03 Şubat 2012, Cuma 09:15:04

THY SENDİKAYA NE KADAR ZAM ÖNERDİ?

Türk Hava Yolları ile Hava-İş sendikası arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk toplantısına 'ücret'konusu damgasını vurdu. THY ne kadar artış önerdi, Hava-İş THY'yi ne yapmakla suçladı?
  • Sevgili yorumcular artık aklınızı başınıza toplayın terbiyesizliği ve seviyesizliği bir kenara bırakın ne demek pos bıyıklı nerede ne demek kapalı kapılar ya içinizde biraz ALLAH korkusu olsun bu sendika ve yönetimi olmasa idi şu anda her bir biriminiz özel sektör de çalışan arkadaşlarınız kadar düşük maaş ve sosyal haklar alırdı, aymazlık ve utanmazlığı bırakın bunu özel sektör çalışanı olarak söylüyorum hayatında eylem yapmayı sadece bilgisayar klavyelerinden hakaret etmekten ibaret sayanlar bir kez olsun kendinize sahip çıkın. Saygılarımla
  • pos biyik nerdeydi? niye katilmamisti gorusmeye? acaba isverenle daha onceden kapali kpilar ardinda gorustu bazi pazarliklar yapti o yuzden mi gelmedi?iscisine saygisi olsa gelirdi demek ki yokmus..yazik ki teror sucundan hapis yatmis ,1 oyla baskan secilmeyi ve 22 yildir baskan olmayi marifet sayan kisinin pesinden kosanlar hala var...
  • hava i ş bırak artık şu personelın üstünden dizi flim yapmayı kaç personelın kaldıkı ;taşra istasyonlarında her birinde 3 5 personel kalmış ee suyun başı olan istanbuldadda işveren yanlıları var sen kımınle cengaverliğe soyunuyorsun kımınle GRVE cıkmayı planlıyorsun sızı artık kımse ciddiye almıyor tek ciddiye alan oo arkasından koşturmadığınız gecen sene atılan personel vardı onlarda kalmadı ee tabiiiki onlarıda unuttunuz düşmüşünuz TGS nın peşine ordan nemalanmaya calışıyorsunuz siz bence şube bşk larını merkeze cekın onlar ne işe yararrlar senın izmir şube bşk nına önce aprona gırmesını sağla a.ayçın apron kartının 2 seneden beri kapalı olduğunu bılmıyormusun bu nasıl bşkanlık nasıl sendıkacılık ....
  • yönetim asla bir grev oylamasını göze alamaz benden söylemesi kaybeder .....mecbur anlaşacak yaz günü en ufak bir grev ihtimalini göz önüne alamaz yoksa medya ve hükümet tarafından ağır eleştiriye tutulur bugün alkışlıyanlar anında terse döner :)
  • müdür maaşlarının açıklanmasını istiyoruz. ayrıca güç her zaman işçidedir. yeter ki kullanmasını bilin. thy işçisi kendisiyle dalga geçilmesine asla müsaade etmeyecektir. zamanı gelince tokat gibi indirir cevabı kimse merak etmesin
  • THY çalışanı 2 yıldır hiç zam almadı. Geçen yılın beyan edilen enflasyonu %10 larda (Gerçek enflasyon %50 lerden bile fazla), bu sene gidişat desen yine çift haneli olacak. Tabi tabi kınayın. Babanızın hamalı var çalışalım zam verilmesin. Euro geçen sene %40 artmış, Dolar 1,3 ten fırlamış 1,87 lere, THY çalışanına %3 fazlaymış. Ya gidin Allah aşkına bir gidin şurdan da adam sanalım sizi. Hem size ne be kardeşim aldığımız paradan? Çalışan biz emekçi biz. Babanızın hamalı mı var 13 saattir mesaideyim bunu 10 saati havada geçmiş. Uçak bir sallanınca kıçından korku teri akanlar gelmiş burda ahkam kesiyor. Hadi ordan be !!!
  • arkadaşımpersonel mi kaldı kiminle greve gidiyorsun atı alan üsküdarı geçmiş saçak altında ruya görmeyın bence hava iş ve thy personli gecen tis görüşmelerının sonucunu herkes bılıyor akibetınız geçeen atılan personel gibi olmasın sendıkanın gazına gelmeyınn..
  • %3 ne arkadaş ya. dalga geçiyorlar herhalde. %3 olacaksa hiç zam vermesinler, zam almadık deriz. sendikanın istediği %17 de fazla. ama enflasyonun 10un üstünde olduğu ülkede zam oranı 3. yazık...
  • Hangi devlet memuru, hangi holding çalışanı, hangi standart bir şirket çalışanı geçen sene %10 dan daha az maaş artışı aldı. Örnek versin lütfen!!!!!
  • ulkemizdeki asgari ucretin ne yazikki dusuk oldugunu soylemeye gerek bile yok.ancak reel sektorde yapilan kaliteli ve ust duzey isin karsilgida takdir edersiniz ki,belli bir seviyenin uzerinde olacaktir.hakkimiz olani alacagiz.biz thy personeli olarak kaliteli bir is uretiyoruz.sirketimizi sahipleniyor,sirketten aldigimizida gorev bilinci ile sirkete veriyoruz.ancak vermeden almak Allah'a mahsustur.sirkette hak ettigimizi biz emekcilere verecek.


