02 Aralık 2010, Perşembe 11:51:44

THY SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem, Türk Hava Yolları'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Peki, Herdem başka neler dedi. İşte Herdem'in kaleme aldığı o yazı...
  • Lütfen önce Türkçe eğitimi alın ondan sonra yorum yazın. Valla ne yazdığınızı anlayamadım. Ben böyle yazı yazanlarla 2010 da çalışmak yerine, adam gibi yazı yazanlarla 1990 larda kalmaya razıyım. Ayıptır ya. Hiç mi okulda eğitim falan almadınız ?
  • siyasetin olmadigi bir yer yok dunyada dayi, ister akape olsun ister cehape, hangisi gelirse gelsin siyaset olur thyde butun dunyade oldugu gibi. hem sen sanki siyaset yapmiyon yazilarinda. igne cuvaldiz ornegini unutmayalim
  • yazik ki yorumlar daha fazla siyaset iceriyor bosa yazmissiniz
  • sirketi illaki 2000 li yillara goturmek isteyen gericilere sesleniyorum. 60 ucak. 60 meydan. zarar ede sirket. maas odeyemeyen sirket. bu somut veriler sizlere birseyleri hatirlatiyor degil mi, hafizada bir baliksama yoksa. bunlari hala aciklayamadiniz. bir de badem biyiklilarin basarisizligina dair somut bir veri getiremediniz. hep varsayim, hep onyargi, hep kurgu. somut ornek ltf. bak ben topsakallilarin somut orneklerini saydim yukarida.
  • YAzıları okuyunca THY da durumun iyice vahim olduğunu görüyorum. Cemaat şirketi bu derece ele geçirdiyse THY nın geleceği parlak değildir. Acilen profesyonel yöneticilere veya eski yöneticilere ihtiyaç vardır. Çok uçak almakla bu işlerin olmadığını ne zaman öğrenecekler acaba ? Deve ve terlikte cabası.
  • kabin memuru seçmelerini nasılki torpille alıyolarsa...
  • sen hangi yuzyilda yasiyon dayi?
  • O KADAR UÇAĞI ALMAK İÇİN BOŞUNA KİMSE YIRTINMAZ.BANKA HESAPLARINA ARACI FİRMA NE KADAR YATIRIYOR.BİRDE ONU ARAŞTIRIN BAKALIM.BADEM BIYIKMIŞ CANIM.ORTALIK KARIŞINCADA BELEDİYEDE KENDİLERİNE BİR İŞ BULURLAR TABİİİ.SONUÇTADA BİZİ BALTALADILAR DE KAÇ DİMİ.
  • madalyonun obur yuzunu yazan yazarlarimizin cogalmasi dilegiyle.
  • "Ben Güzele Güzel Demem Güzel Benim Olmayınca" ne güzel demişler. İnsaf edin yahu...

Türk Hava Yolları’nı iktidardaki partiden  bağımsız değerlendirmenin fazlasıyla hayalcilik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

THY her ne kadar kağıt üzerinde yüzde 53’ü Sermaye Piyasası Kurulu’nda işlem gören özel bir şirket gibi görünse de pratikte kamu kurumudur, öyle de yönetilir.

Bugün eğer, THY yönetimindeki isimler bizzat mevcut hükümet tarafından atanıyorsa  veya görevden alınıyorsa, Başbakan veya bir hükümet üyesi gittiği ülkede ya da şehirde, THY adına sefer sözü verebiliyorsa, Bakanlar için uçaklar rötara sokulup bekletiliyorsa, uçaklarda hala siyasi protokol için son dakikaya kadar koltuk ayrılıyorsa, ‘THY özel bir şirkettir’ demek abesle iştigaldir.

SHGM’nin THY üzerindeki denetim ve cezai müeyyide uygulamadaki handikapı, belki de kurumun tek artısıdır. Hükümet tarafından atanan THY üst yönetimi aynı zamanda SHGM tarafından da Form-4’leri onaylanan birer yönetici personel (post holder) olmalarına rağmen SHGM’nin diğer özel havayollarına uyguladığı Form -4 iptali  gibi cezai müeyyidesini THY’ye uygulayabilecek muktedirde olduğu söylenemez. Zaten bu güne kadar tek bir uygulama dahi yapılamamıştır.

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

THY SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen önce Türkçe eğitimi alın ondan sonra yorum yazın. Valla ne yazdığınızı anlayamadım. Ben böyle yazı yazanlarla 2010 da çalışmak yerine, adam gibi yazı yazanlarla 1990 larda kalmaya razıyım. Ayıptır ya. Hiç mi okulda eğitim falan almadınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siyasetin olmadigi bir yer yok dunyada dayi, ister akape olsun ister cehape, hangisi gelirse gelsin siyaset olur thyde butun dunyade oldugu gibi. hem sen sanki siyaset yapmiyon yazilarinda. igne cuvaldiz ornegini unutmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazik ki yorumlar daha fazla siyaset iceriyor bosa yazmissiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sirketi illaki 2000 li yillara goturmek isteyen gericilere sesleniyorum. 60 ucak. 60 meydan. zarar ede sirket. maas odeyemeyen sirket. bu somut veriler sizlere birseyleri hatirlatiyor degil mi, hafizada bir baliksama yoksa. bunlari hala aciklayamadiniz. bir de badem biyiklilarin basarisizligina dair somut bir veri getiremediniz. hep varsayim, hep onyargi, hep kurgu. somut ornek ltf. bak ben topsakallilarin somut orneklerini saydim yukarida.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAzıları okuyunca THY da durumun iyice vahim olduğunu görüyorum. Cemaat şirketi bu derece ele geçirdiyse THY nın geleceği parlak değildir. Acilen profesyonel yöneticilere veya eski yöneticilere ihtiyaç vardır. Çok uçak almakla bu işlerin olmadığını ne zaman öğrenecekler acaba ? Deve ve terlikte cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kabin memuru seçmelerini nasılki torpille alıyolarsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen hangi yuzyilda yasiyon dayi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O KADAR UÇAĞI ALMAK İÇİN BOŞUNA KİMSE YIRTINMAZ.BANKA HESAPLARINA ARACI FİRMA NE KADAR YATIRIYOR.BİRDE ONU ARAŞTIRIN BAKALIM.BADEM BIYIKMIŞ CANIM.ORTALIK KARIŞINCADA BELEDİYEDE KENDİLERİNE BİR İŞ BULURLAR TABİİİ.SONUÇTADA BİZİ BALTALADILAR DE KAÇ DİMİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madalyonun obur yuzunu yazan yazarlarimizin cogalmasi dilegiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Ben Güzele Güzel Demem Güzel Benim Olmayınca" ne güzel demişler. İnsaf edin yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000