15 Ağustos 2012, Çarşamba 08:35:40

THY RUSYA'DA ATAKTA...

Türkiye Hava Yolları (THY) Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Moskova'daki businnes class yolcu sayısının yüzde 50 arttığını, ayrıca ekonomi class yolcu sayısında da geçen yılla kıyasla yüzde 10 artış elde edildiğini söyledi...
  • Acilmasi düsünülen yeni nokta neresi?
  • Sirket onun doneminde Rusya da buyudu mu? Buyudu.. Kari artti mi ? Artti.. Daha da buyuyecek mi? Buyuyecek..Daha ne kardesim.. Mefail Bey THY Rusya yi derlemis adamdir.. Biline
  • 45 yasinda thy girip rusyadaki sirketini daha iyi idare edebildin diye thy nin rusya mudurlugune atanan ilk ve tek adamdir.
  • Milleye bos laf atip durmayin arkadaslar bir haberin konusunA bakin birde sizin yazdiklariniza yorumlar haberle ilgili olsun arkadaslar yapmayin ayiptir
  • Samara istiyoruz
  • Devlet korumasıyla Rusyada büyüyorsunuz.Ruslar bizim Lowcost hava yollarına izin verse onlardahesplı uçuş yapsa nal toplarsınız bu fiyatlara.Pegasus Ukraynada 3.Şehre uçuyor.Atlas Odessa ya uçuyor uygun fiyatlara.orada sizin tekelinizi kırdılar.İnşallah rusyda da da Pegasus OMsk ve krasnodar dan sonra Moskova,Petersburg a da girmeyi başarır,sadece onlar değil diğerleride zorlasa çok iyi olur.Atlasjetten Kiev bekliyorum.Ayrıca Belarus da Minsk e uçun atlas-pgs-ohy. birde Antalya çıkışlı uçuşlar yapsanız. Antalya-Minsk,KieDonetsk-Moskva-Pitersburgya da en azından charter olarak uçtuğunuz yerlere normal bilette satsanız o zaman daha da süper olur.o zaman THY Rus pazarında kaça nereye uçacak bakalım.soyguna son.
  • Ucak almak hat acmak marifet degil diyen arkadaslar,su gunlerde Amerika'ya gunde 7 ucak var(bazi gunler 6) ve ucaklarda yer yok.Daha once gunde iki ucak vardi (ORD-JFK)ve ucaklarda yine yer yoktu.Simdi dort tane 777-300,,bir tane A340,iki tane A330 seferi ile LAX,ORD,IAD,JFK(3),YYZ ucuslarinda yer yok.Yer gok yolcu kayniyor,bu bir pazarlama basarisidir.
  • Torpil Hava Yolları durmak yok hat açmaya devam
  • Takunya ve torpil havayolları çalışanlarını işten atmada,sürmede,tehditte bilumum kötülükte de atakta...bu kafayla her tarafın atakta olsa ne olur olmasa ne ???? durmak yok rezalete devam !!!1
  • mefail, sen onu bunu bırakta isveç e nasıl kaçtığını thy na nasıl girip de müdür olduğunu açıklasana!!!!

Rusya'dan gelen turist sayısında yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 gerileme yaşandı.

THY Rusya Temsilciliği'nin Moskova'da düzenlediği geleneksel iftar yemeğine Türkiye Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ceren Yazgan Yetiz, THY Rusya Genel Müdürü Deribaş, Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Kütükçü, Türk diplomat ve işadamları katıldı. Moskova Marriott Oteli'nde düzenlenen iftarda yaklaşık 60 kişi hazır bulunurken, Edirne Diyanet işleri görevlisi Mehmet Öncü Kur'an ve ezan tilaveti ile geceyi bereketlendirdi.

