26 Eylül 2008, Cuma 15:24:31

THY SARHOŞ PİLOTU İŞTEN ATTI

Türk Hava Yolları, uçuşa alkollü giden kaptan pilotu işten attı. İkinci pilotun ise 5 yıl süreyle terfisini durdurdu.
  • Vaaay inciler dökülüyor!!!Daha neler çıkacak bakalım?Dökün içinizi çekinmeyin ama kim nasıl düzeltecek bunları onuda konuşmak lazım dimi?
  • KABİN EKİBİ HAPPY LANDINGS ... YANI ALCALMAYA BASLAYINCA ICME HUYUNUZDAN VAZGECIN OZELLIKLE STEWARDLAR.CANINIZ YANACAK ALKOL KONTROLU COK YAKINDA .BENDEN SOYLEMESI...
  • Boro rumuzlu arkadaş..sen ne diye alınganlık yapıyorsun anlayamadım.Balık-rakı muhabbetleri meşhurdur..lafına itirazın mı var..yok mu böyle bir mefhum..bi dalaman yatı yada antalya yatı olsa da balık rakı yapsak lafını hiç duymadın mı..bazı şeyleri öğrenmen lazım.1-Burası uluorta bir yer değil.. herkese açık özgür bir platform 2-Burada yorum yazmak boşboğazlık değildir.Olsa olsa ancak senin yazdıkların boş olabilir.3-Burada yazılanlar meslekle ilgili değildir kişilerin yaptığı yanlışlıklardır.sen bundan alınacağına bırak onlar utansın!! 4-bire bin katılan ne var..önce bir söyle bakalım..sonra da bin olmayan bir olan konuyu bir de sen anlat öğrenelim..! Tabii biliyorsan 5- Sabah 5 te uçuşu olup akşam balık-rakı ya giden bırak zamanında sofradan kalkmayı, otelden alınma saatinden 45 dk önce otele giren ekipten haberin var mı yok mu? Bunu bilip de bi halt yapmayan yöneticiler utanmıyorken bu konuyu buraya taşıyanlar niye utansın? ÖZETLE HER MESLEKTE OLDUĞU GİBİ BU CAMİADA DA MESLEĞİNİ İŞİN KURALINA GÖRE YAPMAYAN İNSANLAR MEVCUT..PROFESYONEL MESLEK PROFESYONEL ÇALIŞANLARLA YAPILIR..Uçuşun varsa balık-rakı yapmayacaksın..limit saatler öncesinden önlemini alacaksın.Zamanında yatıp uykunu alacaksın..Ve işine gereken saygıyı göstereceksin..Nokta
  • arkadaşlar yorumlarınıza biraz daha dikkat edin. "yatı görevleri rakı balık muhabbetleriyle meşhurdur" demek yorum yapmak değil boş boğazlılık etmektir. Şirketimizi ve mesleğimizi küçük düşürücek , itibarını zedeliyecek bire bin katarak ,dedikoduları bu tip forumlarda paylaşmak bizlere yakışmıyor. Lütfen bu konuları buralarda konuşmayın.
  • Görünen bi karışıklık yok..üstelik havaişin yazılı basın açıklaması var..havaiş sendikası da disiplin kurulu toplantısına katılmış ve pilotun alkollü tespit edilmediğini bu konuda bir alkol testi uygulamsı olmadığını ancak tHY yönetiminin yapmış olduğu basın açıklamasının doğru olmadığını çünkü 10 Eylül de uçuştan önce kabin amirinin üst makamları haberdar ettiğini, diğer kabin memurlarının da durumu bidiğini ancak ekibe uçun dendiğini yazmış..Kaptan alkollü gelmiş bu şiakeyet edilmiş ve yapılan ne SIFIR..sonra ne olmuş 2 hafta sonra işlem yapılmış ve adam şirketden atılmış vicdanları böylece rahata ermiş..!! yazık yazık..sizleri yönetici diye oraya oturtan zihniyete yazık..kaptanım diye uçacağınıza İDO da İETT de iş yapın daha yakışır size ..hem torpil bulmakta zorlanmazsınız sevgili uçuş işletmede görevli bi halta yaramazlar!!