Hava-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşverenin gerekçesiz itirazı ile 1 yılı aşkın süre ötelediği THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumu 02.02.2012 tarihinde THY A.O Genel Müdürlüğü Toplantı salonunda yapıldı. 2. Oturum ise 10.02.2012 tarihinde aynı yerde yapılacaktır.

Aileleri ile birlikte yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren bu toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesi sendikamız sizlerin görüş ve önerileri ile oluşturduğu tekliflerini işverene iletmişti. Sendikamız yaşanan tüm olumsuzluklara, sendikal haklarımıza saldırılara, ihlallere ve personeli hiçe sayan saygısız bir yönetim tarzı ile bu şirketi “Yönetmeye” çalışan anlayışa rağmen her dönem olduğu gibi iyi niyet ve sağduyu ile görüşmeleri masada kazanımlarla sonuçlandırmak için temel prensiplerinden hiçbir taviz vermeden çaba sarf edecektir. Kazanılmış haklarımızın ise virgülünü bile tartışmayacaktır.

Ancak haksız ve hakkaniyetsiz bir biçimde 1 yıl öteledikleri toplu iş sözleşme görüşmeleri ile ilgili personele aslında bir özür borcu olan THY yetkilileri, ne yazık ki tam tersi bir tutumla bu dönem görüşmeleri çıkmaza sürükleyerek, böylelikle, sendikayı teslim alabilecekleri gibi vahim bir hatalı tutumla masaya gelmişlerdir.

Hava-İş sendikası bilgisi, tecrübesi ve çalışanların güvenine gönülden inancıyla, bu tür ani yüksek irtifadan uçmaya başlayıp sonra yere çakılan çok “THY yönetimleri” görmüştür. Onlar gelmiş geçmiş ancak personelin zihninde hep “adaletsiz ve hakkaniyetsiz” kişilikler olarak kalmışlardır.

THY yetkilileri daha baştan toplu iş sözleşmeyi şarta bağlayarak, toplu iş sözleşmenin bir bütün olarak müzakere edilmesi yerine aşağıda açıkladığımız “ücret teklifleri” üzerinde anlaşma sağlamadan diğer maddeleri görüşmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bu yöntem masadan kaçmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir.

İşveren bu toplantıda ücret zammı olarak;1.Yıl için %3, 2. Yıl için %3 oranında ücret artışı ve sosyal yardıma da 1. Ve 2.yıl 10 TL zam önermiştir. Aynı zamanda THY Teknik A.Ş’den THY geçen personelin Teknik AŞ’de iken hak olarak aldığı %4 zammı da mahsup edeceklerini belirterek bu personele 1. Yıl %1 artış önerdiklerini yazılı olarak sendikaya iletmişlerdir. Bilindiği gibi işverenin 1 yıl %3 olarak önerdiği 2011’de enflasyon %10.48 oranında artmış olup, sendikamız 1. Yıl ortalama ücretlerde yaklaşık aynı dönem için %17’lik artış önermişti.

Sendikamız nezaket kuralları çerçevesinde, verilen öneri ile ilgili 10.02.2012 tarihinde yapılacak oturumda işveren yetkililerine gerekli yanıtı vereceğini bildirmiştir. Hava-İş sendikası 2. oturuma kadar geçecek süreçte işvereni ciddiyete davet etmekte ve toplu iş sözleşme maddelerini bir bütün olarak tartışmaya davet etmektedir.

Kendi içinde uyumsuz çok başlı yönetim tarzı ile yaptıkları yönetimsel hatalarının sonuçlarını, tüm uyarılarımıza rağmen plansız büyümenin yarattığı risklerin faturasını bu başarısızlıkta hiçbir katkısı olmayan hatta özveri ile şirketi kendilerine yapılan tüm haksızlıklara rağmen ayakta tutan THY personeline çıkarmaya çalışmak, bu şirkete yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Hava-İş sendikası olarak bu süreçte siz üyelerimizin destek ve katkıları ile her türlü güçlüğü aşacağımıza yürekten inanarak ilk toplantı sonucunu bilgilerinize sunarız.. Saygılarımızla"



