28 Ağustos 2010, Cumartesi 09:08:48

THY RUSYA VE TANZANYA'DA ORTAK ARIYOR

Yabancı hava yolu şirketlerinden ortaklık teklifi aldıklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, “Şu ana kadar sayı 12’ye ulaştı. Hepsini masaya koyduk. Tanzanya ve Rusya’da görüşmeler ilerledi” dedi.
  • Haberi okuyup anlamadan kafadan "nasıl yapsamda şu hükümete çaksam" anlayışından kurtulun be kardeşim. Adamlar (para verip) satın alacak şirket arıyoruz diyor , sen anlıyorsun şirkete ortak bulacak,parasınıda akpye verecek. İşiniz gücünüz kısır politika siyaset..
  • BENCE ORTAKLIK BİZİ BOZAR , BU ŞEKİL TEK TABANCA DEVAM...YALNIZ FAZLA HIZLI BÜYÜYORUZ....BENCE BİR ARA MOLA VERİP SOLUKLANALIM...OLUR OLMAZ YERLERE HATLAR BOŞ GİDER...AMERİKA VİETNAM FULL GİDER AFRİKA HATLARININ BAZILARI HİKAYE AMA...AMAN DİKKAT THY YÖNETİMİ KONTROLSUZ GÜÇ , GÜÇ DEĞİLDİR...ŞU TGS YİDE BAŞIBOŞ BIRAKMAYIN ADAMLARMI THY YE HİZMET VERECEK YOKSA TGS Mİ THY YE HİZMET VERECEK???
  • Acaba neden ortaklıga sıcak bakılıyor konu başlığı ile yorum yazan arkadaş galiba sen haberi okumadın... Eğer okursan haberi, göreceksin ki THY ye yabancı ortaktan sıcak para falan gelmesi mümkün değil... Çünkü 2. paragrafın 2. satırında "Biz şirketlerin çoğunluk hissesini almak istiyoruz...." şeklinde bir alıntı var... YANİ THY PARA ÖDEYEREK SATIN ALMAK İSTİYOR... (Anlamadıysan satın almak kelimesinin anlamına bir sözlükten bakmalısın...)
  • BENIM BILDIGIM ASYA ILE AVRUPANIN ORTASINDA URAL HAVAYOLLARI OLMALI BU BUYUK GELISIM GOSTEREN BIR BOLGE VE GELECEKTE CARGO VE YOLCU HUB I OLACAK
  • ACABA *? neden yabancı bir ortaklık aranıyor hemen aklıma gelen 2 konuvar Birincisi her şey yolunda gidiyor gözükmesine ragmen kimsenin biledigi bi borç - ödeme yükü var THY nın yabancı ortaktan gelecek sıcak para ile bu çözülecek. İkincisi gene THY rını aslında yöneten ve yönlendiren AKP hükümetine aktarılacak paranın bir yolu aranıyor.sonucta hüümetden habersiz bir ortaklık onayı alaınamaz.THY rının başındakilerde zaten hükümetin emanetcileri. bence bir de bu 2 konu üzerinde düşüncelerinizi geliştirseniz NEDEN BİR ORTAGA VEYA ORTAKLIK ARAYIŞINA SICAK BAKILDIGINI ANLARSINIZ.
  • Afrikada olsam ben sana ortak olurum aslan Topcum
  • Aeroflot'u zamanında kimin alamadığının önemi yok, çünkü söz konusu olan Bayrağımın Taşıyıcısı olan THY ve zaman da şimdiki zaman. Aeroflot'un müşterisi tabii ki cazip. Bu zamana kadar sarhoş pilotlara, teneke uçaklara, sersefil hizmete mecbur kalmış insancıklar THY gibi bir kaliteyle tanışınca tercihlerini bu yönde kullanmakta hiç tereddüt etmeyecektir. Tabi aklı olan insanlar için geçerli bir durum bu. Alkol ve her türlü uyuşturucu madde yüzünden sağlıklı düşünme kabiliyetini yitirmiş olanların böyle düşünmesini beklemek, abesle iştigal olur...
  • TATARİSTAN HAVA YOLLARINI HEMEN ALMAMIZ LAZIM.KENDİ IRKTAŞLARIMIZ.ZENGİN ÜLKE.
  • THY nin önümüzeki dönemde bunu da başarmasını ve daha güçlenmesini dileriz. Ukrayna
  • Aeroflot'u zamaninda Lufthansa alamamis,Thy mi alacak,ayni zamanda plansiz programsiz buyumenin sonunu iyi hesaplamak lazim..Gun gelir, veriler yanlis gosterebilir. Ayrica Thy niye buralarda Ortak ariyor ki??Asil bunu incelemek lazim.Yoksa Aeroflotun musterisi mi cazip?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şu ana kadar 12 yabancı hava yolu firmasından ortaklık yönünde teklif aldıklarını belirterek, “Bütün teklifleri masaya koyduk, değerlendiriyoruz. Şu anda görüşmelerde ilerleme kaydettiğimiz iki şirket var. Tanzanya ve Rusya’dan iki şirket yatırımı için yaptığımız görüşmelerde ilerleme kaydettik” dedi.