  • KIMLER BU PILOTUN O HALDE UCMASINA IZIN VERDI.. KIMLER KABIN AMIRI VE EKIBIN BEN BU PILOT ILE UCMAM DEMESINE RAGMEN ONLARA BASKI VE TEHDIT ILE UCMASINI ISTEDI.. NIYE 15 GUN BEKLENDI. KAPTAN PILOT ZATEN YAPACAGINI YAPMIS TABIKI ISTEN ATILACAK ANCAK COK DAHA BUYUK SORUMSUZLUK ORNEGI GOSTEREREK UCUSA ELVERISLI OLMAYAN KAPTANIN UCUSA DEVAM ETMESINE IZIN VERENLER NE OLACAK, UCAK YERDE KALMADI ZAMANINDA KALKTI DIYE MADALYA MI ALACAKLAR.. YAZIKLAR OLSUN EKIPLERIMIZIN VE YOLCULARIMIZIN HAYATLARINI HICE SAYAN UYGULAMALARDA BULUNANLARA...
  • THY AO'nun işe aldığı doktorlar hostesleri muayene edecem diğe şurasını burasını elleyeceğine, sefere giden ve seferden dönen pilotlara alkol kontrolü yapsa olmazmı? caydırıcı olması bakımından istenirse zaman zaman bu kontroller yapılır.Şu pilot da bir konuşsada onuda dinlesek bu işte bir karışıklık varya Allhtan hayırlısı. Ben bu olaya inanmadım, pilota bir komplo kurulmuş gibi.
  • Sevgili havacılık haberleri okurları ve yorum yazanlar..Bu oldukça ciddi ve ender bir olaydır.Aslında her şirkette alkole düşkünlüğü bilinen pilotlar vardır.Sivil havacılık kurallarının bazı maddeleri dünyanın her ülkesinde geçerlidir.ve uçuş öncesi 8-12 saat(değişebiliyor) öncesinden alkol alımı yasaktır.Ancak gelin görünki Türkiyede bu farklıdır.Özellikle yatı görevlerinde balık-rakı muhabbetleri meşhurdur.Bu içki düşkünlüğü bilinen arkadaşlar şirketçe bilinmesine bilinir amaaaa...ya işletme başkanının kankisidir ya eski şirket arkadaşıdır..her şirketde kimin ne halt yediği bilinir de maalesef bi halt yapılmaz .Türkçesi idare edilir.Kanatlıorkide doğru söylemiş sayacak çok isim var.neden bunlara müsade edilir buda ayrı bir konu.şimdi bu haber çıktı ya.şirketler kendi içlerinde bir yazı yayınlarlar memo çıkartılar aman arkadaşlar lütfen dikkat edin haaa..derler..O bilinen malum kişileri rencide etmemek adına herkesi kapsayan bir yazı yayınlarlar.Banane kardeşim.içen belli, şarhoş olup sapıtan belli, içtikten sonra otelde kabin ekiplerinin odalarını arayanlar belli..Sonuç ne ..ikaz ..oda sözlü..aman abi fazla kaçırma diye..Bu meslek maalesef dirayetsiz yöneticilerle dolu.!!
  • SIZ SAYIN AİRPORT HABER okuyucularına seslenıyorum thy yonetimi akp tarafından başa getırılmistir hıc bır kaptan pilot bunu göze alamaz bence kabın amırının sevmedıgı yada sorun yasadıgı pilottur kesın iftiradaır ama bu aziz kandil gunu eger iftiraysa bunun hesabını sorsun allah sayın kabin amiri mutlumusunuz yaptıgınıdan yada pişmanmı?
