31 Mart 2013, Pazar 12:31:52

THY SABİHA GÖKÇEN'DEN YURTDIŞI SEFERLERİNE BAŞLADI

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları, bugünden (31 Mart 2013) itibaren dünyanın 13 noktasına İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan tarifeli uçuşlar gerçekleştirecek.
  • Evet, çoğunlukla sxs pilotları uçuracak bu kırmızı kuyrukları, daha kaliteli ve ucuz işgücü ile. Kalite şuradan kaynaklanıyor, sxs e başvurup giremeyip thy ye giren bir çok uçuş ekibi var, tersi bir elin parmaklarını geçmez. Bir de dünyada istediğiniz havayolunda uçun, thy ye geçme şansınız var ama sxs deyseniz, işte bu para mevzusundan dolayı -normal yollarla- thy ye geçemezsiniz. Sxs de bu mecburiyeti sonuna kadar kullanıyor, nasıl olsa thy ye kaptırma derdi yok. Sxs i ancak thy ile kıyaslayabilirsiniz, diğer oyuncularla değil. O da para açısından, kalite olarak sxs in yanına bile yaklaşmak kolay değil.
  • ankara havalimanı dış hatlar terminali kapatılsın.
  • Ne hikmetse kravat takmaya utanıyorlar. Kime özeniyorsunuz anlamadım ? İran mı acaba ?
  • İş birliği iyi güzel hoş , tam anlamı ile "kazan kazan" politikası izliyor iki şirket i buna bir itirazımız yok . Bu "kazan kazan" politikası biraz da çalışanlar için uygulansa , iş yüklerine bakılsa , yoğun tempo ve ağır şartlar altında çalışan SXS personelinin durumunu da birileri görse ! Mesela otorite sağlam bir denetleme yapsa ve öncelikle adam saat planlarına baksa SunExpress'in . Kabini, Kokpiti , Tekniği , Dispatchi , Ekip Planlaması nasıl çalışıyor ya da çalıştırılıyor , bunlar bir ortaya çıksa tarafsız ve doğru bir denetleme ile güzel olmaz mı ? Filosu kısa sürede neredeyse iki katına çıkan firmanın personel artışı ne olmuş , iş yükü ne durumda ilgilenen yok . Bu karlı iş birliğini bence kısa sürede sıkı şekilde denetlemeli SHGM , eksiklikleri tespit etmeli ve düzelttirmeli , yoksa yaz döneminde ciddi sıkıntılar yaşanır sırf personel üzerindeki aşırı iş yükü ve baskılar nedeniyle .
  • her ne kadar tüm uçaklar thy nin malı ise de, ve yolcu thy bileti alırken; ne yazık ki tüm bu uçuşları sun express ekibi (kabin-kokpit) icra etmektedir. Ne yazık ki demem yanlış anlaşılmasın; kalite bakımından yazmıyorum bunu. Ne yazık ki dememin 3 nedeni var; 1. yolcu açıkca kandırılmaktadır; ve 2. thy ekibinin de saw dan uçuş yapma şansı kalmamıştır ve 3. zaten zor şartlarla çalışan sxs ekiplerinin iş yükü gün geçtikçe de artmaktadır
  • Ben çok başarılı olacağını düşünüyorum. öncelikle bu havalimanı sırf İstanbul için yok kocaelli gebze gibi doğu Marmaradaki vatandaşlar uluslar arası uçuşlar için istanbula geliyorlar ve köprü geçmek çok büyük vakit kayıbı oluyordu. Ne kadar pegasusta uçsada bu konumlara rekabetten her zaman tüketici karlı çıkar. Unutmayalımki thy gittiği her havalminanını geliştirmiştir. Umuyorum sabiha gökçen çok hizlica gelişir. Yeni pist,metro,terminal inşaati hakında bilgisi olan varmı?
  • SAW havaalani, direk tren hatti baglanmadikca basarili olamaz. Anadolu yakasindan bile gidip gelmek son derece zor oluyor.
  • Anadolu base mi olacak yakında? Bu seferlere karşıdan nasil gidip gelicez ??
  • Gerci bana yazicak cok bisey kalmamis cunku herkez herseyin farkinda gozukuyor gayet.ama birkere daha belirtmek gerekirki tc deki havayolu firmalarinin hicbirisinde sxs personeliyle yarisabilecek ne kisilik ne egitim nede profesyonellik anlaminda daha iyi bir firma yoktur..bikere ilkeleri safety first die baslar daha ne olsun illa bedava yemek ,en riskli sartlarda sirf zamaninda varabilmek icin inisler kalkislar can pazarligimi olsun..bu mudur kalite anlayisiniz acaba???!!!!
  • Söylentilere göre bütün dar gövdeli uçaklar wetlease veya drylease SXS e geçecek. İşletme maliyetleri çok daha ekonomik. Wide body ler de gelirse şaşırmamak lazım. Yönetim karlılığa bakar gerisi boş laf. Sonuçta kervan yürüyor değil mi 13:09:59 ? Sen devam et...

