05 Mayıs 2014, Pazartesi 20:32:43

THY SATRANÇ TURNUVASINDAN ÜMİTLİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) desteğiyle düzenlenen turnuvanın açılışında, THY Spor Kulübü Başkanı Ahmet, turnuvanın farklı havayolları şirketlerinden en iyi satranç ekiplerini bir araya getirdiğini söyledi.
  • Bu organizasyonda ciddi emegi gecen Zafer Cengiz abimizi tebrik ediyorum. Guzel bir organizasyona imza atmis...
  • eski musiad baskaninin kardesi olarak thy'na girip baskan olan ahmet kardes, satranc vs guzel de thy spor salonunu neden daha modern, daha guzel yapmiyorsun? hani thy genel mudurluge salon yapacaktin ne oldu ? thy sponsorluklara dunya para harcarken spor salonuna 100.000 tl harcayamiyor mu ??? yazik !!!
  • Adamlar diyorki milli bir olay..sizin derdiniz ne yahu yok hatim yok deve vs.ayip kardesim biraz destek biraz birlik olun. Haybeden muhalefet..
  • SELÇUK KARDEŞİM BAŞARILAR
  • Hatim indirme yarışması olaydı keşke,.
  • Apronda deve kessin yada grevi yasakladigini soylesin Thy, kesin kazanir!

25. Uluslararası Havayolları Satranç Turnuvası, İstanbul'da başladı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) desteğiyle düzenlenen turnuvanın açılışında, THY Spor Kulübü Başkanı Ahmet Bolat, turnuvanın farklı havayolları şirketlerinden en iyi satranç ekiplerini bir araya getirdiğini söyledi.

Bolat, turnuvanın gümüş yılının İstanbul'da kutlandığını belirterek, "Gümüş yılını kutladığımız İstanbul'daki bu turnuvanın, turnuva tarihindeki en özel turnuva olacağına inanıyoruz" dedi.

Farklı havayolları şirketlerinden katılımcıların turnuvayı heyecanla beklediğini anlatan Bolat, geçen yıl Endonezya'da yapılan turnuvada, THY ekibinin "En neşeli, en yardımsever ve en enerjik takım" ödülünü kazandığını ifade etti.

Bolat, THY olarak turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, katılımcıların birçok turnuvada başarı gösterdiğini kaydetti.

Satranca iki senedir ağırlık verdiklerini aktaran Bolat, "Bunun neticelerini de gördük. Şu anda profesyonel ligdeyiz. Büyük takımlarla mücadele edeceğiz. Yaptığımız transferlerle de birinci ligde oynamayı hedefliyoruz bu sene. Bu turnuvada da şansımızın oldukça iyi olduğunu düşünüyorum çünkü çok kuvvetli bir takımımız var. Turnuvada yer alan 5 Türk takımından birinin şampiyonluğu alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş de satrançta takımların ve kuralların önceden belli olduğunu ancak turnuvada yardımlaşmanın, bir araya gelmenin ve keyif almanın ön planda olduğunu söyledi.

Keleş, 25 yıldır turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, THY Satranç Takımı Kadın Grand Masteri Melia Salome, ekiptekilerle gösteri oyunu sergiledi.

Turnuvaya, Air France, Air Astana, Cargolux, Emirates, GMF Aeroasia, EL/AL, Lufthansa, Singapore Airlines, Ukraine Air ve THY gibi ekiplerden 72 kişi katılıyor.

İlki 1978 yılında Rio de Janeiro'da düzenlenen turnuva, ilk kez Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin 5 takımla yer aldığı turnuva 11 Mayıs'ta sona erecek.

THY SATRANÇ TURNUVASINDAN ÜMİTLİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu organizasyonda ciddi emegi gecen Zafer Cengiz abimizi tebrik ediyorum. Guzel bir organizasyona imza atmis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
eski musiad baskaninin kardesi olarak thy'na girip baskan olan ahmet kardes, satranc vs guzel de thy spor salonunu neden daha modern, daha guzel yapmiyorsun? hani thy genel mudurluge salon yapacaktin ne oldu ? thy sponsorluklara dunya para harcarken spor salonuna 100.000 tl harcayamiyor mu ??? yazik !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar diyorki milli bir olay..sizin derdiniz ne yahu yok hatim yok deve vs.ayip kardesim biraz destek biraz birlik olun. Haybeden muhalefet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
SELÇUK KARDEŞİM BAŞARILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hatim indirme yarışması olaydı keşke,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak sen... ~ 10 yıl önce
Bu yorumundan dolayı inançlıların utanması mı lazım yoksa. Ne kadar yaratıcı bir espri anlayışın varmış. Hatim indirme yarışması olsaymış ha. Bak koçum o dalga geçtiğin hatime bir yakının hayatını kaybettiğinde kuzular gibi sarılacaksın. Yalvaracak gözlerle etrafa bakıp gidenin peşinden bir şeyler okuyacak birisini arayacaksın. Eğer bu kafayla sen aramasan bile çok dibinde bulunanlar illa arayacaktır. O zaman kendi kendine yada yakınındakilere bu lafı edecek cesarete sahip misin? Terbiyesiz....!!!
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Apronda deve kessin yada grevi yasakladigini soylesin Thy, kesin kazanir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 10 yıl önce
Bi bitmediniz arkadaş. Sizin gibiler ülkemizi ve Türk şirketlerimizi karalamaya ve çamur atmaya bayılıyorsunuz. Bu insanlar ne yaptıysa size bir türlü yaranamadı. Havacılığa da, ülkeye de, Türk halkına da sırf zararsınız başka bir şey değil...Bi bitin artık be ne vatan düşmanı çıktınız.
LFRS ~ 10 yıl önce
Boyle bir konuya boyle bir yorum , supersin be kardes . Ama bence once sen su devenin neden kesildigini iyibir arastir derim , milletet illallah dedirten bir olaya devede az geldi sen bakma , memleketi dolandiricilarin elinden kurtardilar diye sukur etmen lazim be seker kardesim . Yenilen kazigin çapi deve degil , 380 ebatindaydi haberin ola , neredeyse bir mavi akimda thy'ye dosenmisti

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000