18 Temmuz 2008, Cuma 12:26:46

THY SUSKUNLUĞUNU BOZDU!

Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın görevden alınması sonrası yaşanan tartışmalarda suskun kalmayı tercih eden THY, bir açıklamayla suskunluğunu bozdu.
  • keşke hiç açıklama yapmasalardı da daha da komik duruma düşmeselerdi tamamen haksız oldukları kabul etmeyip zeytinyağı rolünü üstleniyor açıklamayı yapanlar...yazık...
  • Kaptan Pilot Bahadır ALTAN'nın yapmış olduğu uygulama tamamen kitaba uygun ve aynı zamanda nezaket kuralları içindedir.Fakat ne yazık ki olay bir takım nedenlerden dolayı saptırılmış, yanlış ve eksik bir şekilde kamuoyuna duyurulmuştur. Burada yapılan birçok yanlış ve gereksiz yorum da bu yüzdendir!! Herkesi Bahadır Kaptan'a destek olmaya davet ediyorum. Esen kalın..
  • KAPTANIMIZ KENDİNİ KANITLAMIŞ PROFESYONEL BİR PİLOTTUR. AYRICA BİR ÖZELLİĞİDE HAVA İŞ SENDİKASINDA PİLOTLARI TEMSİL EDİYOR OLUŞUDUR. SENDİKAYA YÖNETİMİN BAKIŞI DİKKATE ALINDIĞINDA BAZI GERÇEKLERİ ANLAMAK DAHA KOLAY OLACAKTIR...FAZLA SÖZE GEREK YOK SANIRIM..
  • Sevgili TAİ, şu "yurt dışında" olan olayı ve ülkeyi de yaz da biz de bilgilenelim! Hangi ülkede müsteşar kendini padişah gibi görüp 5 dakika bekletildim diye bakanı arayıp Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü böyle sudan meselelerle meşgul eder. Allahın gücüne gider be...
  • TAİ:Çok şey söylüyorsun.Ama bilmeden konuşuyorsun.Mühendis olman kaptanın uygulamaları hakkında uzman olduğun anlamına gelmez.İşten çıkarılan kaptan kesinlikle doğru hareket etmiştir. KAPTAN ADAYI:Eğer yanlış anlamadıysam,kaptanlık itibarının işten çıkarılan arkadaşımız tarafından sıfıra indirildiğini söylüyorsun.Eğer öyleyse bazı şeyleri doğru bilmiyorsun.İşten çıkarılmak insanı küçültmez.Madem kaptan olacaksın sana tavsiyem Kaptanın sorumlulukları ve yetkilerinin ne olduğunu bir daha oku.
  • Evet yurtdışında yaşadığınız hemen anlaşılıyor. Oradan bakınca farketmeyebilirsiniz ama bu kadrolaşma işi TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ. Bugün AKP hükümetteyse THY'nin başında AKP ile aynı siyasi görüşü paylaşan kişiler bulunur. Yarın AKP gider yerine MKP gelir THY yönetimi de ona göre değiştirilir. Bu yıllardır böyle gelmiştir ve sadece THY'de de değil devletin tüm kademelerinde aynı durum söz konusudur. Buradaki hata Kaptan'da değil, yerdeki koordinasyonu sağlayan kişidedir. Neden? Çünkü ortada bariz bir koordinasyonsuzluk vardır: 1-Kaptan OK vermeden Boarding başlatılmıştır. 2-VIP yolcuların normal yolculardan sonra uçağa getirilmesi gerekirken en önce getirilmişlerdir. Bu durumda kabahatli olan Yer İşletme'nin başındaki şahıstır, ama ya Yer İşletme'nin hatasını örtmek, ya da (bu olasılığı düşünmek bile istemiyorum ama maalesef iş hayatı böyle ayak oyunlarıyla doludur.) Kaptan'ın bu konuya vereceği doğal tepkiyi (ki verdiği tepkide de yerden göğe kadar haklıdır) tahmin ederek, Kaptan'ın ayağını kaydırmak için yapılmış bir düzendir.
