19 Ocak 2014, Pazar 13:54:44

THY SALZBURG'DA HEDEF BÜYÜTTÜ

Türk Hava Yolları (THY), tarihi, kış sporları, müzik festivalleri ve açık hava konserleriyle Avrupa'nın kültür beşiklerinden biri olan Avusturya'nın Salzburg şehriyle ilgili hedeflerini büyüttü.
  • Murat beye başarılar diliyorum
  • teşekkürler Recep Emanet:)
  • thy sabiha gökçenden yeni noktalara uçmucakmı bilen varmı
  • THY' na yakışan budur. İyi uçuşlar...
  • Linz, Innsbruck, Graz, Bratislava, Brno, Krakow, Katowice, Kosice, Maribor, Dubrovnik, Split, Trieste, Bari, Bastia, Cagliari, Catania, Palermo, Floransa, Reykjavik, Bergen, Nantes, Bordo.. Bunlar sanırsam daha sonrası için düşünülebilir..
  • Yurtdışında tatil yapmayı planlayanların mutlaka seçenekler arasında bulundurması gereken bir şehir... Gerçekten tarih sizi içine alacak ve o döneme götürecek. St. Peter'de bir akşam yemeği yemenizi de tavsiye ederim. 1200 yıldan eski bir yapı içerisinde unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz.

Dünya’nın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları, Klasik Batı Müziği'nin, en üretken ve en etkili bestekârlarından biri olan Mozart'ın doğduğu şehir olan Salzburg'da atağa kalktı. Şirket, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında haftalık 4 olan sefer sayısını Kasım ayında 5'e çıkardı. Türk Hava Yolları Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, THY'nin Salzburg hattında özellikle yaz aylarında adeta kapalı gişe oynadıklarını söyledi.

THY Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, 150 bin kişilik nüfusuyla Avusturya'nın en büyük dördüncü şehri olan Salzburg'da Türk gazetecileri ağırladı.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Salzburg seferlerine geçtiğimiz yılın 28 Mayıs tarihinde başladığını hatırlatarak Murat Baydar, 'Seferlere başladığımız tarihte haftalık 4 olan uçuş sayımızı Kasım ayı itibariyle 5'e çıkardık. Önümüzdeki yaz ayı itibariyle seferlerimizi günlük icra edeceğiz. Biz Salzburg seferlerine yüksek sezon olarak adlandırılan yaz ayında başladık ve kapalı gişe oynadık. Doluluk oranımız gayet iyi. Ancak kış sezonuyla birlikte burada canlılık düşünüyor. Ancak kış sezonunda bile henüz 1 yılımızı doldurmadan doluluk oranımız yüzde 70'lerin üzerinde" dedi.

THY KAYAK TAKIMLARINI ÜCRETSİZ TAŞIYOR

Salzburg'un kış turizminde de yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini belirten Baydar, 'Yaz aylarında buraya elit yolcular geliyor. Gerek sabit business konfigürasyonlu uçaklarımızı buraya gelmesi talebe göre atanmış tiplerin büyütülmesi şeklinde yolcularımıza kapasite attırarak yardımcı olacağız. Ayrıca Türk Hava Yolları gerek kayak gerekse golf takımları olsun spor ekipmanlarını ücretsiz olarak taşıyor. Salzburg'a kayak için gelen yolcularımızın kayak takımlarını ücretsiz taşıyoruz. Sömestr döneminde de buraya yapacağımız iki uçuşumuzda tip değişiklikğine gittik. Sömestr'da buraya A330-300 tipi uçaklarımızla yolcu taşıyacağız. Uçak tipini büyüterek normal kapasitemizin iki katı büyüklüğünde yolcuyu uçuracağız" şeklinde konuştu.

Yolcu profili hakkında da bilgi veren Baydar, Yolcu profilimiz genellikle elit yolculardan oluşmakta. Bunun yanısıra İstanbul ötesi ve Türkiye içinde de İstanbul'un devamı olan pek çok yolcu taşımaktayız. Yüzde 10'nun üzerinde uluslar arası transit yolcumuz var. İç hatlarda İstanbul ötesine yüzde 30 üzerinde taşıma oranımız var" ifadelerini kullandı.

THY, SLAZBURG'DA FARK YARATTI

Türk Hava Yolları'nın Salzburg'a direkt seferlere başlamasının Avusturyalılar için fark yarattığını söyleyen Baydar, 'Salzburg Havalimanı'na uluslar arası anlamda global anlamda uçan en büyük havayolu Türk hava yolları. Şimdiye kadar Lufthansa, Austrian Airlines üzerinden taşıdığı yolcular var ancak uluslararası bu zenginlikte bu yolcuyu Salzburg Havalimanı ilk kez Türk Hava Yolları'yla görüyor. Bu onlar için yeni bir deneyim" şeklinde konuştu.

