02 Kasım 2012, Cuma 10:33:43

THY SINIFTA KALDI

THY’nin ekonomik koltukları, rahatlık testinde sınıfta kaldı...
  • Bilmemki neden doğruya doğru diyemiyoruz. Koltuklar darsa dardır. Bunu yazan Business Traveller’ın araştırdığı mutlak. Yorum ustaları koltukların darlığını değerlendireceğine Sözcü'nün bunu yazmasını konu ve tenkit ediyorlar. Beyler, biz zamanlar THY' de çalışan üst yöneticiler basına " Biz THY' nin doğrularını müdafaa ederiz " esasen görevimiz yanlışlıkları düzeltmek derlerdi.
  • Ben objektif olarak baktığım bu konuda kısmen TK'yı eleştirenlere katılıyorum. Şaşırtıcı bir şekilde TK'nın yeni uçakları (777-333 ve yeni 321'ler) eski emsallerine göre daha dar diz mesafesi sunuyorlar. Eskiden yeni kabin içi tasarımı temsil eden yeni boyamalı uçaklara denk gelmek için can atardım şimdi ise 777 ya da 333 yerine emektar 340'lar denk gelse diye ya da genelde yeni 321 uçan hatlara eski 738'ler gelse diye bakıyorum. Ki özellikle yeni dar gövdelerin koltuk kalınlıkları klasik 738'lere kıyasla neredeyse yarısından az ama ona rağmen yeni 321'de dizim her koşulda ön koltuğa değerken ve dim dik oturmak zorunda kalırken eski 738'de yayıla yayıla bile dizimi ön koltuğa değdiremiyorum (boyum 1.87). Sanırım TK koltuk kalınlıklarından kazanılan mesafeyi yolcu lehine kullanmak yerine kendi lehine kullanmış. Yani TK ile uçarken yeni ve göz alıcı tasarım ile konfordan birini tercih etmek zorunda kalıyorsunuz. TK Ekonomi sınıfında Estetik ve konfor bir arada sunulmuyor maalesef.
  • Endonezya'da Batavia air ile uctum. Bu 25-35inchlik bacakboslugu mesafesinden bahsediyorsunuz ya, iste bu bahsettigim sirket o bosluga koltuk sykistirmis. Onumdeki yolcu koltugu arkaya yatirsa, discide oldugu gibi kucagima yatacak, bende kendimi disci zannedecektim. THY'ye o 32inch icin tesekkur ederim, vermeye bilirdi de, Batavia air'de oldugu gibi :)
  • Yine mi Sözcü? Galiba bu gazete çalışanlarına dünya medyasını tarayın, Türkiye ile ilgili ne kadar olumsuz şey varsa haber yapın demişler. İngiliz The Economist dergisi bile bu kadarını başaramadı, tebrikler.
  • senin karsit zihniyetin 25% gecemez ...
  • Koltukların bacak mesafesş değil de koltuklar beni rahatsız ediyor hiç rahat değiller.. Çok dik duruyorlar biraz geriye doğru yatırsan arkada ki adam rahatsız oluyor..
  • Lütfen kendimizi kötülemeyelim THY kabin olarak çaoğu şirketten daha iyi durumda.koltukların rahatlığı ve mesafesi de 25. olacak kadar kötü değil.
  • THY,Atlasjet,Sun Express ve Pegasusla uçtum. İçlerinde en kötü uçuşumu Pegasusla İzmir-Diyarbakır arasında yaptım.öndeki koltuk dizlerime yapıştı.sözde pencere kenarıyım ama pencere yoktu(11A), 11F de vardı.vs vs
  • bütün tartışma ( 3 ) inç yani 7,5 cm için mi ?
  • ingiliz dergisi koltuk ebatlerını sıralamış sadece thy burda 25. olmuş rahatlıkla ne alakası var ,thy nin 50 küsür uçağı yalnızca geniş gövde thy dar gövdeyle uçmayı temel alan bir şirket,,, en önde gelen bu firmalarda daha çok geniş gövde var,,,,tercih eden ediyo yine thy yi....

İngiliz seyahat dergisi Business Traveller’ın düzenlediği bir araştırma, dünyanın en önde gelen 32 havayolu şirketini, ekonomi sınıfında uçan yolcuların en büyük derdi olan ‘bacak payı’ konusunda değerlendirmeye aldı.

