16 Mart 2018, Cuma 10:37:06

THY Semerkant seferlerine başladı

UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesine eklenerek koruma altına alınan Semerkant Türk Hava Yolları’nın 302. noktası olarak uçuş ağına eklendi.
  • Umarım en kısa zamanda Buhara uçuşları da başlar. Buhara bilim tarihi açısından çok önemli bir kent.
  • Ne işi varmış orda.
  • O bayan, cocuklara taciz ve tecavuzler de “ bir kereden bir sey olmaz diyen “ degil mi
  • Medeniyeti batıda arayan ,geçmişini bilmeyen,varoluşunu 1923 ten beri sanan zavallılar bilmezler Semerkand Buhara felan. ..Sivaslı
  • Arkadaşlar birileri beni aydınlatırsa sevinirm mesela Thy Abd de 7 havalimanına uçuyor ama bana Dallas a bilet sattı ortak uçuş anlaşması olan herhangi bir havayolu ile aktarma Dallas a uçtum . Şimdi Dallas aThy ućmadığı için bu şehride Thy nin uçuş noktası sayılıyormu bunu öğrenmek istedim
  • THY dunya liginde 1 numara yapacak kadro işte bu.Bu kadronun onünde kimse duramaz.amerika almanya bizi kıskanmaktan cıldıracak.
  • Sefer planlama, genel mudurun de katildigi bir hattin açılış ucusuna TC-JHA’yi tahsis ederek harika bir is cikarmis.

UNESCO tarafından “Dünya Kültür Mirası” listesine eklenerek koruma altına alınan Semerkant Türk Hava Yolları’nın 302. noktası olarak uçuş ağına eklendi. Yüzyıllar boyunca dünya ticaretinin en önemli ulaşım hatlarından biri olan İpek Yolu üzerinde kurulan Semerkant Türk Hava Yolları’nın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten sonra ülkede sefer yaptığı 2. nokta oldu.

Semerkant Havalimanı’nda düzenlenen hat açılış töreninde konuşma yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ; “Başlattığımız doğrudan seferler ile, Unesco’nun Dünya Mirası listesinde olan medeniyetimizin en önemli şehirlerinden Semerkant’ı, 121 ülkeden gelecek misafirlere açmış bulunuyoruz. Medreseleri, müzeleri, camileri, türbeleri ve rasathanesi ile mimaride şaheserleri barındıran bu inci şehrin, kısa sürede turizmde büyük mesafe alacağına inanıyorum. Tarihi şahsiyetlere ve alimlere ebedi istirahatgâh olan bu kente hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz.

1992’den bu yana uçuşlarımızla iki dost ve kardeş ülke arasındaki bağları güçlendiriyor oluşumuz bizleri onurlandırıyor. Haftada 7 frekans uçtuğumuz Taşkent ve haftada 2 frekans icra edeceğimiz ve kısa zamanda haftada 3 frekansa çıkmasını ümit ettiğimiz Semerkant seferleri ile uzakları yakın kılmaya devam edeceğiz.

Bu hafta içinde yenilenen Hava Ulaştırma Anlaşması’nın ülkelerimiz arasındaki hava yolu köprüsünü daha da kuvvetlendireceğine inanıyorum. Uçuş sayılarıyla birlikte uçulacak noktalar da arttırıldı. Bu vesile ile Özbekistan’ın saygıdeğer yöneticilerine şükranlarımı arz ederim. ‘‘dedi.

İstanbul-Semerkant seferleri haftada 2 gün karşılıklı olarak icra edilecek olup Türk Hava Yolları yolcuları, İstanbul’dan Semerkant’a açılışa özel tüm vergiler dâhil gidiş-dönüş 364 USD’den başlayan fiyatlarla seyahat edebilir.
 

Semerkant’a ait tarifeli uçuş saatleri;

Uçuş No.

Günler

Kalkış

Varış

TK 372

Salı, Cuma

IST

06:00

SKD

12:20

TK 373

Salı, Cuma

SKD

13:50

IST

17:05

Tüm saatler lokaldir.









THY Semerkant seferlerine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Buhara ~ 6 yıl önce
Umarım en kısa zamanda Buhara uçuşları da başlar. Buhara bilim tarihi açısından çok önemli bir kent.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O Bayanın ~ 6 yıl önce
Ne işi varmış orda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resimde ki gozyaslari ~ 6 yıl önce
O bayan, cocuklara taciz ve tecavuzler de “ bir kereden bir sey olmaz diyen “ degil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utanmazlar ~ 6 yıl önce
utanmaz arlanmazlar. kendi cocuklarının başına gelse böyle düşünmezler.
Ata harekat ~ 6 yıl önce
Medeniyeti batıda arayan ,geçmişini bilmeyen,varoluşunu 1923 ten beri sanan zavallılar bilmezler Semerkand Buhara felan. ..Sivaslı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee sen çok biliyon ~ 6 yıl önce
Bravo
!! ~ 6 yıl önce
Bu yolda yürü de bulunursun hörekesini!
Ata ~ 6 yıl önce
Siz birbirinize yıkama yağlama yapın, batı çökmüş, ahlaksızlık almış yürümüş, hak hukuk yok gibi laflarla birbirinize kandirin. Batıda hak adalet, eğitim bilim teknoji var, mağdurları koruyan, barınma, eğitim, yeme ihtiyaçlarını karşılayan bir sosyal devlet var. Buna karşın, sizin gibi batıyı kötüleyenlerin hangisi daha iyi eğitim, çalışma şartları ve özgür birey olmak için doğuya veya arap ülkelerine gitti.?
Musti ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar birileri beni aydınlatırsa sevinirm mesela Thy Abd de 7 havalimanına uçuyor ama bana Dallas a bilet sattı ortak uçuş anlaşması olan herhangi bir havayolu ile aktarma Dallas a uçtum . Şimdi Dallas aThy ućmadığı için bu şehride Thy nin uçuş noktası sayılıyormu bunu öğrenmek istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biskekte manas ~ 6 yıl önce
Hayır codeshare uçuş noktası sayılmaz...
cevap ~ 6 yıl önce
bu noktalar THY'nin uçuş noktası sayılmaz. IST - Atatürk havalimanından THY uçağı ile gidilebilen noktalar THY'nin uçuş ağında sayılır.
Mustj ~ 6 yıl önce
Bilgi için teşekkürler
ka ~ 6 yıl önce
THY dunya liginde 1 numara yapacak kadro işte bu.Bu kadronun onünde kimse duramaz.amerika almanya bizi kıskanmaktan cıldıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maho ~ 6 yıl önce
Aksine Almanya ile Abd bizim büyümemizi hem ister hemde istemez nedeni uçak satacakları için isterler ama yolcu yönünden büyümemizi pek istemezler .
Maho ~ 6 yıl önce
Aksine Almanya ile Abd bizim büyümemizi hem ister hemde istemez nedeni uçak satacakları için isterler ama yolcu yönünden büyümemizi pek istemezler .
Bilo ~ 6 yıl önce
Thy 60 adet kıtalar arası uçakları tesim aldımı Avurturalya da en az 3 veye 4 Kanada Vancuver Abd de en az 4 yada 5 şehri Güney Amerika da bazı şehirleri Mexico city gibi noktaları uçuş ağına katmalı .
Samirkand ~ 6 yıl önce
Sefer planlama, genel mudurun de katildigi bir hattin açılış ucusuna TC-JHA’yi tahsis ederek harika bir is cikarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JHA ~ 6 yıl önce
Neden bu ucakta ne var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000