  • bilgisizlik zor gerçekten sadece şunu söyliyeyim ben bu sektöre yıllarını vermiş bir insanım ve sizin bindiğiniz uçakların en ince detayına kadar bilen ve havacılığın her kolunda bilgi birikimine sahibim bu olay şu an çalıştığım ülkedede oldu ve sonuç aynıydı tüm dünyada bunlar yaşanıyor ve aynı neticeyle sonuçlanıyor ülkemize geldimi veryansın kadrolaşmaya çekiliyor atın gözünüzdeki gözlükleride önünüze bakın sanki işten çıkarma sebebi "işten atalımda yerıne bızden bırını alalım mantığı " ne kadar komik :)aşın bunları. pilotluk gibi zor ve bi okadarda sabır ve dikkat isteyen mesleği bu şekilde yerlere atmayalım bu noktalara siyaseti karıştırmayalım ülkede olan her olayı siyasete bağlayarak komplo teorileriyle bu meslekleri bu ülkeyi geriletmeyelim yurtdışında çalışan bir mühendisim ve bunları gördükçe üzülüyorum ve buna çanak tutan insanları esefle kınıyorum hataları kabullenın hatalar cezasız kalmaz unutmayın cezalar olucakkı ıbret olsun olucakkı saygı olsunn saygılar..
  • GÖRÜYORUM Kİ YORUMLARDAN ŞU SONUÇ ÇIKIYOR .KAPTANIN İTİBARI BU ŞAHIS TARAFINDAN SIFIRA İNDİRİLMİŞTİR.ÇOK YAZIK BİR KAPTAN ADAYI OLARAK ÜZGÜNÜM ÇÜNKÜ BİZ BU DEĞİLİZ...SAYGILARIMLA
  • BİR VATANDAŞ OLARAK UÇUŞLA İLGİLİ ÇOK ŞEY BİLMEM AMA SADECE BİR 'İNSAN 'OLARAK ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM:MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DİYEDE ÖNÜMÜZE GELENİN ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN RISKIYLA OYNAMAK,İNSANLARIN YILLARCA DÖKTÜĞÜ ALIN TERİNİ HİÇE SAYIP ÜÇ BEŞ KİŞİNİN MEMNUNİYETİYLE UĞRAŞMAK NE KADAR ADİL?NEKADAR İNSANCA?LÜTFEN YATTIĞIMIZDA BİRAZDA VİCDANLARIMIZI DİNLEMEYİ ÖĞRENELİM
  • İşin esası aynen senin söylediğin gibi.Yıllardır keyfi uygulamalara ses çıkarılamaması işleri bu noktaya getirdi.Maalesef her toplu sözleşme döneminde kaptanlar şirket çıkarlarını koruma adına grev kırıcı durumunda oldular.Artık bilinmeli "korkunun ecele faydası yok".Tüm devlette oynanan kadrolaşma oyunu en ağır şekilde THY da da sahneleniyor.Şimdi karşı koyamayanlar sıra kendilerine geldiğinde yanlarında kimseyi bulamayacaklardır.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Türk Hava Yolları, çalışmalarını yürütürken, uçuş emniyeti ve hizmet kalitesini en önemli iki vazgeçilmezi olarak kabul etmektedir. Türk Hava Yolları’nın tüm çalışanları, uçağına gelen yolcunun kim olduğuna bakmaksızın, kurumumuz kurallarıyla belirlenmiş davranış biçimlerini göstermek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak için gerekenleri yapmakla yükümlüdür. 1 Temmuz 2008 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanından kalkarak Ankara-İstanbul seferini yapacak olan TK 127 sefer sayılı uçağımızın yolcuları, Türk Hava Yolları’nın 75 yıllık birikim ve kültürüne yakışmayacak bir tavırla karşılaşmışlardır.