Yerli ve yabancı toplam 47 havayolunun dünyada toplam 123 noktaya uçuş gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, şimdi de Türk Hava Yolları’nın yurtdışı uçuşlarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, 31 Mart’tan itibaren dünyanın 13 noktasına Sabiha Gökçen’den uçacak. Buna göre Türk Hava Yolları, Londra, Amsterdam, Paris, Milano, Viyana, Kiev, Hamburg, Düsseldorf, Tahran, Bakü, Kuveyt, Tiflis ve KKTC-Ercan’a çok özel fiyatlarla İstanbul Sabiha Gökçen’den uçacak. Türk Hava Yolları hali hazırda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan icra etmekte olduğu Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Ankara seferlerine de devam edecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen kokteyle yoğun programı nedeniyle katılamayan ancak dış hat uçuşlarının başlaması münasebetiyle bir açıklama gönderen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, “Türk Hava Yolları olarak sefer yaptığımız 98 ülke, 220 noktayla ile dünya’da en fazla ülkeye uçan ve dünya’nın en büyük 4’üncü uçuş ağına sahip havayolu şirketi konumuna geldik. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığımız seferledeki artış ile Türk Hava Yolları markası ve kalitesiyle uçmak isteyen yolcumuza yeni ve cazip alternatifler sunacağız. Yolcu sayımız önceki yıla oranla yüzde 20 artışla 39 milyona yükseldi. Türk Hava Yolları, yolcu sayısı bakımından 2012 yılında Avrupa Havayolları Örgütü (AEA) üyeleri arasında üçüncü sıraya yükseldi. Bu büyüme trendini önümüzdeki yıllarda da sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde toplam 117 uçakla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alım kararını verdi. Uçaklar 2015 yılında filoya katılmaya başlayacak. 2020 ye kadar filoya katılımları tamamlanacak. Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda atılan bu adımla hedeflerimiz de büyüdü. 117 yeni uçağın yedi yılda devreye girmesiyle 2020 yılı sonunda toplam uçak sayısımız 375’i bulacak. Halen yaklaşık ortalaması 6.6 olan filo yaşı ise, 5’e düşecek. Geçtiğimiz yıl 39 milyon yolcu taşıdık. 2013 yılı hedefimiz 46 milyon yolcu. 2020 de ise yolcu sayımızın 90 milyona ulaşmasını hedefliyoruz ” dedi.

"SABİHA GÖKÇEN HERKESİN TERCİHİ HALİNE GELDİ"

ISG CEO’su Gökhan Buğday ise, “Dünya devleri arasında yer alan ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan milli gururumuz Türk Hava Yoları’nın Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı olan Sabiha Gökçen’den dış hatlar uçuşlarına başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yolcularının beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilmek için çaba sarf eden THY’nin uçuşların yüzde 95,4’ünün rötarsız yapıldığı havalimanımızdan başlattığı 13 dış hat noktasına rahat uçabilmesi için biz de çaba göstereceğiz.

47 havayolu şirketinin 90 dış hat, 33 iç hat olmak üzere toplam 123 noktaya uçtuğu havalimanımızdan THY’nin başka iç ve  dış hat uçuşlarının da yapılmasını umut ediyoruz. THY’nin gururla izlediğimiz büyümesinde Sabiha Gökçen olarak önemli bir katkıda bulunmak istiyoruz. Rötarsız, kolay ulaşılan ve operasyonel rahatlık sunan havalimanımız sadece yolcuların değil artık yerli ve yabancı tüm havayollarının tercihi haline geldi” şeklinde ifade etti.

