06 Aralık 2014, Cumartesi 08:40:12

THY SOFYA SEFERLERİNİN 30. YILINI KUTLADI

Türk Havayolları (THY) ilk İstanbul-Sofya seferinin 30. yıl dönümünü görkemli bir şovla kutladı.
  • Cenk öcal tam bir muammadır... Şov yapmayı sever. Ama .... ..... ... ? Birde evren e sormak lazım...
  • iş seyahatlerı nedeni ile sık uctuğumuz thy nın sofyada kı mudur cenk beye dönüş uçuşumuz daki problem i kısa zamanda çözerekyardımcı olduğu için minnet borçluyuz.internet te gördüğümüz haberde de mevkii itibari ile sosyal aktivitelerdeki başarısını görunce bu notu yazdım.thy şirketi ne ve sayın Cenk beye T.C vatandaşı olarak gurur duyp teşekkür ediyorum.
  • Başarılı tenis turnuvası sponsorluğunun ardından 1000 kişilik önemli bir organizasyon daha, tebrikler Cenk Bey..
  • Guya mendil var cepte. Cikar salla desen sallayamaz. Neden? Cunku o mendil degil. Anlamini bilmedigimiz bir suru sembolun, rituelin, aksesuarin icinde kaybolmus bogulmus gidiyoruz.
  • nice 30 yillara inşallah

Türk Havayolları (THY) ilk İstanbul-Sofya seferinin 30. yıl dönümünü görkemli bir şovla kutladı. Kempinski otelinin balo salonunda düzenlenen gecede THY’nin Bulgaristan temsilciliği arada geçen yıllarda işbirliği yaptığı, ülke ekonomisinin çeşitli sektörlerini temsil eden şirket yöneticilerine onur heykelcikleri dağıttı.

Türkiye Kültür ve Turizmi Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Bulgaristan’da yeni kurulan Turizm ve Spor Bakanlığı Bakanı Nikolina Angelokav’nın birer konuşma yaptığı törende THY’yı uluslararası başarılarından dolayı kutladılar.

Bulgaristan’ın siyasi, kültür, sanat, iş dünyası ve medya çevrelerin yer aldığı şov sırasında Bulgaristan’ın sevilen pop müzik şarkıcılarından Mariya İlieva ve Türk kökenli Esin Düran sahne aldı.

Programın müzikli bölümlerin arasında katılımcılara dağıtılan biletlerin arasında kura çeken THY yetkilileri, uçak biletleri, tatil paketleri ve başka ödüllerden oluşan sürpriz ikramiyeler dağıttılar.

Organizasyon kapsamında geleneksel Türk mutfağına ait seçkin yemek ve tatlılar sunuldu.

Törende Türkiye’nın Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, THY Pazarlama Satış Başkanı Ziya Taşkent, Yardımcısı Mehmet Başpınar, Doğu Avrupa ve Balkanlar’dan sorumlu Gelir Yönetimi ve Ücret Müdürü Mert Dorman ile THY’nin Sofya Genel Müdürü Cenk Öcal da hazır bulundu.

Bulgaristan-Türkiye turistik ilişkileri

Bulgaristan-Türkiye turistik ilişkilerini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, THY’nin Bulgaristan’a yaptığı ilk seferinin 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen organizasyonu takdir etti.

Arıcı, AA’ya yaptığı açıklamada, 1983 yılından bu yana Türkiye turizminin büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, “Geçen yıl 36 milyon yabancı misafirimiz oldu. İnşallah bu sene de önüne geçeriz. Sadece Antalya’daki turist sayısı yüzde 3,5 oranında bir gelişme göstererek, 11 milyonu geçti” dedi.

Türkiye’yi bir yılda ziyaret eden Bulgaristan turist sayısının 1,6 milyon olmasını “memnuniyet verici” bulan Arıcı, "Bunun karşılığında Türkiye’den Bulgaristan’a misafir sayısı az. Biz bunun da artmasını istiyoruz. Bize ne kadar gelirse biz de karşılık vermek istiyoruz ama karşımızda vize sorunu var. Vizelerin kolaylaştırılması gerek" diye konuştu.

Arıcı, Bulgaristan’da yeni kurulan Gençlik ve Turizm Bakanlığı Bakanı Nikolina Angelkova ile görüştüğünü de belirterek, Türkiye’nin sektörde sahip olduğu geniş tecrübesini paylaşmaya hazır olduğunu aktardı.

Arıcı, Türkiye’den gelen misafirleri artırmak isteyen Bulgaristan’a destek vermeye hazır olduğunu ifade etti

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Gökçe’nin girişimleri

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin girişimleri sonucu Bulgaristan’ın kış dönemi için Türk turistleri için bazı vize kolaylıkları getireceği öğrenildi.

Büyükelçi Gökçe, yaptığı açıklamada, ülkenin içişleri ve dışişleri bakanlıkları ile işbirliği yapan Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanı Nikolina Angelkova'nın, bu konuda bazı girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Süleyman Gökçe, Bulgaristan’ın Türkiye vatandaşlarına 3 ay süreli olmak üzere çift girişli ve çok girişli vize verilmesi konusunda karar aldığını ifade etti.

Girişimi “bir başlangıç” olarak nitelendiren Gökçe’ye göre şimdilik sadece kış döneminde geçerli olacak uygulama ile ilgili Bulgaristan makamların en kısa zamanda Türkiye’de konsolosluklarının dışında da vize ofisleri kurulacak.

Bulgaristan yetkilileri ile temasların sürdüreceğini kaydeden Büyükelçi Gökçe, vize rejimi konusunda Bulgaristan’dan ilave kolaylıklar beklendiğini belirterek, Schengen ülkesi olan Yunanistan’ın Türk turistlerine sağladığı kolaylıklarını örnek gösterdi.



THY SOFYA SEFERLERİNİN 30. YILINI KUTLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kurnaz Cenk ~ 9 yıl önce
Cenk öcal tam bir muammadır... Şov yapmayı sever. Ama .... ..... ... ? Birde evren e sormak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ara tahtaburn ~ 9 yıl önce
iş seyahatlerı nedeni ile sık uctuğumuz thy nın sofyada kı mudur cenk beye dönüş uçuşumuz daki problem i kısa zamanda çözerekyardımcı olduğu için minnet borçluyuz.internet te gördüğümüz haberde de mevkii itibari ile sosyal aktivitelerdeki başarısını görunce bu notu yazdım.thy şirketi ne ve sayın Cenk beye T.C vatandaşı olarak gurur duyp teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Başarılı tenis turnuvası sponsorluğunun ardından 1000 kişilik önemli bir organizasyon daha, tebrikler Cenk Bey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Guya mendil var cepte. Cikar salla desen sallayamaz. Neden? Cunku o mendil degil. Anlamini bilmedigimiz bir suru sembolun, rituelin, aksesuarin icinde kaybolmus bogulmus gidiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun devrem ~ 9 yıl önce
nice 30 yillara inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000