15 Aralık 2015, Salı 14:20:03

THY sözelcileri de davet etti

THY uçuş akademisi için hazırlanan tanıtım filmi bugüne kadar üniversitedeki eğitim gördüğü bölüm sebebiyle pilotluk hayalini gerçekleştiremeyenleri heyecanlandırdı.
  • Yavaş yavaş doğru yola geliyor :) Tek bölüm alınsın felsefeciler olsun. Havaalanı görmeden pilot olabilenlerini görmüşlüğüm var:D Möhendisler yurtdışına Amerika Avrupa Japonyaya çikın hem para kazanın hem saygınlık kazanın siz dünyayı değiştirin dünya sizi değiştirmesin. Benim köpek Rocky de heyecanlandı dile geldi toefl çalışıyor sıra sana da gelecek Rocky :D
  • van tu tri foor faif ziks zewen ayt nain tin vazla bilmiyorlar...thy km ingilizce dili kendim duydum. nerdeyse koltugumda cisimi ediyordum. dil bilmeyeni alin BRAVO THY
  • Sizi almayacaklar boşuna sevilmeyin,Tel bıyıkları dolduracaklar yine oraya.Thy kabin memurluğu sınavına üç dil bilerek giriyorsun ve diğer mesleğin mankenlik hiçbir eleyecek koşulları yok boy 1.74 üniversite mezunusun.bana sarf ettikleri söz çok gösterişlisin oldu.seni alamayız dediler bana,sonrada o partiden tanıdığın var mı dediler kurulda.ama lise mezunu ingilizce bilmeyen çirkin ve boyu 1.60 kızlar işe alınıyor.Komik bir ülkeyiz yani.sonra gittim başka şirkette kabin memuru oldum.ama maaş çok yetersiz.
  • Ya ne gerek var arkadaş alın lise mezunu yabancıları,savaşın kapıda olduğu zamanları yaşadığımız şu günlerde alın askeri pilotları olsun bitsin.Ne gerek var bu kadar para harcamaya kendi insanına.Hatta çok yabancı pilot alın ki Hakkari'ye,yabancı pilotlar taşımak istemediği için özel timleri karayolu ile göndermek zorunda kalın.Bu ülkenin hakkettiği budur.Ağızdan bir kere "ah çıktı" ATPL lisansını yırtarken.Bana en büyük kazığı atan bu ülke insanı,boğazına kadar battı ve batmaya devam ediyor,dibe de daha çok var.Siz siz olun sakın bu ülke insanına inanmayın, en büyük kazığı siz yersiniz.
  • THY'nin, pilotluğu sadece sayısal mezunlarının değil eşit ağırlık ve sözel mezunlarının da yapabileceğini anlaması çok geç oldu maalesef!
  • Guzel bir gelisme. Hukuk Fak. mezunu ve Özel hukuk bölümünden master (LL.M) dereceli yeni bir avukatim. Zamaninda okurken sözel bölümler kabul edilmedigi icin basvuru sansim olmamisti.
  • Aöf mezunu kabul edilmiyor fakat başvuru formunda anadolu üni uluslararası ilişkiler var. Ben anlamadım madem kabul görmüyor neden liste de var? Birde aöf sınavlarında girişte polis bekliyor yani sanmıyorum nişantaşı üni sivil havacılık da mesela böyle bir olay var :D ama nişantaşı mezunları gel görki hocadan sınavda kopya alarak fakülte bitirip başvurabiliyor ama aöf mezunu kendi imkanlarıyla kendi kendini geliştirip te mezun olan başvuramıyor gerçekten askerlik gibi bir ülke mantık aramamak lazım hiçbir kurumda..
  • Burada veya etrafta pilotlukta ilgili atıp tutan, pilotluk Mesleğinin ne kadar kolay ve parası olan herkesin olabileceği bir meslek gibi gösterenlerin çoğu gözlemlediğim kadarıyla hayatında hiç kokpite girmemiş ve havacılıkla alakalı bilgisi olmadan fikri olan kişilerden oluşuyor. Biri de meslek değil iş kolu demiş. Güzel kardeşim ne kolu olursa olsun isterse ülkemizdeki adı laylaylom olsun. Tüm Dünya'da standart olarak gerçekleştirilen nadir mesleklerden biridir pilotluk. Türkiye'de belli başlı üniversitelerden mezun olan doktorlar hariç diğer doktorlar dünyanın gelişmiş ülkelerinde mevcut diplomalarıyla çalışamazlar. Bu Mühendisler için de geçerli. Ama senin iş kolu diye adlandırdığın bu mesleği yapan insanlar bugün dünyanın her ülkesinde mesleklerini icra ederler. Parası olan insana karşı da öfkeniz bir bitmedi gitti. Adamın parası var gitmiş çalışmış risk almış pilot olmuş. Senin varsa sende ol yoksa al işte bak reklamı var para istemiyor thy başvur olabiliyorsan ol. ya da olma ;)
  • Bir problem oldugunda pratik zeka onemli, muhendislik candir, THay de egitim standartlari ve safety kosullari kim ne derse dersin Lufthansa dan dusuk, ayrica ingilizceyi aksanli konusan kaptanlarim olsudugu surece, yabancilar THY ye binmek istemiyorlar kardesim
  • Ben geçmişimi havacılık eğitimlerine vermişim önlisans mezunuyum,istemediğim bölümü okudum hatta okumak istemiyorum,Pilotluk eğitimi alıyorum severek isteyerek Başka bölümden mezun olmuş hayatında uçağa binmekten başka bşy yapmamş insan benden daha iyi yani öylemi,beni önlisans mezunuyum diye almayacaklar öylemi? 1000 saat tecrübeyi nerde yapıcam? Eski lise mezunu kaptanlar ne yapcak?

