16 Ağustos 2013, Cuma 12:29:08

'THY TAKLİT EDİLEN ŞİRKET OLACAK'

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Hükümetimiz kaçırılan pilotlarla alakalı çalışmalarına devam ediyor. İnşallah çok kısa bir zamanda pilotlarımızın özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyoruz" dedi.
  • hamdi bey bayram tatiline doyamamış yönetim kurulunu rizeye çağırmış.yazık onlarda peki efenim diyip koşmuşlar.bu arada kim ödüyor bu keyfe keder toplantıların paralarını
  • Ayrıca greve gitmeyip şirketi için çalışan personelinize göstereceğiniz şefkati bekliyoruz sayın başkan...
  • Greve katılmadığı için şevkati soran arkadaş, başkanınız size açıkladığı zammın farkını verdi ya, hepiniz o parayı cukkalamak için arkadaşlarınızı sattınız, şevkatte işte oydu. Yazık size acıyorum.
  • helal olsun başkan yönetim kurulu sayende memleket gördü.
  • En üstte yer alan resimde Temel Kotil'in bakışı herşeyi anlatıyor.....
  • Kahramanmarasa günde 2sefer cikarsin THY adim gibi eminim rahatlikla doluluk olur test yapilsin
  • spukele bunlar haçen hiçbişecuk olmaz :))))))))))
  • İstanbulun suyu çıkmış olmalı. Kaçkar dağlarına gidiş-dönüş-kalış masraflari da şirketten ve hissedarlardan. (özel şirket haa, yanlış anlama neyin olmasın) Herkes yesin içsin kesesinden, saltanatım var benim...
  • Laz börekleri yenmiş de çaylara sıra gelmiş gibi.
  • Rize resmen THY merkez ofisi gib

THY yönetim kurulu Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda bir otelde aylık olağan yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere toplandı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Lübnan'da silahlı kişilerce kaçırılan pilotlarla ilgili hükümetin çalışmalarını aralıksız devam ettiğini belirterek, "Şu anda bir açıklama yapamıyoruz. Hükümetimiz konu üzerinde çalışıyor. İnşallah çok kısa bir zamanda özgürlüklerine kavuşacağına inanıyoruz.  Dışişleri Bakanlığımız, büyükelçilik ve ilgili kurumlarımız yoğun bir mesai harcıyor. Konunun hassasiyeti itibariyle şu anda söyleyeceğimiz herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

THY'nin "dünyanın global liginde" çalışan bir şirket olduğunu vurgulayan Topçu, "Şirketimiz hedeflediği 46 milyon yolcu sayısının 26 milyonunu ilk altı ayda aşmış durumda. Bu da bizim hedeflediğimiz rakamın biraz üzerinde. İnşallah yılı 50 milyon yolcu sayısıyla kapatacağız. Bu da bizi dünya liginde çok iyi bir yere getirecek" diye konuştu.

Topçu, THY'nin yeni uçuş noktalarını hizmete sokmaya devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"THY bu sene de her sene olduğu gibi aynı çizgide devam edip şirketin dünya liginde daha iyi bir yere gelmesini sağlayacaktır. THY'nin şu anda 276 tane siparişte olan uçağı vardır. Her ay bunları teslim alıyoruz. Teslim aldığımız uçaklar vasıtasıyla da uçuş ağımızı hem frekans olarak hem de nokta olarak arttırmaktayız. İnşallah 1 Eylül'de Nepal'in başkenti Katmandu'ya sefer düzenleyeceğiz. Önümüzdeki aylarda da farklı yerlere uçuş yapmayı planlıyoruz. Hükümetimizin 2023 hedeflerine paralel olarak THY'nin de 2023 hedeflerini gerçekleştirip dünyada yerini sağlamlaştırmış, taklit eden değil, taklit edilen bir hava yolu şirketi olacağız."

Topçu, "Rize'ye havalimanı yapılacak mı" şeklindeki soruya, "Biz havayolu taşıma şirketiyiz, eğer bir havalimanı yapılırsa tarifeli seferlere başlarız. Şu anda buna karar yetkili merci biz değiliz. Eğer hükümet havalimanı yapmaya karar verirse biz THY olarak seve seve sefer koyarız" cevabını verdi.

