07 Ocak 2015, Çarşamba 13:25:28

THY SORUŞTURMASINDA KARAR VERİLDİ

Rekabet Kurulu, hakkında soruşturma yürütülen Türk Hava Yolları'na (THY) idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verdi.
  • Pegasus sömürü şirketi su dahi vermeyin bunlara.
  • TBMM'de ki kurulda 4 bakanı temize çıkardı zaten... Rekabet kurulunu kim göreve getiriyor bakmak lazım... Bilin bakalım kim?
  • Doğru karar rumuzlu arkadaş yazdıklarının Atatürk ten pegasus içinde yapılması biz yolcular için müthiş olacağını vee yapılmamasınında thy nin hâkimiyetinin devamı olup olmadığını bi düşünsen nasıl olur acep ?
  • bu durumda neden pegasusun AHL de pegasusun sadece izmir e uçuşu varda sabihadan thy nin seferleri daha fazla,o zaman ahl içinde versinler pegasusa slotlardan,madem thy ahl de hakim değil,icraatla görelim o zaman hakim durumda olmadığını herkes bilsin
  • Eeee yaygara yapmayı ısyaomak sanan pegasus sapkayı onune koyup dusunçelı.aklını basına almalı.Devlete vergı takmayı basarı gıbı gostermeye devam ederlerse tatlı tatlı yedıklerı pennslyvanıa ananasları acı acı cıkar sonra
  • AK-THY aklandı şimdi :D Yaşasın. Ya ne ahlaksız bir ülke olduk biz. Başımıza gelecek çok bütük bir musibet var. Haklıya haklı,haksıza haksız diyemeyen bir millet olabilir mi?
  • THY Ak'lanmış....
  • Neyse ki mağdur çıkmamışlar, buna da şükür.. Türkiye'de son 10 yılda THY'nin hakim durumunu kötüye kullanmadığını söyleyebilmek ve savunabilmek cidden büyük başarı..
  • karar cok doğru aslinda Sabiha Gokcende Pegasus hakim durumda ve Anadolu Jet gelmeden pegasusun fiyatlari cok daha yüksek iken simdi Pegasus bilet ücretlerini cok düşürmek zorunda kaldi, bir başka deyişle aslinda Pegasus Sabiha Gokcende tekel gibi davranmaya alismisti.Cin Aliye iyi oldu, başka kapiya gidip aglasin, vergi cezasini nasil odeyecegini dusunsun

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan karara göre THY'nin İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı havayoluyla yolcu taşıma hatlarında rakip teşebbüs aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunmak suretiyle rekabetin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Söz konusu soruşturma, konuya ilişkin olarak daha önce verilen 30.12.2011 tarih ve 11-65/1692-599 sayılı Kurul kararının Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine başlatılmıştı. İptal edilen kararında Kurul, ileri sürülen iddialara ilişkin olarak 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi kapsamında ihlal tespiti yapılamadığı, dolayısıyla adı geçen teşebbüs hakkında aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığı sonucuna ulaşmıştı. Ayrıca Kurul ilgili pazarda sağlıklı bir rekabet ortamının tesisi bakımından slot tahsisleri, uluslararası ikili havacılık anlaşmaları gibi hususlara ilişkin olarak ilgili teşebbüsler ile kamu kurum ve kuruluşlarına görüş bildirilmesini de gerekli görmüştü.

Anılan karar üzerine şikayetçi tarafından Ankara 11. İdare Mahkemesi nezdinde 2012/1727 esas numarasına kayıtla açılan davada, Mahkeme tarafından 11.07.2013 tarihinde 2013/1083 K. sayı ile yukarıda özetlenen Kurul kararının iptaline karar verildi. Bahse konu Mahkeme kararında  THY'nin hakim durumda olup olmadığının tespiti yapılmaksızın, doğrudan hakim durumun kötüye kullanılması sayılabilecek eylemlerinin bulunup bulunmadığına ilişkin yapılan değerlendirmenin yerinde olmadığı, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen uçuşların birbirine ikame olup olamayacağı tespitinin yapılmadığı, ikame olduğu takdirde ne derece ikame edilebilir olduğunun belirtilmediği ve THY'nin Anadolu Jet markası ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyet göstermeden önce ve sonra Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (Pegasus) tarafından uygulanan fiyat politikalarının analizinin yapılmadığı hususları iptal gerekçeleri olarak ifade edilmişti.

