16 Kasım 2014, Pazar 09:17:31

THY, RÖTARLARI MİNİMİZE EDECEK SİSTEMİ DEVREYE SOKTU

THY, 'Uçak Çevrim Yönetimi' sistemini devreye soktu. Sistemle, bir uçağın kapı açıp kapatana kadarki bütün süreçleri online olarak takip edilecek.
  • SAW istasyonuna öncelikle uçak altında bagajları okutup takip edilecek sistemi kurunda barkodlar uçak altında kullanılsın. Hala şutta bagaj okutulup uçak altına geliyor. Manuale devam kısacası. Sistemsel gelişme güzel tabi ki ama çok geç kalınmış bir çalışma.Bu arad en büyük katkının inan faktörü olduğunu ve kalitenizin buradan geçtiğini hatırlatmak lazım..3 taşla 5 kuş vurma mantığı bir yerlerde tıkanır beyler.. Türkiye de yer hizmetleri ciddi anlamda her konuda yerlerde geziyor. Tamamen sömürü ve köle düzeni insan sömürüsü hat safhalarda geziyor.Modern kölelik. Sivil Havacılık denen kurum ve ulaştırma bakanlığı görevlerini kesinlikle yapmıyorlar..Herşey kağıt üzerinde .Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı da bunlardan geri kalmıyor..Herşey hikaye gibi..Apronda çok farklı bir kölelik düzeni işliyor. Kimsenin de umurunda değil...Bakalım nasıl vereceksiniz bu insanların ahını ve vebalini..Herhalde madenler gibi birilerin ölmesi gerekiyor dikkat çekmesi için..
  • ÇOK GÜZEL GELİŞMELER. YORUM YAPANLARIN NEGATİFLİKLERİ ÇOK DA DİKKATE ALINACAK ARGÜMANLARI İÇERMİYOR. UYGULAMANIN BAŞARILI OLMASI İÇİN SULANDIRILMAMASI YETERLİDİR. KALDI Kİ İNANCIMA GÖRE BU YATIRIM YAPILMAKSIZIN BİLE THY'NİN RÖTAR SEBEPLERİNE , YOLCU ŞİKAYETLERİNE VE YER HİZMETLERİNİN PERFORMANS YETERSİZLİKLERİNE ÇÖZÜM GETİRECEK AKSİYONLARI DA OLABİLİRDİ. BÜYÜK İHTİMAL ÖLÇME SİSTEMLERİNİN MANUEL YAPILMASINA GÜVENEMEMİŞLERDİR. THY BİLİNDİĞİ ÜZERE YER HİZMETLERİNİN TAMAMINI TAŞERE ETTİĞİ ŞİRKETLERDEN ALIR, ALINAN BU HİZMETLERİN ZAMANINDA VE TARİF EDİLMİŞ KALİTE VE YETERLİLİKTE YAPILIP YAPILMADIĞININ ,ÖLÇÜLMESİNİN BUGÜNE KADAR YAPILMIYOR OLMASI ÇOK CİDDİ EKSİKLERİ İMİŞ, HATTA GEÇ BİLE KALINMIŞ. BURADAKİ SORUN BU ÖLÇÜLMÜŞ HİZMET VERİLERİ VE KALİTENİN HANGİ AKSİYONLAR İLE YAPTIRIMA DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİDİR. BİR ŞEKİLDE THY'NİN ARKA BAHÇESİ SAYILAN YER İŞLETME FİRMASININ HANGİ HİZMET EKSİKLİKLERİ , HANGİ MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ , HANGİ AKSİYONLAR İLE POZİTİFE DÖNDÜRÜLMÜŞ , ACABA ! ÖLÇMEK VE ÖNLEM !
  • 3 kt ile taksi çok hızlı geliyor. Sürat felakettir. 2 kt taksi candır.
  • Tamamen saçmalık, oldu olacak ucaga gelen yolcunun da vakit harcadigi yerleri tespit edin, ona gore yolcu gelmeyecekse erken kalkarsiniz... TGS'ye yazik...
  • Zamaninda bu isi thy nin kendi kordinatorleri yapiyordu . fakat tgs geldi harekat memuru aldi isim olarak 2 . olarak thy zamani ile tgs arasindaki ucak oranlarindaki fark dikkat cekmekte olup erken kapanis oranlarina bakip tgs uzerinden kim ne kadar prim aldi sayemizde bunu bilmek lazim ayni zamamda dogru verilen rotarlarlar da vardiya bitimi haberimiz olmadan degisiyor buna nediyceksin yada verdigimiz yazilmiyor !! Onceden acarsmi vardi kapandi denilip ucak altindaki bagajlar yuklenirdi rotari sen soyle ne olmasi lazim bilmis arkadasim taxi pistmi olacak hepsi !!!?????
  • Bu adam İst gerçeklerini öğrenmeye çalışıyor ama zor İst de operasyon zor sen operasyon TK da iken niye gelemedin gelmezdin ESB de saatte 5 uçak sana fazla geliyordu burada ne işin vardı mecbur kaldınız o ağanla gelmeyede geldiniz ne de olsa bir abalı buldunuz vurun TGS ye gitsin yazık hala size ümit bağlayanlar boşuna 5 yılda bunumu buldular o zaten vardı ama manuel ama cetere ile bak bir İNFO formu vardır Harekaat koordinatörü bunu doldururdu ne oldu ondan alıp hazır bilgileri bir sisteme yüklemeyi 5 yılda akıl ede bilddiniz .
  • Tipik bir idareci ve endüstri mühendisi fantazisi. "Süper bir fikir buldum, sürecin her adımını kayda geçirelim, nerede sorun olduğunu bulalım, kimi kovacağımıza karar verelim." Pratikte tercümesi, personel işini yapmanın ve standart formları doldurmanın yanında bir de bu yeni "sistem"e veri girmeye vakit harcayacak. Kendini göstermek isteyen tipler uzaktan sisteme bakıp "filanca uçağın deposu niye daha dolmadı" diye telsizden şov yapacak, şirket içi toplantılarda yok senin adamın şu işi 3 dakika geç yaptı, şu departman 5 dakika geciktirdi hayır biz şunu bekledik şeklinde faydasız tartışmalar.. Aslında bir halta yaramayıp yer işgal eden tipler için ben de buradayım bir şeylerle ilgileniyorum imajı vermek için bir imkan, işten çıkarılmak istenen çalışanlara karşı kötü niyetli kullanılabilecek bir malzeme..
  • Thy nin bu sistemi elbetteki faydalı olacaktır...Ancak TGS nin rötar vermesini bilmeyen harekat koordinatörleri bu sistemin en sıkıntılı yanı olacaktır...
  • Pegasusun show yapar.rotar yapar.bılet ucretıne boool boollll ılave ucretler yapar.haaa bırde ust duzey yonetıcıklerlerune moral dopıngı olarak maas ve bonus odemesını cok ıyı yapar.
  • Sisteme para vereceginize tgs ye adam alın rötar falan olmaz. Herkes doğruyu biliyor ama söylemek işine gelmiyor.

