19 Mart 2011, Cumartesi 09:16:21

THY, RUSYA'DA 800 BİN'E ULAŞMAK İSTİYOR

Rusya ile Türkiye arasında vizeler 17 Nisan itibarıyla kalkıyor. THY,yolcu sayısındaki artışa cevap verebilmek amacıyla Moskova'ya haftalık 40 sefer düzenlemeye başladı. 600 bin olan yolcu sayısının sene sonunda 800 bine ulaşması bekleniyor.
  • Bilgisizce yorumlar baslikli yorumu yazanokuyucu, Turk tarafina verilen slotlarin kimin tarafindan dagituildigini aciklayabilir mi? Bu slotlarin hangi Turk sirkete dagitilacagina kim karar veriyor?
  • biri yazmıs SHGM Rusyaya özel şirket uçmasına izin vermiyor diye. bu izni vermeyen Rusya Sivil havacılıgı, ne alaka bizim sivil havacılıkla. bilgisizce ona buna iftira atmayın bari. yok cemaat okuluymusta. 2015 de türkiyenin en fazla iş yaptığı ülke olacak Rusya. turizmde 4 milyon rakamlarında bahsediliyor. olucak tabi bu kadar trafik... keşke fiyatlar daha düşük olsa. 3 saatlik mesafeye dünyanın parası. Türk chartır larına Rusya keşke izin versede, Pegasus, Atlas,onur felan uçsa buralara. pegasus ne güzel krasnodarska uçuyor, harkova uçuyor. gidiş dönüş 120 dolara bilet bile bulunabiliyor. THY çok iyi ama pahalı. yeni destinasyonlar bence Novosibirsk, Samara, ve Omsk, chelyabinks olabilir. Kaliningrad da olabilir batıdan.
  • Yeni noktalar konusunda paylasila görüslere katiliyorum. Novosibirsk olacak kesin sanirim. Omsk ve Niznhy Novgorod düsünülebilir. Murmansk sürpriz karar olabilir. O iklimden güneye direk ucurmak ilginc olabilir. Turizm bazli bir hat olabilir ve bildigim kadariyl Norvec disinda uluslararasi baglantilari yok. Noktalarin ne zman acilacagi konusunda daha net bir bilgi var mi? Pegasus konusunda bazi olumsuz yorumlar gördüm. Cok üzücü. Saldirmak amaciyla yazildigi belli. Ben bir yolcu olarak hem THY, hem PGS ile uctum cok kereler. THYnin cok ucucu programina üyeyim. Pegasus'da hic olumsuz bir deneyimim olmadi. Pegasus'u elestirenler hangi bilgiye dayanarak elestiriyorlar cok merak ediyorum. En az 10 kere uctum ve hic bir olumsuzluk yasamadim.
  • Ne alaka Cemaat okullari ile.. diyelimki olsun.. bir defa kac tane okul nerede var..senin haberin varmi?.. okulda ne ögretiliyor haberin varmi?Bu okullar hangi müfredata uymak zorunda haberin varmi?Bu ögretmenler hangi Üniversite mezunu ve hangi sartlarda ögretmenlik yapiyor haberin varmi? Hangi milli mars ve lisan ögretiliyor haberin varmi ? Okulun kapasitesi ve talep sayisindan haberin var mi ? bu sayizca sorularin cevabini biliyormusun? YOOOK!! bu yüzden EGITIM SART.. Gölge etmeyin yeter..birakin vatandas calissin--ülkemiz kazansin... yada sen iyiysini yap.. helal olsun derim
  • Bosuna konusuyorsunuz adamlar Aeroflot ve THY ile krallar gibi ucuyorlar kulustur dolmus havayollarini kim ne yapsin zaten kendini seven Pegasusa binmez
  • IST-MOW hatti istatistikleri: OCT09 (SU-6776 yolcu, TK-12028 yolcu) - OCT10 ise (SU-8433, TK-10299); NOV09 (SU-6067, TK-11749), NOV10 ise (SU-10692,TK-9573); DEC09 (SU-6029, TK-8731), DEC10 ise (SU-9584, TK-8367); JAN10 ise (SU-10377, TK-6295); FEB10 (SU-5060, TK-12184), FEB11 ise (SU9883 yolcu, TK-8740). Yani kisacasi TK'nin yolcu sayisinda dusus var, Aeroflot'un ise artis. Gercek bu iste. Yorumlari yapmak icin zaman geldi...
  • Bilerek Pegasus' açmadığınız,(ya da açamadığınız diyeyim) pazarda atınızı dört nala koşturun. Pegasus'a açtığınız an işler değişecek,bunu çok iyi biliyorsunuz ama işte ortada Beyrut gibi örnekler varken bu biraz zor tabi..
  • Galatasaray, fenerbahçeyi yenemeyeceğini anladı için,artık 1 gol attık diye seviniyorlar : )) Sizin hesap da o olmuş. 2'ci ve 3'cü çeyrek zarar açıladı! Tamam. Peki 2010 yılının genelinde, ne açıkladı? 128 milyon euro kâr !!! Sonuca mı bakalım yoksa ilk yarıda galasatarayın attığı bir gole mi :) Günümüzde bir çok uluslararası ölçekli havayolu şirketleri iflas veya birleşme açılarken! Thy ise sürekli büyüyor ve şuan da diğer hava yollarına göre finasal gücü bakımından en güçlü havayolu!!! Bunun lamı cimi yok. Thy sürekli olmlu yönde gelişiyor fakat buna karşılık siz ise ideolojik olarak sürekli şirketi kötülüyorsunuz. Bu iyi bir davranış olmasa gerek diye düşünmekteyim. Günümüzde en büyük havayolu şirketi THY olsa sevinmezmisiniz ?
  • Tahminimce; 1- Novosibirsk 2- Samara 3- Omsk olacaktır.. Ama Grozny (Süncekale), Mohaçkale, Nizhny Novgorod (Gorki), Perm ve Nalçık da düşünülmesi gereken noktalardır. Saygılarımla..
  • thy hangi rusya hattını kendi olusturmus acaba ?o hatların hepsinde zaten potansiyel vardi.thy nin avrupadaki durumu ortada,rekabete acik olan butun hatlarda zarar ediyor.rekabet olmayan hatlarda ise fahiş fiyatlar uyguluyor. bi bakin bakalim tel-aviv fiyatlarina, ortadoğudaki fiyatlara bakin.rekabet olan yerde thy bu maliyet yukleriyle başari gosteremiyor.bunun sucunu ozel şirketlere yikmak yerine arpalik haline gelen thy na ceki duzen vermek gereklidir.ve zarar konusunda, evet thy zararda gecen yilin son 2 çeyreği ve bu yilin ilk 2 ayinda zararda. iştiraklerinin de hepsi zararda.thy-opet,tgs,sunexpress,turkish doco,turkish tecnic,hepsi zararda.