  • bütün THY yönetimi ve ilgili uçuştaki personel, bu şirketin en başındakinden en sonundakine kadar herkes bu pilotun o gün ve ondan sonraki günlerde seferlerine devam ettiğini bilmektedir.şimdi neden sadece tek sorumlu kaptan oluyor? uçuş işletme başkanından,dispatch'e,occ'den ekip tahsis şefliğine kadar herkes aynı derecede sorumlu değilmi? thy yönetimi yalancılık konusunda kendinden öncekileri çook geride bırakmıştır.allah adını dillerinden düşürmeyen, alınları secdeden kalkmayanlarda birazcık olsun kul hakkı korkusu olmazmı? call center'ı satıp bayramda insanlara aşssız ve işssizliği dayatanlarda, alkollü bir pilotu günlerce uçurup birsürü insanın hayatını tehlikeye atanlarda vicdan olurmu? şimdi bütün thy çalışanları olarak şunu düşünmek gerekiyor: o pilotun uçağında bizimde çocuğumuz, sevdiğimiz,anamız, babamız olabilirdi...veya biz de call centerda çalışıyor olabilirdik.kimse kafasını kuma gömmesin artık...

Türk Hava Yolları’nın Esenboğa-Tahran-Esenboğa seferini yapacak 1272 sefer sayılı uçağının pilotu, uçuşu alkollü gerçekleştirdiği gerekçesiyle işten atıldı.

Uçakta bulunan kabin amirinin şikayetiyle ortaya çıkan olay sonrası başlatılan inceleme sonucu pilotun iş akdinin feshedilmesine karar verildi. A.Ü isimli pilotun yanı sıra o uçuşta ikinci pilotluk görevini yürüten pilot da terfi cezası verildi.

Olayla ilgili olarak Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Ortaklığımızda görevli bir kaptan pilotun uçuşa uygun olmayan bir durumda göreve geldiğinin öğrenilmesi üzerine ilgili kişi aynı gün uçuştan alınmış ve Kaptan Pilot ile İkinci Pilot açısından konu soruşturulmuş, incelenmiş, olayın Disiplin Kurulu’na sevki uygun görülmüştür. Toplu İş Sözleşmesi gereğince Disiplin Kurulu’nda bulunan sendika temsilcilerinin katılımıyla kurul toplantısı 25 Eylül 2008 (dün) günü yapılmış ve Kaptan Pilotun iş aktinin feshine, İkinci Pilotun durumunun da Uçuş Disiplin Kurulu’nca değerlendirilmesine karar verilmiştir. Uçuş Disiplin Kurulu da İkinci Pilotun 5 yıl süreyle ikinci pilotlukta terfiinin durdurulmasını kararlaştırmıştır. İlgili kişinin üst yönetimin bilgisi dahilinde uçurulması sözkonusu değildir. Konunun öğrenilmesinin ardından Kaptan Pilot ve İkinci Pilot hakkında gereken işlemler yapılmış olup soruşturma sürdürülmektedir.”

