05 Ekim 2013, Cumartesi 18:45:17

THY RÖTAR SIRALAMASINDA KAÇINCI OLDU?

Ticari havayollarına danışmanlık yapan İngiliz şirketi Skytrax, 2013 yılının ilk yarısında en fazla rötar yapan uluslararası havayolu şirketlerini açıkladı. Türk Hava Yolları listede 8'inci sırada yer aldı. Dünyanın en prestijli havayolu şirketleri arasında en fazla rötar yapan ise, 1 numara ile Çin havayolu şirketi "Air China" oldu. İlk 10 arasında sadece Lufthansa ve Iberia seferlerini THY'den daha az rötarlı gerçekleştiriyor.
  • rotar neyse de thy ucus guvenliginde dunyada kacinci sirada onu da gosterin de millet gorsun!!!! en son sondan 3.idi !!!!
  • ANADOLU MEYDANLARINIDA UNUTMALIM LÜTFEN ORALARDADA BİZLER VARIZ HAVAŞ...
  • Yolcu sayısıylada ilişkili olmasına rağmen yinede büyük başarı. THY nin oldukça başarılı bir performans sergilediğinin en somut örneği. Bundan böyle artık THY şöyle böyle diyenin kafasına kafasına vurmak istiyorum :)
  • Bu operasyonun bir vefa borcu var bunu ödemeyenler bir gün gelecek çok ağır ödeyecekler. Havaş a mahkum kalsaydınız siz de eskişutun halinde kalsaydınız park yeri yetersizliğinize çare aranmasa idi sizin şimdiki haliniz ne olurdu acaba. ama bu konularda emeği geçenler sizi hakkını helal etmiyecekler.
  • tgs harekatcıları kendilerini övmüşlerde bu bildiğin işcilerin başarısı şimdi kaybol torpilli elemanlar !
  • Evet uçağı tgs harekatçıları hazırlıyor. Temizlik emergencu kontrol security yakıt harici kontrol ikram hepsini tgs yapıyor :)
  • BU TGS NIN BASARISI DEGILSE KIMIN BASARISIDIR?? YIGIDI OLDUR AMA HAKKINI VER DEMIS ATALARIMIZ...
  • Uçak ve Operasyon Sayılarına göre sıralama yaparsanız THY nin kaçıncı sırada olduğunu daha net görebiliriz.
  • Tgs hakkinda yapilan kotu yorumlara karsi tokat gibi bir cevap, bir harekat memuru olarak arkadaslarimi kutluyorum..
  • Herkes TGSyi suclar. Ama bu TGS harekatcilarinin basarisidir.

Çin havayolu şirketi "Air China" bütün seferlerinin yüzde 40.5'ini rötarlı gerçekleştiriyor. Uçuşların yüzde 20.7'si 45 dakikaya kadar olan geçikmeler yaşıyor. Yüzde 19.8'i ise, 45 dakika ve daha uzun rötarlara maruz kalıyor.

Birleşik Arap Emirliklerinin önde gelen hava yolu şirketi Etihad Airways'in tüm uçuşlarının yüzde 35.9'unda geçikmeler yaşanıyor. Etihad Airways'in uçuşlarının yüzde 22.6'sı 45 dakikaya kadar rötar yapıyor. Uçuşların yüzde 13.3 ise 45 dakika ve üzeri gecikmeyle gerçekleşiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir diğer havayolu şirketi Emirates, en fazla rötarlı sefer gerçekleştiren üçüncü şirket oldu. Emirates'in seferlerinin yüzde 33.2'sinde geçikmeler yaşanıyor. Şirketin tüm uçuşlarının yüzde 23.7'si 45 dakika ve altında rötarlar yaşarken, yüzde 9.5'i 45 dakika ve üzerinde geçikmeler yaşıyor.

İngiliz hava yolu şirketi British Airways de, uçuşlarının yüzde 29.6'sını geçikmeli yapıyor. British Airways'in uçuşlarının yüzde 19.6'sı 45 dakikaya kadar geçikme yaşarken, yüzde 10'lık bir kısım da 45 dakika ve üzerinde rötara uğruyor.

ABD'nin en büyük havayolu şirketleri arasında yer alan American Airlines da, tüm uçuşlarının yüzde 24.4'ünü rötarlı yapıyor. Şirketin yaptığı seferlerin yüzde 12.9'u 45 dakika ve altında geçikme yaşarken, yüzde 11.5'lık bir kısım ise 45 dakika ve üstünde rötara takılıyor.

