05 Ekim 2012, Cuma 15:06:30

THY REKLAMINI BEĞENMEDİ!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu bugünkü köşesinde THY'nin reklamını yazdı...
  • ben çok beğendim ve etkilendim ellerinize sağlık. işte reklam bu dedim.
  • Umarım THY Yönetim Kurulu , tamamına ermiş olan görev sürelerini daha da uzatmak için milli marşlarımıza sarılmıyorlardır ve umarın bu sahtekarlıkları göz boyayarak görev sürelerinin uzamasına vesile olmaz.
  • Herhangi TR takımı yurtdışında maç kazandığında milletçe sevinip gurur duyduğumuza göre, THY hayli hayli milli havayoludur.Emeğinize sağlık reklam çok güzel olmuş.
  • begenmediyse kendisi yapsin...
  • Adam doğru söylüyor fikir çok güzel, harcanan emek paha biçilemez ama montaj berbat.. İstiklal marşı bizim marşımız her duyduğumda tüylerim diken diken olur o an git savaş deseler gözümü kırpmadan giderim ama reklamda o coşku yok..
  • Bayılırlar kendi halkının yaptıkları birçok şeyi eleştirmeye.. Son zamanda izlediğim ve THY'nin en güzel reklamı. Pesimist bir kişilik işte.
  • Helal olsun. Yine birilerinin hayalinin yetemeyecegi bir is cikarmis thy. Onerim sudur thy ye: bu yazara bir sans taniyin, bir sonraki reklami o hazirladin. Bilumum tayfasi da destek olsun. 10 sene onceki ustun basarilarina bir yenisini ekleme imkani taninsin bu adamlara! Cok ezik durumdalar:)
  • reklam hakkaten çok güzel ama montaj da bir o kadar kötü. istiklal marşımızı reklamdan çıkarınca geriye hiçbirşey kalmıyor. montaj kötü çünkü ses bir telden görüntü ayrı telden gidiyor... uyumlu gitmiyor bazı noktalarda çok belirgin enstrümanlara dikkat edildiği zaman... benzer daha amatör reklam ya da video çalışmalarında daha uyumlu bir montaj görebilirsiniz... adam da zaten atın bu reklamı demiyor, daha güzel nasıl olabilirdi yorum yapıyor
  • NEDEN BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE OLMAYANA SALDIRIRIZ ANLAMAM. BİRİ BEĞENMEMİŞ SONU KREŞENDO İLE BİRSEYDİ DAHA ETKİLİ OLABİLİRDİ DEMİŞ. ONLARCASI İSE BEĞENMİŞ. SEN NE ANLARSIN VB.. DEMENİN NE ALEMİ VAR ANLAYAMIYORUM. BEN BEĞENEN TARAFTANIM. O BÜTÇEYE DEĞER Mİ DERSENİZ BİLEMEM ? O BÜTÇE İLE BAŞKA NELER YAPILABİLİRDİ DERSENİZ, SONU YOK Kİ DERİM. AMA BİLİYORUM Kİ, MÜMKÜN OLANIN EN GÜZELİ DE YAPILSA, HATTA ULUSLARARASI PLATFIORMDA ÖDÜL BİLE ALSA, YİNE BİRİLERİ ÇIKACAK VE ŞURASI ŞÖYLE, BURASI BÖYLE OLSAYDI DİYECEK. THY GİBİ ULUSLARARASI BİR ŞİRKETİN PERSONELİNE OLGUNLUK YAKIŞIR BEYLER. BEN DE SALT TENKİT ETMEK VEYA SALT SAVUNMAK İÇİN SÖZÜM ONA YORUM YAZANLARI BEĞENMİYORUM. SANA İHTİYAÇ YOK DİYEN ARKADAŞIM. O İSTİKLAL MARŞI, O YAZARIN ÜLKESİNİN MİLLİ MARŞI. SENİN KADAR YORUM YAPMA HAKKI VAR. HOŞGÖRÜLÜ OLMAYI NE ZAMAN ÖĞRENECEĞİZ ? THY İÇİN İYİ TEMENNİLERİNİZE KATILIYORUM. İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR.
  • Bu adam Fetih 1453 gibi son derece kötü bir filmi beğenmiş. Bu reklamı beğenmese kaç yazar :) Cahilin önde gideni...

90 ülkeye uçan THY, dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi oldu.

Bu gururu duyurmak için bir reklam hazırlanmış.

Moğolistan’dan Brezilya’ya 95 saatlik uçuş gerçekleştirilerek lokal sanatçılara, lokal enstrümanlarla İstiklal Marşı çaldırılmış...

130 bin kilometre yol yapılmış...

95 saat havada kalmış bu film için ekip...

40 kişilik müzik grubu yer almış reklamda...

Dünyanın dört bir yanındaki müzisyenlere İstiklal Marşı’nı çaldırmak fikir olarak çok güzel...