THY SARHOŞ PİLOTU İŞTEN ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

harbi ~ 16 yıl önce
Vaaay inciler dökülüyor!!!Daha neler çıkacak bakalım?Dökün içinizi çekinmeyin ama kim nasıl düzeltecek bunları onuda konuşmak lazım dimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ajan x ~ 16 yıl önce
KABİN EKİBİ HAPPY LANDINGS ... YANI ALCALMAYA BASLAYINCA ICME HUYUNUZDAN VAZGECIN OZELLIKLE STEWARDLAR.CANINIZ YANACAK ALKOL KONTROLU COK YAKINDA .BENDEN SOYLEMESI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flyer ~ 16 yıl önce
Boro rumuzlu arkadaş..sen ne diye alınganlık yapıyorsun anlayamadım.Balık-rakı muhabbetleri meşhurdur..lafına itirazın mı var..yok mu böyle bir mefhum..bi dalaman yatı yada antalya yatı olsa da balık rakı yapsak lafını hiç duymadın mı..bazı şeyleri öğrenmen lazım.1-Burası uluorta bir yer değil.. herkese açık özgür bir platform 2-Burada yorum yazmak boşboğazlık değildir.Olsa olsa ancak senin yazdıkların boş olabilir.3-Burada yazılanlar meslekle ilgili değildir kişilerin yaptığı yanlışlıklardır.sen bundan alınacağına bırak onlar utansın!! 4-bire bin katılan ne var..önce bir söyle bakalım..sonra da bin olmayan bir olan konuyu bir de sen anlat öğrenelim..! Tabii biliyorsan 5- Sabah 5 te uçuşu olup akşam balık-rakı ya giden bırak zamanında sofradan kalkmayı, otelden alınma saatinden 45 dk önce otele giren ekipten haberin var mı yok mu? Bunu bilip de bi halt yapmayan yöneticiler utanmıyorken bu konuyu buraya taşıyanlar niye utansın? ÖZETLE HER MESLEKTE OLDUĞU GİBİ BU CAMİADA DA MESLEĞİNİ İŞİN KURALINA GÖRE YAPMAYAN İNSANLAR MEVCUT..PROFESYONEL MESLEK PROFESYONEL ÇALIŞANLARLA YAPILIR..Uçuşun varsa balık-rakı yapmayacaksın..limit saatler öncesinden önlemini alacaksın.Zamanında yatıp uykunu alacaksın..Ve işine gereken saygıyı göstereceksin..Nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boro ~ 16 yıl önce
arkadaşlar yorumlarınıza biraz daha dikkat edin. "yatı görevleri rakı balık muhabbetleriyle meşhurdur" demek yorum yapmak değil boş boğazlılık etmektir. Şirketimizi ve mesleğimizi küçük düşürücek , itibarını zedeliyecek bire bin katarak ,dedikoduları bu tip forumlarda paylaşmak bizlere yakışmıyor. Lütfen bu konuları buralarda konuşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hopdedik ~ 16 yıl önce
Görünen bi karışıklık yok..üstelik havaişin yazılı basın açıklaması var..havaiş sendikası da disiplin kurulu toplantısına katılmış ve pilotun alkollü tespit edilmediğini bu konuda bir alkol testi uygulamsı olmadığını ancak tHY yönetiminin yapmış olduğu basın açıklamasının doğru olmadığını çünkü 10 Eylül de uçuştan önce kabin amirinin üst makamları haberdar ettiğini, diğer kabin memurlarının da durumu bidiğini ancak ekibe uçun dendiğini yazmış..Kaptan alkollü gelmiş bu şiakeyet edilmiş ve yapılan ne SIFIR..sonra ne olmuş 2 hafta sonra işlem yapılmış ve adam şirketden atılmış vicdanları böylece rahata ermiş..!! yazık yazık..sizleri yönetici diye oraya oturtan zihniyete yazık..kaptanım diye uçacağınıza İDO da İETT de iş yapın daha yakışır size ..hem torpil bulmakta zorlanmazsınız sevgili uçuş işletmede görevli bi halta yaramazlar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKI TOPRAK ~ 16 yıl önce