ABD'nin bir diğer büyük havayolu şirketi United Airlines da, tüm seferlerinin yüzde 22'sini geçikmeli sona erdiriyor. Bu seferlerin yüzde 11.7'si 45 dakika ve altında geçikme yaşarken, seferlerin yüzde 10.3'u ya iptal ediliyor ya da 45 dakikadan daha fazla rötarlı oluyor.

Fransız ve Hollanda havayolu şirketleri konsorsiyumu olan Air France-KLM de, bütün seferlerinin yüzde 20.8'ini geçikmeli yapıyor. Şirketin seferlerinin yüzde 14'ü 45 dakika ve altında geçikmeli gerçekleşiyor. Seferlerin yüzde 6.8'i de 45 dakika ve üzerinde geçiyor.

2013'ün ilk yarısında Türk Hava Yolları'nın bütün uçuşlarının yüzde 20.4'ünde geçikmeler yaşandı. Söz konusu seferlerin yüzde 15.3'ü 45 dakika ve altında geçikmelerle gerçekleştirildi. Seferlerin 5.1'i ise ya 45 dakika ve üzerinde geçikmelerle gerçekleştirildi ya da iptal edildi.

Alman havayolu şirketi Lufthansa sadece 0.4'lük bir oranla THY'nin üzerinde yer aldı. Lufthansa'nın bütün uçuşlarının yüzde 20'si gecikmeli gerçekleştirildi. Bu uçuşların yüzde 13.7'si 45 dakika ve altında geçikmeler yaşarken, 6.3'lük bir kısım ya 45 dakika ve üzerinde geçikti ya da iptal edildi.

İspanyol hava yolu şirketi Iberia'nın bütün seferlerinin sadece yüzde 19.7'si geçikmeli gerçekleştirildi. Söz konusu seferlerin yüzde 12.7'si 45 dakika ve altında geçikme yaşarken, yüzde 7'lik bir kısım ya 45 dakikadan daha fazla geçikti ya da tamamen iptal edildi.

SıraŞirket ismiRötar yüzdesi
1Air China (Çin Halk Cumhuriyeti)%40,5
2Etihad Airways (Birleşik Arap Emirlikler)%35,9
3Emirates (Birleşik Arap Emirlikler)%33,2
4British Airways (İngiltere)%29,6
5American Airlines (Amerika Birleşik Devletleri)%24,4
6United Airlines (Amerika Birleşik Devletleri)%22
7Air France-KLM (Fransa-Hollanda)%20,8
8Türk Hava Yolları (Türkiye)%20,4
9Lufthansa (Almanya)%20
10Iberia (İspanya)%19,7

 

THY RÖTAR SIRALAMASINDA KAÇINCI OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ya ucus guvenligi?? ~ 11 yıl önce
rotar neyse de thy ucus guvenliginde dunyada kacinci sirada onu da gosterin de millet gorsun!!!! en son sondan 3.idi !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konyalı ~ 11 yıl önce
ANADOLU MEYDANLARINIDA UNUTMALIM LÜTFEN ORALARDADA BİZLER VARIZ HAVAŞ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LF ~ 11 yıl önce
Yolcu sayısıylada ilişkili olmasına rağmen yinede büyük başarı. THY nin oldukça başarılı bir performans sergilediğinin en somut örneği. Bundan böyle artık THY şöyle böyle diyenin kafasına kafasına vurmak istiyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aproncu ~ 11 yıl önce
Bu operasyonun bir vefa borcu var bunu ödemeyenler bir gün gelecek çok ağır ödeyecekler. Havaş a mahkum kalsaydınız siz de eskişutun halinde kalsaydınız park yeri yetersizliğinize çare aranmasa idi sizin şimdiki haliniz ne olurdu acaba. ama bu konularda emeği geçenler sizi hakkını helal etmiyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs harekatcilari ~ 11 yıl önce
tgs harekatcıları kendilerini övmüşlerde bu bildiğin işcilerin başarısı şimdi kaybol torpilli elemanlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 11 yıl önce
Evet uçağı tgs harekatçıları hazırlıyor. Temizlik emergencu kontrol security yakıt harici kontrol ikram hepsini tgs yapıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 11 yıl önce
BU TGS NIN BASARISI DEGILSE KIMIN BASARISIDIR?? YIGIDI OLDUR AMA HAKKINI VER DEMIS ATALARIMIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Uçak ve Operasyon Sayılarına göre sıralama yaparsanız THY nin kaçıncı sırada olduğunu daha net görebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Tgs hakkinda yapilan kotu yorumlara karsi tokat gibi bir cevap, bir harekat memuru olarak arkadaslarimi kutluyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Herkes TGSyi suclar. Ama bu TGS harekatcilarinin basarisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000