Açılış konuşması yapan Deribaş, tüm katılımcılara teşekkür ederken; "THY gerçekten Türkiye'nin gururu durumuna geldi. Olağanüstü bir performans gösteriyor. Bügün dünyada bir çok havacılık şirketi iflasın eşiğine gelirken, THY 8-10 yıldır her yıl yüzde 20 büyüme kaydediyor. Başka bir ifadeyle, 8-10 yıl önce 60 uçağımız varken, bugün 200 uçağa ulaştık. Yolcu sayımıza baktığımızda da 8 yıl önce 12 milyon civarında yolcu taşırken, geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdık. Bu sene 39 milyon hedef koymuştuk, fakat hedefimizi aşarak 40 milyonluk rakamı yakalayacağımıza inanıyoruz. Uçağımız dünyanın 200 noktasına ulaşıyor. Afrika'ya en fazla uçan şirketiz. Toplam 215 noktaya ulaşmayı düşünüyoruz ve böylece Avrupa'nın en fazla noktaya ulaşan kurumuyuz. Uçaklarımızın doluluğu açısından dünya rakamlarının da ortalamasının üzerine çıktık." dedi.

Rusya ile ilgili rakamlarda da fazla artış olduğunu belirten Deribaş, "İnanın Rusya'da da en fazla, hızla büyüyen havayolu şirketiyiz. Bir önemli yeniliğimize daha imza attık, daha önce Moskova'nın Şeremetyovo ve Domodedovo havalimanlarıyla iş yapıyorduk. Çok detaylı araştırma yaptıktan sonra Vnukovo Havalimanı'yla iş yapmaya karar verdik. 25 Mart'tan itibaren tüm uçuşlarımızı Vnukovo'ya aldık. Biz durmayacağız, tabii ki bir takım eksikliklerimiz vardır. Ama şu anda Rusya'daki 8 noktamızı dokuza çıkarmayı planlıyoruz. Tabii ki siyasilerimizin, dışışlerinin katkılarıyla Rusya'daki sayımızı daha da artırmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ceren Yazgan Yetiz de "Bizi iftar sofrasında bir araya getirdiği için THY'a teşekkür ediyoruz. Türk-Rus ilişkilerinin gelişiminde THY'nin başarısı büyük. Sayın Büyükelçi adına THY ile onur duyuyor ve Rusya'da başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Kütükçü, "Başka bir iftar vesilesiyle aramızda olmayan Müftüler Konseyi Başkanı Sayın Ravil Gaynutdin'in selamlarını iletiyorum. Yarın idrak edeceğimiz mübarek Kadir gecemizin hakkımızda hayırlara vesile olmasını Cenap-ı Hak'tan niyaz ediyorum ve bu vesileyle THY çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Her yıl 20 binden fazla hacı THY kullanarak kutsal beldelere Hac için gidiyorlar. Önümüzdeki yıllarda bu rakam daha da artacak." dedi.

VNUKOVA'YA GEÇTİK, TÜRKİYE 15 DAKİKA KISALDI

THY Rusya Genel Müdürü Deribaş, kurum olarak Rusya'da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Mefail Deribaş, şöyle devam etti:

"En önemli başarımız Vnukovo'ya geçişimizdir. Neden Vnukovo? Bir defa Vnukovo Türkiye'ye daha yakın havalimanı, en az 15 dakika kısa sürüyor uçuşlar. Şu anda inşa ettikleri A terminalı, Moskova'nın en büyük terminali. Burada en büyük kargo tesisleri var, bizler için kargo önem arzediyor. Vnukovo Moskova'nın merkezine en yakın nokta, ayrıca 3 farklı yoldan ulaşılabiliyor. Bu havalimanına geçtikten sonra özellikle businnes class yolcu sayısında yüzde 50 artış oldu. Vnukovo Moskova'nın 4-5 bölgesinin içinde bulunuyor. ve bu bölgede Moskova zenginlerinin yüzde 70-80'i oturuyor. Dolayısıyla THY gibi bir kurum, o bölgede uçarken lüks yolcular da bizi tercih ediyor. Uçaklarımızı da yeniliyoruz. Ekonomi tarafında da yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 10 arttı. En önemlisi ise orada Utair isimli Rus havayolu şirketiyle anlaştık. Utair, Rusya'da en fazla noktaya uçan şirket, hatta Aeroflot'tan fazla. Onlarla birlikte uçuşlar gerçekleştireceğiz, bundan sonra Rusya'nın tüm noktasına bir biletle uçuşları gerçekleştirecek sistemimiz olacak. En az 2 aya bu uygulamaya başlayacağız."