Avrupa'nın en genç filosuna ve yüksek düzey uluslar arası uçuş standartlarına sahip Türk Hava Yolları (THY), Rusya ile vizelerin bir aylık süreli ziyaretlerde kaldırılmasının ardından başlayacak yoğun trafik için Rusya pazarında çıtayı yükseltti. İstanbul-Moskova arasında günlük sefer sayısını 5'e çıkarmaya hazırlanan THY, Moskova'dan Türkiye'ye haftada 40 uçuş gerçekleştirecek. Halihazırda Rusya'nın 7 ayrı noktasına uçuş gerçekleştiren THY, önümüzdeki dönemde Rusya'da uçtuğu nokta sayısını da 10'a çıkararak Almanya'yı geride bırakacak. Şirket, 2006'da Moskova hattına, St.Petersburg, Kazan, Rostov ve Ekaterinburg noktaları eklenirken, 2009'da Ufa devreye girmişti. 2010'da da Soçi, THY'nin uçuş noktalarına eklendi. Önümüzdeki iki yıl içinde Rusya'dan üç nokta daha THY'nin uçtuğu kentler arasına girecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş, ay sonunda İstanbul'a günlük beş sefer sayısının başlayacağı bilgisini verdi. Deribaş, "İstanbul'a beşinci seferlerimiz haftanın üç günü yapılacak. Bunlardan dördü Atatürk Havalimanı'ndan Şeremetyevo Havalimanı'na, biri de Domodedovo'dan Sabiha Gökçen'e. Moskova'dan her gün Antalya'ya ve haftada 5 gün de Ankara'ya seferlerimiz var. Böylece haftalık sefer sayımız Moskova'dan 40'a çıkıyor." dedi. Vize muafiyet uygulamasının başlamasının ardından karşılıklı gidiş gelişlerin önemli ölçüde artacağını kaydeden Deribaş, "Rus turistlerin Türkiye tercihlerinde Ortadoğu'daki karışıklıkların da etkisi olacak. Bir de tüm dünya özellikle Rusya ve Türkiye ekonomik kriz sürecinden çıktı. Ben 4 milyonun üzerinde turistin Türkiye destinasyonunu tercih edeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu. Rus havayolu şirketi Aeroflot'la rakip olmalarına rağmen gerektiğinde işbirliği de yaptıklarını kaydeden THY yetkilisi, Domodedovo Havalimanı'nda elektrik kesintisi sürecinde yaşanan krizde örnek bir işbirliği içinde olduklarını söyledi. Bir-bir buçuk gün içinde kendi yolcularının tamamını Türkiye'ye götürmeyi başardıklarını, Aeroflot'un yolcularına da bu süreçte destek sağladıklarını kaydetti.

