24 Ekim 2010, Pazar 09:34:26

THY SEFERLERİNİ ÇOĞALTIYOR

Kanada ile serbest ticarete yeşil ışık yakılırken, THY de seferlerini yediye çıkarmak için lobiye başladığı öğrenildi.
  • Montreal'den sonra da Bati Kanada'da hat acmasi lazim THY'nin. Vancouver'da o kadar cok Iranli yasiyor ki + buyuyen Turk nufusu, hic sorunsuz dolar Istanbul-Vancouver-Istanbul hatti. Seattle'daki buyuk Turk nufusunu da unutmamak lazim, hepsi Vancouver'dan ucmaya baslar Turkiye'ye.
  • Kesinlikle Toronto seferlerini haftanın 7 gününe çıkartması lazım ayrıca Montreal şehrine de sefer başlatması da olumlu olur. Daha sonra da başkent Ottowa ya sefer konması thy nin Kanadada pazar payını ciddi oranda arttırır. Canada da yaşayan ortadağolu, hintli ve pakistanlı binlerce potansiyel yolcu var ve thy hepsi tercih ederler..
  • Adi Sabah ama daha uyanamamis. THY Montreal e ucmuyor, sadece Toronto ya haftada 3 sefer var ve 7 ye cikarmak istiyor. Montreal'a ayri sefer koymak istiyor ama Kanadalilar da yan ciziyorlar.. Montreal bolgesinde cok miktarda Lublan'li ve Yahudi yasar. THY bunlari musteri olarak kazanmak derdinde.
  • Montreal'dan uc sefer mi?? Baslasin, uce ciksin da, hergunu sonra dusunuruz.
Türkiye,dünyadaki 10'uncu büyük ekonomiye sahip olan Kanada ile ticari ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor. Serbest ticaret anlaşması ve çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması için düğmeye basıldı. Geçen yıldan bu yana Toronto'dan Türkiye'ye haftada 3 sefer yapmaya başlayan Türk Hava Yolları (THY) uçuşları 7'ye çıkarmak için kolları sıvadı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, Kanada ve Türkiye arasında turizm ve ticaretin artması için Toronto ve Montreal'den Türkiye'ye haftada 3 kez düzenlenen seferlerin her gün olmasını talep ettiklerini söyledi. Büyükekşi, "Türkiye, ihracatta büyük adım atarken, Kuzey Amerika'da maalesef atılım yapamadı. Yatırım olanakları ve turizm açısından uçak seferlerinin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Kanadalı dostlarımızı daha fazla yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi. Türkiye, 2009'da Kanada'ya 338 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Aynı dönemde Kanada'nın Türk ticaretinden aldığı pay binde 3 oldu. Bu yılın ilk 8 ayında bu ülkeye ihracat yüzde 3 artarken, ithalat artışı da yüzde 8. Sigorta ve navlun maliyetlerinde önemli avantajlar yapmak için lojistik merkezler kurulması planlanıyor. Türkiye'de 173 Kanada firması bulunuyor. Son 6 yılda bu firmalar Türkiye'ye 287 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

(Sabah)
THY SEFERLERİNİ ÇOĞALTIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Montreal'den sonra da Bati Kanada'da hat acmasi lazim THY'nin. Vancouver'da o kadar cok Iranli yasiyor ki + buyuyen Turk nufusu, hic sorunsuz dolar Istanbul-Vancouver-Istanbul hatti. Seattle'daki buyuk Turk nufusunu da unutmamak lazim, hepsi Vancouver'dan ucmaya baslar Turkiye'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle Toronto seferlerini haftanın 7 gününe çıkartması lazım ayrıca Montreal şehrine de sefer başlatması da olumlu olur. Daha sonra da başkent Ottowa ya sefer konması thy nin Kanadada pazar payını ciddi oranda arttırır. Canada da yaşayan ortadağolu, hintli ve pakistanlı binlerce potansiyel yolcu var ve thy hepsi tercih ederler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adi Sabah ama daha uyanamamis. THY Montreal e ucmuyor, sadece Toronto ya haftada 3 sefer var ve 7 ye cikarmak istiyor. Montreal'a ayri sefer koymak istiyor ama Kanadalilar da yan ciziyorlar.. Montreal bolgesinde cok miktarda Lublan'li ve Yahudi yasar. THY bunlari musteri olarak kazanmak derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Montreal'dan uc sefer mi?? Baslasin, uce ciksin da, hergunu sonra dusunuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000