17 Eylül 2010, Cuma 10:50:43

"THY SADIK YERLİ MÜŞTERİLERİNİ DÜŞÜNMÜYOR!"

Milliyet gazetesi köşe yazarlarından Meral Tamer "THY'nin yerli yolcusuna borcu var" başlığı ile yazdığı köşe yazısında büyüme hedeflerini transit yolculara bağlayan THY'nin İç Hat yolcularını düşünmediğini ve onlara rötar eziyeti çektirdiğini yazmış. İşte Tamer'in o köşe yazısı...
  • Yeterli altyapı yok. Ben yaptım oldu zihniyeti var. Terlik var. Deve var. Sonucunda da rezalet thy var. Şirketin geldiği duruma bakın...
  • Rötar tüm firmalarda yaşanan bir durum. Özelliklede 2.sınıf ucuz havayollarında daha fazla yaşanan bir durum.Koskoca filosu olan THY nin bir kaç uçağı rötara girdi diye kurumu komple kötülemek hangi aklın eseri acaba ? THY günde 700-800 sefer yapıyor ! Beğenmeyen varsa özel havayoluna gider.
  • Ankara Esenboğa havalimanında 20 Temmuzda bir güzel 18:20 Erzurum ucağı 4 saat rötarla kalkmıştı yaklaşık 2 ay sonra 11 Eylül günü 18:20 seferi önce 15 sonra 1.5 diyerek 5 saate kadar rötarla kalkıp Erzuruma ulaştı.THY değil kardeşi Anadolujette Abisinin yolundan ilerlemektedir.
  • zorla bindiren yok
  • tabiki bad thy!!
  • suçu sadece thy ye atmak dogru değildir. Alt yapı yetersiz diye thy eline geçen fırsatı değerlendirmeyip bekleyip altyapının iyileşmesini beklerse fırsatı kaçırır. Hazır dünya havacılıgında kriz varken pastadan aldıgı payı artırmak olması gerekendir. altyapı sorununu çözmek de thy nin işi değildir. yerli müşterilere gelince. thy nin 3 aşağı 5 yukarı yerli yolcu sayısı bellidir. yıllardır da fazla bir artış yaşanmamıştır. yerli yolcunun çogu ucuzu seçmiştir. bu yüzden yabancı yolculara yönelmiştir thy.reklamlarla tanıtımını sağlamış ,sonrasında da her geçen ay yolcu sayısını artırarak göstermiştir.bayram seyran zamanı,kötü hava koşullarında da gecikme yaşanmasında (sadece thy de de değil) bir eleştirilecek nokta yoktur.
  • THY sadik musterisine onem verse, yillardir surdurdugu 111 euroluk kampanyayi kaldirirmiydi?
  • Ayda en fazla 1-2 uçuş yapanlardanım. Geçen kış, hava muhalefeti yüzünden 2 saat rötar hariç THY ile hiç rötar yaşamadım. Güvenilirlik, hizmet noktasında bence ön sırada. Bu da acizane benim izlenimim.
  • Hic kimse tartışmasın!!!!! KRAL ÇIPLAK!!!!
  • İyiki THY arada sırada bir gecikme yaptı da dilinize doladınız ? Rötarlar her firmada yaşanıyor hemde uçak sayısı az olan özel havayolarında bu cok fazla yaşanıyor. 140 uçaklı THY de binlerce sefer içinde bir kaç uçusun rötara girmesi o kadarda anormal bir durum değil ? Beğenmiyorsanız giderseniz özel havayoluna onunla uçarsanız... Özel havayolarınında 12-15 saat rötarlı uçtuğunu unutmadık. Ayrıca bir not da ben düşeyim. Bu sene Mart ayında karşılamaya gittiğim pegasus uçağıda Sabıhaya 7 saat geç gelmişti. Ve sordugum yolcularda kendilerine kesinlike bir açıklama yapılmadıgını söylediler !!! THY yi kötüleyerek yıkamassınız ! ! !
Türkiye’de tüketici bilincini yerleştirmek üzere yola çıktığımız 80’li yılların başından bu yana herkes bilir ki amacım kesinlikle bağcıyı dövmek değil, üzümü yemektir.
Tüketici köşesini bırakalı yıllar oldu, ama ne zaman geniş tüketici kitlesini ilgilendiren bir yazı yazsam, mutlaka okuyucu nezdinde yankı bulur; sorunlar masaya yatırılır, çözüm önerileri sıralanır. Gazeteci olarak benim görevim de, bu sorunların dillendirilmesine ve yetkili makamların dikkatinin çekilmesine aracı olmaktır.
Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir kurum için “Her şikâyet, aslında bir armağandır.” Ne var ki THY üst yönetiminin birinci önceliği yerli müşterilerini memnun etmek değil, hızlı büyümeyi sağlamak için transit yolcu sayısını arttırmaktır. Zaten THY Genel Müdürü Temel Kotil de her demecinde bu noktaya özellikle vurgu yapmaktadır:

Kotil’in mesajı gayet net
“İstanbul üzerinden yurt dışına götürülen transit yolcu sayısı 2000 yılında 380 binken 2009’da 2.2 milyona ulaştı. Taşıdığımız transit yolcu sayısı her yıl % 50 artıyor. Bu yılki hedefimiz 3.2 milyon transit yolcu. Ortadoğu pazarını güçlendirdikçe, transit yolcu sayısı büyüyecek. Bu hızla devam ederse yakın bir tarihte THY, Türkiye pazarından ziyade yurt dışı pazarına hizmet verir hale gelecek.” (10.04.2010/Hürriyet)

Mesaj gayet net. THY Türkiye’den ziyade yurt dışı pazarına hizmet verir hale gelebilmek için var gücüyle çalışıyor; bu arada da kabak, bugüne kadar THY’ye sadık kalmış, ucuz olduğu halde diğer havayollarıyla hiç uçmamış biz yerli müşterilerin başına patlıyor.
Her bayram uçak seferlerinde aksama olur. Seyahat acentelerinin düzenlediği charter seferleri 4-5 saat rötar yapabilir. Ama bu bayramda THY’nin tarifeli seferleri, zaman zaman charter uçuşlarını bile aratır hale geldi.