Türk Hava Yolları (THY) Atatürk Havalimanı'ndan (AHL) gerçekleştirdiği uçuş opersyonlarındaki hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artırmak için 'Uçak Çevrim Yönetimi' sistemini devreye soktu. 

Alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasının ardından devreye giren sistem sayesinde bir uçağın kapı açıp kapatana kadarki bütün süreçleri (yolcu, yakıt, bagaj, ikrâm alımı ve temizlik) online olarak takip edilecek. Bu sayede oluşabilecek aksaklıklara anında müdale edilerek olası gecikmelerin önüne geçilecek ve verimlilik artırılacak. Yeni sistemi anlatan THY İstanbul İstasyon Müdürü Çelik Sipahi, "Uygulama sayesinde sahadaki bir uçakta neler gerçekleştiğini görebileceğiz. Harekatçı koordinatörler operasyonu ayrıntılı olarak canlı takip edecek. Operasyonun uzamasına sebep olabilecek aksaklıklara anında önlem alacağız" diye konuştu.

DÖRT İSTASYONA DAHA KURULACAK

Uçağın zamanında çevrilmesinin zamanında kalkışa etki edeceğini vurgulayan Çelik Sihapi, "Zamanında kalkışa etki maliyetleri düşürecek. Performans artacak ve bu durum yolcu memnuniyetini beraberinde getirecek. Özellikle Atatürk Havalimanı'ndan ne kadar zamanında kalkarsak havalimanın tarifesi ve diğer kullanıcılar rahatlayacak. Herkese pozitif etkisi olacak. Rötarın neden olduğunu bilceğiz ve çözüm üreteceğiz" diye konuştu. Sipahi, sistemi Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir ve Antalya'da da hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirtti. (Sabah)