THY uçuş akademisi için hazırlanan tanıtım filmi bugüne kadar üniversitedeki eğitim gördüğü bölüm sebebiyle pilotluk hayalini gerçekleştiremeyenleri heyecanlandırdı.

THY'nin tanıtım filminde daha önce kapılarını kapattığı sözel bölümleri de eğitime davet etti. Sayısal bölümün yanı sıra sözel bölüm öğrencilerini de pilotluk mesleğini yapmaya davet eden THY'nin bu çağrısı sözel bölüm mezunlarını çok sevindirdi.

İşte o reklam filmi:

THY sözelcileri de davet etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (124)

Rocky ~ 8 yıl önce
Yavaş yavaş doğru yola geliyor :) Tek bölüm alınsın felsefeciler olsun. Havaalanı görmeden pilot olabilenlerini görmüşlüğüm var:D Möhendisler yurtdışına Amerika Avrupa Japonyaya çikın hem para kazanın hem saygınlık kazanın siz dünyayı değiştirin dünya sizi değiştirmesin. Benim köpek Rocky de heyecanlandı dile geldi toefl çalışıyor sıra sana da gelecek Rocky :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 8 yıl önce
van tu tri foor faif ziks zewen ayt nain tin vazla bilmiyorlar...thy km ingilizce dili kendim duydum. nerdeyse koltugumda cisimi ediyordum. dil bilmeyeni alin BRAVO THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kelebek ~ 8 yıl önce
Sizi almayacaklar boşuna sevilmeyin,Tel bıyıkları dolduracaklar yine oraya.Thy kabin memurluğu sınavına üç dil bilerek giriyorsun ve diğer mesleğin mankenlik hiçbir eleyecek koşulları yok boy 1.74 üniversite mezunusun.bana sarf ettikleri söz çok gösterişlisin oldu.seni alamayız dediler bana,sonrada o partiden tanıdığın var mı dediler kurulda.ama lise mezunu ingilizce bilmeyen çirkin ve boyu 1.60 kızlar işe alınıyor.Komik bir ülkeyiz yani.sonra gittim başka şirkette kabin memuru oldum.ama maaş çok yetersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gösteriş ~ 8 yıl önce
170in üstünde gösterişli, güzel, hiç bir tanıdığı veya torpilim olmayan kişiler de gayet alınıyor. insanları yanlış yönlendirmeyin.
Yalancılar ~ 8 yıl önce
Ya ne gerek var arkadaş alın lise mezunu yabancıları,savaşın kapıda olduğu zamanları yaşadığımız şu günlerde alın askeri pilotları olsun bitsin.Ne gerek var bu kadar para harcamaya kendi insanına.Hatta çok yabancı pilot alın ki Hakkari'ye,yabancı pilotlar taşımak istemediği için özel timleri karayolu ile göndermek zorunda kalın.Bu ülkenin hakkettiği budur.Ağızdan bir kere "ah çıktı" ATPL lisansını yırtarken.Bana en büyük kazığı atan bu ülke insanı,boğazına kadar battı ve batmaya devam ediyor,dibe de daha çok var.Siz siz olun sakın bu ülke insanına inanmayın, en büyük kazığı siz yersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayko ~ 8 yıl önce
Hadi ordan yalancı. Bu ülkenin senin gibi palavracılara ihtiyacı yok. Akademiden gümbür gümbür gençler yetişiyor çok şükür. Senin gibi kaprisli alınganlara kalmadı bu şirket.
AYKO'ya ~ 8 yıl önce
"Yalancılar" doğru söylemiş lise mezunu yabancı pilotları Türkiye'ye doldururken Türkler'e yok mühendis olacaksın yok kıl olacaksın yok tüy olacaksın kaç kişiyi soğuttunuz bir bilsen.Başvuru sayısı düşmese siz hayatta dönüp de ne oluyor ya hu bile demezsiniz.Tineytiniz işte bu kadar.
furkan ~ 8 yıl önce
THY'nin, pilotluğu sadece sayısal mezunlarının değil eşit ağırlık ve sözel mezunlarının da yapabileceğini anlaması çok geç oldu maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuna Dibek ~ 6 ay önce
Tarih mezunları bu listeye dahil mi ?