Mülteci kampı gibi
Okurum Alp Kural, rötarın fotoğrafını çekip yollamış; altına da şu notu düşmüş:
“Bizim geçen pazar ki uçağımız resmi olarak 305 dakika, ama pratikte 6 saat rötarlı kalktı. CIP Lounge’da saat 23.00’e kadar maçı seyrederek oyalandık, ama sonrasında ortalık mülteci kampına döndü! Koltuklarda balık istifi şeklinde uyuyan çocuklar, görevlilerle kavga edenler, yerlerde-masalarda tabaklar, yiyecek kırıntıları, pislik! Sonunda Dalaman’dan 19.30’da kalkması gereken TK 2559 uçağına 305 dk rötarlı olarak yolcu almaya başlandı; ama bir türlü koyun sayma işlemi bitemediğinden saat 01.00’i geçene kadar kalkamadık. İnişte de İstanbul üzerinde bayağı dolandık. THY yönetimi, krizi fırsata dönüştürerek hızlı büyümekle her fırsatta övünüyor, ama benim gördüğüm bizi kekleyerek büyüyorlar. Bunları Allah’a havale edelim. Belki ondan korkarlar da adam olurlar biraz!”

Blanco Ceramic’ten okurum H. I. Murat Çınar, “Ben de bir ekleme yapmaya karar verdim,” diyerek 12 Eylül günü THY’nin TK 1828 numaralı Paris-İstanbul seferinin 8 saat 40 dakikalık rötarını haber veriyor.

Tarifeli saati 17.35 olan uçak, gece 02.15’te havalanmış. İstanbul, Paris’ten 1 saat ileri olduğuna göre Allah bilir uçaktan inip doğruca işbaşı yapmışlardır!
Bu kadarı da fazla artık. THY’nin sadık yerli müşterilerinin sorunlarına da eğilmesi lazım.

(Milliyet)
"THY SADIK YERLİ MÜŞTERİLERİNİ DÜŞÜNMÜYOR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yeterli altyapı yok. Ben yaptım oldu zihniyeti var. Terlik var. Deve var. Sonucunda da rezalet thy var. Şirketin geldiği duruma bakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rötar tüm firmalarda yaşanan bir durum. Özelliklede 2.sınıf ucuz havayollarında daha fazla yaşanan bir durum.Koskoca filosu olan THY nin bir kaç uçağı rötara girdi diye kurumu komple kötülemek hangi aklın eseri acaba ? THY günde 700-800 sefer yapıyor ! Beğenmeyen varsa özel havayoluna gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara Esenboğa havalimanında 20 Temmuzda bir güzel 18:20 Erzurum ucağı 4 saat rötarla kalkmıştı yaklaşık 2 ay sonra 11 Eylül günü 18:20 seferi önce 15 sonra 1.5 diyerek 5 saate kadar rötarla kalkıp Erzuruma ulaştı.THY değil kardeşi Anadolujette Abisinin yolundan ilerlemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zorla bindiren yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabiki bad thy!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
suçu sadece thy ye atmak dogru değildir. Alt yapı yetersiz diye thy eline geçen fırsatı değerlendirmeyip bekleyip altyapının iyileşmesini beklerse fırsatı kaçırır. Hazır dünya havacılıgında kriz varken pastadan aldıgı payı artırmak olması gerekendir. altyapı sorununu çözmek de thy nin işi değildir. yerli müşterilere gelince. thy nin 3 aşağı 5 yukarı yerli yolcu sayısı bellidir. yıllardır da fazla bir artış yaşanmamıştır. yerli yolcunun çogu ucuzu seçmiştir. bu yüzden yabancı yolculara yönelmiştir thy.reklamlarla tanıtımını sağlamış ,sonrasında da her geçen ay yolcu sayısını artırarak göstermiştir.bayram seyran zamanı,kötü hava koşullarında da gecikme yaşanmasında (sadece thy de de değil) bir eleştirilecek nokta yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY sadik musterisine onem verse, yillardir surdurdugu 111 euroluk kampanyayi kaldirirmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayda en fazla 1-2 uçuş yapanlardanım. Geçen kış, hava muhalefeti yüzünden 2 saat rötar hariç THY ile hiç rötar yaşamadım. Güvenilirlik, hizmet noktasında bence ön sırada. Bu da acizane benim izlenimim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hic kimse tartışmasın!!!!! KRAL ÇIPLAK!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyiki THY arada sırada bir gecikme yaptı da dilinize doladınız ? Rötarlar her firmada yaşanıyor hemde uçak sayısı az olan özel havayolarında bu cok fazla yaşanıyor. 140 uçaklı THY de binlerce sefer içinde bir kaç uçusun rötara girmesi o kadarda anormal bir durum değil ? Beğenmiyorsanız giderseniz özel havayoluna onunla uçarsanız... Özel havayolarınında 12-15 saat rötarlı uçtuğunu unutmadık. Ayrıca bir not da ben düşeyim. Bu sene Mart ayında karşılamaya gittiğim pegasus uçağıda Sabıhaya 7 saat geç gelmişti. Ve sordugum yolcularda kendilerine kesinlike bir açıklama yapılmadıgını söylediler !!! THY yi kötüleyerek yıkamassınız ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000