THY SABİHA GÖKÇEN'DEN YURTDIŞI SEFERLERİNE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Sxs ~ 11 yıl önce
Evet, çoğunlukla sxs pilotları uçuracak bu kırmızı kuyrukları, daha kaliteli ve ucuz işgücü ile. Kalite şuradan kaynaklanıyor, sxs e başvurup giremeyip thy ye giren bir çok uçuş ekibi var, tersi bir elin parmaklarını geçmez. Bir de dünyada istediğiniz havayolunda uçun, thy ye geçme şansınız var ama sxs deyseniz, işte bu para mevzusundan dolayı -normal yollarla- thy ye geçemezsiniz. Sxs de bu mecburiyeti sonuna kadar kullanıyor, nasıl olsa thy ye kaptırma derdi yok. Sxs i ancak thy ile kıyaslayabilirsiniz, diğer oyuncularla değil. O da para açısından, kalite olarak sxs in yanına bile yaklaşmak kolay değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara bahtı kara ~ 11 yıl önce
ankara havalimanı dış hatlar terminali kapatılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikmet ~ 11 yıl önce
Ne hikmetse kravat takmaya utanıyorlar. Kime özeniyorsunuz anlamadım ? İran mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıl ve Yün ~ 11 yıl önce
Kılla, saçla, tüyle ve kumaşla ilgilenmektense yapılan icraatlarla ilgilenmeyi öğrendiğimiz gün gerçekten muasır medeniyet seviyesine ulaşırız.. Özgürlük ve gelişmişlik yavaş da olsa geliyor çok şükür ki, bırakın bu köhne zihniyeti.. Lütfen..
THY - SXS ve SHGM ~ 11 yıl önce
İş birliği iyi güzel hoş , tam anlamı ile "kazan kazan" politikası izliyor iki şirket i buna bir itirazımız yok . Bu "kazan kazan" politikası biraz da çalışanlar için uygulansa , iş yüklerine bakılsa , yoğun tempo ve ağır şartlar altında çalışan SXS personelinin durumunu da birileri görse ! Mesela otorite sağlam bir denetleme yapsa ve öncelikle adam saat planlarına baksa SunExpress'in . Kabini, Kokpiti , Tekniği , Dispatchi , Ekip Planlaması nasıl çalışıyor ya da çalıştırılıyor , bunlar bir ortaya çıksa tarafsız ve doğru bir denetleme ile güzel olmaz mı ? Filosu kısa sürede neredeyse iki katına çıkan firmanın personel artışı ne olmuş , iş yükü ne durumda ilgilenen yok . Bu karlı iş birliğini bence kısa sürede sıkı şekilde denetlemeli SHGM , eksiklikleri tespit etmeli ve düzelttirmeli , yoksa yaz döneminde ciddi sıkıntılar yaşanır sırf personel üzerindeki aşırı iş yükü ve baskılar nedeniyle .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yazık ki sunex.. ~ 11 yıl önce
her ne kadar tüm uçaklar thy nin malı ise de, ve yolcu thy bileti alırken; ne yazık ki tüm bu uçuşları sun express ekibi (kabin-kokpit) icra etmektedir. Ne yazık ki demem yanlış anlaşılmasın; kalite bakımından yazmıyorum bunu. Ne yazık ki dememin 3 nedeni var; 1. yolcu açıkca kandırılmaktadır; ve 2. thy ekibinin de saw dan uçuş yapma şansı kalmamıştır ve 3. zaten zor şartlarla çalışan sxs ekiplerinin iş yükü gün geçtikçe de artmaktadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
candagl ~ 11 yıl önce
Ben çok başarılı olacağını düşünüyorum. öncelikle bu havalimanı sırf İstanbul için yok kocaelli gebze gibi doğu Marmaradaki vatandaşlar uluslar arası uçuşlar için istanbula geliyorlar ve köprü geçmek çok büyük vakit kayıbı oluyordu. Ne kadar pegasusta uçsada bu konumlara rekabetten her zaman tüketici karlı çıkar. Unutmayalımki thy gittiği her havalminanını geliştirmiştir. Umuyorum sabiha gökçen çok hizlica gelişir. Yeni pist,metro,terminal inşaati hakında bilgisi olan varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toplu tasima - SAW ~ 11 yıl önce
SAW havaalani, direk tren hatti baglanmadikca basarili olamaz. Anadolu yakasindan bile gidip gelmek son derece zor oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu base ~ 11 yıl önce
Anadolu base mi olacak yakında? Bu seferlere karşıdan nasil gidip gelicez ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ExSunexli ~ 11 yıl önce
Yok yok merak etmeyin anadolu base olmaz.Nasıl olsa globally taşerons Sunex var,halihazırda birçok anadolujet ve thk uçuşu zaten yapılıyo.Thy kendi pahalı ekipleri yerine yarı fiyatına sunex e yaptırıyo uçuşları
Agzi olan konusuyor ~ 11 yıl önce
Gerci bana yazicak cok bisey kalmamis cunku herkez herseyin farkinda gozukuyor gayet.ama birkere daha belirtmek gerekirki tc deki havayolu firmalarinin hicbirisinde sxs personeliyle yarisabilecek ne kisilik ne egitim nede profesyonellik anlaminda daha iyi bir firma yoktur..bikere ilkeleri safety first die baslar daha ne olsun illa bedava yemek ,en riskli sartlarda sirf zamaninda varabilmek icin inisler kalkislar can pazarligimi olsun..bu mudur kalite anlayisiniz acaba???!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kervan yürüyor.;) ~ 11 yıl önce
Söylentilere göre bütün dar gövdeli uçaklar wetlease veya drylease SXS e geçecek. İşletme maliyetleri çok daha ekonomik. Wide body ler de gelirse şaşırmamak lazım. Yönetim karlılığa bakar gerisi boş laf. Sonuçta kervan yürüyor değil mi 13:09:59 ? Sen devam et...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000