THY, RÖTARLARI MİNİMİZE EDECEK SİSTEMİ DEVREYE SOKTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

SAW ~ 9 yıl önce
SAW istasyonuna öncelikle uçak altında bagajları okutup takip edilecek sistemi kurunda barkodlar uçak altında kullanılsın. Hala şutta bagaj okutulup uçak altına geliyor. Manuale devam kısacası. Sistemsel gelişme güzel tabi ki ama çok geç kalınmış bir çalışma.Bu arad en büyük katkının inan faktörü olduğunu ve kalitenizin buradan geçtiğini hatırlatmak lazım..3 taşla 5 kuş vurma mantığı bir yerlerde tıkanır beyler.. Türkiye de yer hizmetleri ciddi anlamda her konuda yerlerde geziyor. Tamamen sömürü ve köle düzeni insan sömürüsü hat safhalarda geziyor.Modern kölelik. Sivil Havacılık denen kurum ve ulaştırma bakanlığı görevlerini kesinlikle yapmıyorlar..Herşey kağıt üzerinde .Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı da bunlardan geri kalmıyor..Herşey hikaye gibi..Apronda çok farklı bir kölelik düzeni işliyor. Kimsenin de umurunda değil...Bakalım nasıl vereceksiniz bu insanların ahını ve vebalini..Herhalde madenler gibi birilerin ölmesi gerekiyor dikkat çekmesi için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜZEL ~ 9 yıl önce
ÇOK GÜZEL GELİŞMELER. YORUM YAPANLARIN NEGATİFLİKLERİ ÇOK DA DİKKATE ALINACAK ARGÜMANLARI İÇERMİYOR. UYGULAMANIN BAŞARILI OLMASI İÇİN SULANDIRILMAMASI YETERLİDİR. KALDI Kİ İNANCIMA GÖRE BU YATIRIM YAPILMAKSIZIN BİLE THY'NİN RÖTAR SEBEPLERİNE , YOLCU ŞİKAYETLERİNE VE YER HİZMETLERİNİN PERFORMANS YETERSİZLİKLERİNE ÇÖZÜM GETİRECEK AKSİYONLARI DA OLABİLİRDİ. BÜYÜK İHTİMAL ÖLÇME SİSTEMLERİNİN MANUEL YAPILMASINA GÜVENEMEMİŞLERDİR. THY BİLİNDİĞİ ÜZERE YER HİZMETLERİNİN TAMAMINI TAŞERE ETTİĞİ ŞİRKETLERDEN ALIR, ALINAN BU HİZMETLERİN ZAMANINDA VE TARİF EDİLMİŞ KALİTE VE YETERLİLİKTE YAPILIP YAPILMADIĞININ ,ÖLÇÜLMESİNİN BUGÜNE KADAR YAPILMIYOR OLMASI ÇOK CİDDİ EKSİKLERİ İMİŞ, HATTA GEÇ BİLE KALINMIŞ. BURADAKİ SORUN BU ÖLÇÜLMÜŞ HİZMET VERİLERİ VE KALİTENİN HANGİ AKSİYONLAR İLE YAPTIRIMA DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİDİR. BİR ŞEKİLDE THY'NİN ARKA BAHÇESİ SAYILAN YER İŞLETME FİRMASININ HANGİ HİZMET EKSİKLİKLERİ , HANGİ MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ , HANGİ AKSİYONLAR İLE POZİTİFE DÖNDÜRÜLMÜŞ , ACABA ! ÖLÇMEK VE ÖNLEM !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captian ~ 9 yıl önce
3 kt ile taksi çok hızlı geliyor. Sürat felakettir. 2 kt taksi candır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yobaz ~ 9 yıl önce
sen ilk once captain nasil yazilir onu ogren....yobaz!!
Sinekten yağ ~ 9 yıl önce
Tamamen saçmalık, oldu olacak ucaga gelen yolcunun da vakit harcadigi yerleri tespit edin, ona gore yolcu gelmeyecekse erken kalkarsiniz... TGS'ye yazik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviatork ~ 9 yıl önce