Uçuş emniyetini zâfiyete düşürecek bir durum, teknik bir aksaklık veya uçağa yolcu alınmasını sakıncalı kılacak herhangi bir operasyonel neden olmamasına rağmen sadece “yemek yeniliyor olması” gerekçe gösterilerek uçağa gelen yolcunun aşağıya indirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir durumdur. 

Genel Müdürlüğümüz, konuyu öğrenmesinin ardından derhal soruşturma başlatmış, ilgili kaptan pilot ve diğer kişilerin görüşlerine başvurmuş ve yapılan açıklamaları yeterli bulmamıştır. Bunun üzerine olayda sorumluluğu bulunan kaptan pilotun, “Ortaklığımız kurallarına uygun davranmama” gerekçesiyle İcra Komitesi kararıyla tüm tazminatları ödenerek iş akdi feshedilmiştir.”

THY SUSKUNLUĞUNU BOZDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

fadec ~ 16 yıl önce
keşke hiç açıklama yapmasalardı da daha da komik duruma düşmeselerdi tamamen haksız oldukları kabul etmeyip zeytinyağı rolünü üstleniyor açıklamayı yapanlar...yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turboprop ~ 16 yıl önce
Kaptan Pilot Bahadır ALTAN'nın yapmış olduğu uygulama tamamen kitaba uygun ve aynı zamanda nezaket kuralları içindedir.Fakat ne yazık ki olay bir takım nedenlerden dolayı saptırılmış, yanlış ve eksik bir şekilde kamuoyuna duyurulmuştur. Burada yapılan birçok yanlış ve gereksiz yorum da bu yüzdendir!! Herkesi Bahadır Kaptan'a destek olmaya davet ediyorum. Esen kalın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
KAPTANIMIZ KENDİNİ KANITLAMIŞ PROFESYONEL BİR PİLOTTUR. AYRICA BİR ÖZELLİĞİDE HAVA İŞ SENDİKASINDA PİLOTLARI TEMSİL EDİYOR OLUŞUDUR. SENDİKAYA YÖNETİMİN BAKIŞI DİKKATE ALINDIĞINDA BAZI GERÇEKLERİ ANLAMAK DAHA KOLAY OLACAKTIR...FAZLA SÖZE GEREK YOK SANIRIM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RumuzEsEs ~ 16 yıl önce
Sevgili TAİ, şu "yurt dışında" olan olayı ve ülkeyi de yaz da biz de bilgilenelim! Hangi ülkede müsteşar kendini padişah gibi görüp 5 dakika bekletildim diye bakanı arayıp Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü böyle sudan meselelerle meşgul eder. Allahın gücüne gider be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 16 yıl önce
TAİ:Çok şey söylüyorsun.Ama bilmeden konuşuyorsun.Mühendis olman kaptanın uygulamaları hakkında uzman olduğun anlamına gelmez.İşten çıkarılan kaptan kesinlikle doğru hareket etmiştir. KAPTAN ADAYI:Eğer yanlış anlamadıysam,kaptanlık itibarının işten çıkarılan arkadaşımız tarafından sıfıra indirildiğini söylüyorsun.Eğer öyleyse bazı şeyleri doğru bilmiyorsun.İşten çıkarılmak insanı küçültmez.Madem kaptan olacaksın sana tavsiyem Kaptanın sorumlulukları ve yetkilerinin ne olduğunu bir daha oku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Evet yurtdışında yaşadığınız hemen anlaşılıyor. Oradan bakınca farketmeyebilirsiniz ama bu kadrolaşma işi TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ. Bugün AKP hükümetteyse THY'nin başında AKP ile aynı siyasi görüşü paylaşan kişiler bulunur. Yarın AKP gider yerine MKP gelir THY yönetimi de ona göre değiştirilir. Bu yıllardır böyle gelmiştir ve sadece THY'de de değil devletin tüm kademelerinde aynı durum söz konusudur. Buradaki hata Kaptan'da değil, yerdeki koordinasyonu sağlayan kişidedir. Neden? Çünkü ortada bariz bir koordinasyonsuzluk vardır: 1-Kaptan OK vermeden Boarding başlatılmıştır. 