12 Ağustos 2009, Çarşamba 08:08:28

THY Roma'da 50. yılını kutladı

THY, Roma'da 50. yılını kutladı...
  • tabi ilerler çalışanının hakkını wermeyen bi şirket hatta verilenide almaya çalışan bi zihniyet daha çok rüya peşinde koşar..

Roma'da açılışının 50. yılını kutlayan Türk Hava Yolları, İtalya'da hava yolları sektörünün yaşadığı büyük krizden etkilenmedi. Bundan 50 yıl önce 10 Ağustos'da Roma-Ankara seferini başlatan, THY yollarının, o günlerden kalan bir gazete küpürüne bakarak ne kadar yol aldığını görmek mümkün. Bugün ise THY, Roma, Milano ve Venedik şehirlerinden İstanbul'a haftada yaptığı 42 seferle bambaşka bir yerde. İtalyan ve diğer turistleri ve iş adamlarını İstanbuldan öteye, Orta Asya ve Orta Doğu'ya taşıyan Türk hava yolları, bu uçuş noktaları için Lufthansa, British Airways, Air France gibi hava yollarına ciddi bir rakip oldu. Uluslararası Havacılık Kurumu IATA'nın 2008-2009 ilk 6 ay karşılaştırmalı rakkamlarına göre havacılık endüstrüsünde önemli bir gerileme kaydedildi.

Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında İtalya'da tüm hava yollarının gelirleri yaklaşık 1 milyar 827 milyon Euro iken bu yıl bu rakkam 1 milyar 396 milyon Euro'ya düştü. Bu yılın ilk 6 ayında tüm havacılık endüstrisinde % 24'lük bir düşüş kaydedilirken, THY gelirini % 17.64, pazar payını ise % 54.73 artırmayı başardı. Halihazırda THY, hergün, Roma'dan, İstanbul'a 2 sefer, Milano'dan 3 ve Venedik'ten 1 sefer olmak üzere haftanın 7 günü Türkiye ve Türkiye bağlantılı diğer destinasyonlara yolcu taşıyor. Sadece İtalyanlar değil, yabancıların da Türk hava yolları bağlantılı Orta Asya, Uzak Doğu uçuşlara rağbet ettiği görülüyor. Özellikle bu son iki destinasyonda THY'yi keşfetmeye ve tanımaya başlayan yolcular, hava yollarının yakın gelecekteki hedeflerinden biri. THY'nin Afrika'daki yeni 12 destinasyonu da Eylül ayında İtalyanlara büyük ihtimalle tanıtılacak.

THY'nin bu bab'da önümüzdeki dönemde İtalya'daki tanıtım ve reklam kampanyalarını da artırması bekleniyor. IATA'nın yayınladığı rakkamlara göre, İtalya'daki ekonomik krizden önemli ölçüde etkilenen Milano'da ise hava yolları endüstrisi % 27'lik bir gerileme gösteriyor. Buna rağmen THY geçen yılın ilk 6 ayına göre pazar payını % 43.31 artırdı. THY'yi İtalya'da olumlu bir biçimde en çok şaşırtan istasyonlardan biri de Venedik. Hafta'da her gün İstanbul ve bağlantılı hatlara yolcu taşıyan THY, Venedik'teki havayollarının kaydettiği % 20.62'lik gerilemeden etkilenmedi. THY'nin Venedik'te pazar payını % 120 artırdığı da IATA'nın verdiği rakkamlarda görülüyor. Bu hatda gelirini % 61 artıran hava yolları şirketinin business class uçuşlarında da önemli bir artış var. Business'da Venedik'te diğer hava yolları toplam % 46 bir düşüş yaşarken THY % 6'lık bir artış kaydediyor.

Ankara – Roma hattının açılışından 50 yıl sonra, İtalya'da da global taşıyıcı olarak kendini sunan THY bugün farklı bir yerde. Roma'da Piazza Repubblica'da çekilmiş siyah beyaz fotoğrafın arkasında "Kahire ve Atina'dan sonra Roma 3. dış hat" yazısı okunuyor. Bugün Roma'daki hava yollarının bulunduğu Via Barberini de şık ve modern bir ofisde faaliyetlerine devam eden THY'nin önümüzdeki dönemde İtalya'daki istasyonlarının da sayısını artırma amacında.

Sabah

THY Roma'da 50. yılını kutladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
tabi ilerler çalışanının hakkını wermeyen bi şirket hatta verilenide almaya çalışan bi zihniyet daha çok rüya peşinde koşar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000