Türkiye’den listeye giren tek havayolu olan Türk Hava Yolları (THY) 29 inçlik (73.6 cm) minimum koltuk aralığı ile, 32 şirket arasında 25’inci olarak listenin en alt sıralarında yer aldı. Koltuk mesafesi 32 inç (81.2 cm) olan Cathay Pacific ve Singapore Airlines en rahat ekonomi sınıfı koltuklarla birinciliği kazanırken, Iberia Havayolları 28 inçlik (71.1 cm) koltuk aralığı ile en rahatsız ekonomi sınıfı koltuklarına sahip havayolu olarak listede yer aldı. (Sözcü)

THY SINIFTA KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

ACEP NEDENDİR? ~ 11 yıl önce
Bilmemki neden doğruya doğru diyemiyoruz. Koltuklar darsa dardır. Bunu yazan Business Traveller’ın araştırdığı mutlak. Yorum ustaları koltukların darlığını değerlendireceğine Sözcü'nün bunu yazmasını konu ve tenkit ediyorlar. Beyler, biz zamanlar THY' de çalışan üst yöneticiler basına " Biz THY' nin doğrularını müdafaa ederiz " esasen görevimiz yanlışlıkları düzeltmek derlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Uçaklar ~ 11 yıl önce
Ben objektif olarak baktığım bu konuda kısmen TK'yı eleştirenlere katılıyorum. Şaşırtıcı bir şekilde TK'nın yeni uçakları (777-333 ve yeni 321'ler) eski emsallerine göre daha dar diz mesafesi sunuyorlar. Eskiden yeni kabin içi tasarımı temsil eden yeni boyamalı uçaklara denk gelmek için can atardım şimdi ise 777 ya da 333 yerine emektar 340'lar denk gelse diye ya da genelde yeni 321 uçan hatlara eski 738'ler gelse diye bakıyorum. Ki özellikle yeni dar gövdelerin koltuk kalınlıkları klasik 738'lere kıyasla neredeyse yarısından az ama ona rağmen yeni 321'de dizim her koşulda ön koltuğa değerken ve dim dik oturmak zorunda kalırken eski 738'de yayıla yayıla bile dizimi ön koltuğa değdiremiyorum (boyum 1.87). Sanırım TK koltuk kalınlıklarından kazanılan mesafeyi yolcu lehine kullanmak yerine kendi lehine kullanmış. Yani TK ile uçarken yeni ve göz alıcı tasarım ile konfordan birini tercih etmek zorunda kalıyorsunuz. TK Ekonomi sınıfında Estetik ve konfor bir arada sunulmuyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Onur ~ 11 yıl önce
Endonezya'da Batavia air ile uctum. Bu 25-35inchlik bacakboslugu mesafesinden bahsediyorsunuz ya, iste bu bahsettigim sirket o bosluga koltuk sykistirmis. Onumdeki yolcu koltugu arkaya yatirsa, discide oldugu gibi kucagima yatacak, bende kendimi disci zannedecektim. THY'ye o 32inch icin tesekkur ederim, vermeye bilirdi de, Batavia air'de oldugu gibi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yine mi Sözcü? Galiba bu gazete çalışanlarına dünya medyasını tarayın, Türkiye ile ilgili ne kadar olumsuz şey varsa haber yapın demişler. İngiliz The Economist dergisi bile bu kadarını başaramadı, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy/akp karsi olan yorumcuya ~ 11 yıl önce
senin karsit zihniyetin 25% gecemez ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Koltukların bacak mesafesş değil de koltuklar beni rahatsız ediyor hiç rahat değiller.. Çok dik duruyorlar biraz geriye doğru yatırsan arkada ki adam rahatsız oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Lütfen kendimizi kötülemeyelim THY kabin olarak çaoğu şirketten daha iyi durumda.koltukların rahatlığı ve mesafesi de 25. olacak kadar kötü değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 11 yıl önce
THY,Atlasjet,Sun Express ve Pegasusla uçtum. İçlerinde en kötü uçuşumu Pegasusla İzmir-Diyarbakır arasında yaptım.öndeki koltuk dizlerime yapıştı.sözde pencere kenarıyım ama pencere yoktu(11A), 11F de vardı.vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bütün tartışma ( 3 ) inç yani 7,5 cm için mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herzaman ~ 11 yıl önce
buyuk daha iyidir. 8-10 saat ucarsan anlarsiniz dostum.Yada evinde bir dene daha pratik olur.
İngiliz dergisi... ~ 11 yıl önce
ingiliz dergisi koltuk ebatlerını sıralamış sadece thy burda 25. olmuş rahatlıkla ne alakası var ,thy nin 50 küsür uçağı yalnızca geniş gövde thy dar gövdeyle uçmayı temel alan bir şirket,,, en önde gelen bu firmalarda daha çok geniş gövde var,,,,tercih eden ediyo yine thy yi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000