Yolcu sayısıyla ilgili hiç bir sorun yaşamadıklarını anlatan Deribaş, "Turist sayısında azalma bizi kesinlikle etkilemedi. Çünkü biz kendimiz yolcu sayısını artırdık. Başta Moskova olmak üzere Rusya'dan. Biz artık Rusya'da kök salmış bir şirketiz, müşterilerimiz, kalitemiz belli. Başka bir Türk havayolu şirketi Rusya piyasasına girerse fazla etkilenmeyiz. Bizimle kimse kolay kolay rekabet edemez. Mevcut mevzuatlar da buna fırsat vermiyor. Ama diğer taraftan burada da bir başka Türk kurumu görürsek seviniriz. Nasıl Türkiye'de beraber uçuyorsak burada da yine birlikte oluruz. Rekabet güzel bir şey, kaliteyi artırır." değerlendirmesinde bulundu. (Haberler)

THY RUSYA'DA ATAKTA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yeni nokta neresi? ~ 12 yıl önce
Acilmasi düsünülen yeni nokta neresi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mefail Bey e tebrikler ~ 12 yıl önce
Sirket onun doneminde Rusya da buyudu mu? Buyudu.. Kari artti mi ? Artti.. Daha da buyuyecek mi? Buyuyecek..Daha ne kardesim.. Mefail Bey THY Rusya yi derlemis adamdir.. Biline

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmak yok yola devam ~ 12 yıl önce
45 yasinda thy girip rusyadaki sirketini daha iyi idare edebildin diye thy nin rusya mudurlugune atanan ilk ve tek adamdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 12 yıl önce
Milleye bos laf atip durmayin arkadaslar bir haberin konusunA bakin birde sizin yazdiklariniza yorumlar haberle ilgili olsun arkadaslar yapmayin ayiptir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samara ~ 12 yıl önce
Samara istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Devlet korumasıyla Rusyada büyüyorsunuz.Ruslar bizim Lowcost hava yollarına izin verse onlardahesplı uçuş yapsa nal toplarsınız bu fiyatlara.Pegasus Ukraynada 3.Şehre uçuyor.Atlas Odessa ya uçuyor uygun fiyatlara.orada sizin tekelinizi kırdılar.İnşallah rusyda da da Pegasus OMsk ve krasnodar dan sonra Moskova,Petersburg a da girmeyi başarır,sadece onlar değil diğerleride zorlasa çok iyi olur.Atlasjetten Kiev bekliyorum.Ayrıca Belarus da Minsk e uçun atlas-pgs-ohy. birde Antalya çıkışlı uçuşlar yapsanız. Antalya-Minsk,KieDonetsk-Moskva-Pitersburgya da en azından charter olarak uçtuğunuz yerlere normal bilette satsanız o zaman daha da süper olur.o zaman THY Rus pazarında kaça nereye uçacak bakalım.soyguna son.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hat acmak marifet degil ~ 12 yıl önce
Ucak almak hat acmak marifet degil diyen arkadaslar,su gunlerde Amerika'ya gunde 7 ucak var(bazi gunler 6) ve ucaklarda yer yok.Daha once gunde iki ucak vardi (ORD-JFK)ve ucaklarda yine yer yoktu.Simdi dort tane 777-300,,bir tane A340,iki tane A330 seferi ile LAX,ORD,IAD,JFK(3),YYZ ucuslarinda yer yok.Yer gok yolcu kayniyor,bu bir pazarlama basarisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Torpil Hava Yolları durmak yok hat açmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atakta olsan ne olur ? ~ 12 yıl önce
Takunya ve torpil havayolları çalışanlarını işten atmada,sürmede,tehditte bilumum kötülükte de atakta...bu kafayla her tarafın atakta olsa ne olur olmasa ne ???? durmak yok rezalete devam !!!1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırak onu bunu... ~ 12 yıl önce
mefail, sen onu bunu bırakta isveç e nasıl kaçtığını thy na nasıl girip de müdür olduğunu açıklasana!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000