Ama ortaya çıkan reklam filmi aynı heyecanı vermiyor.

Montajı kötü yapılmış...

Özellikle finale doğru daha hızlı bir montaj yapılsa, tiyatro ve müzikte “kreşendo” denilen şekilde reklamın finali daha yukarıda bitirilse, THY reklamı çok çarpıcı olacaktı.

Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

THY REKLAMINI BEĞENMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

atomteknisyen ~ 12 yıl önce
ben çok beğendim ve etkilendim ellerinize sağlık. işte reklam bu dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Umarım THY Yönetim Kurulu , tamamına ermiş olan görev sürelerini daha da uzatmak için milli marşlarımıza sarılmıyorlardır ve umarın bu sahtekarlıkları göz boyayarak görev sürelerinin uzamasına vesile olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
durum ~ 12 yıl önce
Herhangi TR takımı yurtdışında maç kazandığında milletçe sevinip gurur duyduğumuza göre, THY hayli hayli milli havayoludur.Emeğinize sağlık reklam çok güzel olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yapalim? ~ 12 yıl önce
begenmediyse kendisi yapsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Adam doğru söylüyor fikir çok güzel, harcanan emek paha biçilemez ama montaj berbat.. İstiklal marşı bizim marşımız her duyduğumda tüylerim diken diken olur o an git savaş deseler gözümü kırpmadan giderim ama reklamda o coşku yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 12 yıl önce
Bayılırlar kendi halkının yaptıkları birçok şeyi eleştirmeye.. Son zamanda izlediğim ve THY'nin en güzel reklamı. Pesimist bir kişilik işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oneri ~ 12 yıl önce
Helal olsun. Yine birilerinin hayalinin yetemeyecegi bir is cikarmis thy. Onerim sudur thy ye: bu yazara bir sans taniyin, bir sonraki reklami o hazirladin. Bilumum tayfasi da destek olsun. 10 sene onceki ustun basarilarina bir yenisini ekleme imkani taninsin bu adamlara! Cok ezik durumdalar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atıp tutmayın ~ 12 yıl önce
reklam hakkaten çok güzel ama montaj da bir o kadar kötü. istiklal marşımızı reklamdan çıkarınca geriye hiçbirşey kalmıyor. montaj kötü çünkü ses bir telden görüntü ayrı telden gidiyor... uyumlu gitmiyor bazı noktalarda çok belirgin enstrümanlara dikkat edildiği zaman... benzer daha amatör reklam ya da video çalışmalarında daha uyumlu bir montaj görebilirsiniz... adam da zaten atın bu reklamı demiyor, daha güzel nasıl olabilirdi yorum yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYIP OLMUYOR MU ? ~ 12 yıl önce
NEDEN BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE OLMAYANA SALDIRIRIZ ANLAMAM. BİRİ BEĞENMEMİŞ SONU KREŞENDO İLE BİRSEYDİ DAHA ETKİLİ OLABİLİRDİ DEMİŞ. ONLARCASI İSE BEĞENMİŞ. SEN NE ANLARSIN VB.. DEMENİN NE ALEMİ VAR ANLAYAMIYORUM. BEN BEĞENEN TARAFTANIM. O BÜTÇEYE DEĞER Mİ DERSENİZ BİLEMEM ? O BÜTÇE İLE BAŞKA NELER YAPILABİLİRDİ DERSENİZ, SONU YOK Kİ DERİM. AMA BİLİYORUM Kİ, MÜMKÜN OLANIN EN GÜZELİ DE YAPILSA, HATTA ULUSLARARASI PLATFIORMDA ÖDÜL BİLE ALSA, YİNE BİRİLERİ ÇIKACAK VE ŞURASI ŞÖYLE, BURASI BÖYLE OLSAYDI DİYECEK. THY GİBİ ULUSLARARASI BİR ŞİRKETİN PERSONELİNE OLGUNLUK YAKIŞIR BEYLER. BEN DE SALT TENKİT ETMEK VEYA SALT SAVUNMAK İÇİN SÖZÜM ONA YORUM YAZANLARI BEĞENMİYORUM. SANA İHTİYAÇ YOK DİYEN ARKADAŞIM. O İSTİKLAL MARŞI, O YAZARIN ÜLKESİNİN MİLLİ MARŞI. SENİN KADAR YORUM YAPMA HAKKI VAR. HOŞGÖRÜLÜ OLMAYI NE ZAMAN ÖĞRENECEĞİZ ? THY İÇİN İYİ TEMENNİLERİNİZE KATILIYORUM. İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fetih 1453 ~ 12 yıl önce
Bu adam Fetih 1453 gibi son derece kötü bir filmi beğenmiş. Bu reklamı beğenmese kaç yazar :) Cahilin önde gideni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000