Görüşmelerin çok kısa zamanda sonuçlanacağını düşündüklerini belirten Topçu, “Biz şirketlerin çoğunluk hissesini almak istiyoruz. Görüştüğümüz bütün şirketler de yönetimini bize vermek istiyor. Bizim de yüzde 50 hissesiyle birlikte yönetimi de üstlenme şartımız var. Uluslararası fon şirketleri de bizimle birlikte ortaklık yapıp finansman desteği vereceklerini söylüyorlar. Bu da THY’ye duyulan güvenin bir sonucu” diye konuştu.

THY’nin şu anda yurtdışında 127 noktaya uçtuğunu belirten Topçu, yurtiçinde de 38 noktaya uçtuklarını kaydetti.

‘Kârdan fedakârlık yaptık’

2010 yılının ilk yarısına ait konsolide mali tablolarına göre yüzde 36 düşen faaliyet kârlarının yılın ikinci yarısında toparlanacağını belirten Topçu, şunları söyledi:

“Faaliyet karımızda düşüş var ama ikinci yarıda artış olacağını düşünüyoruz. Avrupa’da kıyasıya bir rekabet sürüyor. Bu bilet fiyatlarına yansıdı. Biz de bu rekabet içinde karlarımızdan fedakarlık yaptık. Avrupa bölgesindeki uçuşlarımızda bu görülüyor. Ama ikinci yarıda bunu telafi edeceğiz. Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de etkili oldu. Ama verimlilik stratejimizle telafi etmeye çalışıyoruz. Dünya bir krizden çıktı. Türkiye’ye etkileri az oldu diyebiliriz. Önümüzdeki dönemde beklentilerin üzerinde bir büyüme bekliyorum.”

5 milyar dolarlık kayıp

Dünya havacılığının 2008 - 2009 yıllarında önemli kayıplar yaşadığını söyleyen Topçu, şöyle devam etti: “Dünyada sektör 2009 yılında 5 milyar dolar kaybetti. Şu anda bütün havayolları maliyetlerini azaltmak rekabet güçlerini artırmak için çalışıyor. Birleşmeler yaşanıyor. Bu nedenle gelecekte sektörde rekabet giderek artacak. Biz de THY olarak giderlerimizin kontrolü, uçuş planları, yeni pazarların keşfedilmesi ve yolcu sayısını artırma konularında çalışmalar yapıyoruz.
Dünyadaki yolcu hareketinden daha fazla pay almak istiyoruz. İstanbul’un uluslararası bir aktarma merkezi olması için çalışıyoruz. 2005 yılına göre transit yolcu sayımızda yüzde 450 artış var.”

Euroleague’e lansman

Barcelona ve Manchester United’ın yanı sıra Türk Hava Yolları’nın 5 yıllığına basketbol Euroleague’e sponsor olduğunu hatırlatan Hamdi Topçu, “Bu sponsorluğun Türkiye’nin tanıtımına da önemli bir katkı yapacağına inanıyoruz. Anlaşmasının yaptık. Önümüzdeki ay yurtdışında lansmanını yapacağız” dedi.

TAI ile ortak  ‘galley’ üretecek

TAI ile ortak bir projelerinin olduğunu söyleyen Hamdi Topçu, “Uçak içinde ‘galley’ denilen bölümler var. Elbise askılıkları, mutfak kısmı gibi tüpün içini ayıran bölümlere biz ‘galley’ diyoruz. TAI ile ortak bu bölümleri üretmek istiyoruz. Ve Boeing ve Airbus’ın listesine girmek istiyoruz” dedi.

TANZANYA

THY haziran ayından beri bu ülkeye uçuyor

THY’nin ortaklık görüşmelerini sürdüğü firmalardan birisi Tanzanyalı. Darüsselam şehri ve çok sayıda turist çeken dünyanın en yüksek ikinci dağı Klimanjero Dağı ile ünlü olan Tanzanya’da iki büyük havayolu şirketi bulunuyor. Bunlar; uluslararası ulaşımda Air Tanzania, ülke içi ulaşımda Precision Air. Bunların dışında da ülkede küçük çaplı havayolu şirketleri de faaliyet gösteriyor. THY, Darüsselam’a ilk kez haziran ayında uçuş başlatmıştı.

RUSYA

DTÖ’ye girince havacılığın önemi artacak

Rusya’da faaliyet gösteren en büyük havayolu şirketi ise Aeroflot. Aeroflot’un dışında Rusya havacılık sektöründe Sibirair, Pulkovo, Transaero, Kontinental, UT Air, Vaso, Krasair, Istline, Kavminvodı, Domodedovo, Rossia ve Belavia  gibi hava yolu şirketleri de faaliyet gösteriyor.

Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğiyle birlikte ülkede hava yolu ulaşımının çok daha önemli hale geleceğine vurgu yapılıyor.