2-VIP yolcuların normal yolculardan sonra uçağa getirilmesi gerekirken en önce getirilmişlerdir. Bu durumda kabahatli olan Yer İşletme'nin başındaki şahıstır, ama ya Yer İşletme'nin hatasını örtmek, ya da (bu olasılığı düşünmek bile istemiyorum ama maalesef iş hayatı böyle ayak oyunlarıyla doludur.) Kaptan'ın bu konuya vereceği doğal tepkiyi (ki verdiği tepkide de yerden göğe kadar haklıdır) tahmin ederek, Kaptan'ın ayağını kaydırmak için yapılmış bir düzendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAİ ~ 16 yıl önce
bilgisizlik zor gerçekten sadece şunu söyliyeyim ben bu sektöre yıllarını vermiş bir insanım ve sizin bindiğiniz uçakların en ince detayına kadar bilen ve havacılığın her kolunda bilgi birikimine sahibim bu olay şu an çalıştığım ülkedede oldu ve sonuç aynıydı tüm dünyada bunlar yaşanıyor ve aynı neticeyle sonuçlanıyor ülkemize geldimi veryansın kadrolaşmaya çekiliyor atın gözünüzdeki gözlükleride önünüze bakın sanki işten çıkarma sebebi "işten atalımda yerıne bızden bırını alalım mantığı " ne kadar komik :)aşın bunları. pilotluk gibi zor ve bi okadarda sabır ve dikkat isteyen mesleği bu şekilde yerlere atmayalım bu noktalara siyaseti karıştırmayalım ülkede olan her olayı siyasete bağlayarak komplo teorileriyle bu meslekleri bu ülkeyi geriletmeyelim yurtdışında çalışan bir mühendisim ve bunları gördükçe üzülüyorum ve buna çanak tutan insanları esefle kınıyorum hataları kabullenın hatalar cezasız kalmaz unutmayın cezalar olucakkı ıbret olsun olucakkı saygı olsunn saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ADAYI ~ 16 yıl önce
GÖRÜYORUM Kİ YORUMLARDAN ŞU SONUÇ ÇIKIYOR .KAPTANIN İTİBARI BU ŞAHIS TARAFINDAN SIFIRA İNDİRİLMİŞTİR.ÇOK YAZIK BİR KAPTAN ADAYI OLARAK ÜZGÜNÜM ÇÜNKÜ BİZ BU DEĞİLİZ...SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSAN ~ 16 yıl önce
BİR VATANDAŞ OLARAK UÇUŞLA İLGİLİ ÇOK ŞEY BİLMEM AMA SADECE BİR 'İNSAN 'OLARAK ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM:MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DİYEDE ÖNÜMÜZE GELENİN ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN RISKIYLA OYNAMAK,İNSANLARIN YILLARCA DÖKTÜĞÜ ALIN TERİNİ HİÇE SAYIP ÜÇ BEŞ KİŞİNİN MEMNUNİYETİYLE UĞRAŞMAK NE KADAR ADİL?NEKADAR İNSANCA?LÜTFEN YATTIĞIMIZDA BİRAZDA VİCDANLARIMIZI DİNLEMEYİ ÖĞRENELİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 16 yıl önce
İşin esası aynen senin söylediğin gibi.Yıllardır keyfi uygulamalara ses çıkarılamaması işleri bu noktaya getirdi.Maalesef her toplu sözleşme döneminde kaptanlar şirket çıkarlarını koruma adına grev kırıcı durumunda oldular.Artık bilinmeli "korkunun ecele faydası yok".Tüm devlette oynanan kadrolaşma oyunu en ağır şekilde THY da da sahneleniyor.Şimdi karşı koyamayanlar sıra kendilerine geldiğinde yanlarında kimseyi bulamayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000