11 Haziran 2013, Salı 09:23:13

"THY POZİTİF AYRIMCILIK YAPABİLİR"

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, "Filosunu 100'ü aşkın yeni uçak alımıyla güçlendirme sürecine giren THY, ihalelerinde yerli firmalara bazı kolaylıklar getirebilir" dedi.

BUSİAD Başkanı Yöney, yazılı açıklamasında, THY ihalelerinde, yerli sermayeye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti. Dünya savunma sanayii harcamasının 2 trilyon doları geçtiğini, bu önemli sanayi faaliyetinden Türkiye olarak yararlanmaları gerektiğini vurgulayan Yöney, şunları kaydetti:

"Sektörde ihracat önemli, ama bunun yanında kamu kurumlarında yerli sermayeye bazı ayrıcalıklar tanınması gerekiyor. TAI, ASELSAN gibi rüştünü ispatlamış firmalar sektör için çok önemli. Bu firmaların pastadan alacağı pay genişletilmeli. Örnek olarak, filosunu 100'ü aşkın yeni uçak alımıyla güçlendirme sürecine giren THY, ihalelerinde yerli firmalara bazı kolaylıklar getirebilir. 'Offset anlaşması çözümlerden birisi' diyebiliriz. Yüklenicilerin Türk firmalarıyla üretim aşamasında çalışması sağlanabilmelidir. Kurumun bu durumun maliyetleri artıracağıyla ilgili öngörüsü olabilir. Millileşmenin önemi düşünüldüğünde, göze alınmayacak bir bedel olduğunu söyleyemeyiz."

"THY POZİTİF AYRIMCILIK YAPABİLİR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000