Eski güreşçi, basketbolu seviyor

Futbol Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı olduğunu söyleyen Topçu, sporla oldukça ilgili bir isim. “Ancak daha ziyade basketbolu seviyorum” diyor.

Aynı zamanlarda bir basketbol, bir futbol karşılaşması olsa, Topçu, basketbol maçını izlemeyi tercih edeceğini belirtiyor.

Lise yıllarında basketbol oynayan topçu, üniversite yıllarında da güreşle uğraşmış. “Katıldığım müsabakalarda derecelerim var. Kütahya’da il birincisi olmuştum. Güreş hakemliği de yaptım. Ama bıraktım. Şu anda sadece haftada bir arkadaş grubumla basketbol oynuyoruz” diye anlatıyor.

(Milliyet)
 

THY RUSYA VE TANZANYA'DA ORTAK ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Haberi okuyup anlamadan kafadan "nasıl yapsamda şu hükümete çaksam" anlayışından kurtulun be kardeşim. Adamlar (para verip) satın alacak şirket arıyoruz diyor , sen anlıyorsun şirkete ortak bulacak,parasınıda akpye verecek. İşiniz gücünüz kısır politika siyaset..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENCE ORTAKLIK BİZİ BOZAR , BU ŞEKİL TEK TABANCA DEVAM...YALNIZ FAZLA HIZLI BÜYÜYORUZ....BENCE BİR ARA MOLA VERİP SOLUKLANALIM...OLUR OLMAZ YERLERE HATLAR BOŞ GİDER...AMERİKA VİETNAM FULL GİDER AFRİKA HATLARININ BAZILARI HİKAYE AMA...AMAN DİKKAT THY YÖNETİMİ KONTROLSUZ GÜÇ , GÜÇ DEĞİLDİR...ŞU TGS YİDE BAŞIBOŞ BIRAKMAYIN ADAMLARMI THY YE HİZMET VERECEK YOKSA TGS Mİ THY YE HİZMET VERECEK???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba neden ortaklıga sıcak bakılıyor konu başlığı ile yorum yazan arkadaş galiba sen haberi okumadın... Eğer okursan haberi, göreceksin ki THY ye yabancı ortaktan sıcak para falan gelmesi mümkün değil... Çünkü 2. paragrafın 2. satırında "Biz şirketlerin çoğunluk hissesini almak istiyoruz...." şeklinde bir alıntı var... YANİ THY PARA ÖDEYEREK SATIN ALMAK İSTİYOR... (Anlamadıysan satın almak kelimesinin anlamına bir sözlükten bakmalısın...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENIM BILDIGIM ASYA ILE AVRUPANIN ORTASINDA URAL HAVAYOLLARI OLMALI BU BUYUK GELISIM GOSTEREN BIR BOLGE VE GELECEKTE CARGO VE YOLCU HUB I OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ACABA *? neden yabancı bir ortaklık aranıyor hemen aklıma gelen 2 konuvar Birincisi her şey yolunda gidiyor gözükmesine ragmen kimsenin biledigi bi borç - ödeme yükü var THY nın yabancı ortaktan gelecek sıcak para ile bu çözülecek. İkincisi gene THY rını aslında yöneten ve yönlendiren AKP hükümetine aktarılacak paranın bir yolu aranıyor.sonucta hüümetden habersiz bir ortaklık onayı alaınamaz.THY rının başındakilerde zaten hükümetin emanetcileri. bence bir de bu 2 konu üzerinde düşüncelerinizi geliştirseniz NEDEN BİR ORTAGA VEYA ORTAKLIK ARAYIŞINA SICAK BAKILDIGINI ANLARSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Afrikada olsam ben sana ortak olurum aslan Topcum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aeroflot'u zamanında kimin alamadığının önemi yok, çünkü söz konusu olan Bayrağımın Taşıyıcısı olan THY ve zaman da şimdiki zaman. Aeroflot'un müşterisi tabii ki cazip. Bu zamana kadar sarhoş pilotlara, teneke uçaklara, sersefil hizmete mecbur kalmış insancıklar THY gibi bir kaliteyle tanışınca tercihlerini bu yönde kullanmakta hiç tereddüt etmeyecektir. Tabi aklı olan insanlar için geçerli bir durum bu. Alkol ve her türlü uyuşturucu madde yüzünden sağlıklı düşünme kabiliyetini yitirmiş olanların böyle düşünmesini beklemek, abesle iştigal olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TATARİSTAN HAVA YOLLARINI HEMEN ALMAMIZ LAZIM.KENDİ IRKTAŞLARIMIZ.ZENGİN ÜLKE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin önümüzeki dönemde bunu da başarmasını ve daha güçlenmesini dileriz. Ukrayna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aeroflot'u zamaninda Lufthansa alamamis,Thy mi alacak,ayni zamanda plansiz programsiz buyumenin sonunu iyi hesaplamak lazim..Gun gelir, veriler yanlis gosterebilir. Ayrica Thy niye buralarda Ortak ariyor ki??Asil bunu incelemek lazim.Yoksa Aeroflotun musterisi mi cazip?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000