Arap ülkelerinden Trabzon'a direk uçuşlar

Topçu, turisti getirmenin en kolay ancak memnun ayrılması önemli olduğunu dile getirdi. THY'nin Trabzon'a haftada 108 sefer yaptığını dile getiren Topçu, şöyle devam etti:

"Son on yıl itibariyle baktığımız zaman yaklaşık yüzde 300 civarında bir büyüme söz konusu. Bunun büyük bölümü de yurt dışından geliyor. Bu şunu gösteriyor, bölge dünyada olmayan bir alternatifi sunuyor. Eğer bu ürünü hakkıyla sunabilirsek bu rakamlar daha da büyüyecek. Bölge belki de ileriki zamanlarda en büyük gelir kaynağını çaydan sonra turizmden elde edecek. Arap ülkelerinden şu aşamada direk tarifeli sefer yapmak mümkün gözükmemekte ama tatil seferi olarak bizden talep edildiği takdirde yapıyoruz."

Ordu-Giresun havalimanın hizmete girecek olması

THY'nin 2002 yılında Trabzon'a uçuş yapan nadir havayolu şirketlerinden olduğunu belirten Topçu, "2013 yılının ilk altı ayı içerisinde Trabzon'a gelen yolcuların yüzde 48'ini biz taşıyoruz. Yolcu sayısına bakıldığı zaman bizim taşıdığımız yolcu sayısı 2002 yılında taşıdığımız yüzde 100 potansiyeli üç dört kat aşmış durumda. Bölgeye yeni bir havalimanı açılması demek Trabzon Havalimanı kapasitesinin düşeceği anlamına gelmez. Çünkü bölge gelişiyor, Trabzon'da bir düşüş veya azalma beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

THY Genel Müdürü Doç. Temel Kotil ise Ordu-Giresun Lavalimanı hizmete açıldığında günde üç dört seferle başlayacaklarını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Rize'de de havalimanı yapılırsa günde üç dört uçak kaldıracak yolcu var" dedi.

Toplantıya katılan Türkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye ihracatına katkı sağlaması adına Sarp Sınır Kapısı'nda Türkiye'nin ihracatını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Turizm ve ihracatı birlikte hareket ettirebilirsek Türkiye'nin hizmet ihracatında da önemli bir aşama kaydedilmiş olur. Şu anda 152 milyar dolar ihracatın üzerine yapılan yaklaşık 44 milyar dolarlık hizmet ihracatı var. Bu da bizi 200 milyar dolarlara ulaştırıyor" dedi.

Toplantı daha sonra basın mensuplarına kapalı şekilde devam etti.



'THY TAKLİT EDİLEN ŞİRKET OLACAK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

rize ~ 11 yıl önce
hamdi bey bayram tatiline doyamamış yönetim kurulunu rizeye çağırmış.yazık onlarda peki efenim diyip koşmuşlar.bu arada kim ödüyor bu keyfe keder toplantıların paralarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ayrıca greve gitmeyip şirketi için çalışan personelinize göstereceğiniz şefkati bekliyoruz sayın başkan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şevkatçi ~ 11 yıl önce
Greve katılmadığı için şevkati soran arkadaş, başkanınız size açıkladığı zammın farkını verdi ya, hepiniz o parayı cukkalamak için arkadaşlarınızı sattınız, şevkatte işte oydu. Yazık size acıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 11 yıl önce
helal olsun başkan yönetim kurulu sayende memleket gördü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resim ~ 11 yıl önce
En üstte yer alan resimde Temel Kotil'in bakışı herşeyi anlatıyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmaras ~ 11 yıl önce
Kahramanmarasa günde 2sefer cikarsin THY adim gibi eminim rahatlikla doluluk olur test yapilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
spukle bunlar ~ 11 yıl önce
spukele bunlar haçen hiçbişecuk olmaz :))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes yesin içsin ~ 11 yıl önce
İstanbulun suyu çıkmış olmalı. Kaçkar dağlarına gidiş-dönüş-kalış masraflari da şirketten ve hissedarlardan. (özel şirket haa, yanlış anlama neyin olmasın) Herkes yesin içsin kesesinden, saltanatım var benim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYDER ~ 11 yıl önce
Laz börekleri yenmiş de çaylara sıra gelmiş gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Merkez ofisi ~ 11 yıl önce
Rize resmen THY merkez ofisi gib

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizeli ~ 11 yıl önce
yakışır Rizeme :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000