THY Rusya temsilciliği, 2005 yılında 60 bin olan yolcu kapasitesi ni 2009 yılı sonunda 600 bine çıkardı. 2010'da Rusya'dan 600 bin yolcu kapasitesinin üzerine çıkan THY, 2011'de 800 bin yolcu rakamına ulaşmayı hedefliyor. Şirketin Rusya temsilciliği uluslararası ilişkilerin güçlenmesine sağladığı katkı nedeni ile de ulaştırma alanında verilen en büyük ödül 'Altın At Arabası'nı (Zolotaya Kolesnitsa) almıştı.

THY, RUSYA'DA YEDİ NOKTAYA UÇUYOR

Moskova
St.Petersburg
Kazan
Rostov
Ekaterinburg
Ufa ve Soçi

(Zaman)

THY, RUSYA'DA 800 BİN'E ULAŞMAK İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilgisizce yorumlar baslikli yorumu yazanokuyucu, Turk tarafina verilen slotlarin kimin tarafindan dagituildigini aciklayabilir mi? Bu slotlarin hangi Turk sirkete dagitilacagina kim karar veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biri yazmıs SHGM Rusyaya özel şirket uçmasına izin vermiyor diye. bu izni vermeyen Rusya Sivil havacılıgı, ne alaka bizim sivil havacılıkla. bilgisizce ona buna iftira atmayın bari. yok cemaat okuluymusta. 2015 de türkiyenin en fazla iş yaptığı ülke olacak Rusya. turizmde 4 milyon rakamlarında bahsediliyor. olucak tabi bu kadar trafik... keşke fiyatlar daha düşük olsa. 3 saatlik mesafeye dünyanın parası. Türk chartır larına Rusya keşke izin versede, Pegasus, Atlas,onur felan uçsa buralara. pegasus ne güzel krasnodarska uçuyor, harkova uçuyor. gidiş dönüş 120 dolara bilet bile bulunabiliyor. THY çok iyi ama pahalı. yeni destinasyonlar bence Novosibirsk, Samara, ve Omsk, chelyabinks olabilir. Kaliningrad da olabilir batıdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni noktalar konusunda paylasila görüslere katiliyorum. Novosibirsk olacak kesin sanirim. Omsk ve Niznhy Novgorod düsünülebilir. Murmansk sürpriz karar olabilir. O iklimden güneye direk ucurmak ilginc olabilir. Turizm bazli bir hat olabilir ve bildigim kadariyl Norvec disinda uluslararasi baglantilari yok. Noktalarin ne zman acilacagi konusunda daha net bir bilgi var mi? Pegasus konusunda bazi olumsuz yorumlar gördüm. Cok üzücü. Saldirmak amaciyla yazildigi belli. Ben bir yolcu olarak hem THY, hem PGS ile uctum cok kereler. THYnin cok ucucu programina üyeyim. Pegasus'da hic olumsuz bir deneyimim olmadi. Pegasus'u elestirenler hangi bilgiye dayanarak elestiriyorlar cok merak ediyorum. En az 10 kere uctum ve hic bir olumsuzluk yasamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne alaka Cemaat okullari ile.. diyelimki olsun.. bir defa kac tane okul nerede var..senin haberin varmi?.. okulda ne ögretiliyor haberin varmi?Bu okullar hangi müfredata uymak zorunda haberin varmi?Bu ögretmenler hangi Üniversite mezunu ve hangi sartlarda ögretmenlik yapiyor haberin varmi? Hangi milli mars ve lisan ögretiliyor haberin varmi ? Okulun kapasitesi ve talep sayisindan haberin var mi ? bu sayizca sorularin cevabini biliyormusun? YOOOK!! bu yüzden EGITIM SART.. Gölge etmeyin yeter..birakin vatandas calissin--ülkemiz kazansin... yada sen iyiysini yap.. helal olsun derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bosuna konusuyorsunuz adamlar Aeroflot ve THY ile krallar gibi ucuyorlar kulustur dolmus havayollarini kim ne yapsin zaten kendini seven Pegasusa binmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
