genişlemesinin nedenidir. Eğer WET lease verecek kadar uçak fazlalığınız varsa filoya neden 2017 yılı içinde A330 ve B 737 uçaklarını kattınız. Elinizde wetlease verecek 40 kişilik bir ekip fazlalığınız varsa Yabancı Pilotları neden hala bünyenizde barındırmaktasınız. Esas önemli soruya gelelim, bu kiralama işlerinden kimlerin ne kadar çıkarı var. THY yolları nereye uçuyor, sanırım son yaklaşmada işler oldukça kötüye gidecek gibi.
  • Yok O gitti yok bu gitti yok torpilliler yok bilmemne. Eminim hiç biriniz açıp da Quito nasıl bir meydan diye bakmamışsınızdır. Söyleyeyim 7500 ft yükseklik ve her tarafı 20000 ft lik dağlar ile çevrili. Çok zor bir meydan. Herşeyi böyle kıyakmış gibi göstermeyi bırakın artık. Allah ekiplerimizin yardımcısı olsun
  • Uçak arıza yaptı uçuş ertesi güne ertelendi ekipte ben de varım ve torpilim yok seçilen arkadaşlar işin en iyi yapmaya çalışan insanlar torpil morpil diye sallamayın işinizi severek yapın siz de gidin bla bla yapmaya gerek yok. Ayrıca jfk git gel değil her bacak sonrası yatıya kalacak ekip.
  • THY filosundaki geniş gövde uçaklardaki bir kısım atıl kapasiteyi wet-lease yaparak değerlendirmesi isabetli bir adım. İki aylık bir anlaşma olmasına rağmen bir bayrak taşıyıcının başka bir ülkedeki bayrak taşıyıcıya wet-lease yapması kriz yönetimi açısından TK nın işin üzerinde hassasiyetle durduğunu gösteriyor. Uçak satış konusunda da aynı esnekliği ve hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum.
  • Thy haziranda istihdam yapıcak mı arkadaşlar
  • Biz mikrop kapariz oralarda!!

Türk Hava Yolları (THY), Ekvadorlu havayolu şirketi Tame Airlines'a wet-lease olarak uçak kiraladığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre 40 kişilik kabin ve kokpit ekibinden oluşan ekibin Ekvador'a gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. ABD'nin New York şehri üzerinden Ekvador'a giden THY personelinin birer ay süreyle ülkede konaklayacağı ifade edildi.

Tame Havayolları filosunda ATR, Airbus, Boeing ve Embraer'den oluşan 15 adetlik uçak bulunuyor.

AirportHaber

THY Tame Havayolları'na uçak kiraladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Kaptan ~ 7 yıl önce
Vah Türk Havayolu'm vah ! Seni Ekvador dağlarında wet-lease'e itenler utansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 7 yıl önce
Kaçı pilot kaçı km?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
8 ~ 7 yıl önce
8 pilot, 52 kabin
yazık ~ 7 yıl önce
340 uçaklık bir havayolu 15 uçaklık bir şirkete uçak kiralamak için koşturuyor gelde ağlama:( ellerinize sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F100 ~ 7 yıl önce
Yeni havaalanina ucmadim ama eskisi 9200 feetteydi..yenisi 7800 feet irtifada heryer dag ...A330 quitodan kalkip newyorka ancak yari yolcu yari kargoyla zor gider...emniyetli ucuslar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusöz ~ 7 yıl önce
Bu WET Lease olayı THY için oldukça kötü gidişatın göstergesidir. Flag Carrier bir şirketin WET Lease uçak alması gerekirken kendinin vermesinin nedeni ekonomik ve plansız programsız filo genişlemesinin nedenidir. Eğer WET lease verecek kadar uçak fazlalığınız varsa filoya neden 2017 yılı içinde A330 ve B 737 uçaklarını kattınız. Elinizde wetlease verecek 40 kişilik bir ekip fazlalığınız varsa Yabancı Pilotları neden hala bünyenizde barındırmaktasınız. Esas önemli soruya gelelim, bu kiralama işlerinden kimlerin ne kadar çıkarı var. THY yolları nereye uçuyor, sanırım son yaklaşmada işler oldukça kötüye gidecek gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 Kaptan ~ 7 yıl önce
Yok O gitti yok bu gitti yok torpilliler yok bilmemne. Eminim hiç biriniz açıp da Quito nasıl bir meydan diye bakmamışsınızdır. Söyleyeyim 7500 ft yükseklik ve her tarafı 20000 ft lik dağlar ile çevrili. Çok zor bir meydan. Herşeyi böyle kıyakmış gibi göstermeyi bırakın artık. Allah ekiplerimizin yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilim yok ~ 7 yıl önce
Uçak arıza yaptı uçuş ertesi güne ertelendi ekipte ben de varım ve torpilim yok seçilen arkadaşlar işin en iyi yapmaya çalışan insanlar torpil morpil diye sallamayın işinizi severek yapın siz de gidin bla bla yapmaya gerek yok. Ayrıca jfk git gel değil her bacak sonrası yatıya kalacak ekip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atıl kapasite yönetimi ~ 7 yıl önce
THY filosundaki geniş gövde uçaklardaki bir kısım atıl kapasiteyi wet-lease yaparak değerlendirmesi isabetli bir adım. İki aylık bir anlaşma olmasına rağmen bir bayrak taşıyıcının başka bir ülkedeki bayrak taşıyıcıya wet-lease yapması kriz yönetimi açısından TK nın işin üzerinde hassasiyetle durduğunu gösteriyor. Uçak satış konusunda da aynı esnekliği ve hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ~ 7 yıl önce
Tarih, yaşanılanların bilimsel yöntemlerle enine boyuna değerlendirilip onlardan ders alındığı müddetçe bir bilim yöntemi olarak işlev görebilir, yoksa Lafonten!den masallar okuyanlar için iyi bir uyku malzemesidir. TK yönetimi 2016 yılında jeopolitik risklerin ortaya çıkardığı sonuçların etkilerini ciddi bir şekilde yıl sonu bilanço rakamlarında görmüştür. Bunun sonucu olarak, büyümesine devam eden bir filo için, riskli dönemlere cevap verecek yeni kabiliyetler kazanma arayışındadır. Bu proje, tarihten önemli bir ders alındığının açık bir göstergesidir. Ayrıca TK, dünyanın en zorlu limanlarından biri olan Quito’ya operasyon konusunda kendi ekiplerine güvenmiş, yeterlilikleri konusunda en ufak bir şüphe duymamış, wet lease rejimini kendi regulasyonlarında hala İngiltere, Fransa gibi ülkelerin CAA’leri gibi doğru düzgün oturtamamış DOT, FAA ve TSA karşısında çok ciddi bir duruş sergilemiştir.
Başarılar ~ 7 yıl önce
Anlaşma süresinin kısa olması, bu yeni iş modelinin TK’ya katacağı deneyimleri zayıflatacak bir unsur değildir. Bu proje, wet lease iş modelinde başka projelerin de yakında gün yüzüne çıkacağına bir işaret olabilir. TK yönetimi ve tüm operasyon birimlerine başarılar diliyor, emniyetli uçuşlar temenni ediyorum.
Thy ~ 7 yıl önce
Thy haziranda istihdam yapıcak mı arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 gitsin ~ 7 yıl önce
Biz mikrop kapariz oralarda!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moss ~ 7 yıl önce
Sen neyin kafasını yaşıyorsun ? Adam gibi konuş , insanlara saygı seviyeni aşma !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000