HAVA-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu
THY SENDİKAYA NE KADAR ZAM ÖNERDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili yorumcular artık aklınızı başınıza toplayın terbiyesizliği ve seviyesizliği bir kenara bırakın ne demek pos bıyıklı nerede ne demek kapalı kapılar ya içinizde biraz ALLAH korkusu olsun bu sendika ve yönetimi olmasa idi şu anda her bir biriminiz özel sektör de çalışan arkadaşlarınız kadar düşük maaş ve sosyal haklar alırdı, aymazlık ve utanmazlığı bırakın bunu özel sektör çalışanı olarak söylüyorum hayatında eylem yapmayı sadece bilgisayar klavyelerinden hakaret etmekten ibaret sayanlar bir kez olsun kendinize sahip çıkın. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pos biyik nerdeydi? niye katilmamisti gorusmeye? acaba isverenle daha onceden kapali kpilar ardinda gorustu bazi pazarliklar yapti o yuzden mi gelmedi?iscisine saygisi olsa gelirdi demek ki yokmus..yazik ki teror sucundan hapis yatmis ,1 oyla baskan secilmeyi ve 22 yildir baskan olmayi marifet sayan kisinin pesinden kosanlar hala var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hava i ş bırak artık şu personelın üstünden dizi flim yapmayı kaç personelın kaldıkı ;taşra istasyonlarında her birinde 3 5 personel kalmış ee suyun başı olan istanbuldadda işveren yanlıları var sen kımınle cengaverliğe soyunuyorsun kımınle GRVE cıkmayı planlıyorsun sızı artık kımse ciddiye almıyor tek ciddiye alan oo arkasından koşturmadığınız gecen sene atılan personel vardı onlarda kalmadı ee tabiiiki onlarıda unuttunuz düşmüşünuz TGS nın peşine ordan nemalanmaya calışıyorsunuz siz bence şube bşk larını merkeze cekın onlar ne işe yararrlar senın izmir şube bşk nına önce aprona gırmesını sağla a.ayçın apron kartının 2 seneden beri kapalı olduğunu bılmıyormusun bu nasıl bşkanlık nasıl sendıkacılık ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yönetim asla bir grev oylamasını göze alamaz benden söylemesi kaybeder .....mecbur anlaşacak yaz günü en ufak bir grev ihtimalini göz önüne alamaz yoksa medya ve hükümet tarafından ağır eleştiriye tutulur bugün alkışlıyanlar anında terse döner :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
müdür maaşlarının açıklanmasını istiyoruz. ayrıca güç her zaman işçidedir. yeter ki kullanmasını bilin. thy işçisi kendisiyle dalga geçilmesine asla müsaade etmeyecektir. zamanı gelince tokat gibi indirir cevabı kimse merak etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY çalışanı 2 yıldır hiç zam almadı. Geçen yılın beyan edilen enflasyonu %10 larda (Gerçek enflasyon %50 lerden bile fazla), bu sene gidişat desen yine çift haneli olacak. Tabi tabi kınayın. Babanızın hamalı var çalışalım zam verilmesin. Euro geçen sene %40 artmış, Dolar 1,3 ten fırlamış 1,87 lere, THY çalışanına %3 fazlaymış. Ya gidin Allah aşkına bir gidin şurdan da adam sanalım sizi. Hem size ne be kardeşim aldığımız paradan? Çalışan biz emekçi biz. Babanızın hamalı mı var 13 saattir mesaideyim bunu 10 saati havada geçmiş. Uçak bir sallanınca kıçından korku teri akanlar gelmiş burda ahkam kesiyor. Hadi ordan be !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşımpersonel mi kaldı kiminle greve gidiyorsun atı alan üsküdarı geçmiş saçak altında ruya görmeyın bence hava iş ve thy personli gecen tis görüşmelerının sonucunu herkes bılıyor akibetınız geçeen atılan personel gibi olmasın sendıkanın gazına gelmeyınn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
%3 ne arkadaş ya. dalga geçiyorlar herhalde. %3 olacaksa hiç zam vermesinler, zam almadık deriz. sendikanın istediği %17 de fazla. ama enflasyonun 10un üstünde olduğu ülkede zam oranı 3. yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hangi devlet memuru, hangi holding çalışanı, hangi standart bir şirket çalışanı geçen sene %10 dan daha az maaş artışı aldı. Örnek versin lütfen!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ulkemizdeki asgari ucretin ne yazikki dusuk oldugunu soylemeye gerek bile yok.ancak reel sektorde yapilan kaliteli ve ust duzey isin karsilgida takdir edersiniz ki,belli bir seviyenin uzerinde olacaktir.hakkimiz olani alacagiz.biz thy personeli olarak kaliteli bir is uretiyoruz.sirketimizi sahipleniyor,sirketten aldigimizida gorev bilinci ile sirkete veriyoruz.ancak vermeden almak Allah'a mahsustur.sirkette hak ettigimizi biz emekcilere verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000