KIMLER BU PILOTUN O HALDE UCMASINA IZIN VERDI.. KIMLER KABIN AMIRI VE EKIBIN BEN BU PILOT ILE UCMAM DEMESINE RAGMEN ONLARA BASKI VE TEHDIT ILE UCMASINI ISTEDI.. NIYE 15 GUN BEKLENDI. KAPTAN PILOT ZATEN YAPACAGINI YAPMIS TABIKI ISTEN ATILACAK ANCAK COK DAHA BUYUK SORUMSUZLUK ORNEGI GOSTEREREK UCUSA ELVERISLI OLMAYAN KAPTANIN UCUSA DEVAM ETMESINE IZIN VERENLER NE OLACAK, UCAK YERDE KALMADI ZAMANINDA KALKTI DIYE MADALYA MI ALACAKLAR.. YAZIKLAR OLSUN EKIPLERIMIZIN VE YOLCULARIMIZIN HAYATLARINI HICE SAYAN UYGULAMALARDA BULUNANLARA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZZ ~ 16 yıl önce
THY AO'nun işe aldığı doktorlar hostesleri muayene edecem diğe şurasını burasını elleyeceğine, sefere giden ve seferden dönen pilotlara alkol kontrolü yapsa olmazmı? caydırıcı olması bakımından istenirse zaman zaman bu kontroller yapılır.Şu pilot da bir konuşsada onuda dinlesek bu işte bir karışıklık varya Allhtan hayırlısı. Ben bu olaya inanmadım, pilota bir komplo kurulmuş gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hOPDEDİK ~ 16 yıl önce
Sevgili havacılık haberleri okurları ve yorum yazanlar..Bu oldukça ciddi ve ender bir olaydır.Aslında her şirkette alkole düşkünlüğü bilinen pilotlar vardır.Sivil havacılık kurallarının bazı maddeleri dünyanın her ülkesinde geçerlidir.ve uçuş öncesi 8-12 saat(değişebiliyor) öncesinden alkol alımı yasaktır.Ancak gelin görünki Türkiyede bu farklıdır.Özellikle yatı görevlerinde balık-rakı muhabbetleri meşhurdur.Bu içki düşkünlüğü bilinen arkadaşlar şirketçe bilinmesine bilinir amaaaa...ya işletme başkanının kankisidir ya eski şirket arkadaşıdır..her şirketde kimin ne halt yediği bilinir de maalesef bi halt yapılmaz .Türkçesi idare edilir.Kanatlıorkide doğru söylemiş sayacak çok isim var.neden bunlara müsade edilir buda ayrı bir konu.şimdi bu haber çıktı ya.şirketler kendi içlerinde bir yazı yayınlarlar memo çıkartılar aman arkadaşlar lütfen dikkat edin haaa..derler..O bilinen malum kişileri rencide etmemek adına herkesi kapsayan bir yazı yayınlarlar.Banane kardeşim.içen belli, şarhoş olup sapıtan belli, içtikten sonra otelde kabin ekiplerinin odalarını arayanlar belli..Sonuç ne ..ikaz ..oda sözlü..aman abi fazla kaçırma diye..Bu meslek maalesef dirayetsiz yöneticilerle dolu.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iftira ~ 16 yıl önce
SIZ SAYIN AİRPORT HABER okuyucularına seslenıyorum thy yonetimi akp tarafından başa getırılmistir hıc bır kaptan pilot bunu göze alamaz bence kabın amırının sevmedıgı yada sorun yasadıgı pilottur kesın iftiradaır ama bu aziz kandil gunu eger iftiraysa bunun hesabını sorsun allah sayın kabin amiri mutlumusunuz yaptıgınıdan yada pişmanmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remox ~ 16 yıl önce
bütün THY yönetimi ve ilgili uçuştaki personel, bu şirketin en başındakinden en sonundakine kadar herkes bu pilotun o gün ve ondan sonraki günlerde seferlerine devam ettiğini bilmektedir.şimdi neden sadece tek sorumlu kaptan oluyor? uçuş işletme başkanından,dispatch'e,occ'den ekip tahsis şefliğine kadar herkes aynı derecede sorumlu değilmi? thy yönetimi yalancılık konusunda kendinden öncekileri çook geride bırakmıştır.allah adını dillerinden düşürmeyen, alınları secdeden kalkmayanlarda birazcık olsun kul hakkı korkusu olmazmı? call center'ı satıp bayramda insanlara aşssız ve işssizliği dayatanlarda, alkollü bir pilotu günlerce uçurup birsürü insanın hayatını tehlikeye atanlarda vicdan olurmu? şimdi bütün thy çalışanları olarak şunu düşünmek gerekiyor: o pilotun uçağında bizimde çocuğumuz, sevdiğimiz,anamız, babamız olabilirdi...veya biz de call centerda çalışıyor olabilirdik.kimse kafasını kuma gömmesin artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000