Söz konusu Mahkeme kararı gereğince Rekabet Kurulu tarafından 13.08.2014 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, ilgili pazar tanımı çerçevesinde Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen uçuşların birbirine ikame olup olmadığı analizinin ardından, THY ve Pegasus'un faaliyetlerinin çakıştığı İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda THY'nin hakim durumda olup olmadığı değerlendirildi  hakim durumda olduğu belirlenen hatlarda ise yapılan ayrıntılı fiyat, maliyet, gelir ve etkinlik analizleriyle THY'nin fiyatlama davranışlarıyla hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığı tespit edildi.

Bunun yanı sıra, THY'nin rakiplerini pazardan dışlama amacıyla fiyatlama dışı uygulamalarda bulunup bulunmadığı da incelendi. 25.12.2014 tarihinde Rekabet Kurulu tarafından soruşturma dosyasının müzakeresi sonucunda THY'nin iddia konusu eylemlerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesi kapsamında hakim durumun kötüye kullanılması olarak nitelendirilemeyeceğine, bu nedenle idari para cezası verilmesine gerek olmadığına oybirliği ile karar verildi."

THY SORUŞTURMASINDA KARAR VERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus sömürü şirketi su dahi vermeyin bunlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı... ~ 9 yıl önce
TBMM'de ki kurulda 4 bakanı temize çıkardı zaten... Rekabet kurulunu kim göreve getiriyor bakmak lazım... Bilin bakalım kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynı ya ~ 9 yıl önce
Hashasılerle kolkola ananas partılerını kım duzenlıyor ıse sımdı onlara bakılıyor.kayınpederı medyasında bedava ya aygır reklam yapanlar ıle thy yı kotuleme yapanlara da bakılacak.etme bulma dunyası.anladın sen onu.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doğru karar rumuzlu arkadaş yazdıklarının Atatürk ten pegasus içinde yapılması biz yolcular için müthiş olacağını vee yapılmamasınında thy nin hâkimiyetinin devamı olup olmadığını bi düşünsen nasıl olur acep ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
bu durumda neden pegasusun AHL de pegasusun sadece izmir e uçuşu varda sabihadan thy nin seferleri daha fazla,o zaman ahl içinde versinler pegasusa slotlardan,madem thy ahl de hakim değil,icraatla görelim o zaman hakim durumda olmadığını herkes bilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pega dusunsun ~ 9 yıl önce
Eeee yaygara yapmayı ısyaomak sanan pegasus sapkayı onune koyup dusunçelı.aklını basına almalı.Devlete vergı takmayı basarı gıbı gostermeye devam ederlerse tatlı tatlı yedıklerı pennslyvanıa ananasları acı acı cıkar sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hırs ve komplex ~ 9 yıl önce
Pega aygırının yonetıcılerı asırı hırs yapmıs thy ye karsı komplexlıler.belkıde gen md thy den geldıgı ıcın pegayı zorluyorlar .bak bız burda da basarılıyız ı oynuyorlar ama baskasının parasıyle malıyle oynıyorlar . yonetıcılerın tuzu kuru batarsa acgozun para batacak.ama yazık olacak acgoz alı ye ve baba mırasına.hala gozlerı acılmadı.etrafını sarmıs olan hashasıler ve .brotherhoodlar ıyı goz boyuyorlar anlasılan
ahlak ~ 9 yıl önce
AK-THY aklandı şimdi :D Yaşasın. Ya ne ahlaksız bir ülke olduk biz. Başımıza gelecek çok bütük bir musibet var. Haklıya haklı,haksıza haksız diyemeyen bir millet olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AK-lanmış ~ 9 yıl önce
THY Ak'lanmış....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOL ~ 9 yıl önce
Neyse ki mağdur çıkmamışlar, buna da şükür.. Türkiye'de son 10 yılda THY'nin hakim durumunu kötüye kullanmadığını söyleyebilmek ve savunabilmek cidden büyük başarı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru karar ~ 9 yıl önce
karar cok doğru aslinda Sabiha Gokcende Pegasus hakim durumda ve Anadolu Jet gelmeden pegasusun fiyatlari cok daha yüksek iken simdi Pegasus bilet ücretlerini cok düşürmek zorunda kaldi, bir başka deyişle aslinda Pegasus Sabiha Gokcende tekel gibi davranmaya alismisti.Cin Aliye iyi oldu, başka kapiya gidip aglasin, vergi cezasini nasil odeyecegini dusunsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hgfgh ~ 9 yıl önce
unutmamak lazım o cin ali sayesinde bir çok yere thy fiyatını kırmak zorunda kaldı. rekabetin önü açılmalı yoksa mağdur gene yolcu olur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000