"GURBETÇİLERİMİZİN AYAĞINA GELDİK"

Baydar, "Ayrıca gurbetçilerimizde buraya uçuşların başlamasına çok sevindi. Çünkü buraya en yakın buradan üç saat uzaklıkta olan Münih Havalimanı var. Bir gurbetçi vatandaşımızın eskiden İstanbul'a uçmak için Münih Havalimanı'na giderdi. 2 saat önceden de havalimanında olmanız gerektiğini düşünürseniz. Uçuş öncesi yaklaşık 5 saat karayoluyla yolculuk yapmak zorunda kalıyordunuz. Biz haftada 5 kez uçuyoruz. Buradaki gurbetçilerimiz uçuşa 45 dakika kala buraya gelip rahatça İstanbul'a uçabilir. THY olarak gurbetçilerimizin ayağına geldik" dedi.

THY Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, Viyana'da işletmesi DO&CO tarafından yapılan bir CIP Lounge kullandıklarını Salzburg'da da bir CIP Lounge için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

BAŞKONSOLOS EVREN: "THY SEFERLERİ İTİCİ BİR GÜÇ"

Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren de Türkiye'den gelen gazetecileri Başkonlosluk Rezidansı'nda konuk edereken, Türk Hava Yolları'nın Salzburg'a direkt sefer düzenlemesinin özellikle ticari açıdan adeta itici bir güç haline geldiğini ifade etti.

Başkonsolos Evren, "THY'nin İstanbul-Salzburg arası direkt sefer düzenlemesi Almanya'da bulunan gurbetçilerimiz için de yararlı oldu. Direkt uçuşlar vesilesiyle karşılıklı ticaret odaları ziyaretleri ve kültürel faaliyetlerin artırılmasının turizme olan katkısının çok olacağını düşünüyorum. Sekiz milyon nüfuslu Avusturya'dan Türkiye'ye her sene 500 bin dolaylarında turist geliyor. Artık Türk turistler de Salzburg'a gelmeye başladı. Kayak ve kaplıcanın yanında Mozart Müzik Festivali nedeniyle Türk sanatseverler de artık burayı tercih ediyor" dedi.

Özellikle Orta Doğu ve Asya'dan gelecek ziyaretçiler için THY'nin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosu Gürsel Evren, "Araplar özellikle yaz aylarında buraya geliyorlar. THY'nin bağlantı imkanları da Orta Doğu ve Asya'dan gelen turistler için ideal bir bağlantı noktası oluşturuyor" şeklinde konuştu.

SALZBURG'U TANIYALIM

Salzburg, Avusturya'nın orta-kuzey kesiminde yerleşim bölgesidir. Avusturya'nın bır eyâletidir. 150.000'lik nüfusuyla Avusturya'nın 4. büyük şehridir. Alp dağlarının eteğinde, Almanya sınırında, Viyana'nın 270 km. batısında yer alan aynı adlı eyaletin merkezidir.

Salzach nehrinin kenarında yer alan bu kent, adını buranın ilk sakinlerinin hayatını kazandıkları zengin tuz çökeltilerinden almıştır.

Başlıca sanayi kolları arasında çalgı yapımcılığı, bira yapımcılığı, dokuma sanayii, çeşitli makineler ve elektrikli gereçler yapımı, basımcılık ve yayımcılık vb. sayılabilir. Ancak başlıca gelir kaynağını turizm oluşturmaktadır.

Mozart'ın doğum yeri olan kent, her yıl düzenlenmekte olan Salzburg Festivali ile binlerce klasik müzik hayranını kendisine çekmektedir. Şehrin başlıca gezilecek yerleri arasında Mirabell Sarayı, Aigen Sarayı, Yukarı Slazburg Hisarı, Leopoldkron Sarayı, Johannes Sarayı, Fransis Sarayı, Arenberg Sarayı, Salzburg Kalesi, Mozart'ın doğdu ev  ve Hangar-7 yer alıyor.



THY SALZBURG'DA HEDEF BÜYÜTTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

TK ~ 10 yıl önce
Murat beye başarılar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
teşekkürler Recep Emanet:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
thy sabiha gökçenden yeni noktalara uçmucakmı bilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY' na yakışan budur. İyi uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğerleri ~ 10 yıl önce
Linz, Innsbruck, Graz, Bratislava, Brno, Krakow, Katowice, Kosice, Maribor, Dubrovnik, Split, Trieste, Bari, Bastia, Cagliari, Catania, Palermo, Floransa, Reykjavik, Bergen, Nantes, Bordo.. Bunlar sanırsam daha sonrası için düşünülebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal Üner ~ 7 yıl önce
Neden ınsburga uçmuyorsunuz kayakçılar için kayak merkezleri ınsbugdan daha yakın.
salzburg ~ 10 yıl önce
Yurtdışında tatil yapmayı planlayanların mutlaka seçenekler arasında bulundurması gereken bir şehir... Gerçekten tarih sizi içine alacak ve o döneme götürecek. St. Peter'de bir akşam yemeği yemenizi de tavsiye ederim. 1200 yıldan eski bir yapı içerisinde unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000