Dünyada bir kaç havalimanında yolcularında takibi yapılmaya başlandı!
tgs - thy gercegi ~ 9 yıl önce
Zamaninda bu isi thy nin kendi kordinatorleri yapiyordu . fakat tgs geldi harekat memuru aldi isim olarak 2 . olarak thy zamani ile tgs arasindaki ucak oranlarindaki fark dikkat cekmekte olup erken kapanis oranlarina bakip tgs uzerinden kim ne kadar prim aldi sayemizde bunu bilmek lazim ayni zamamda dogru verilen rotarlarlar da vardiya bitimi haberimiz olmadan degisiyor buna nediyceksin yada verdigimiz yazilmiyor !! Onceden acarsmi vardi kapandi denilip ucak altindaki bagajlar yuklenirdi rotari sen soyle ne olmasi lazim bilmis arkadasim taxi pistmi olacak hepsi !!!?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aproncu ~ 9 yıl önce
Bu adam İst gerçeklerini öğrenmeye çalışıyor ama zor İst de operasyon zor sen operasyon TK da iken niye gelemedin gelmezdin ESB de saatte 5 uçak sana fazla geliyordu burada ne işin vardı mecbur kaldınız o ağanla gelmeyede geldiniz ne de olsa bir abalı buldunuz vurun TGS ye gitsin yazık hala size ümit bağlayanlar boşuna 5 yılda bunumu buldular o zaten vardı ama manuel ama cetere ile bak bir İNFO formu vardır Harekaat koordinatörü bunu doldururdu ne oldu ondan alıp hazır bilgileri bir sisteme yüklemeyi 5 yılda akıl ede bilddiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gardrop Fuat ~ 9 yıl önce
Tipik bir idareci ve endüstri mühendisi fantazisi. "Süper bir fikir buldum, sürecin her adımını kayda geçirelim, nerede sorun olduğunu bulalım, kimi kovacağımıza karar verelim." Pratikte tercümesi, personel işini yapmanın ve standart formları doldurmanın yanında bir de bu yeni "sistem"e veri girmeye vakit harcayacak. Kendini göstermek isteyen tipler uzaktan sisteme bakıp "filanca uçağın deposu niye daha dolmadı" diye telsizden şov yapacak, şirket içi toplantılarda yok senin adamın şu işi 3 dakika geç yaptı, şu departman 5 dakika geciktirdi hayır biz şunu bekledik şeklinde faydasız tartışmalar.. Aslında bir halta yaramayıp yer işgal eden tipler için ben de buradayım bir şeylerle ilgileniyorum imajı vermek için bir imkan, işten çıkarılmak istenen çalışanlara karşı kötü niyetli kullanılabilecek bir malzeme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy nin bu sistemi elbetteki faydalı olacaktır...Ancak TGS nin rötar vermesini bilmeyen harekat koordinatörleri bu sistemin en sıkıntılı yanı olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
krala ~ 9 yıl önce
Pegasusun show yapar.rotar yapar.bılet ucretıne boool boollll ılave ucretler yapar.haaa bırde ust duzey yonetıcıklerlerune moral dopıngı olarak maas ve bonus odemesını cok ıyı yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sisteme para vereceginize tgs ye adam alın rötar falan olmaz. Herkes doğruyu biliyor ama söylemek işine gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000