Avukat ~ 8 yıl önce
Guzel bir gelisme. Hukuk Fak. mezunu ve Özel hukuk bölümünden master (LL.M) dereceli yeni bir avukatim. Zamaninda okurken sözel bölümler kabul edilmedigi icin basvuru sansim olmamisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avukata ~ 8 yıl önce
aha beyin durmus ...
Aöf ~ 8 yıl önce
Aöf mezunu kabul edilmiyor fakat başvuru formunda anadolu üni uluslararası ilişkiler var. Ben anlamadım madem kabul görmüyor neden liste de var? Birde aöf sınavlarında girişte polis bekliyor yani sanmıyorum nişantaşı üni sivil havacılık da mesela böyle bir olay var :D ama nişantaşı mezunları gel görki hocadan sınavda kopya alarak fakülte bitirip başvurabiliyor ama aöf mezunu kendi imkanlarıyla kendi kendini geliştirip te mezun olan başvuramıyor gerçekten askerlik gibi bir ülke mantık aramamak lazım hiçbir kurumda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Burada veya etrafta pilotlukta ilgili atıp tutan, pilotluk Mesleğinin ne kadar kolay ve parası olan herkesin olabileceği bir meslek gibi gösterenlerin çoğu gözlemlediğim kadarıyla hayatında hiç kokpite girmemiş ve havacılıkla alakalı bilgisi olmadan fikri olan kişilerden oluşuyor. Biri de meslek değil iş kolu demiş. Güzel kardeşim ne kolu olursa olsun isterse ülkemizdeki adı laylaylom olsun. Tüm Dünya'da standart olarak gerçekleştirilen nadir mesleklerden biridir pilotluk. Türkiye'de belli başlı üniversitelerden mezun olan doktorlar hariç diğer doktorlar dünyanın gelişmiş ülkelerinde mevcut diplomalarıyla çalışamazlar. Bu Mühendisler için de geçerli. Ama senin iş kolu diye adlandırdığın bu mesleği yapan insanlar bugün dünyanın her ülkesinde mesleklerini icra ederler. Parası olan insana karşı da öfkeniz bir bitmedi gitti. Adamın parası var gitmiş çalışmış risk almış pilot olmuş. Senin varsa sende ol yoksa al işte bak reklamı var para istemiyor thy başvur olabiliyorsan ol. ya da olma ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ~ 8 yıl önce
İş kolu diyen de atmış üstteki yazıyı yazan da atmış mühendisliklerde diplomaya değil tecrübeye ve kapasiteye bakılır almanya amerika türkiyede mühendislik okumuş mühendislerle dolu amerikada türk airline pilot var mı...
Thy ~ 8 yıl önce
Bir problem oldugunda pratik zeka onemli, muhendislik candir, THay de egitim standartlari ve safety kosullari kim ne derse dersin Lufthansa dan dusuk, ayrica ingilizceyi aksanli konusan kaptanlarim olsudugu surece, yabancilar THY ye binmek istemiyorlar kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 8 yıl önce
Ben geçmişimi havacılık eğitimlerine vermişim önlisans mezunuyum,istemediğim bölümü okudum hatta okumak istemiyorum,Pilotluk eğitimi alıyorum severek isteyerek Başka bölümden mezun olmuş hayatında uçağa binmekten başka bşy yapmamş insan benden daha iyi yani öylemi,beni önlisans mezunuyum diye almayacaklar öylemi? 1000 saat tecrübeyi nerde yapıcam? Eski lise mezunu kaptanlar ne yapcak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farklı nokta ~ 8 yıl önce
türk vatandaşlarında en az lisans seviyesi AÖF hariç diyor yabancılarda bu nokta yok. Ama türkiyede zor bir konu bence şu anda. Yurt dışında bazı yerlerde lise mezunlarına OK veriyorlar ama onlarda lisan arıyorlar. Allah yardımcınız olsun gerçekten önlisans mezunu ve ATPL eğitimi alıyor iseniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000