15 Mayıs 2010, Cumartesi 08:44:44

THY Saraybosna Müdürü Kansu'dan davet var

Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle adeta ''keşfedilmeyi bekleyen hazine'' konumundaki Bosna Hersek'e, Türkiye'nin önemli tur operatörleri, bu yıl çok sayıda turist getirmeyi hedefliyor.
  • tivoli turizm gen md ile habere başlamanız ofsayt zaten yazık bu ülkenin selanik çanakklae şehidi yavrularına.tivoli kopenhagda meshur bi meydandır.kiliseside mevcuttur.siz saraybosna diyonuz tivoli muhabbti nerde.siz önce kendi vatandaşınızı bi Çanakkaleye götürün Nisanın 25 inde bi sahile oturtun.bakalım kaçı orda o tarihte sabahı bekleyecek.kaçı üşüdüğüme değdi diyecek bilmem kaçı iyi ki gelmişim diyecek???
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Bosna Hersek'in sahip olduğu tarihi zenginliğin ve doğal güzelliklerin, Türk turistlerle buluşturulması amacıyla Türkiye'nin önemli tur operatörlerinin yetkilileri, Saraybosna ve Mostar başta olmak üzere ülkenin önemli kentlerini ziyaret etti.

Türk Hava Yolları'nın organizatörlüğünde Türk tur operatörleriyle Bosnalı turizm şirketleri Saraybosna Müzesi'nde düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Kokteyle, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Vefahan Ocak, THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu, Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Turizm Ataşesi Hasan Hüseyin Öztürk, Bosna Hersek Federasyonu Turizm Kurulu Genel Müdürü Enes Hociç, Türkiye'nin Saraybosna Kültür Ataşesi Hasan Hüseyin Öztürk ile Türkiye'den ve Bosna Hersek'ten çok sayıda turizm şirketinin yöneticisi katıldı.

Büyükelçi Vefahan Ocak, burada yaptığı konuşmada, Türk turizm şirketlerinin, Bosna Hersek'e ''temel atmak'' amacıyla geldiğini belirtti. Turizm sektörünün gelişmesinde önemli noktalardan birinin de karşılıklı iş birliği olduğunu vurgulayan Ocak, Türk ve Bosnalı turizm şirketlerinin bir araya gelerek bu anlamda önemli bir adım attığını kaydetti.

Bosna Hersek Federasyonu Turizm Kurulu Genel Müdürü Enes Arifhociç de 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşın ardından ülkeye sadece Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin memurlarının geldiğini ifade etti.

Bosna Hersek'e artık dünyanın değişik yerlerinden turistlerin gelmeye başladığını ve turizm sektörünün geliştiğini vurgulayan Arifhociç, şöyle konuştu:

''Bosna Hersek turizm sektörünün büyüme oranına bakılırsa devamlı büyüme trendi görülüyor. Sektörün yıl bazındaki ortalama büyüme oranı, yüzde 8 ile 10 arasındadır. Biz bu rakamı yeterli görmüyoruz. Çünkü Bosna Hersek'in turizm potansiyelini yeterince tanıtamıyoruz. Küresel ekonomik kriz ülkemizi önemli ölçüde etkiledi. Ancak Türkiye gibi büyük bir ülkenin turizm firmalarının bu zor dönemde yanımızda olmasından gurur duyuyoruz. Bu sayede ekonomik krizin turizme olumsuz etkisini azaltmış olacağız. Bu yıl Türkiye'den çok sayıda turisti ülkemize bekliyoruz.''

TURİZM OPERATÖRLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Türkiye'nin önemli tur operatörlerinden Anıtur'un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, bir haftalık gezide Bosna Hersek'in önemli turizm potansiyeli bulunduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Bu yaz Bosna Hersek'e özel turlar düzenleyeceklerini belirten Çilsal, ''Bosna'nın bu güzelliklerini Türk turistlere keşfettireceğiz'' dedi.

Tivoli Turizm Genel Müdür Yardımcısı Kağan Erdoğan ise Bosna Hersek'in güvenli bir ülke olduğunu ve Türk turistlerin burada keyifli vakit geçirebileceğini söyledi. Daha önce Bosna Hersek'e tur düzenlemediklerini anlatan Erdoğan, ancak bundan böyle bu ülkeye de Türk turistleri getirme kararı aldıklarını bildirdi.

Bosna Hersek'in tarihi zenginliği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra halkının Türklere duyduğu sıcaklığı, ülkenin birçok konuda Avrupa ve diğer turistik bölgelere göre ucuz olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Bu nedenle Bosna Hersek bizim için çok cazip bir ülke. Türk turistlerin de burayı çok beğeneceğini umuyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, Bosna Hersek'te turizm sektörünün yeni yeni gelişmeye başladığını belirterek, şu anda getirecekleri turistlerin otel konusunda sıkıntıları olmayacağını belirlediklerini kaydetti.

Balkan Tur Genel Müdürü Serkan Selim Dilek de yaklaşık bir yıldır Bosna Hersek'e haftalık turlar düzenlediklerini ifade ederek, ''Osmanlı coğrafyasının önemli parçası olan, çok sayıda tarihi eser ve doğal güzelliklere sahip Bosna, bu yaz gerçekten Türk halkını bekliyor'' diye konuştu.

THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu da Saraybosna'ya İstanbul'dan haftada 5 gün uçak seferi bulunduğunu belirterek, ayrıca Bosna Havayolları'nın çoğunluk hissesini de geçen yıl THY'nin satın aldığını anımsattı. Bu nedenle Bosna Hersek'e İstanbul'dan Bosna Havayolları'nın seferlerinin de dikkate alınması halinde her gün uçak bulunduğuna işaret eden Kansu, Türkiye'den gelecek tatilcilerin burada kendilerinden çok şey bulabileceklerini vurguladı.

Bosna Hersek'in Türkiye'den vize istemediğini anımsatan Kansu, ''Türkiye'den gelecek olanlar Saraybosna Başçarşı'yı, Mostar'ı, Travnik'i, Drina Köprüsü'nun bulunduğu Vişegrad'ı gezip, buralardaki tarihi zenginliği ve doğal güzellikleri keşfedip, unutamayacakları bir tatil geçirmiş olurlar'' diye konuştu.

(Samanyolu)

THY Saraybosna Müdürü Kansu'dan davet var

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tivoli turizm gen md ile habere başlamanız ofsayt zaten yazık bu ülkenin selanik çanakklae şehidi yavrularına.tivoli kopenhagda meshur bi meydandır.kiliseside mevcuttur.siz saraybosna diyonuz tivoli muhabbti nerde.siz önce kendi vatandaşınızı bi Çanakkaleye götürün Nisanın 25 inde bi sahile oturtun.bakalım kaçı orda o tarihte sabahı bekleyecek.kaçı üşüdüğüme değdi diyecek bilmem kaçı iyi ki gelmişim diyecek???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000