IST-MOW hatti istatistikleri: OCT09 (SU-6776 yolcu, TK-12028 yolcu) - OCT10 ise (SU-8433, TK-10299); NOV09 (SU-6067, TK-11749), NOV10 ise (SU-10692,TK-9573); DEC09 (SU-6029, TK-8731), DEC10 ise (SU-9584, TK-8367); JAN10 ise (SU-10377, TK-6295); FEB10 (SU-5060, TK-12184), FEB11 ise (SU9883 yolcu, TK-8740). Yani kisacasi TK'nin yolcu sayisinda dusus var, Aeroflot'un ise artis. Gercek bu iste. Yorumlari yapmak icin zaman geldi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilerek Pegasus' açmadığınız,(ya da açamadığınız diyeyim) pazarda atınızı dört nala koşturun. Pegasus'a açtığınız an işler değişecek,bunu çok iyi biliyorsunuz ama işte ortada Beyrut gibi örnekler varken bu biraz zor tabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Galatasaray, fenerbahçeyi yenemeyeceğini anladı için,artık 1 gol attık diye seviniyorlar : )) Sizin hesap da o olmuş. 2'ci ve 3'cü çeyrek zarar açıladı! Tamam. Peki 2010 yılının genelinde, ne açıkladı? 128 milyon euro kâr !!! Sonuca mı bakalım yoksa ilk yarıda galasatarayın attığı bir gole mi :) Günümüzde bir çok uluslararası ölçekli havayolu şirketleri iflas veya birleşme açılarken! Thy ise sürekli büyüyor ve şuan da diğer hava yollarına göre finasal gücü bakımından en güçlü havayolu!!! Bunun lamı cimi yok. Thy sürekli olmlu yönde gelişiyor fakat buna karşılık siz ise ideolojik olarak sürekli şirketi kötülüyorsunuz. Bu iyi bir davranış olmasa gerek diye düşünmekteyim. Günümüzde en büyük havayolu şirketi THY olsa sevinmezmisiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tahminimce; 1- Novosibirsk 2- Samara 3- Omsk olacaktır.. Ama Grozny (Süncekale), Mohaçkale, Nizhny Novgorod (Gorki), Perm ve Nalçık da düşünülmesi gereken noktalardır. Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy hangi rusya hattını kendi olusturmus acaba ?o hatların hepsinde zaten potansiyel vardi.thy nin avrupadaki durumu ortada,rekabete acik olan butun hatlarda zarar ediyor.rekabet olmayan hatlarda ise fahiş fiyatlar uyguluyor. bi bakin bakalim tel-aviv fiyatlarina, ortadoğudaki fiyatlara bakin.rekabet olan yerde thy bu maliyet yukleriyle başari gosteremiyor.bunun sucunu ozel şirketlere yikmak yerine arpalik haline gelen thy na ceki duzen vermek gereklidir.ve zarar konusunda, evet thy zararda gecen yilin son 2 çeyreği ve bu yilin ilk 2 ayinda zararda. iştiraklerinin de hepsi zararda.thy-opet,tgs,sunexpress,turkish doco,turkish tecnic,hepsi zararda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000