16 Ağustos 2016, Salı 10:28:50

THY rakamları açıkladı

Türk Hava Yolları Ocak-Temmuz dönemine ilişkin trafik rakamlarını açıkladı.
  • Bakiyorumda millet THYNIN zarar yapmasini bekliyormus...Insan azicik....aman kime ne anlatiyorum sit devam yapin...ben avrupada yasiyorum ve herkes THY yi bildigin kiskaniyor yani kiskaniyor derken niye bizim havayollarimiz böyle degil diye ayrica THY nin zarar etmesi normal...Lzfthabsa iki tane küypk saldiri oldu diye zarar yapmayi planliyor ve yolcu sayisinda düsüs bekliyor....cogu havayolunun durumu böyle...
  • Ayıptır kardeşim, ülkenin en büyük sınır komşusunda savaş var, en büyük turizm kaynağı olan ülke ile 10 ay ilişkileri durmuş, ülkenin bir kısmında sürekli terör operasyonları devam ediyor, en büyük şehirlerinde bombalar patlamış buna rağmen tek negatif değer ve zararın kaynağı olan şey doluluk oranı o da %5 , tamam orta kademe yöneticileri sorunlu bunu herkes biliyor ama şirket battı havalarına gitmeyin hemen...
  • Oncelikle sizin adiniza cok uzgunum. Sanki hersey sistemli sekilde aleyhinize isliyor gibi. Size gercekten yardimci olabilmek adina nacizane tavsiyelerim var: 1)haftalik 7 frekanstan az ucan yurt disi mudurlukleri seflik yapin. Mudur kiralarini soyle bir excel tabloda isteyin. Hangi mudurler altindaki sefinin 3 veya daha fazla kira yardimi aliyor bir bakin. sefin 1 liralik evde oturdugu sehirde mudur 3 liralik evde oturuyorsa o mudure bir sorun bakalim tr deyken kac paralik evde oturuyordu. personelden gonullu maas kesintisi kampanyasi baslatin. Emin olun personelin tamamina yakini %10 luk bir fedakarliga evet diyecektir. (kriz asilana kadar maas kesintisi) Gelir yonetimi baskanligini kapatin. yada pasifize edin. ozellikle Lokal ucretleri fiyatlama yetkisini merkezden lokale kaydirin. Yolcuyu yolunacak kaz goren , bu bakis acisina sahip tum yoneticileri kovun. sirketi batiran bunlardir. Acil cikislari satmak vs bunlar ciliz ve basit hareketler.
  • işten çıkarmayın artık yazık günah işten atılan bu saatten sonra ne yapacak biraz vicdan lütfen
  • Gotham dan beklenen yolcular gelememiş anlaşılan.
  • gun gectikce buyuyor, masallah allah THY i korusun. yolu acik olsun insallah
  • sadece thy mi kötü, iştiraklerin durumu nasıl. iştirak başkanı var mı thyde
  • Thy reklamlari basladi yine...
  • Yolcu sayisinin artmis olmasi ille kar yapacagi anlamina gelmez,o arada alinan bir cok ucak var.Bu tabloda bakilacak tek sey doluluk oranidir,onda da %4 gibi bir dusus var,doluluk orani kademeli olarak son bir yil icerisinde %80 lerden %73 lere dustu.Oran kucuk gibi gozukebilir ama thy gibi 330 ucaklik filo icin tehlike sinirinda bir doluluk orani,insallah hersey en kisa surede toparlanir
  • bu durumda ocak ayına atılan kabin memuru ilanları öne mi çekilecek? zarar ettik ama yolcu sayımız arttı iş gücümüz arttı buna doğru orantılı personel isteğimizde arttı. bununla birlikte tez zamanda personel ilanı verinmi diyecek büyük başkan ilker aycı??

Türk Hava Yolları Ocak-Temmuz dönemine ilişkin trafik rakamlarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 7 aylık dilimde 34.4 milyon yolcu taşıyan THY, bu rakamı 35.9 milyona çıkardı.

THY'nin 7 aylık performansı şöyle:

• Ocak-Temmuz 2015 döneminde 34,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %4,4 artışla 35,9 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %5,9, dış hatlarda %3,2 oranındadır.

• Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Temmuz 2015 dönemine kıyasla sırasıyla %2,7 ve %16,9 artış sağlanmıştır.

• Yolcu doluluk oranı 4,3 puanlık düşüş ile %73,7 olarak gerçekleşmiştir.

• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Temmuz 2015 döneminde 85,6 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %14,1 artarak 97,6 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %6,7, dış hat uçuşlarda %15,2 oranındadır.

• Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Temmuz 2015 döneminde 66,7 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %7,8 artarak 71,9 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %6,0, dış hat uçuşlarda ise %8,1 oranındadır.

• Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Temmuz 2015 döneminde 255.241 iken, 2016 yılının aynı döneminde %5,7 artışla 269.699'a yükselmiştir.

• Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Temmuz 2015 döneminde 409,634 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %9,2 artışla 447,240 tona yükselmiştir.

• 2015 Temmuz ayı sonunda uçulan şehir sayısı 276 iken 2016 Temmuz ayı sonunda 290 olmuştur. İç hat şehir sayısı 48'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 228'den 241'e yükselmiştir.

• 2015 Temmuz ayı sonunda uçak sayısı 289 iken 2016 Temmuz ayı sonunda 333 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 69'dan 86'ya, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 211'den 236‘ya yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 9'dan 11'e yükselmiştir.

THY rakamları açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

...... ~ 8 yıl önce
Bakiyorumda millet THYNIN zarar yapmasini bekliyormus...Insan azicik....aman kime ne anlatiyorum sit devam yapin...ben avrupada yasiyorum ve herkes THY yi bildigin kiskaniyor yani kiskaniyor derken niye bizim havayollarimiz böyle degil diye ayrica THY nin zarar etmesi normal...Lzfthabsa iki tane küypk saldiri oldu diye zarar yapmayi planliyor ve yolcu sayisinda düsüs bekliyor....cogu havayolunun durumu böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insaf ~ 8 yıl önce
Ayıptır kardeşim, ülkenin en büyük sınır komşusunda savaş var, en büyük turizm kaynağı olan ülke ile 10 ay ilişkileri durmuş, ülkenin bir kısmında sürekli terör operasyonları devam ediyor, en büyük şehirlerinde bombalar patlamış buna rağmen tek negatif değer ve zararın kaynağı olan şey doluluk oranı o da %5 , tamam orta kademe yöneticileri sorunlu bunu herkes biliyor ama şirket battı havalarına gitmeyin hemen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Ilker Ayci ~ 8 yıl önce
Oncelikle sizin adiniza cok uzgunum. Sanki hersey sistemli sekilde aleyhinize isliyor gibi. Size gercekten yardimci olabilmek adina nacizane tavsiyelerim var: 1)haftalik 7 frekanstan az ucan yurt disi mudurlukleri seflik yapin. Mudur kiralarini soyle bir excel tabloda isteyin. Hangi mudurler altindaki sefinin 3 veya daha fazla kira yardimi aliyor bir bakin. sefin 1 liralik evde oturdugu sehirde mudur 3 liralik evde oturuyorsa o mudure bir sorun bakalim tr deyken kac paralik evde oturuyordu. personelden gonullu maas kesintisi kampanyasi baslatin. Emin olun personelin tamamina yakini %10 luk bir fedakarliga evet diyecektir. (kriz asilana kadar maas kesintisi) Gelir yonetimi baskanligini kapatin. yada pasifize edin. ozellikle Lokal ucretleri fiyatlama yetkisini merkezden lokale kaydirin. Yolcuyu yolunacak kaz goren , bu bakis acisina sahip tum yoneticileri kovun. sirketi batiran bunlardir. Acil cikislari satmak vs bunlar ciliz ve basit hareketler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hgj ~ 8 yıl önce
işten çıkarmayın artık yazık günah işten atılan bu saatten sonra ne yapacak biraz vicdan lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önder Yılmaz ~ 8 yıl önce
Gotham dan beklenen yolcular gelememiş anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Fan ~ 8 yıl önce
gun gectikce buyuyor, masallah allah THY i korusun. yolu acik olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 8 yıl önce
evet gün geçtikçe delik büyyüor:)
Niyet ~ 8 yıl önce
İnşallah herşey güzel olacak
hesap. ~ 8 yıl önce
yolcu sayısı artmış fakat doluluk oranlarına ne demeli? Uçak sayısı artmış, uçuş sayıları artmış tabiki yolcu sayısı artacak.
bu mu ~ 8 yıl önce
sadece thy mi kötü, iştiraklerin durumu nasıl. iştirak başkanı var mı thyde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohh ~ 8 yıl önce
Thy reklamlari basladi yine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firat GZ ~ 8 yıl önce
Yolcu sayisinin artmis olmasi ille kar yapacagi anlamina gelmez,o arada alinan bir cok ucak var.Bu tabloda bakilacak tek sey doluluk oranidir,onda da %4 gibi bir dusus var,doluluk orani kademeli olarak son bir yil icerisinde %80 lerden %73 lere dustu.Oran kucuk gibi gozukebilir ama thy gibi 330 ucaklik filo icin tehlike sinirinda bir doluluk orani,insallah hersey en kisa surede toparlanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
bu durumda ocak ayına atılan kabin memuru ilanları öne mi çekilecek? zarar ettik ama yolcu sayımız arttı iş gücümüz arttı buna doğru orantılı personel isteğimizde arttı. bununla birlikte tez zamanda personel ilanı verinmi diyecek büyük başkan ilker aycı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000